icon

Ako riešiť útek susedových psov? Skúsenosti a rady

23. júl 2024

Zdravím, idem po radu. Z našej ulice jednému starému pánovi zvyknú utekať psi. Stalo sa, že nam zničili plot a podrhli všetku hydinu.(z princípu sme si to nechali preplatiť kedze už niekoľkým ľudom podrhli sliepky a pán si psov stale nezabezpečil) Teraz sme novú hydinu zadebnili doslova a do písmena šŕobami aby sa k ním nedostali znovu. Dnes v noci sa nám jeden z tých psov podhrabal pod dva ploty a behal nám po terase a záhrade viac ako 1,5h. Pán je starý, nekonfliktný. No potrebujeme túto situáciu riešiť aby sa neopakovala nakoľko našim obom susedom podrhli sliepky aj zajace pred pár mesiacmi. A ďalší prípad o pár domov ďale kde počas dňa zabíjali sliepky na cudzom dvore.
Ako riešiť túto situáciu? Aké máte skúsenosti vy?
(Pán je dôchodca nemá toho veľa takže nejaké výcviky a podobne nepripadajú do úvahy) (všetko máme na kamerovými záznamoch)

Strana
z2
aweramina
23. júl 2024

okrem mojich skusenosti som zabudla napisat zakonyn postup, je to vas starosta, nemam cas hladat zakon ktory dostava plat aby PRESNE TOTO RIESIL...Napis mut to takto, najdi si ten zakon

autor
23. júl 2024

@aweramina trnavský kraj. Okres Ga.
Ono to robí problém iba ten jeden pes. Kým mal jedného (starší psík) ten bol pokojný. Výnimočne utiekol ale tohoto sa chcel asi niekto zbaviť tak ho podsunuli pánovi. Skúsim to s ním dnes riešiť či by sa ho vzdal. No buď budem žiť so svedomím že je zatvorený v koterci alebo že pozabíjal už minimálne 40-50sliepok 😏 potrebuje pohyb čo u pana nemá.

autor
23. júl 2024

@aweramina ďakujem 🥰

aweramina
23. júl 2024

mrzi ma tvoja situacia smrt uloveneho zvierata je kruta, je mi luto aj pipiek, ja by som to riesila . pokec s majitelom s tym ze mu poviem ako zakonne to je, ale naozaj hrozi ze ho kmasne do koterca, dalsi uvezneny slovensky chudak, alebo by som ho presvedcila ze psa sa vzdat aby nemal problemy, toto som spravila x krat aj u ciganov, bolo to najlepsie riesenie, len hladat zase miesto niekde pre psa...a aby si chlap dalsieho psa nedovliekol. Nuz bohuzial Vacsina ludi na svete, mozno 70 perce ma podpriemerne IQ a my sa s tym msuime naucit zit ☹ POkec so starostom osobne, a ist za chlapom spolu, moze tiez pomoct, vela starostov mi pomahalo takto odobrat psa (jednomu som dakovala v SME 🙂)

aweramina
23. júl 2024

napis mi ak chces mozme to priebezne riesit cez spravy, co budem vediet poradim, kludne zavolam starostovi

ktochytavzite
23. júl 2024

Suhlasim s tebou,len skods tej zvery hlavne ked sa na nej ukajaju cudzie psy.
Ale uvidis ako bude reagovat polícia,mozno to vyriešia hned a mozno to nudete mat na dlho.

lenkakravcova
23. júl 2024

Keby viem, tak Vám prenám náš (za 70 Eur som ho minulý týždeň predávala 🙂 ). Ale prispievať to nie, je to váš problém - riešte si ho, či už cez OÚ alebo takto. Je to vaša vec ako si to poriešite. Keď pán ale nič nezmení, tak si to musíte zabezpečiť vy. Nič iné nepomôže.

bosorkabb
23. júl 2024

Od polície, slobody zvierat, úradu neocakavaj rýchle vybavenie. To sú ťahanice.
Najjednoduchšie a najrýchlejšie riešenie je poriesiť poriadny plot.

ktochytavzite
23. júl 2024

@lenkakravcova no myslim ze @aweramina bude namietať na elektricky obojok u psov😏
A ako si to predstavuješ ze navlečie,cudziemu a k tomu agresívnemu psovi obojok?Myslis ze stary pan im to necha na krkoch.?Ci vzdy ked sa pes prepisuje cez plot mu da obojok ?Podla mna pan ma moznost psa zatvarat na noc poriadne ale je mu to jedno,on mozno sam uz tak nerozmýšľa,to nie je riesenie.

