icon

Ako rozdeľujete starostlivosť o autá v rodine?

25. jan 2025

Baby akoto mate vy? Ked mate auto vy aj manzel, zabezpecujete si vsetko sami alebo vam pomaha aj muz?
Myslim dufukovanie pneumatik dolievanie tekutin, vysavanie, tankovanie umyvanie….
U nas napriklad vsade vozim deti iba ja, aj nakupy robim ina ja a aj svoje auto riesim sama ale chcem aby toto riesil muz.
Ale on hovori vsak je to moje auto🙈
Som priste zvedava ako to bezne funguje v inych rodinach, ci len ja som narocna 😅

sidicek
25. jan 2025

Autá ,bicykle riesi len muž

maciatkolulu
25. jan 2025

Pozri,na čo ti je ako to majú druhí,prídeš za mužom a povieš,že MK ženy to majú inak a tvoj muž povie,jeziiis,prepáč,odteraz sa starám ja o všetky.... To je asi také,že muž sa spýta kolegov,či manželky od nich chcú ,aby nakladal umývačku a vydával,napríklad. Keď ti niečo vadí,komunikujú podľa situácie s mužom.

sweetdreams1
25. jan 2025

Asi by to malo byť rozdelené, že každý rieši svoje, ale teda u nás úplne vsekto okolo áut rieši muž. Ale teda musím povedať, že jeho to baví.

ada12345
25. jan 2025

U nas to vsetko riesi manzel. Samozrejme, na cestach do a z servisu mu asistujem ak sa da s druhym autom, aby nemusel ist z/do servisu taxikom ci busom. Natankujem obcas aj ja, podla toho ako to vyjde. Vysavame tak priebezne na striedacku ako je potreba.
Pneumatiky, dolievanie tekutin a umyvanie zabezpecuje manzel pri oboch autach.
Moj muz ale chce riesit veci okolo aut, povazuje to za "chlapske" prace a samozrejme ma chce odbremenit, kedze riesim vasinou deti.

katulienocka999
25. jan 2025

Ja jazdím a muž sa stara 😁😁 nehovorím aj ja, ale vacsinou servis, pneumatiky a také rieši on

dominikakoll
Autor odpoveď zmazal
miska1997
25. jan 2025

Muž rieši všetko okolo autá. Ja mu len pripomínam dátumy.

lujza123
25. jan 2025

@derdia to je cisto iba vec pohľadu a nastavenia tých ľudí, nie všetci delia činnosti na mužské a ženské. Su aj ženy ktoré auta proste bavia a radi sa o ne starajú
Dôležité je aby sa v tom zhodli obidvaja.

Napríklad ja by som zas nežila s chlapom ktorý neumýva riady ani kúpeľnu, nepovysava a celkovo je bordelar.
A keby si mám vybrať činnosť ktorú robím radšej tak viac ma bavi ist umyť auto ako napríklad párovať a skladať ponozky alebo žehliť, to sú neskutočne otravne činnosti

scila
25. jan 2025

Servis, prezúvanie kolies aj STK posledné roky rieši muž, ak nestíha zbehnem ja či so svojim alebo aj s jeho autom. Tankovanie neberiem ako starostlivosť o auto. Občas sa mi stane, že mám prázdnu nádrž a ponáhlam sa do roboty, tak si vezmem mužove auto 🙂 a on mi natankuje do mojho. Keď zistím, že nemám kvapalinu v ostrekovačoch tak si tiež dolejem a ak neni muž doma tak si aj kolesá v garáži dofúknem. Auto občas opláchnem hadicou a upratujeme väčšinou len keď ide auto do servisu. My tie autá moc neprežívame - pri troch deťoch a psoch je tam bordel stále.
Ale teda ak niečo potrebujem tak vždy to s autom vybaví, v tomto sa na neho môžem spoľahnúť. Nikdy mi nepovedal, že je moje, že si ho mám riešiť sama.

3petka
25. jan 2025
michaela329
25. jan 2025

Umyjem, dolejem, natankujem si sama... ostatné rieši on 🤷

aandrea9
25. jan 2025

Tiež mame každý svoje auto ale o všetko okolo nich sa stará muž.

marsmykkok
25. jan 2025

@petracandle Ako to tu čítam tak sa ani nečudujem že sa na mňa pozerajú ako na mimozemšťana či v autoservise, či na stk, či na pumpe ak si idem dofúkať kolesá alebo umyť auto. Lebo zjavne to ženy nerobia a som ako z inej planéty. 🙈

michaela329
25. jan 2025

@marsmykkok na STK som sa svojho času cítila ako bohyňa 😀 Raz som išla ja, lebo som mala voľno, akože byť slobodná, mám aj zo tri rande odtiaľ dohodnuté 😃

skeblicka777
25. jan 2025

@marsmykkok neboj , nie si z inej planéty aj ja to často robím, akurát neumyvam nikdy a na mňa si v jednom nemenovanom autobazáre v Nitre dávajú pozor 😁, často chodím s autami do servisu, čiže som čo to pochytila a keď sme kúpili auto, tak vtedy nás slušne oklamali, ale potom som tam bola tak často, že radšej vrátili časť peňazí 😁, vždy som mala po ruke dobrý argument.Aj na STK som raz bola, ale len pre kartičku a hlavne vybavujem vždy logistiku okolo toho a termíny.

petracandle
25. jan 2025

@marsmykkok presne tak. Ja som šokovaná z tejto diskusie lebo som čakala, že 70% žien bude samotnatných a ono paradoxne je 90% nesamostatných.

