icon

Ako rozdeľujete starostlivosť o autá v rodine?

25. jan 2025

Baby akoto mate vy? Ked mate auto vy aj manzel, zabezpecujete si vsetko sami alebo vam pomaha aj muz?
Myslim dufukovanie pneumatik dolievanie tekutin, vysavanie, tankovanie umyvanie….
U nas napriklad vsade vozim deti iba ja, aj nakupy robim ina ja a aj svoje auto riesim sama ale chcem aby toto riesil muz.
Ale on hovori vsak je to moje auto🙈
Som priste zvedava ako to bezne funguje v inych rodinach, ci len ja som narocna 😅

vevesh
25. jan 2025

Aj skusajucemu na skuskach som odpovedala, ze ked sa s autom nieco stane- volam chlapa (oca, priatela, manzela, nech si dosadi...)- chcel odo mna vediet ako by som opravila defekt a nejaku poruchu na aute🙄🤦‍♀️🤷‍♀️. Takze to riesi chlap. Ja len maximalne natankujem, v zime ocistim okna, inac to vsetko prenechavam muzskej strane. Ako, ano, je to jednoduche a keby som musela, tak by som to spravila aj sama. Ale robia to u mna v okoli len muzski jedinci a ano, vyuzivam to...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

jana_eyre_2
25. jan 2025

Máme dve autá, jedno je staré a druhé novšie.. staré využíva zväčša manžel, keďže do Office chodí menej krar do mesiaca (niekedy ide v týždni 2-3 krát, niekedy ani raz) ja auto potrebujem bežne denne do práce a vozím deti na krúžky a iné zaujmy.. cez víkend staré používame na jazdu k lesu kde vencime psy a nové na ostatné výlety a ja do práce keďže pracujem na smeny.. čiže obaja využívame obe autá podľa potreby, ja však častejšie.. ale starostlivosť o ne je výlučne v rukách manžela, ja sa v Tom nevyznám, ani ma to nejako nezaujíma.. jeho to baví, sleduje aj všelijaké videá s takouto tematikou, takže mu to neberiem 😅

jana_eyre_2
25. jan 2025

A inak, mám 13r najstaršieho syna, ten s tatom veľmi rád rozobera tému auto, riešia to často a vždy mu pomaha.. môj 13r syn sa v tejto teme vyzná lepšie ako ja, keď idem tankovať asistuje mi a radi 😅 čiže keď náhodou nebude môcť riešiť manžel môj syn bude pripravený..

tiezjedna
25. jan 2025

Muž sa stará o moje auto a ja o jeho. Ja to jeho väčšinou teda len tankujem, aby som sa previezla😂

tamtumdo
25. jan 2025

Keď vysavam,povysávam obe, keď umyvam doma vapkou, tak tiež rovno obe, tankujem si ja,nalievam si vody ja, keď mám sfuknute koleso a počas jazdy mi zahlási,tak zastavím na pumpe a dofukam.....servis to rieši len muž...že čo treba meniť atď...to španielska dedina pre mňa...keď ráno nenastarujem náhodou v zime...aj tak muž doma nieje...vytiahnem štartovacie káble zapojím a idem....čo mi ostáva....tieto bežné veci sa stávajú keď muž pri mne nieje....takže dajak sa vynajdem vždy, ani neriešim že kto čo robí okolo auta...tak isto keď ide niečo dolievať,doleje aj mne,umyje aj moje....keď sa mi niečo nezdá,tak mu poviem a pozrie sa nato a spraví....

lavender94
25. jan 2025

O auto sa nám stará mechanik, ktorého väčšinou dohodne manžel lebo su známi. To čo treba meniť určuje mechanik, ktorý vie, ktorá bije a nie my čo vieme tak maximálne vyhodnotiť, že dačo one spojka. 😅Odvezie mu auto ten ktorý ma zrovna čas. A to je celá naša starostlivosť. Doliať tam tekutiny zvládne aj malé decko, to sa snáď nemusíme baviť o nejakej “mužskej ťažkej práci”. Ja tiež vyžadujem od muža aby varil žehlil, staral sa celkovo o domácnosť, záhradu, psa, riešil detské choroby a spol, tak by to malo byt obojstranné. Jedine čo je čisto jeho práca je niečo čo súvisí s elektrikou a prácou okolo toho

derdia
25. jan 2025

Cudujem sa s akymi chlapmi to zijete...moj robi vsetky chlapske prace automaticky. Aj zenske niekedy. Vdaka Bohu,ale u nas funguje ze sme jedno telo, a jedna dusa. Takze to co robi ore mna,robi vlastne pre seba. A naopak.

