Ako sa mám rozhodnúť?
ahojte,neviem ci ma niekto skusenost s takymto niecim.spoznal som sa so zenou,na zaciatku velka laska a hned spolocne byvanie najskor v podnajme kde sa nam podarilo splodit krasne dieta a potom hypoteka a vlastny byt.hypo som bral sam nakolko bola tehotna a mala ukonceny prac.pomer.vzali sme sa,byvali vo svojom a cakali na narodenie dietata.malinka sa narodila zdrava a s manzelkou sme zacali zit zivot so svojou dcerkou.pomahal som jej vo vsetkom,v prebalovani v krmeni v kupani,vo vsetkom nakolko do prace chodim max 3xdo tyzdna,takze o rodinu postarane,hypo vse ostatne sa plati na cas.dcerka uz ma 1,5roka a je to moje najvacsie zlaticko.manzelka ku mne nic neciti a nemieni nadalej ostat somnou v domacnosti,ibaze nema kam ist s mojou dcerkou.chce aby som isiel ja.ze to tak budel lepsie aby netrpela ani ona a ani mala.kedze platit musim lebo je to vsetko na mojom mene vela penazi mi neostava.neviem kam mam ist a ci vobec ist a co robit.poradte
@viera27 to si napísala ty v tvojom príspevku na vo všetko máš nárok v prípade rozvodu,v tom príspevku kde píšeš že tvoj muz zarába 6x toľko ako ty. Ja sa tu bavím o nehnuteľnostiach nie o hnuteľných veciach,ako zariadenie a pod. Ale aj to ak sa chce tak druhá strana nemusí dostať nič a odíde s holým zadkom.
@viera27
"Rovnako to mas aj bez uveru. Napriklad MM zaraba asi 6* viac ako ja. Ale pri rozvode mam narok na polovicu ,- poistky ,- jeho dedicstvo, - jeho majetok pred manzelstvom . A je uplne jedno, kto co platil a kedy a kde."
Toto je riadna blbosť. Dedičstvo dokonca aj počas manželstva je len dediča. Ak sa sám nerozhodne napr. nehnuteľnosť predať a investovať do niečoho spoločného, alebo ich len tak rozfrckať na spoločné pôžitky. A ani to ostatné nieje pravda 😎
@viera27 ok nechaj to tak..možno sa tvoji známi takto rozviedli,ale ja ti hovorím že takto to funguje v praxi..myslíš že ti podnikatelia a pod sa rozvadzajuci tak ako píšeš? Naserie ho žena a myslíš že jej dá polovicu majetku?? Na to si platí právnika aby to poriesil a žena odisla s jedným kufrom
neviem ci si ten rozhovor s manzelkou nenahram alebo napsiem aby tam opat nenastala situacia ze som povedal tak ci onak,tiez dovod castych hadok
@matko87 to je dosť osemetne s tým nahrávaním,je to trestné aj keď to myslíš dobre,aby to nebolo použité náhodou proti tebe..ak budete iba dvaja pri rozhovore a v budúcnosti nastane konflikt o tom co ste sa dohodli,bude to tvrdenie proto tvrdeniu..možno zavolat svokru a niekoho z tvojich rodičov,ale zas rozoberať pred nimi veci..neviem...ale s tým nahrávaním bacha,skus na mobil a potom vymažes.
@viera27 predmanzelska zmluva je jedna vec,ale by si sa divila koľkí to nemajú. Skôr som myslela prípady kedy má napr.chlap svoj dom pred manželstvom,ožení sa,začne podnikať a dosť sa mu darí,nema čas na ženu,ta si niekoho nájde,novým ho dobre naserie a myslíš že jej vyplatí polovicu svojich peňazí??určite.
