Ako rozpoznáte začínajúci alkoholizmus?
Ahojte. Nemyslím si, ze môžem byť alkoholička. Nepijem každý deň. Teda, ako kedy….posledné týždne pijem každý deň. Mam chuť sa opiť. Vypnúť. Po celom dni s ročným dieťaťom sama je toho občas na mna dosť. Mám rada si otvoriť sama vino a vypijem kľudne aj celu fľašu. Pijem pokým je. Vždy ako dojde večer mám chuť dať si vino. Pokial nejaké doma je. Uspim dieťa a bežím si naliať. Keď doma žiadne vino nie je, tak nepijem. Mám naň chuť, ale nemám čo tak nepijem. Keď ideme na nákup nejaké si kupim, ale sú samozrejme dni, ale nie vždy.
Ako dlho takto piješ? Si veľmi dobre rozbehnutá stať sa alkoholičkou. Okamžite s tým prestaň. Ak sa Ti to nepodarí samej, obráť sa na odborníka. Keď pije muž, je to nešťastie. Keď pije žena, je to tragédia!!! Ak neprestaneš, rútiš sa do pekla. Poraziť alkohol je pre mnohých takmer nemožné. Zničíš seba, všetky vzťahy, stratíš dieťa. Viem, o čom hovorím. Mne blízka osoba s tým bojuje, resp. vôbec to nezvláda. Je to niečo strašné, kam sa dostala.
No ja kebyže vypijem fľašu vína, tak mam týždeň opicu, a minimálne 3 dní by som pregrcala 🤣🤮
Aké zlate, chcete dom , tak muz je dlho v robote a ty si na všetko sama. Ak sa nespamätas a nezačnes s tým niečo robiť , tak nie že nebudeš mat dom, muza, ale časom mozno prides aj o to dieťa .
Prepáč,ale najprv napíšeš,že nie si alkoholička a vzápätí napíšeš,že keď je doma alkohol, piješ každý deň a kľudne sama vypiješ celú fľašu vína..To podľa teba nie je alkoholizmus? Lebo za mňa už áno,je to ďaleko cez čiaru..Ja som so synom sama odkedy mal 2,5 roka,mám náročnú prácu,po práci sa musím venovať synovi,v škole mu to nejde, má rôzne dys-,takže učiť sa musíme oveľa viac ako s bežnými deťmi, starostlivosť o celú domácnosť je len na mne,večer padám na hubu od únavy a napriek tomu mi ani nenapadne otvoriť si fľašu a sama ju stiahnuť..Ak si raz za dva mesiace nalejem 2 deci prossecca,tak ešte z toho polovicu vylejem..Takže byť tebou sa nad sebou fakt poriadne zamyslím a s tým pitím okamžite prestanem,aby si nedopadla tak,že prídeš o muža,nebude žiadny nový dom a ešte prídeš aj o dieťa,alkoholičke by ho po rozvode ťažko zverili..
Ešte nemusíš byť alkoholička ale týmto si buduješ závislosť. Radím ti, vráť sa ešte z kratšej cesty. Keď sa staneš závislou to už bude oveľa ťažšie. Kvôli dieťaťu aj kvôli sebe s tým stopni. Nie je nic ohavnejšie ako žena alkoholička s opuchnutou tvárou a zavanom liehu..😒 pracujem ako stevardka vo vlaku a vidím také ženy denno denne, aj také o ktorých by si to nepovedala, pekne upravené ale ten alkoholický puch a opuchnutá tvár 😵
Skús svoju frustráciu a vycerpanie riešiť inak. Ja mám tiež 3 deti, pracu, veľkú domácnosť ale alkohol je to posledné čo by mi napadlo ako riešenie na moje problémy. Skús si zacvičiť, pozerať nejaky fajn seriál-hocico čo ťa baví a načo sa budeš každý večer tešiť
Nemyslim, ze si alkoholicka, ale skodlive pitie je to uz urcite. A ak bazis po alkohole ked nemas, tak to je taky prvy priznak abstinencie..
Skus si dat suchy februar a uvidis.. ak budes mat problem vydrzat, tak je problem..
@lenkakravcova a teraz tu tvoju
Akože si na dobrej ceste stať sa alkoholickou..ako ak máš chuť tak si daj pohár ale nie celú fľašu preboha... znižuj postupne dávky ,
za mna clovek je alkoholik uz vtedy ak ti alkohol mata hlavu, ak na nho casto myslis, ak mas na nho chut, ak o nom premyslas kazdy den, ak si kladies vobec otazku som ci niesom alkoholik, uz len polozit si tu otazku znamena ze tam ten problem je….
