Ako riešiť urazenú rodinu pri malej svadbe?
Ahojte, potrebovala by som nestranný názor na celú situáciu pretože už neviem či je problém v nás alebo v tom že niekto nevie rešpektovať naše rozhodnutia.
O chvíľku sa ideme brať. Máme len posedenie(obed, torta, koláče) po obrade pre najbližšiu rodinu - rodičia, krstný rodičia a súrodenci. Ideme sa brať na úrade takže žiadne orácie okolo. A prichádza problém že z jeden strany sa “urazili” pretože nebude klasická svadba ale len pohostenie po obrade a vraj chceme šetriť - pričom už takto nás to pre pár ľudí vychádza okolo 2000€ a z druhej strany sa urazili že prečo ten/ta idu a oni nie. Máme z obidvoch strán presne tak isto dané kto ide a naozaj nejaku tetu z hornej dolnej s ktorou sa nikto nestretáva mi pride pri posedení zbytočne pozývať ak by išlo o veľku svadbu tak ok. Ďalšiej rodine máme nachystané aspoň koláče ktoré sa im pôjdu po svadbe dať. Taktiež ideme tento tok ešte na jednu svadbu a vraj keď oni pozvali nás - idú robiť obrovskú svadbu so 100 ľuďmi takže sa stratíme + sa im aj tak idú dať € do obálky sme mali pozvať aj my ich pričom nás bude dokopy asi len 12 a samozrejme keby sme pozvali ich musíme aj z druhej strany pozvať pretože prečo tam oni boli a ďalší zas nie. Ja som introvert a naozaj mám čo robiť aby som vôbec bola ok s tými pár ľuďmi aj keď sú z rodiny. Takže vlastne teraz mame akurat urazenú rodinu zato že sme sa rozhodli si našu svadbu urobiť po svojom- všetko si hradime sami.
Myslite že je napzj až taký problem že sme nepozvali všetkých ale len 10 ľudi?
@jdkkskskks 😀 to máš ešte dobre lebo vy si nakoniec, podľa toho čo píšeš , aj tak spravíte len tu malú svadbu. U nas to bolo tak że sme mali mať tiež len na úrade, rodičia a svedkovia, potom nejaký obed. Manželova mama začala robiť divadlo že nemôže kvôli tomu spať akokeby išlo o život že nebude tradičná tancovačka a tetky z piateho kolena, že sme do dvoch týždňov kvôli nej zorganizovali svadbu aj s hudbou atď. Išiel na šľak trafiť, ale na druhej strane keď už si ona popozyvala rodinu a bolo ich niečo cez 20 , tak mi to prišlo trápne že ja by som mala len rodičov a svedka . Nejak s božou pomocou ešte prišlo pár ľudí z mojej rodiny lebo dať vedieť všetkým 2 týždne pred svadbou je podľa mňa dosť neskoro aby sa zariadili tak prišiel len ten kto mohol.
Ak sa vám vyslovene do toho nestará svokra nejakými emocionálnymi vylevmi a tým že nemôže spať, tak si spravte tak ako vy chcete, len take make posedenie po obrade. Ale aj keby sa starala tak si spravte ako vy chcete :D
@jdkkskskks Keď som mala druhu svadbu tak sme mali len s dvomi svedkami a kto sa urazil tak sa aj odrazil vôbec ma to nezaujímalo.
@jdkkskskks 😀 to máš ešte dobre lebo vy si nakoniec, podľa toho čo píšeš , aj tak spravíte len tu malú svadbu. U nas to bolo tak że sme mali mať tiež len na úrade, rodičia a svedkovia, potom nejaký obed. Manželova mama začala robiť divadlo že nemôže kvôli tomu spať akokeby išlo o život že nebude tradičná tancovačka a tetky z piateho kolena, že sme do dvoch týždňov kvôli nej zorganizovali svadbu aj s hudbou atď. Išiel na šľak trafiť, ale na druhej strane keď už si ona popozyvala rodinu a bolo ich niečo cez 20 , tak mi to prišlo trápne že ja by som mala len rodičov a svedka . Nejak s božou pomocou ešte prišlo pár ľudí z mojej rodiny lebo dať vedieť všetkým 2 týždne pred svadbou je podľa mňa dosť neskoro aby sa zariadili tak prišiel len ten kto mohol.