glorikarebeka
25. jan 2025

Ja sa len vozím...

snowflakenel
25. jan 2025

O obe sa stara,manzel. Ja len povysavam. Alebo deti zvladnu vysavanie. Prezut sem tam idem aj ja, ak nemame momentalne auto , kde.su gumy na.diskoch. tankujeme si kazdy do svojeho.

rak59
25. jan 2025

@natalka13 autu sa nerozumie. Jazdí dobre no technike sa nerozumie. Na to má mňa. Ona sa rozumie zasa veciam do ktorých som teľa ja. Čo je na tom zlé?

hankab
25. jan 2025

Nie sme manzelia. Na svojom aute si vsetko platim sama, takisto priatel na svojom. Kvapalinu si zvladnem doliat, tankovat predsa chodim automaticky ked sedim v aute a vidim, ze uz treba. Als poznam aj take pary, kde sa zena iba vyvaza a pride domov s tym, ze posle muza natankovat auto ktore pouziva iba ona. Divne.
Servis - svoj si objednavam ja, jeho on. Chodime sa ale spolu zavazat, kedze vsetko mame daleko. Ideme na 2 autach a odvezieme sa spolu domov na 1. Takisto aj vyzdvihovat a kym je auto niektoreho v servise, tak sa navzajom aj zanasame do prace. Z tej beznej udrzby mi priatel dofukuje gumy, menil mi raz brzdy. Auto si vysavame a umyvame kazdy svoje.
Tieto nazory ta ale akurat tak nastvu, ze niektori chlapi su ochotni svojim zenam pomoct, ale tvoj nie. A nepomozu ti nijak ked on nie je ochotny ti s tym pomoct.

cina1
25. jan 2025

@hankab no ja nemusim muza posielat aby natankoval, ide sam, vtedy si vymenime auta 😀

silvike
25. jan 2025

Ja mam nasastastie v tomto velmi uvedomeleho manzela a vseeetko vsetucko ohladne oboch aut riesi manzel. Ale teda, my nemame "moje" a "tvoje" auto ale auta mame spolocne, platime uver, phm a spol. z jedneho spolocneho uctu a vozime sa na nich tak striedavo, proste obe auta pouzivame obaja podla okolnosti. Ale teda fakt ja nemusim naozaj nic riesit. Aj umyvat chodi obe auta manzel. Ja nie som velmi autickarsky a technicky typ. Takze to som naozaj velmi vdacna muzovi za toto.🙏

silvike
25. jan 2025

Este upresnim, tankujem sama 😀

masinka
25. jan 2025

Auta riesi manzel - STK, kontroly, tankovanie, ja maximalne umyjem okna alebo ked nas o.. vtak. Ale zase ja riesim vsetky opravy v dome - ked sa pokazi pracka alebo chladnicka, zacne kvapkat trubka alebo zatekat strecha, tak ja nahanam opravarov a cakam ich doma kym pridu.

alenka58
25. jan 2025

všetko manžel, ja len občas skočím na umyvárku

andreakg
25. jan 2025

U mňa komplet všetko robí na mojom manžel,ja sa ničomu nerozumiem a ani ma to nezaujíma.

reisi
25. jan 2025

O auta v nasej rodine sa kompletne stara muz. Absolutne nic neriesim, iba jazdim.😅 Ale on to robi dobrovolne a rad.

babushkaem
25. jan 2025

U nas ma kazdy na starosti svoje auto. A jiekedy idem do servisu aj s tym jeho, ked je v praci.

lija22
25. jan 2025

v servise by ma stopercent ojebali a nauctovali aj co nebolo treba. Neverim servisakom ani nos medzi ocami. Vsetko taketo okolo aut riesi muz. Ja auta umyvam a vysavam, alebo ako sa komuchce a ma zrovna cas. Nikto s tym nemame problem. Kasu mame spolocnu.