@sono2 ? Čo si svojou otázkou myslela? Ja nepijem alkohol vôbec. Ani ho doma nemáme. Ani koláče alebo keksy s liehom (Milá, Margot, Deva..) nekonzumujem. Takže nerozumiem, čo by mala byť moja výhovorka.
Ty si len myslíš, že si nad vecou, píšeš že keď doma nemáš tak proste nevypiješ, ale píšeš že posledné týždne piješ denne čiže ten alkohol máš doma stále. Koľko týždňov to je? 3? Potom sa to už ráta na mesiace vieš 🙂 myslím že už sa bavíme aj o mesiacoch, lebo keď je človek doma denne v kolotoči plus ten alkohol tak sa ti časovo trošku aj zlieva.. tak to nazveš týždňami.
Ale fakt je, že to v poriadku nieje. Už len z hľadiska, že piješ keď máš doma dieťa, a že musíš dopiť všetko je signál že problém máš. V tvojom prípade už by som vyhľadala odbornú pomoc kým si myslíš, že si nad vecou.
Pre dieťa nie je zufalejsieho a smutnejsieho pohľadu ako pohľad na opitú mamu. Z veľmi blízkeho okolia viem, že túto traumu si deti nesú celý život a sú tiež náchylné tomu podľahnúť. Ten pocit hanby za vlastnú mamu je hrozný. Len takto pokračuj a zhnusis sa ako mužovi tak aj dieťaťu. Chudáci, keď musia celé noci dýchať alkoholické výpary. Prepáč, že som hnusná, ale si na najlepšej ceste skazit život sebe ale najmä tvojim najbližším. Vyhľadaj prosím čo najskôr pomoc.
Si na materskej tak prestaň chlastať...čo je to že maš toho veľa? s jedným dieťaťom, to nemyslíš vážne. Ja by som na mieste manžela Ti zakázala chodiť do obchodu...ako vždy sa vrátiš s fľašou, to ti ani trochu nie je blbé? Žiadna sebareflexia...Ani nevieš kedy a vymkne sa Ti to z rúk...
@kittykat22 ja to kľudne napíšem aj pod svojim profilom, mala som to jednu dobu na MATERSKEJ rovnako …
Po rozchode s ex, ročne dieťa, bývala som u rodičov v dome, samota, sociálna izolácia, dedina kde nic nebolo …
@lujza123 tak to dufaj, ze nikto z tvojho okolia kto ta tu pozna pod tymto nikom nepozna, pretoze skor ci neskor niekto vmetie do tvare tvojmu dietatu ze ma matku alkoholicku.
Čo keď sa dieťa v noci zobudí s nejakým problémom? Ako budeš schopná na to reagovať, ak sa vôbec zobudíš? Strašný risk toto.
Ano si alkoholicka. Pozri si na youtube rozhovor s Elenou Podzamskou na Europe dva Socky.
Autorka presne takto som to mala aj ja, doslova som sa tešila kedy dieťa zaspí a môžem si naliať víno a vypnúť od všetkého.
Áno je to už alkoholizmus, je to ako boľavý zub ktorý ti nikto neopraví a ty do seba sypes len ďalší a ďalší paralen. Lenze tým sa všetko iba zhoršuje, ten zub treba spraviť , nie utlmovať bolesť
Definuj si co u teba spôsobuje tu frustráciu a ako inak by sa dala vyriešiť.
Bohužiaľ toto je taká tabu téma v spoločnosti, myslím ze to citit aj z komentárov … co riešiš, si matka musíš byt šťastná, zodpovedná, materská je najkrajšie obdobie, jedno dieťa je nic ine majú 20 deti a zvládajú ..
Lenze je to občas aj veľmi narocne obdobie, samoty, sociálnej izolácie, nepochopenia, nedostatku spánku a nedostatku podnetov pre dušu, dospelacku hlavu …
Bežne ked ma toho človek dosť ma milión spôsobov ako vypnúť, ako sa resetovať, ide na víkend do hôr vyčistí si hlavu, stretne sa s kamoškami pokeca, ide na hodinu jogy, prečíta si knihu, poriadne sa vyspí a celý deň preleži pri tv seriáloch, navštívi psychológa, ide do wellness …
Matka s malým dieťaťom nema absolútne nic z toho a ked sa aspoň niečoho dožaduje tak sa jej dostane len opovrhovania, zľahčovania jej potrieb, co si ty za matku ked to nezvladas !!!
Ja som bola šťastná s detmi doma, ty nemozes mať depresie!
