icon

Ako sa mám rozhodnúť?

matko87
25. nov 2015

ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte

matko87
autor
21. dec 2015

@viera27 ano chce ist do podnajmu proste prec odo mna aby nas mohli rozviest,zrejme jej aj advokat povedal ze toto nie je dovod aby nas sud rozviedol,preto chce ine byvanie a bude to jednoduchsie.o striedavku budem ziadat,neviem ci mi vyhoveju kedze robim 24 a 48 volno

moonlight1210
21. dec 2015

@matko87 uz ten byt (podnájom/prenájom) ma?
ma kam ist?

nemozem si pomoct, ale tvoja zena mi stale pride ako dievca, co si chce just vziat muza, s ktorym jej rodicia nesuhlasia. a nepovoli a nepopusti, radsej s nim utecie, radsej sa tajne vyda na radnici o dvoch svedkoch.
ale cele to ma dosnivane len po oltar. dalej ma iba hmlistu predstavu o vecnej laske a spolocnych prebúdzaniach v objati.
a potom ju realita manzelskeho zivota s tym muzom priklincuje o podlahu.

tak aj tvoja zena. a just, a za kazdu cenu, a nemilujem, a si zly, a trpim, a idem a idem a idem.

byt tebou sa prestanem uz zaujimat o snahu to udrzat. zacni sa zaujimat o moznosti, ako si udrzat styk s dcérkou, lebo vidim aj moznost, ze darmo jej budes klopat na dvere podnajmu. ona ti neotvori a dieta neuvidis.

matko87
autor
21. dec 2015

@moonlight1210 ona sa zmenila,nebola taka,stale matam v spomienkach co sa vlastne s noui stalo,no jedno je iste svagrinka svokra a kamaratka plus jej tvdrohlavost a ma to tu.zatial nema kam ist ale hlada preratava si,uz mi aj navrhla sumu ktoru by som jej akoze mal davat a tak.malu mi musi dat,na to su paky.s malou nam to klape uzasne aj so zenou,tak fakt uz ja netusim,pockam si na rozhodnutia od vyssich moci

matko87
autor
19. jan 2016

tak ludkovia,dobojovane,moja put lasky v manzelstve skoncila,moja milovana podala navrh na rozvod,uz len cakat co bude

timea7
19. jan 2016

@matko87 aspoň vieš, na čom si, neistota a robenie si márnych nádejí, že sa to nejako utrasie, je niekedy horšie, ako to, čo ťa čaká. Zožeň dobrého právnika a snaž sa byť čo najlepším otcom, po čase sa nájde určite niekto, kto ti dá to, čo ti ešte stále manželka nedala. Úprimne ti to želám.

thea77
19. jan 2016

@matko87 Matko, nic nie je take zle ako v tomto momente vyzera. Uvidis, ze casom pochopis, co ta tato situacia naucila a bude ti lahsie na dusi. Vaz si sam seba, svoju snahu, ktoru si do vztahu vlozil a bud aj dalej cestnym clovekom, no nebud hlupy. Najdi si pravnika a neskac tak ako zena piska a hladajte take riesenia, ktore budu vyhovovat obidvom stranam. Cas vsetko spravi.

matko87
autor
19. jan 2016

dakujem vam,bol som uz za pravnikom.cakam zatial na to co bude v zalobe.aby aj on vedel ze co je.skoda ze to tak dopadlo mohla mat to co chcela,pre svoju rodinu som bol schopny vsetkeho,zial takto som si konec nepredtavoval.nejak sa s nou musim dohonut bo bez malej nevydrzim

timea7
19. jan 2016

@matko87 ona mohla mať čo chcela a ty? Ty by si chcel život so ženou, ktorá neľúbi a nemá ťa za nič? To máš iba tak málo rád sám seba?

natalym
19. jan 2016

@matko87 Vždy keď sa niečo končí ta sa aj niečo začína a ver, že na Teba niekde čaká šťastie.