Ja mám úžasného muža, ktorý sa o mňa stará, ale takéto primitívne veci pomôcť fakt nepotrebujem. Ale nie kvôli nemu, ale kvôli SEBE. Lebo nechcem byť keď sa niečo stane úplne nesamostatná a odkázaná na to hysterčiť, namiesto vyriešenia situácie. A kvôli sebe chcem poznať svoje auto - čo potrebuje kedy vymeniť, doliať a nie byť ako malé neschopné decko. A na zvyšok sú tu asistenčné služby, ale ako to tu tak čítam, tak ani to by si tunajšie dámy nezvládli zavolať a vybaviť

nana8989
25. jan 2025

Ja akurát tankujem keď niekde som a vidím ze mam malo paliva, ale aj to väčšinou rieši muž. Servis mi rieši kamarát z dediny tak ten si vždy príde pre auto a potom mi ho aj dovezie keď je hotove, ale ak treba s nim riešiť nejaké súčiastky, cenu opravy a tak, to rieši s nim tiež manžel..

marsmykkok
25. jan 2025

@petracandle možno je to tým, že ja som svoje prvé auto si kúpila ako single a teda nemala som inú možnosť, partner nebol, otec na mňa kašlal zvysoka. Ak nejakej pricezničke kúpi auto otec na 18tku napríklad, tak často je to typ otca, čo by za ňu aj dýchal a teda urobí všetko za ňu alebo naopak žena má prvé auto až v neskoršom veku ked prídu deti a je treba kvôli deťom a nejako v tom veku nad 30 je už pohodlná sa to naučiť a ked má partnera, dá starostlivosť na neho. Ale aj tak, napríklad dnešné autá majú tie kontrolky tlaku a svieti aj po pár mesiacoch od prezutia čo trocha klesne tlak a neviem že napríklad žena ide s dieťaťom k lekárovi dalej a začne jej to svietiť, muž v práci kilometre daleko a nie je schopná ani ísť na pumpu a skontrolovať si ten tlak v pneumatike či nie je defekt, to mi príde fakt nepraktické. Rovnako s tou kvapalinou do odstrekovača, že si sama nedoleje a bude jazdiť so zablateným sklom kde nič nevidno ak dôjde. Proste takéto veci by mali byť podmienkou na získanie vodičáku aby ich človek ovládal (doliatie odstrekovača, skontrolovanie mierky oleja, dofúkanie a skontrolovanie tlaku pneumatík)

tramtada31
25. jan 2025

Tankovanie, ist Na nejakú STK, vymenu olejov idem sama, ak potrebujem núdzovo doliať kvapalinu do odstrekovacov, tak si to spravím, alebo povysavam, ak nutne potrebujem, ale väčšinou takéto veci rieši manzel, aj opravy. Veľa veci si vie spravit sám ako vymena pneumatík, dielov (aj si vie objednať za zvýhodnené ceny sám). Napr mi odisli vstreky, v servise pýtali 6000, on zohnal pouzite a aj ich vymenil a oprava vysla 1000 a pod. Nie je automechanik, ale zije autami, takze mu stačí si pozriet na YouTube video a vie vymenit dvere, palubovku, teraz si sám vymenil EGRko. Šetrí nám to kopec penazi😀

zuzulka558
25. jan 2025

Na aute som chodila iba ja a muž sa o auto staral, ale doma to zas bolo inak aj mi pomáha doma vari, povesia prádlo atď, ale snazila som sa zas doma urobiť veľa keď je dlhšie v práci ako ja,, teraz malo soferujem prácu mám kde bývam, ale je to stále rovnako,, ani by mi nedovolil preňho je robiť auto také odreagovanie ma pokoj od nás 🤣🤣🤣

susitko
25. jan 2025

u nas to ma na starosti muz.ja len tankujem niekedy.a ked sa uz nemoze pozerat na ten bordel v mojom aute ,tak mi ho aj uprace🙈.

elli333
25. jan 2025

U nas vsetko okolo aut riesi manzel. Ja do svojho len sadnem a idem. Este ho aj upratuje ked uz nato nemoze pozerat. Ja som si to vlastne ani neuvedomila, az teraz ked citam diskusiu, ze ja fakt proste len sadnem a idem 🙈

zuzulka558
25. jan 2025

@elli333 ja tiež, vôbec nemám vzťah k autu 🤣🤣

raffaella
25. jan 2025

u nas o auta iba manzel (servis, poistky, etc.), ja ani natankovat neviem a ani neviem aky benzin tam ide 🙈😅 Aj o bicykel sa mi takto stara, ja len pridem do garaze ako herecka pre nachystany bicykel ked niekam ideme 🙂
ale ja soferujem iba minimalne, tak ani nie som velmi nutena. Ale ako uz kocky spominali, to je skor taka prirodzena delba starostlivosti o vsetko v manzelstve a spolocnej domacnosti. Moj manzel sa vyhradne s detmi uci, ja vobec. A ja zase zabezpecujem vacsinu varenia, pranie vsetko, peciem takmer denne. Manzel zase vysava, okna umyva napr. iba on a to mame vela okien a este su aj vsetky velke.