@matko87 a má takú kamošku? Skôr si myslím že toto s inými kamoškami preberať nebude..beriem to tak podľa seba,že tiež nerozoberam s kamoškami tak citlivé témy.toto je medzi vami.ešte má napadá jedna vec- pokiaľ dôverujem jej sestre aby strážila tvoje dieťa kým budete prec,skus spraviť pre ňu prekvapenie(neviem ci vieš veľkosť jej oblečenia ale skus jej niečo kúpiť) a pozvi ju von na veceru,možno v inom prostredí sa bude chcieť rozprávať..proste príď domov s nejakým darčekom,s tým že povedz ze švagriná postrazi malú a choďte von..ak nebude súhlasiť je to jasné a budeš riešiť jasne doma..
riesis, ze jedina moznost je, ze sa zbalisa nechas ju kludne zit? premyslaj aj ty. mas potvrdene, ze byt je tvoj. ako ty si taky submisivny tutko, ze kupis bejvak za svoje, platis hypo zo svojho a ani sa nerozvedies, ale nechas jej byt a odides, aby malaklud? a hypo budes platit dalej? si blazon zrataj si dve a dve.
ona sa zrejme k tebe uz citovo nevrati - ale si pre nu lahka korist, ktora sa da osklbat. tak mu vezmem byt a hotovo.
spamataj sa, ries veci rozumom, bud - ked neriesite este rozvod, tak nemas preco odchadzat (a ani ju posielat prec, resp ona teba).
alebo nech sa jeden z vas vzmuzi a da ziadost o rozvod.byt ostava tebe, ked si nadobudol este pred manzelstvom.max by si jej mozno musel daco malo vyplatit (niekto to tu vyssie riesil)-ale teda bola by to iba nejaka ciastka za splatky hypo ... a ona nech si zrata, co je koho.
oznamil som zene ze ostavam a ze ma odist jej sestra,rozputala sa tu vojna,budem potrebovat pravnika
@matko87 akého právnika? Oznám milej švagrinej, že jej od prvého rušíš trvalý pobyt, nech sa zariadi. Právnika potrebuješ jedine na to, aby milej ženuške ozrejmil, že ak je byt tvoj, ty ho cvakáš, tak asi ona nemá najmenší nárok ťa z neho posielať preč, aby ona so sestrou takto ľahko získali bývanie. Na to by si musela nájsť iného tĺka. Ja by som na tvojom mieste iné neriešila nič. Na ťahu je manželka, som zvedavá, akú zaspieva, ak zistí, že jej plán má dosť vážne trhliny. Ty sa chovaj k nej slušne, prívetivo, ale zase nie tak, aby mala pocit, že inej ženy pre teba niet, naopak, začni sa prehnane o seba starať, aby jej docvaklo, že ak odíde, je nahraditeľná. Práve vtedy ženy zvyknú hodiť spiatočku, keď zistia, že muž o ne zase až tak neusiluje. (Ešte aby si to tu prečítal ten môj 😀 😀 😀 😀 😀 .)
@matko87 Prosim ta ries to s kludom Anglicana. Teraz budu hystercit, lebo nedosiahli to co chceli. Byt je tvoj, mozes sa tomu cirkusu len smiat. Pekne spis sam, alebo s pravnikom, ze sestra sa ma toho a toho odstahovat z toho a toho dovodu a hotovko. Inac co je to za zena, ktorej je vlastna sestra prednejsia ako manzel 😕 Ta sestra keby bola normalna uz davno s vami nemala byvat.
@slnecnica174 je to dvojicka,a ja viem ze uz davno tu nemala byt zial podnajmy su vo vyske jej platu,takze sa brani zubaminechtami
@matko87 u vas byva v jednej izbe izbu v podnajme s dalsimi zozenie urcite do 200€ teda neviem ktore mesto ale aj v Bratislave sa da http://www.roommates.sk/ takze ziadne take. ak chce mat velky byt sama pre seba alebo so svojou dvojickou teda tvojou manzelkou chce sa paci, tvoja zena moze pracovat tiez. To co si tie dve mysleli ach jaj.
Drzim palce.