3petka
25. jan 2025

@guiseppinka veru hej. My na to nemáme vôbec náladu. A naozaj keď už sme na dlhšej ceste s detmi, tak potom už naozaj bordel je najmenší problém.

guiseppinka
25. jan 2025

@3petka auto ma sluzit mne, nie ja autu😅

janba
25. jan 2025

Ja si tankujem a umyvam zvnutra. Aj muzove umyvam zvnutra. To je všetko😀 a este si obcas nalajem vodu do ostrekovacov, ostatne co sa tyka auta robi muz 🙂

nikha2809
25. jan 2025

Muž...svoje auto som si tuším možno raz alebo dva krát natankovala, inak všetko on

petracandle
25. jan 2025

Wtf?? Ja som princeznička, ktorá je rada rozmaznávaná, ale prečo by sa o MOJE auto mal starať manžel len preto, že je muž?! Si myslíš, že žena nie je schopná si natankovať?? Doliať vodu do ostrekovačov?? Skontrolovať hladinu oleja?? Zaniesť auto do servisu na prezutie či iné??

Poriadne sexistický názor..mňa baví všetko okolo áut ale keby aj nie, toto sú tak primitívne veci..a hlavne, že voláte po emancipácii...
To vás baví byť tak nesamostatné? A potom keď sa nedajbože niečo stane len hysterčíte

rain294
25. jan 2025

moj muz je automechanik, o obe auta sa stara on, co sa kompletnej udrzby a servisu tyka. samozrejme tankujem si sama aj upratujem/umyjem si ho sama :D

gab1sol
25. jan 2025

Aktuálne máme len jedno auto, druhé sme predali, keď zbytočne stálo v garáži, nepotrebovali sme ho. Ale keď sme mali dve - jedno moje, jedno mužovo (ale kupované za manželstva, takže obe spoločné), tak o autá sa staral manžel. 1. je to jeho záľuba, baví ho to, 2. nejako to máme obaja nastavené, že o tieto veci sa stará chlap. Ale keď bolo treba natankovať, doplniť potrebné tekutiny, či ísť s autom do servisu, išiel z nás ten, ktorý mohol. Keby som vždy čakala na muža, tak nejazdím.

jamidea
25. jan 2025

Vsetko robi muz, dokonca aj tankuje, vzdy raz za 2 tyzdne vezme auta a ide riesit co treba

crazy_lazy
25. jan 2025

Obe autá komplet rieši muž. Ja zase riešim iné veci.

lujza123
25. jan 2025

Každý si rieši svoje auto. Ale ja mám nejaké auto už od 18 tich a aj aktívne jazdím, všetky auta som si kúpila sama, tak mi to pride normálne a prirodzene ze sa o neho starám. Milujem ked je čisté, voňavé a vyupratované, voda v ostrekovačoch musí byt, pneu dofúkam ked sa mi zdá ze zle jazdí, ze bude treba kontroly či výmenu olejov mám v hlave a naplánované dlho dopredu, proste na toto som celkom pedant
A bavi ma ručná umývarka, na to sa vzdy teším ako si ho umyjem. Skratka svoje auto si vždy vyňufkám aby bolo tip top, to vzdy bolo take iba moje moje moje útočisko

… On to ma viac nahaku, už sa par krát stalo ze ideme po diaľnici a zistil ze nema známku, pripadne STK čka už prepadnutá, voňavky ziadne iba ked mu kúpim 😂🤦‍♀️ pneu ma nejaké najlacnejšie, ja som si kúpila celoročky také drahšie

Ale zas my sa doma nehráme na činnosti podľa pohlavia, keby to mame tak prísne rozdelené ze ja domácnosť on ostatne tak by tie auta riešil…
Aj ked neviem, ako som písala k svojim autám som vzdy mala prudko pozitívny vztah a predstava ze nemám vodu v ostrekovacoch a mám cakat kým mi ju niekto doplní by som nevedela