vroni
25. jan 2025

O auto sa stará ten, kto má práve čas a chuť. V živote by mi nenapadlo chodiť za mužom, že treba natankovať alebo doliat vodu do ostrekovačov alebo ísť do servisu. Nie som nemtava ani padnuta na hlavu, že by som na tieto ťažko intelektuálne činnosti potrebovala pána tvotstva a nezvladla to bez neho. Skôr ma vytočí, keď mi strčí auto do garáže a na tie dva metre mi prestaví všetky zrkadlá, sedadlo a aj rádio. A mozem mu to opakovať hlasom nebeskym, i tak na ďalšíkrat sadne do auta, nastaví všetko do svojom a až potom sa pohne. A ja potom ráno bohujem ako pohan. (Ja auto do garáže nedávam, stojí v prístrešku, ale keď chlap donesie niečo väčšie, čo chce dať do garáže, musí posunúť najprv moje auto a až potom jeho, preto občas posúva)

ma77
25. jan 2025

O moje aj svoje auto sa stara muž ja akurat popratam moje jeho auto a do môjho natankujem zaplatim poistku to je cela moja starostlivost🙂nikdy som nebola na STK,EK, nefukala kolesa ani nedolievala žiadnu kvapalinu na umyvarku tiež chodi on

guiseppinka
25. jan 2025

@petracandle kedze jazdim ovela viac ako muz, tak castejsie sa mi nieco nezda a hlasim to chlapovi. Vacsinou ma odbije s niecim, ze sa mi to len zda, lebo blablabla... tak ho donutim sa ist previezt alebo mu s tym leziem na nervy, kym sa rozhybe. Zatial z toho bol vzdy nejaky problem. Ja sa o auta "nestaram" uz len z principu - riesim vsetko ostatne... samozrejme, ze ked je nejaky problem, ked nie je chlap doma, tak to riesim. Zakladne veci si viem spravit aj sama, ale naco? Vzdy sa najde v okoli niekto, kto mi je ochotny pomoct a obcas sa pritrafi situacia, kedy sa zahram na blondiku a rehocem sa sama na sebe este aj o polroka😂😂😂 kedze bez auta nie som schopna fungovat, tak ked dojde cas, ze sa o neho budem musiet starat sama, tak sa budem musiet. Pokial nemusim, tak to neriesim...

pe_mi
25. jan 2025

Spoločne pri oboch autách
Jedno je písané na mňa, druhé na živnosť manželovu, ale všetko berieme ako naše auta.
My všetko našťastie máme v manželstve ako naše
STK EK manžel väčšinou, už som ale bola aj ja.
ja pripomínam len dátumy 😁 diaľničné mám v merku ja.tankovanie ja,keď som na aute , keď je manžel ,tak natankuje on.ked som na druhom aute ja, pípne tankovanie, natankujem, keď nie, dotankuje on.
vysavanie ako sa komu chce.
umyvanie 80perc manžel, nakoľko on chodí ručne s tou vapkou takou,ja to nemám rada.na kefy, do boxov s autami nechodíme.ale chodím aj ja umyť auta.kedze manžel je v zahraničí .
dolievanie tekutín zvládnem aj ja,keď treba
Väčšinou si to manžel pozrie a doleje.

Servis chodím väčšinou ja, keďže je manžel v zahraničí a padne termín,tak idem.
prezutie pneumatík tiež väčšinou ja,keď je na Slovensku manžel , ide on.
Keď jeden druhého poprosí , ideme urobiť ,čo treba
Nemáme to tak, že no počkaj ,toto ja nebudem robiť
Ja som sa veľmi osamostatnila,tým že robí v zahraničí roky a dlhé turnusy,takže sa čakať so všetkým nedá.a som rada.som samostatná, nemusim nadiktovať plný zoznam veci,keď príde na Slovensko 😁

ivana1592
25. jan 2025

Tiež mám moje auto (prepísané na mňa). Tankujem si sama. Keď potrebujem niečo vybaviť v servise tak tiež si ho zanesiem sama. Máme to ale blízko domu. Vodu do ostrekovačov rieši môj muž. Vysávam si ho sama. Umyť v tej ručnej umývačke to robí muž.

betulinka1
25. jan 2025

Mne sa stara muz. Ked leje svojmu autu, doleje automaticky aj mne, on jazdi ovela viac, takze jemu pípne kontrolka casto. Mne ani nestihne. Umyje svoje, tak umyje aj moje. Gumy riesi iba on, vysava on. Ked trosku nasneží, on chodi do prace skor, tak očistí aj moje. Ale napriklad, ked ma 2x do roka osvieti, ze idem vyglancovat vnutro auta, tak aj jeho. Ale teda primárne sa stara on o tieto chlapské veci.