Ako sa k vám správajú vaši muži v rôznych situáciách?
Zaujímalo by ma ako sa.k vám správajú vaše.mužské.polovičky, ,napr.keď.ste choré doma,,zavolá.vam? Keď.príde domov spýta sa.ako.sa cítite,,teda je tam záujem veľký alebo minimálny? Ako.komunikuje po príchode z.práce? Rozprávate si zážitky z.práce,dennú rutinu?často vám telefonujú, ,chcú váš.počuť? Ide o to že ma zaujíma ako to.je v iných rodinách, ,my sme akosi stále ticho,,momentálne som chorá,,dosť silný zápal priedušiek, plus dcérku.mám doma.aj.ona je chorá,,žiadny záujem,,ani telefonát jediný čo.mi.dnes.zavolal či mu prišla dobierka som z toho frustrovana
@timea7 raz som mu vykricala. (Už som.to.nevydržala, praskali mi.nervy) že.ma.tyra že aj.toto je forma násilia, ,že si.na.mne uvoľňuje niake komplexi niake svoje nervy,,alebo neviem ako to mám nazvať to.je jedno.o čo ho.poziadam všetko ma čas,,je.mi.zle poprosim ho či by mi nespravil čaj,,ale zachvilu bla bla a.spraví ho.o.hodinu, ,,chcem aby.mi.pomohol.s tazkami z auta povie mi ja.teraz pozerám tv nechaj to tam alebo ty to zvladnes,,,hlavne že.in.keď chce.kávu spravím to hneď lebo.ma.o to požiadal tak to.urobím lebo viem že.po.robote si dá.rad.kávu sú to maličkosti ale tie.už tvoria taký veľký celok že to.nevladzem znášať
@timea7 za tieto dva.dni som.mu.nerobila kašlem.na.to,,keď bude vidieť že mám.na.baku zas sa zatne, ,ani to.mi tak.nevadí ako to že.mne.nevenuje ani.jediný taký úsmev ako.našej dcérke, ,jasné že som šťastná že ako.otec je skvelý, ,že sa jej venuje,,ale väčšinou ma.pri.sebe nepotrebuje keď.ide i.malú, ,viackrát sme.už takto fungovali absolútne ticho,,len.sporadicke vety.ohľadom malej,,on by vydržal aj pol roka mám dojem
Nevolame si cez den, poslem sms ak potrebujem nieco napr. aby kupil, doniesol od mojich rodicov.
Je prac . dost vytazeny neviem si predstavit,ze mu volam a ma vazne rokovanie. A ani o com sa s nim bavit? co robim? Zo sluzobiek zavola, ako docestoval, mne to uplne staci.
Mna napadlo, pred svadbou si si to nevsimla aky je?
prosim ta preco davas vsade tolko ciarok a bodiek? neda sa to poriadne citat.
Nechcem niečo nafukovať, ale som už nejaky ten rôčik vydatá. Môžem napísať iba to, že nebola jedina moja choroba aby sa mm o mňa príkladne nestaral. Nehovorím z ďaleka o veľkom zdravotnom probleme ktory ma postihol pred dvomi rokmi. Ďakujem mu za všetko, do dneska ma doprevádza k lekárom na kontroly. Ja si myslím že každy milujúci manžel by to tak mal robiť, veď sme si si prisahali v dobrom aj v zlom , v zdraví aj v chorobe. Ešte raz veľká vďaka a určite si taku opateru zaslužia všetky milujúce ženy
@lady511 myslim, ze mate vaznejsi problem ako to, ze nevola. Inac suhlasim s timea7, si fakt kocka, iny chlap by ta mozno na rukach nosil. Kedze som na rodicovskej doma,tak raz za den vola priemerne. Niekedy nezavola, ked su deti alebo ja chore, tak castejsie. Caj navari rano do cajnika bez ziadanky pred odchodom do prace. Aj donesie teply do postele, ked potrebujem. Nie je dokonaly, ale toto si velmi vazim.
