icon

Ako sa mám rozhodnúť?

matko87
25. nov 2015

ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte

17alexis
13. dec 2015

@matko87 Ešte 11.12. si tu riešil, že máš 7 rokov priateľku, ideš do zahraničia a nechceš jej dať auto! Zajtra budeš čo riešiť? Že si tehotný a nevieš, s kým??? Daj sa liečiť.

timea7
13. dec 2015

@matko87 nerieš popredu, čo bude ona hovoriť, nech si hovorí, čo chce, nereaguj na to.

matko87
autor
13. dec 2015

@17alexis si si ma asi pomylila

timea7
13. dec 2015

@17alexis ??????? 😕

maxilou
13. dec 2015

@matko87

do hadok medzi partnermi deti absolutne nepatria. To tvoja zena nevie? Asi vobec nema zdravy rozum a argumenty na danu situaciu, tak sa zbabelo brani dietamom. Celkom ubohe. Pozvi ju na dobru veceru hoci aj dnes vecer, dieta nech postrazi uzasna svagrinka. Vsetko si vklude snazte rozobrat, rozdebatujte, povedz jej, ze ti na tvojej rodine zalezi a si ochotny zmenit par veci, ale samozrejme aj ona musi chciet zachranit vasu rodinu. Ak nema zaujem, ani sa dalej nesnaz Drzim ti palce 🙂

gviera
13. dec 2015

@matko87 Len sa kludne vykecaj, máš tu už celkom dobrý fanklub, keď nie je s kým, je dobré dať to zo seba von. Ale musíš počítať s tým, že tu sa zapájajú akčné baby, my ti radi poradíme, napíšeme ako to vidíme my, ale rozhodnutia sú aj tak len a len na tebe. Ja si myslím, že u Vás, kým niekto neodíde, tak stále bude dusno. Prvá je narade tvoja švagriná, tak daj vedieť keď zdvihne kotvy, či sa náhodou niečo nezmení doma, keď tvoja žena prestane byť pod jej vplyvom. 😎 A hlavu hore, áno, máš rovnaké rodičovské práva 🙂 a som rada, že si to uvedomuješ!

matko87
autor
13. dec 2015

@maxilou zial nema zaujem

matko87
autor
13. dec 2015

@gviera ze fanklub 🙂 ,no i tak diky moc baby.urcite mi toto tu dalo dost,sam vidim ze nema zachranovat manzelstvo ked o to manzelka nestoji.zivot ide dalej svoju lasku dam malej a ked bude sud zaobujujem o nu ako ked zachranujem zivoty.v stredu pravnik a uvidi sa.drzte dalej palce a posluchate,davam vam vediet

sardinka32
18. dec 2015

@matko87 Necitala som vsetko, ale nechapem, ako je mozne, ze u seba doma trpis svagrinu??? To ona, podla mojho nazoru, znacnou mierou prispela k rozpadu Vasho manzelstva jedovatymi recami, kym si nebol doma. Teba chcu tie dve vykopnut z bytu a raztahovat sa tam. Malicku ma Tvoja manzelka ako hybnu paku na vydieranie. Sa vzchop, vyhod svagrinu z bytu - to ako uplne prve, potom zene povedz, ze z bytu nepojdes a kym si nenajde nieco svoje vlastne, kedze uz s Tebou zit nechce, moze byvat u Teba. Zjavne Ta tie dve maju za riadneho ťulpasa, oberu Ta o byt a malicku Ti aj tak manzelka neda len tak, cize sudu sa isto nevyhnes. V tomto pripade je jedno, kto co komu spravil...odist chce ona, byt je Tvoj, kupil si ho a splacas...dieta je spolocne, nielen jej. A ta prizivnicka bez vlastnej rodiny (svagrina) nech pali kade lahsie a riesi svoj zivot vo svojom byte...vsak toto je cele na hlavu, co si tu popisal.

janickacrazy
19. dec 2015

@matko87 ako pokračuješ? už si vyhodil tú švagrinu konečne?