Ja celý deň pracujem v práci, staviam dom, ja potrebujem oddych, nie ty!!!
Nebodaj ak žena usúdi ze to fakt nedáva a chce ist do prace medzi ľudí, to bude “monštrum ktorému je prednejšia kariéra a jej dieťa bude mať doživotnú traumu z jasiel”
Autorka musíš nájsť spôsob akým si pomôcť, ako si uľaviť. Nie alkoholom. Ale možno trochou sebeckosti. Aj v lietadle mas v prípade problémov najskôr nasadiť kyslík sebe a až potom deťom.
Ano a ten zapisnik alkoholicky tiez si pozri tiez je dobry, ja som to pozerala z dvoch dovodov, otec je alkoholik a moja 16 rocna neter teda ocividne uz tiez a to je este len parada - ked s tym nemozes nic spravit. - ked na ti nema clovek dosah a proste mozem sa aj na hlavu postavit.
@lenkakravcova v Mile je lieh?
A presne ako to tu niekto napisal, naco ti je take manzelstvo, vztah, ked manzel do noci pracuje, ty si sama cele dni s narocnym babom, ked sa nezastavis, lebo chcete dom. Naco Vam ten dom bude, ked ty budes v s.ackach s prepacenim a tam uz velmi nie je cesty spat, ak nepôjdeš casom na liecenie a podobne, ono to nie je take lahke potom to uz riesit popri dietati. Je fajn ze si davas tieto otazky, a je dobre to proste skusit cele STOPNUT ale to znamena nepit vobec. Aspon par mesiacov a uvidis, ci to naozaj vydrzit, ked nie smer psycholog.
Alkoholizmus je choroba kým ešte môžeš vyhľadaj odbornú pomoc. Začína to pomaly ale dopad je veľmi rýchli
Pred minutou som citala titulok, ze strasne pribuda alkoholiciek na materskej. Ide suchy februar, skus mesiac nepit a das si odpoved.
A áno, obdobie s malými detmi je pre zenu veľmi rizikové. Ani by si neverila koľko žien si tým prešlo, obdobím kedy pili .. niekto týždeň, niekto mesiac a niekto možno cele leto a niekto aj cely rodicak. Len verejne (či sama pred sebou ) to nepriznajú
Dobre ze si sem napísala. Začni suchým februárom a filmom, knihou denník alkoholičky, naozaj odporúčam
Porozpravaj sa s muzom, povedz ze mas problem a ze ho potrebuješ. Nesmie byt teraz stále preč, aspoň 2 -3 x do týždňa nech je večer doma a ty chod cvičiť, prejsť sa alebo si aspoň daj vaňu … Dom vám neutečie
Prepáč žena, ja viem že máš pocit, že je toho na teba veľa, ale aj ostatné to tak mali/maju. A niektoré majú velike problémy.
Ale povedz si to tak, že je naozaj trápne nalievať si, kým tvoj muž maka navyše, aby ste mali dom! To ta hanba nefackuje?
Vieš, že sa môže stat čokoľvek a občas v noci dieťaťu vyskočí teplota zrazu a potrebuje pri sebe matku ktorá je komplet pri zmysloch?
Vieš, že chlap čo maka ako srob a chodí domov k žene z ktorej razí sa musi cítiť hrozne a raz sa to v ňom zlomí? On nie je povinný stavať dom pre ženu čo mu ho bude prepíjat.
Ved si dajte spolu, keď bude doma, urobte si relax.
Keby som nechala muža na materskej a ja by som do noci makala, lebo rodina a dom, zatiaľ čo on by si doma po večeroch nalieval vínko, tak mu rýchlo vycistim žalúdok. Pretože to už je závislosť, ktorá môže zničiť celú budúcnosť rodiny, nie len spláchnuť do kanála dom
Vypnúť sa dá aj inak ako pitim. Ak si musis vypiť aby si dokázala prezit a vypnúť potom si alkoholicka a život ktorý žiješ ťa nenapĺňa. To nevyrieši alkohol len to načas vypne. Byť opitá pri dieťati je dosť nebezpečné a je načase to začať riešiť a riešiť hlavne zivot ktorý ťa núti z neho utekať cez alkohol. Načo ti bude raz dom a kopa peňazí keď teraz sa nicis. To až raz možno nikdy nepríde

Neviem či sa dá chuť na víno porovnať s chuťou na cigaretu, ale prekonať sa a nezapalit si, ma stálo veľmi veľa energie a sily, odolať. Nie vždy som to dala a začala od začiatku.
Verím že to skúsiš v sebe potlačiť a fľašu si nekúpit.