moonlight1210
19. jan 2016

@matko87 uz som tu kedysi spominala.
jedna pani, ktora sa tiez rozvadzala na huckanie priateliek, ze jej muz si ju nevazi, vykoristuje ju, atd., bola odhodlana iba do chvile, kym jej muz aj pocas rozvodu bojoval o zachranu manzelstva.
vo chvili, ked sa vzdal a kyvol na suhlas, ziadost rychlo stiahla. uvedomila si, ze tie priciny vlastne nie su pre nu az tak zavazne, ako predtým zdoraznovala.
ale to uz prekrocila pomysleny prah a on kyvol vtedy preto, ze ju uz prestal chciet (hlavne po jej emotívnej uplakanej vypovedi, kde povedala take veci, co jej vraj robieval, ze k nej stratil poslednu uctu. neveril vlastnym usiam, co vsetko nasla, ze jej robieval zle.).
tak dal svoju ziadost nasledne on a za nejaky cas bola rozvedena, aj ked sa zubami-nechtami branila a prosila ho o dalsiu sancu.

a on by tiez v case zaciatku rozvodu nepovedal, ze on bude ten, kto nakoniec chce z toho kola von.
nestastny bol, chodil za nou, prosil o druhu sancu, do poradne chcel chodit. nic nepomahalo.
(a kamosky ju podporovali, aby sa mu nedala zlomit a vytrvala.)

ona je teraz bez partnera, lebo sa s nim rozhadala a on ma zenu a dve deti. a jej najnovsia snaha je, ci by sa predsa len nedali este raz dokopy - tvrdi, ze kvôli ich detom (a teda samozrejme za cenu, ze mu rozvrati novu rodinu.).

nemusi to byt tvoj pripad samozrejme. nechcem ti davat nejake ruozve okuliare, ze tvoja zena sa pouci z vlastnej chyby a prezrie.
ale zivot sa meni necakane. a kto mal pocit, ze prehrava a straca, moze zrazu mat pocit, ze vela ziskal. a naopak.
uvidis casom.

matko87
autor
19. jan 2016

dakujem vam,bol som uz za pravnikom.cakam zatial na to co bude v zalobe.aby aj on vedel ze co je.skoda ze to tak dopadlo mohla mat to co chcela,pre svoju rodinu som bol schopny vsetkeho,zial takto som si konec nepredtavoval.nejak sa s nou musim dohonut bo bez malej nevydrzim

matko87
autor
19. jan 2016

@moonlight1210 dakujem,uvidi sa co bude teraz je predomnou dlha cesta kym dojde ku konaniu.ja dalej idem cestou lasky

matko87
autor
20. jan 2016

jedna z vas mi tu pisala o filme fireproof a o knihe Dar lasky,no nasiel som nieco este lepsie.ak aj vy stojite v manzelskej krize a neviete ci ist von alebo zotrvat odporucam si precitat knizku Pat jazykov lasky.velmi vela som sa naucil o manzelskom zivote,zial so sucasnou manzelkou nebudem mat moznost najst jazyk lasky

timea7
20. jan 2016

@matko87 poznám tú knihu, je výborná, na MK je často spomínaná. Tvoja ešte stále manželka ale hovorí zrejme všetkými jazykmi naraz, okrem toho aj jazykom sestry a vlastne preferuje - darčeky, stačí jej aj maličkosť - byt od muža, ktorého plánuje opustiť. Úžasnéééé , chce se mi blejt 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

matko87
autor
20. jan 2016

@timea7 co narobim takto mohla mat pekny 3izbak a miesto toho pojde niekde do socialneho bytu,najviac mi je luto tej malej ze bude v takom prostredi vyrastat.ale co uz ked sa tak rozhodla co narobim.vie tu niekto ako to prebieha pri rozvode?bo v navhru su uvedene take veci ze sa mi az rozum zastavil,napr.nadmerne pitie agresivne chovanie uzivanie liekov s alkoholom a podobne,rozum sa mi zastavuje co za hada som si choval na prsiach

sardinka32
20. jan 2016

@matko87 no tusim sa vyliecis z lasky k nej, ked si si precital o sebe nove info v rozvodovych papieroch...nakoniec aj budes rad, ked sa rozvediete. Ty na tom az tak zle nebudes, laska prisla, odisla, pride casom nova...len chuda to dieta...rodicia sa rozvedu a dietata sa nikto nepyta, co si o tom mysli, musi sa prisposobit. Ale tak snad nic z toho nie je pravda, co tam o Tebe buduca ex pise?! Zjavne je pripravena bojovat jak dracica, tak sa na to priprav.