matko87
autor
20. dec 2015

@janickacrazy svagrina je prec,zena sa rozhodla odist ma ziadost o najomny byt,a hlada si podnajom,chce sa dohodnut o vyzivovani pre malu darmo jej vysvetlujem ze mi potom neostanu penaize na zivot.snazim sa vsemoznymi silami zachranit nase manzelstvo,zial ona je rozhodnuta,mna do svojho zivota nepotrebuje,ja nie som ten co ju urobi stastnou,ona chce ine slobodu atd.ja som uz dobojoval,pockam kym mi neostane prazdny byt

matko87
autor
20. dec 2015

@sardinka32 uz som urobil to co vsetci radia,a je to este horsie,tym som svoje manzelstvo definitivne odpisal

adri266
20. dec 2015

@matko87 dufam, ze sa to nejako poriesi. No ak je rozhodnuta, ze vas vztah nema sancu, tak to nezmenis.
na margo tych financii, takto sa citi vacsina mamiciek, ktore opusta ich partner z akehokolvek dovodu a neplatia na dieta.

timea7
20. dec 2015

@matko87 sorry, ale ty si na začiatku tejto diskusie veril, že manželstvo zachrániš? Lebo to si bol asi sám, nanajvýš jeden z mála. Tvoja žena bola rozhodnutá, že s tebou končí, ona potrebovala len tvoj byt, nie teba. Číta sa to zle, ale čím skôr sa s tým zmieriš, tým lepšie. Ja som dávala mizivú šancu len tomu, že po odchode švagrinej, ktorá jej tlačila kaleráby do hlavy, ak sa k sebe budete chovať slušne, príde časom hádam čas aj na rozhovor a ona svoje rozhodnutie prehodnotí. Ešte stále tomu mizivú šancu dávam, nájomný byt tu nemusí byť hneď, ale tá šanca je naozaj mizivá. A tú poznámku, že ti neostanú peniaze na život, ak budeš platiť na malú výživné, si dúfam nemyslel vážne. 😒 Na jednej strane píšeš, ako urobíš všetko na svete pre ňu a na druhej strane napíše toto....na to, že budeš partnerom svojej manželky naďalej, zabudni, čím skôr, tým lepšie. Ja by som na tvojom mieste už o ňu nestála, aj keby ona záujem prejavila. Snaž sa byť dobrým otcom, za manželstvom urob hrubú čiaru, popracuj na svojom sebavedomí, aby si neťahal v inom vzťahu za kratší koniec a nebol zaujímavý len svojím bytom. Veľa šťastia.

matko87
autor
20. dec 2015

@timea7 dakujem ti,ano pre malu urobim vsetko,bolo to ironicky myslene ze mi neostane nic,jej dam aj posledne....veril som ze sa to zmeni,vyvetrala sa dusna atmosfera kecali sme srandovali sme ale aj tak je koniec,nuz c uz.ja ju milujem urobil som co sa dalo.a este dlhy cas potrva kym sa odmilujem,ked viem ze som chybu neurobil,a este raz dik

matko87
autor
20. dec 2015

@adri266 vies ale byt s niekym len koli peniazom vo mne bola laska ktora neni opatovana

sardinka32
20. dec 2015

@matko87 Chyba sa stala uz davnejsie, neviem na co sa k Vam svagrina vobec stahovala?! Teraz, ked je uz Tvoja zena rozhodnuta odist, zrejme s tym nespravis nic, aj ked mozno cas obrusi hrany a nie je vylucene ze sa k sebe vratite, ale to uz potom mozno ani Ty nebudes chciet. Ktovie, co bude o rok, dva...? Platit na svoje dieta budes musiet, to je samozrejma vec...ak nezvladas splatky, byt predaj a kup mensi, aby Ti viac ostavalo, alebo hladaj lepsie platenu robotu...pripadne ziadaj striedavu starostlivost.
To, aby s Tebou zena ostavala ci uz kvoli peniazom, alebo aby si neostal sam v byte, nema vyznam. Casom si niekoho isto najde, takze k odstahovaniu by doslo tak ci tak...lebo zrejme by si jej milenca vo svojom byte netrpel. Ak si spravil vsetko, co si vedel a zena sa zatala a nechce uz byt vo vztahu s Tebou, tak to akceptuj cim skor. Snaz sa udrzat s nou korektne vztahy, aby si mohol bez problemov malicku vidat a nerobila Ti napriek.