Ak sa vám vyslovene do toho nestará svokra nejakými emocionálnymi vylevmi a tým že nemôže spať, tak si spravte tak ako vy chcete, len take make posedenie po obrade. Ale aj keby sa starala tak si spravte ako vy chcete :D
@anonym_8fbad6 Samozrejme svadba je za 12 dni takže bohužiaľ už ma nikto nepresvedčí. Len ma vytočilo a sklamalo toto vymýšľanie z každej strany2 týždne pred keď mali na to niekoľko mesiacov pripomienkovať. Ja mám našťastie fajn svokru ktorá sa do svadby zapojila akurát tým že sa opýtala či už všetko vybavené. Len toto vymýšľanie prišlo od mojho rodiča🙈 Naši niesu spolu a on je konfliktný takže tam sme sa všetci báli ako to dopadne a proste tym že on nevychádza z maminej strany a pomaly ani z jeho s nikým tak sme to poriešili len takto skromne a nakoniec to dopadne takto že mi pár dni predtým vynadá a povie že nejde lebo nebude tancovačka a končime moc skoro - okolo 9tej končí oficialna časť🤦🏽♀️
Sesternica mala velku svadbu, napozyvane aj tetky Betky, s ktorymi sa vidis raz za uhorsky rok a vlastne ani nemate spolu ziaden vrucny vztah, ale v ramci nepisanych slovenskych konvencii sa pozyvaju.
Myslis, ze tieto tetky Betky budu stastne, ze su pozvane a neohovoria ti celu svadbu? Jedna z nich cely cas pri stole hundrala - ake su navleky ma stolickach, ako by ona dala uplne inu vyzdobu, menu je naprd, kolacov je malo, starejsi je drzy uchyl, atd… Cize, ani velka svadba a napozyvanie si vsetkych „len aby dobre bolo” nie je zarukou spokojnosti vsetkych stran.
Ak si beries partnera z lasky a on teba tiez, robite spravne, ostatne je uz len taky nepodstatny dotuk, den si uzite a nerieste tie malomestiacke dristy od vasich toxickych pribuznych.
Nič si z toho nerob. Ja som svadbu nechcela, lebo nenávidím byť stredobodom pozornosti. Ešte aj taxík, ktorý prišiel vyzdobený, museli naši odzdobiť. Tiež sme mali doma pohostenie len najbližší, rodičia súrodenci a jediná babka. Dokopy nás bolo 9. Svadby vtedy boli lacné, mohla som mať veľkú ako súrodinci s 200 hosťami, považovala som to za zbytočnosť. Za peniaze na svadbu som si kúpila 3 - izbvý družstevný byt (25 000 Kšs = 835 Eur). Väčšina príbuzných a známych pochopila a zabudla, veď na svadbe súrodencov už boli. Ale niektorí príbuzní sa dodnes už 48 rokov hnevajú a komunikujú iba oficiálne na pohreboch. Nevadí, hlavné, že my mladí sme boli spokojní.
Spravte podla seba, uplne chapem. Ale svadba je len o vas a nie o tetke, co chce kolace a deci rumu.
My sme mali so vsetkymi z rodiny vratane bratranvov, sesternic a za tyzden mala sesternica, bez nas a co? Tak chcela, tak mala. Nikto sa neurazil
@jdkkskskks jaj a ešte som zabudla napísať...moj mladsi brat sa oženil teraz v lete....nik sme o tom vôbec nevedel, ani mama svagrinej...ked mala svagrina oslavu okrúhlych narodenín, čo bolo týždeň po svadbe, tak nám dali fotku a oznámili, že okrem spoločnej adresy a psa, uz majú aj spoločné priezvisko....nik sa neurazal...bolo to ich rozhodnutie, tak to chceli....
@rachel36a Teraz v lete? Veď leto ešte nebolo...je máj😝
Nikdy som neriesila, ze kto ma pozval, teraz musim pozvat ja. My sme mali svadbu len so svedkami, kt. sme ani nepoznali. Doma sme mali len gulas party s blizkou rodinou. Bolo to nase rozhodnutie a nemenila by som. Aj keby si pozvala 300ludi, tak sa niekto urazi, alebo sa mu nebude nieco pacit. Neda sa kazdemu vyhoviet.

@anonym_6e2393 a prečo jw hneď niekto podľa teba hlúpy s jesitny, lebo ma názor, že nechce ísť na svadbu...
@rachel36a Samozrejme svadba sa meniť nebude… a zbytočne sa pozastavovať a doťahovať.. niekto by prijal niekto nie. Keby išlo o moju stranu beriem to aj ja inak.😊 Ale teda u nás mala napriklad moja krstná svadbu dokonca v kostole 4-5 rokov dozadu, mňa nepozvali ani na obrad ani na hostinu ešte som aj bola nechcene celý čas pred kostolom s jej synom v kočiari len zato že som išla náhodou okolo..Ale teda to neznamená že som sa urazila a nepozvem teraz ja ju lebo ja som jej nebola.Ale rozumiem že vám by to bolo blbé a ste na tom že keď oni mňa pozvali aj ja ich musím.