matko87
autor
21. jan 2016

@sardinka32 pravda to nie je pre nu agresivne boli hadky a nakoniec som to stale ja vzdal a odisiel z bytu.ja nepijem robim hasica kazdy treti den nemozem si dovolit prist o pracu koli alkoholu,to je iba vymysel,alebo skor relevantny dovod k rozvodu ale nezaklada sa na pravde.bude bojovat jak drak.malej mi je luto,lebo toto je este priskoro,teraz mala dostavat lasku od oboch rodicov sucasne nie od kazdeho zvlast

natalym
21. jan 2016

@matko87 Ale ju naserieš, keď budeš súhlasiť s rozvodom.......... 😉

cacianka
21. jan 2016

daj si urobiť testy na akohol, lieky, drogy - čo a ako sa dá, ved máte aj služobného lekára, tak ti môže dodať nejaké výpisy o zdrav. prehliadkach, že si nič závadné nepožíval, alebo nejaké čestné prehlásenia rodiny , susedov, kamarátov, kolegov si priprav, že ťa nevideli nikdy pod vplyvom návykovej látky, a takto niečo podobné vyskúšaj, ale tak aby o tom nevedela - aby si nezháňala od kamošiek potvrdenia že si bol 100x naliaty, možno ju to samu nenapadne takto rozsiahle, a tak jej nedaj typy na takéto kroky. určite bude bojovať, ale záleží aké obrany si pripravíš na jej útoky a zbrane, čo použije. bud pripravený.
k tomu návrhu čo podala ťa súd vyzve, aby si sa vyjadril písomne - tak obratom im napíš základné fakty, že nepiješ, teda vyvráť jej argumenty a na pojednávanie dones čo najviac dokladov že ona nemá pravdu, zavádza a klame.

matko87
autor
21. jan 2016

@cacianka dik za rady,nieco vyhutam

pillipilli
21. jan 2016

No prid ku mne , ja by som takeho blbecka brala ;)) ako si dospely chlap ukaz gule!!!
V prvom rade ak ona nema zaujem nejak to dat do normalu a zit ako rodina, tak ako neviem ...
Ozaj ty poznas chlapa co odysiel z bytu a nechal tam zenu a este jej ho aj platil???
No ja nie... Vies ono by pomohlo keby ze sa aj ona vyjadri len to asi tazko ;)
Vies lebo mi pripadas celkom normalny a neverim ze by si bol az tak sprosty s prepacenim.

timea7
21. jan 2016

@matko87 vieš, ale ona nechcela trojizbák s mužom bez názoru, s mužom, ktorý ju zrejme nudí, lebo s ním môže kývať. Možno by jej vyhovoval dvojizbák s mužom, ktorý dokáže tresknúť päsťou po stole...

pillipilli
21. jan 2016

@timea7 alebo po pauly ;)

timea7
21. jan 2016

@pillipilli neuveríš, ale chcela som to tam dodať 😎 😎 😎 😎

matko87
autor
22. jan 2016

no sak toto,jej uz je neprijemne ked ako chlap zareagujem ze ukazem gule alebo pastou do stola,uz sa jej to nepaci a uz sa rozvadzat nakydat na mna ze som alkoholik tyran a podobne.pritom su to lzy klamstva lzy a klamstva.svokricka jej dobre tlaci karelaby do hlavy.ved som zvedavy ako zareaguje zajtra ked mi malu budu chciet zobrat,bezmilosti zavolam policiu,ze mi ju uniesli,a taketo zaznamy pred rozvodom zle dopadnu

pillipilli
22. jan 2016

@matko87 mas to tazke, len pamataj ze dieta bude vyrastat pri nej a ja si myslim ze ona ho protitebe postve... Ako tak mi to vychadza, podla toho ako ju opisujes. Po case ani nebudes vediet ze mas dceru lebo ti ju ani najskvor nebude chciet dat a ked bude musiet dieta k tebe nebude chciet ist.

matko87
autor
22. jan 2016

@pillipilli dieta bude s nou tak ci tak to viem zial bohu jedina osoba ktora ma uprimne miluje mi bude zobrana.ja bez nej ani nezijem,vsetku pozornost davam jej a i nadalej chcem.a naozaj staci ked som v sluzbe uz mala nema o mna taky zaujem takze mi ju ovplyvnuju ale s tym nenarobim nic

matko87
autor
25. jan 2016

tazky zivot

matko87
autor
1. mar 2016

tak ahojte,sud je este v nedohladne,stale zijeme spolu ale ubera sa to len tym smerom ako chce zena,mala je v pohode zatial a velmi jej chybam,snad si to moc neodnesie

gviera
30. mar 2016

@matko87 Drž sa pri tom rozvode ako chlap a bojuj o striedavú starostlivosť. A nezabudni na svoju hasičskú česť!