matko87
autor
20. dec 2015

@sardinka32 viem ze to nema vyznam no boli ma jej rozhodnutie,clovek sa velmi zmeni ked s laskou kona a verte mi uz som premyslal aj nad tym ze odidem,a len a len aby bola stastna a hlavne mala nech nadalej vyrasta tam kde je jej domov.na to doplatim len a len ja.

adri266
20. dec 2015

@matko87 ak si uz konecne pochopil, ze to nema zmysel, nadychni sa, vydychni a prestan s tymto vsetkym. Zmier sa s rozchodom a hlavne bud dobrym otcom, ako pise Timea. Jednoducho musia chciet obaja a ked ona nechce, nic s tym nespravis.
Ludia sa menia, aj chlapi sa menia, po case si najdu frajerky, Tvoja sa asi odmilovala, to sa vo vztahoch stava.
ber to tak, ze mate spolu krasne dieta, to Ti dala to najkrajsie, co ste mohli spolu vytvorit, je cas posunut sa vo vztahu dalej.

matko87
autor
20. dec 2015

@adri266 hej je cas sa posunut dalej,no nikdy by ma nenapadlo pohnut sa tymto smerom,ja som chcel len budovat svoj rodinny zivot

adri266
20. dec 2015

@matko87 co Ti poviem, vies,kolko zien tu na fore mali predstavu o krasnom a stastnom manzelstve? Polovicka vztahov sa konci rozvodom.

matko87
autor
20. dec 2015

@adri266 hej hej viem cital som,chudence,niektore si to dobre odtrpeli.aj ten moj asi skonci rozvodom,no aspon viete ze mne na mojej manzelke velmi zalezi lebo mi dala to najkrajsie dcerku

mackamizjedlaskrecka
20. dec 2015

Ty si najskir nieco jej dal az potooom ti ona dala tu dcerku ta casovost.alebo ona ti dala moznost aby si jej ty nieco dal a potom ona ti dala dcerku...alebo? Haha ja uz neviem...treba sa trosku aj zasmiat.

matko87
autor
20. dec 2015

@mackamizjedlaskrecka hm dik,nechapem ale pobavilo

misscelaneous
20. dec 2015

No, ak manzelstvo nezachranis a pride k sudu, a podari sa ti striedava starostlivost, tak alimenty platit nemusis. No kedze malicka je mala, musel by si jej v case ked si v oraci zohnat niekoho, kto sa o nu postara, jaslicky... Kazdopadne, na slovensku su otcovia diskriminovani, striedavka sa podari malokomu a aj to so starsim dietatkom, no mozes mat stastie a narazit na normalneho sudcu. Drzim palce, hlavne nech sa to moc dietatka nedotkne a vsetko sa vyriesi v co najvacsej pokojnosti.

matko87
autor
21. dec 2015

@misscelaneous dik ved o to sa snazim aby mala mala to co potrebuje aj mamu aj otca.

matko87
autor
21. dec 2015

hovori vam nieco takze ze ziadost o predcasne vyzivne

viera27
21. dec 2015

@matko87 jasne. Vyzivne pocas trvania manzelstva na dieta, pripadne aj na manzelku http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

Nakolko byt je tvoj, obratom by som argumentovala minimalne najmom a prispevkami na energie.

matko87
autor
21. dec 2015

@viera27 dobre ale ona chce odo mna odist aj s malou,teda predcasne vyzivne ale v inom byte

viera27
21. dec 2015

@matko87 No najomny byt kym ziska..... To pootrva. BUde musiet ist do prenajmu zatial. Ale ano, ty budes platit vyzivne. Alebo poziadas o striedavu a vtedy neplatis