Ako sa brániť klebetám od svokry?
Baby som zlá matka? Prišla moja svokra na návštevu a tak ma poohovarala že až, mám dve detičky dcerku a 3 mesačného synčeka. Odkedy sa narodil malý nemám čas sa venovať stále domácnosti, vždy navarim a upratujem keď príde manžel z práce a je s deťmi, lenže každý deň nemám vyluxovane ale podotýkam v živote som nemala nič špinavé alebo zalepkané. Proste ten klasický detský bordel s hračkami a neustlane postele, keď príde manžel vždy idem umyť zem vysavat rychlo oprat ožehlit čo som za deň nestihla. No lenže prišla svokra a začala hovoriť že ona stihala deti aj upratovať, malého mám v nosiči skoro stále lebo len tam krásne spinká a ja mám voľné ruky, a môžem sa naplno venovať staršej dcérke podotýkam malá má príznaky autismu nevie poriadne rozprávať takže chodíme psychologičke a logopédovi, čo znamená že potrebuje aby som sa jej venovala. Takže radšej sa venujem deťom ako nejakému poriadku ktorý ma počka než príde manžel pre mňa je hlavné aby bolo navarené. No suseda ma stretla a hovorila ako moja svokra po dedine hovorí aký mám bordel a nezvladam domácnosť, a načo som so robila deti, príde vám toto normálne? Môj muž jej volal a vynadal jej že si neželá aby taketo veci o mňa hovorila lebo som skvelá matka. Nechápem túto staršiu generáciu nich zaujíma len aby bolo doma tip top poriadok a deti nech sú verím boha úplne som bola z toho rozčúlená
@autorka vykašli sa na to🙂
Mňa by strašne zaujímalo ako na to zareagovala svokra. Ja by slm si chcela vypočuť ten telefonát 😃
Jasné že ona to stíhala, veď to bolo pred koľkými, 30rokmi? Z pamäte je už vytesnene to, aké náročné to bolo. Ona nie je dôležitá, dôležité je, že máš dobrého chlapa, ktorý sa tá zastane aj pomôže. Ľudí nebude zaujímať, či máš doma rozhádzané hračky, alebo neumyty riad.
Autorka, najskôr sa vyjadrím k dcérke - mám 7,5 ročného syna s autizmom (Asperger), ak sa budeš chcieť poradiť, popísať s niekym, vyrozprávať sa, kľudne napíš.
K zvyšku - si úžasná mama, vieš, že prioritou je rodina, deti a čas s nimi a nie mať domácnosť ako z katalógu (práve na úkor času s rodinou). Máš to vzhľadom na okolnosti doma (trojmesačný novorodenec, neverbálna dcérka asi autistka s potrebou väčšej odbornej starostlivosti) skvele časovo zmanažované. Na svokru sa vyprdni, takú osobu môže hanba fackať. Namiesto ohovárania by Ti radšej mohla pomôcť navariť, upratať, deti postrážiť. Máš úžasného manžela, nie každý chlap sa dokáže postaviť vlastnej matke. Ver sebe, ver svojmu manželovi, nedovoľ, aby Ťa nejaká stupídna osoba deptala. Tobôž nie 3mesiace po pôrode, kedy psychika pracuje na plné obrátky. Ja som si so svojou svojrou tiež užila krušné časy. Kľudne napíš súkromnú správu. Posielam veľa veľa sily, lásky a objatí.
@nikushka8... Veru, tie obyvacky s nabliskanymi vitrinkami zo sklom😅mozno to zacalo uz v porodniciach. Hned babo odniesli, ako by sa to tej matky ani netykalo. Ukazali po 2 hodinach a doniesli dalsi den na kojenie. Vyzera to ako nevedomost, len ci to nebol zamer. Keby chcem znicit rodinne vazby, nerobim to inak. 🤔
Dom ma sluzit mne, nie ja jemu. A svokre nabuduce povedz, ze aj by si mala upratane, keby nechodila zdrziavat ta 😀
Jej povedz že tým uráža aj svojho syna!! Že šíri po dedine že si vzal neschopáčku. Ako od mamky čiže od Vás to nieje pekné!! A keď ťa nechcela do rodiny tak sa mala ozvať v kostole a zabrániť sobášu.

@janinah no nestihaju tolko ako kedysi, to je fakt. Pretoze sme tu generacia 30tnikov, 40tnikov a starších, s ktorymi sa rodicia asi nikdy nehrali, nevenovali tolko casu ako dnesni rodicia svojim detom. Pre nich bolo totiz dolezite uplne ine, hocijaka ina robota, na hranie s detmi nebol cas, top dolezite bolo mat vybliskany dom, co ak niekto pride (do obycaciek bol predsa pre deti vzdy zakaz chodit). Plus vacsina z nas skoncila v par mesiacoch v jasliach, ti stastnejsi u starych rodicov.
@autor robis to,co je najdolesitejsie. Venujes sa detom, ten cas a spomienky im nikto nevezme.