@matko87 Tak nech byva v podnajme s viacerymi na jednu izbicku snad peniazky ma, alebo nech si konecne najde chlapa a zalozi vlastnu rodinu.
mne toto pride ako komedia, nechapem ze v dnesnej době este je to mozne aby taketo amaterske spekulantske zeny mohli praktizovat svoje smiesne praktiky. Lenze na to třeba chlapa, myslim a dufam ze uz dalsieho takého nenajdu, s ktorym mozu robit toto iste jako s tebou
@matko87 :((((((((((( ty nepotrebujes pravnika, ty potrebujes policajtov aby ti delozovali sestru tvojej zeny, nakolko ta dobrovolne nechce opustit byt kde nemá co hladat!!!!
máš to veru ťažké chlapče ...
nikdy jej nedaj čítať túto diskusiu, lebo by sa to veľmi šeredne zvrtlo proti tebe, aj ked máš 100 dobrých úmyslov, takým prepnutým mysliam to nedôjde že voláš anonymne o rady a pomoc, ale že je to neskutočný útok proti nim.
pri presadzovaní svojho si zachovaj chladnú hlavu, rozprávaj sa s nimi veľmi kľudne, aj keby ti šklbalo všetkými svalmi, nedaj im do rúk silné tromfy, že si hysterik, agresor, radšej si pobúchaj niekde v posilovni do mechu, aby sa ti uľavilo
svoj byt neopúšťaj, si jeho vlastník je tvoj, platíš ho , pre istotu si zober všetky možné doklady z bytu, vyber si peniaze v hotovosti pre nečakanú rezervu, ulož na bezpečné miesto, zablokuj žene prístup k účtu aby ťa neobrali o posledné, pre istotu si prichystaj novú vložku a kľúče od bytu, keby vymenili zámok, aby si s listom vlastníctva mohol dať kľúčovej službe vymeniť za svoj.
aj právnik v robote ti môže, aby to bolo rýchlejšie, pomôcť spísať výpoveď "podarenej švagrinke" o vypratanie z bytu. ty si vlastník, ty rozhoduješ o tom koho tam chceš, koho nie a ak ani nemáte žiadnu zmluvu, nemáš žiadne povinnosti jej dávať dlhé lehoty, náhradné ubytovanie, ani riešiť kde chudinka skloní hlavu. rodičia cez ulicu, ubytovňa, najneskôr v pondelok večer odovzdá kľúče a nech je preč.
okamžite vymeň zámku, jeden kľúč žene, ostatné schovaj v robote, aby nemala náhradné a daj takú fabku, že nikto nespraví nový kľúč bez kartičky . a od 1.12. sami alebo sám...
ak bude manželka chcieť niečo riešiť, prosím - si ochotný diskutovať, dohodnúť sa na nejakých pravidlách a postupoch, ale pozor iba slušne, v kľude a sami, maximálne mediátor. teátra s rodinou sa nezúčastňuj, to by si mohol zavolať na diskusiu aj tvoju rodinu a kolegov a susedov a spraviť rodinné zastupiteľstvo v zasadačke mestského úradu.
ak sa cítiš na to a máš okolo seba dobrých ľudí, napr. susedov, kolegov, rodinu, povez im základné info o rodinnom probléme, že manželku ani dcéru nevyhadzuješ z domu, chceš s nimi žiť, ale druhá strana riešiť nevie, tak ak by mali nejaké otázka a nepravdivé informácie, nech sa obrátia na teba.
aby vedeli že sa rysujú nejaké problémy, môžu ich nesprávne informovať, teba osočovať, aby sa nestalo, že uveria druhej strane že ty si ten agresor, tyran, problémový človek, nech si overia.
viem o čom hovorím, zažila som aj ja aj moja kamoška ...
papiere som mala 5 rokov v robote...
ak píšeš pravdu,čo verím, veľmi ti držím palce.

@viera27 drzim vam palce nech vam to vydrzi az do konca.niekto jej do certa mu dat dole tie okuliare ale ja to neviem spravit