lenkakravcova
23. júl 2024

@ktochytavzite to máš pravdu, to mi nenapadlo, že pán s tým ešte môže aj nesúhlasiť.🤔

lujza123
23. júl 2024

- podľa fotky je to stavač, ten naozaj ľudom neublíži

- chodte zasusedom a ukážte mu toto https://www.kypo.sk/elektronicky-neviditelny-pl...
elektricky neviditeľný plot, lepší stoji 100 ale dá sa zohnat cez bazos alebo aliexpres aj za 30. Nainštaluje a bude mať po probléme

- volať políciu a nenechať sa odbiť. Oni zo zákona musia prísť, psa odchytiť a majiteľovi dať pokutu. Neexistuje aby takéto psy voľne behali, zabíjali hydinu a policajti to neriešili . Treba policajtovi vysvetlit ze keby si robí svoju pracu tak sam sused by to po 2 - 3 pokutách zacal riešiť

konikmodry111
24. júl 2024

Suhlasim s
@lujza123 vyzera to byt na mladeho weimara, ty su v puberte viac aktivny ale neskodny

autor
26. júl 2024

@konikmodry111 no nám narobil škody až až. Myslím si, že nato sa spoliehať nedá nakoľko iný ale to iste plemeno, na mňa a deti vybehol počas prechádzky (majitelia ho pustili z vodzky a boli za kostolom)
Pes sa nemá túlať. Včera večer boli vonku čo mi známy hovorili a dnes boli u našich susedov. Žiaľ upozorňovala som pana veľakrát ale asi si to zabezpečiť nedokáže alebo nechce. Možno čaká že to niekto vyrieši za neho keďže posledné slova boli (dám ho na reťaz alebo zakopem na záhrade čo som teda rázne zamietla)

konikmodry111
26. júl 2024

To je strašne nezodpovedne od neho 🙈 nechápem naco ma taký človek vôbec psa 🤦🏼‍♀️ chudák pes, on si to zlizne za to že sú nenormálny 🙈

aweramina
26. júl 2024

ahoj, takze sa uplne potvrdilo co som pisala predtym v tomto vlakne, mam roky skusenosti s takymito emocne plochymi, psychopatickymi, alebo prepitymi majitelmi psov. Bud budes pozerat na svoju "rit" pojdes po nom, svoje dosiahnes ale pes zomrie krutou smrtou a to si dam odtat pravu ruku, ze to tak bude, lebo takito ludia ani len veterinarovi nepojdu psa utratit...alebo to zacens riesit za pomocoi dobrovolnikov, NIE RVSP to su v tomto mantaci, bud SLOBODA ZVIERAT alebo nejaka SOS linka je na nete, ktoru ma SLiacka byvala inspektorka slobody zvierat (tato pani je trochu prepnuta a arogantna ale ma vela kontaktov a zase dobrovolnikov pozna po celom SK), a tito ludia velmi citlivo poriesia, pripadne az odoberu psa a zabezpecia rozhovorom aby uz psov nemal...utulok Trnava nekontaktuj ti maju roboty az az..ked budes volat na soso alebo SZ povedz im tuto celu pravdu aj ake ma plany majitel, resp cim sa vyhraza, aby vedeli, ze treba na to ist citlivo, vieac menej mas vo svojich rukav zivot svojich zvierat, tamtych psov, aj ostatnych zvierat v dedine, je to smutne ale na Slovensku to takto funguje, je nas mizive percento, ktorym sa chce takto vec riesit a takt o potom vyzera. Ja som od teba 150 km, cize pre mna no go teraz, lebo aj podnikam aj sa chystam na 3 tyzdne prec ale nemala by som cas haldat ani umiestnenie, Sloboda zvierat alebo SOS linka maju svoje siete kontatky a maju to lahsie...

E-mailovej adresy: linkaprotikrutosti@gmail.com

Poštou:
SLOBODA ZVIERAT
Linka proti krutosti
Pod Brehmi 1/a
SK – 841 03 Bratislava IV – Polianky

Telefonicky: 0917 662 030
PO – PI: 10:00 – 12:00 hod. a 15:00 – 17:00 hod.
SO: 10:00 – 12:00 hod.

Garantujeme anonymitu ohlasovateľov prípadov.

sos linka

Prípady týraných, alebo zanedbaných zvierat môžete nahlásiť telefonicky, každý deň od 8:00 do 21:30 na telefónne číslo 0907 332 835, alebo prostredníctvom e-mailu na adresu sosinspektori@gmail.com Ak je linka obsadená, zanechajte nám taktiež sms správu s názvom mesta/obce kde chcete prípad týrania či zanedbania ...

JE TO LEN V TVOJICH RUKACH, NIKTO INY TO RIESIT NEBUDE...

ktochytavzite
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2