@majka99999 sú.to príjemné maličkosti čo u.nás pozorujem veľmi.málo skoro vôbec nie,,už.sa.starám.o.seba.len.koli sebe žiadnej pochvali sa.aj tak nedockam
@lady511 keď som chorá, išiel by sa rozložiť na molekuly, volá, rieši, zariaďuje. Je fakt úžasný. Ale keď som zdravá, nechá na mne všetko, čo môže, čo sa týka domácnosti. Ale ja mám muža, ktorý má firmu a pracuje od vidim do nevidim. Plus údržba domu je jeho parketa. Ale akonáhle jeden nestíha, druhý pomáha. Buď ja s jeho firemnými vecami, alebo on mne s domácimi prácami a dokonca aj s vecami mojej firmy. Je to o spolupatričnosti. Ak ti to vo vzťahu chýba, treba o tom hovoriť čím skôr.
zaujíma sa....keď sme spolu tak sa rozprávame...alebo skôr on hovorí, ja som mlčanlivý typ, ale zas vždy sa opýta aj na môj deň, rozprávame si aj dennú rutinu, aj v podstate hocičo iné čo nás napadne....a keď spolu nie sme, napr. on v práci alebo ja v škole, tak si píšeme alebo voláme 😅
@lady511 ved to, ved nemusi pod balkonom vyhravat na lutne s ruzou v ustach. Len prejavit zaujem, ako sa mam.
@lady511 manzel sa vzdy velmi stara - a vzdy sa staral. Ale on je taka povaha. Ak ti to vadi, ze manzel nema zaujem, tak mu to skus povedat. Podla mna si ani neuvedomuje ze ta to trapi. Priklad u nas doma bol taky ze mame biely koberec. Ja som ho pol dna cistila ked bol manzel v praci a prisiel domov, zobral cokoladu, sadol do sedacky a ako ju daval do ust rovno nadtym kobercom. A tak ja tam stojim a pozeram na neho a revem ako slon. Manzel zdeseny na mna pozera ako ja s revom vysvetujem ze som cistila pol dna ten koberec a on tam ide a dava si tam cokoladu 😅 😅 revala som tak ze som sa nemohla pol hodiny ukludnit ako mi to prislo luto 🙂 uz cokoladu radsej jedava v kuchyni 😅 😅 😅 ani vo sne by ho nenapadlo ze ma to moze trapit
tak toto tiez poznam, minuly vikend som umierala, mala som chripku, nevedela som vstat z postele, nie este sa starat o dieta, a on zrovna nieco robil vonku a nevedel mi spravit ani jest. Ako caj mi spravil a doniesol, aj o dieta sa ako tak postaral, ale ja som za tie 3 dni dost schudla. Neostavalo mi nic ine, iba rychlo vyzdraviet a postavit sa pri sporak a nieco si uvarit. 😀
@sofinka12345 mala si jedlo objednať a vybavené, ak si sa necítila dobre. Že to ide do peňazí, nevadí, aspoň by si uvedomil, koľko ušetríte, keď varíš.
@timea7 ved to, mna to napadlo, az ked mi bolo lepsie ..druhy krat uz budem vediet 🙂
@sofinka12345 šetri sa, najmä ak si chorá, alebo tesne po chorobe, lebo vtedy je organizmus oslabený a ľahko potom môžeš zase niečo lapiť...
@lady511 Môj muž ani nevie, že som chorá, kým mu to nepoviem. Ja hlúpa som si myslela, že si domyslí, a on nič ešte čakal prestretý stôl. Niekedy keď som vstala, že na chvíľku uvariť čaj lebo nemal kto, tak čakal, že ako som už v zdravá, lebo som vstala............. 😀 😀 😀 😀
Kto sa trápil? Len ja. Odkedy poviem: som chorá, mám teplotu, bolí ma hlava, hrdlo, ako u lekára, idem si ľahnúť, budem ležať celý deň, Ty urob toto a toto. A z postele na neho vykrikujem pekne potichúčky že: ,, Dones mi polievočkuuuuuuuuuuuu.,, A donese. 😀 😀 😀
Jedlo: keby nie moje decká, tak asi tiež skapem.
@lady511 moj muz mi vyvolava, ako mi je, ci nic netreba. Ale ja takisto, len u nas telefonaty trvaju chvilu. Bojim sa, ze ho v praci zabavam, tak mu nevyvolavam. Ale zavola vzdy on. Ked som pracovala v zahranici, tak to bol on, kto trpel tym, ze som chcela hovor skoncit skoro. Lebo telefonicky kontakt ma nebavi a ked sme spolu doma, on je ten co rozprava a rozosmieva ma a ja sa na nom bavim a mlcim. S manzelom sme boli dlho najlepsi priatelia a je medzi nami chemia v manzelskych veciach uzasna, ale uplne sme preskocili tu "fazu motylov v bruchu" a mam pocit, ze vztah je po case len hlbsi a mame sa este radsej.
my si cez bezny den nevolame - len ked nieco potrebujeme - nechcem ho rusit v praci, tak bud napisem sms alebo mail. on sa podla potreby ozve. ak niekam ide, ozve sa, ze prisiel na miesto, to iste ja, ak idem s detmi niekam sama, tak vola kde sme, ak nepride domov, tak vola, ci sme uz doma my a ci je vsetko ok.
chora nebyvam - tak neviem ako by sa v tej situacii spraval 😀
ked pride z prace, potrebuje nejaky cas na zregenerovanie + jedlo, cize pol hodinu, 3/4 hod necham vydychnut, potom sa bud sam rozhovori o praci a kadecom inom, alebo to z neho vypacim 😉 pripadne vecer ked posleme deti spat si sadneme do obyvacky a rozpravame sa.
@lady511 .... si fakt kočka a asi ti veľmi nepomôže, keď ti tu ženičky budú písať, ako sa o nich mužíkovia starajú a zaujímajú 😉
Osobne si myslím, že vy dvaja ste na začiatku konca svojho vzťahu...na záchranu musíte byť dvaja a on zjavne nechce. Začni sa odstrihávať ... pracuj, ži si svoj život ale bez nervov z neho, lebo tým mu iba ukazuješ, ako ťa ničí a akú on má nad tebou MOC. živí ju tvojimi reakciami a výčitkami...ukazuješ, že ti to ubližuje a on toto presne chce.
Máš len 24 rôčkov a už máš žiť ako nemilovaná, deptaná žena ?
Výpis hovorov ? ... on ti ho dáva ?
Nenechaj zo seba robiť boxovacie vrece jeho frustrácií... nevyčítaj mu nič, ale konaj 🙂
@lady511 ty kokos, aby mi chlap povedal ked treba odniest tasky z auta ze "ty to zvladnes" tak toho som sa nastastie este nedozila. tomu sa hovori absolutna neucta. zas druha vec je, ze ja by som tam tie tasky demonstrativne nechala aj zhnit v takomto pripade. inac moj muz nie je nejaka citlivka co by ma stale ofukoval a hladil, to zas nie. ale ma v sebe zaklady slusneho vychovania a ma dobry priklad z domu. svokor vzdy pomahal a siel dobrym prikladom. vacsinu cinnosti vykonava manzel bez toho aby som ho na ne musela nejak upozornovat. ranajky napr. nachysta ten co vstane skor, kavu detto, koho to prveho napadne ten uvari, kto skor zaciti ze nam smrdi deculo ten ho prebali a podobne 😉
Moji rodičia sú spolu vyše 35 rokov. Mama vždy varí, stará sa, obskakuje, kávičku čajíček koláčik 🙂
Nedávno mala silný zápal pľúc, zápal priedušiek plus zápal prínosových dutín. Mesiac v posteli a ledva sa z toho vyhrabala. Myslíte že manžel jej aspon raz uvaril čaj? bohužial nie. V horúčkach si varila sama, aj jedlo aj čaje. On sa len sem-tam lútostivo pozrel, podporil (slovne), nevyžadoval nič. A ja viem že ju má rád. Ale nie je to starostlivý typ. Naozaj, nemusí byť chlap úplné bezcitné hovado, môže to byť celkom citlivý človek ktorý ale nie je schopný sa postarať o chorú osobu. Podstatné je to, že mama to vedela pred tým ako si ho brala.
@extrate to nie je tým, že nie je starostlivý typ, ak by mama od začiatku ich manželstva nerobila všetko sama, ale musel by priložiť ruku k dielu aj otec a nebol by zvyknutý na to, že sa skáče len okolo neho, správal by sa ináč. Nehnevaj sa, ale to, že to vedela pred tým, ako si ho brala, jej je v čase choroby na dve veci. Ja by som si teda v horúčkach nevarila ani náhodou, jedlo by som denne objednávala z reštiky. To vlastne mohol urobiť aj on, to by zvládol. Lenže po 35 rokoch ťažko očakávať nejaké vybočenie z toho, čo je, aj keď keby chcel, dá sa. Ja som môjho vyše šesťdesiatročného otca naučila variť. A to dovtedy akurát zalial kávu alebo čaj.... Práve toto sú situácie, keď sa prejaví partner, kúpiť po ceste žene kvety, je síce krásne, ale rozhodne jednoduchšie, ako sa o ňu postarať, keď nevládze.

@lady511 Kym manzel robil na slovensku kazdy vecer sme mali " debatne " kruzky my sme si dali kavu detom sme robili cokoladu a kecali co bolo cez den....teras pracuje mimo slov.ale kazdy den si piseme a kazdy druhy volame...Ked som chora len prezvana ci som okminule som zaspala tak volal susede aby ma sla skontrolovat🙂 niekedy mam pocit ze to az prehana...teras su uz deti starsie ale kecat musia niekedy tuzim po takom klude ale usta sa I'm nezastavia...neviem si predstavit aby sme sa nerozpravali 🙂 u nas je to normalna vec