icon

Ako sa rozhodnúť?

marrie5385
21. jan 2015

Ahojte zienky, pisem kvoli vasim nazorom. Velmi chceme dietatko, no ja aj mimotoho rozmyslam o tom ze dam v praci vypoved. Dobodom su velmi zle pracovne vztahy s vedenim. Najhorsie je ze sme stale v kontakte a za cas co tam pracujem som bola x krat ponizovana a to nehovorim o inych veciach. Dnes sa odohralo nieco co ma presvedcilo otom ze sa to urcite nikdy nezlepsi, vlastne cele tie roky citim ako mi to lezie cez psychiku a uz naozaj mam toho dost. A zvlast teraz ked chceme babatko. Smola jeta, ze mam konecne zmluvu na neurcito a tak teraz rozmyslam co mam uprednostnit...zdravie a dietatko ktore chceme, alebo financnu istotu ale s kazdodennymi stresmi a nervami.

jajka71
21. jan 2015

postavila si si na misku vah dve zalezitosti a len ty si vies odpovedat na to, co je pre teba dolezitejsie, mozno by bolo dobre najst si nejaku aktivitu, ktora zamestna tvoju hlavu a uvolnis sa pri nej, nejaku zalubu, ktorej sa budes venovat a nebudes stale mysliet na to, co ta trapi, lebo psychika robi velmi vela a popri tom si mozno skus najst inu pracu,
ale v dnesnej dobe je mat zmluvu na dobu neurcitu velmi vzacna vec, no len ty vies, ci je to pre teba to najdolezitejsie,
mozno keby si si nasla nejake volnocasove aktivity ci uz sama alebo s partnerom, tak by si prisla na ine myslienky a mozno by sa vam sanca na vytuzene babatko zvysila, lebo psychika velmi vela robi,
no na druhej strane by som zvazila tu vypoved aj preto, ze najst pracu v ktorej budu vztahy ukazkove, je skor zazrak ako pravidlo, ale ako som pisala, ty musis vediet co je pre teba dolezite,

skus si sadnut s partnerom a porozpravat sa o tom, ako to vidis ty, ako to vidi on a mozno spolu najdete riesenie, ktore bude pre vas najlepsie, ale z vlastnej skusenosti viem, ze psychika velmi vela robi a preto odporucam najst aktivitu, ktora zamestna mozog inym smerom🙂

skaredekacatko
21. jan 2015

Na tvojom mieste by som vypoved nedavala a snazila sa co najskor otehotniet potom budes tri roky doma s malym tak si od nich oddychnes. A medzi tym ako pojdes na matersku urob ako ti radi jajka71.

amelie123
21. jan 2015

ani zmluva na neurcito ti pracu na tri roky nepodrzi ak sa nieco vo firme zomelie. z vlastnej skusenosti: v praci som bola uz na prasky, hrozne to tam bolo, zmluva na neurcito, velmi som chcela babo, ale nedarilo sa pre stresy v praci. nakoniec po dlhej uvahe a rozhovoroch s muzom sme dostpeli k tomu, ze mam dat vypoved. zdravie je dolezitejsie. do troch mesiacov som otehotnela. a firma? pomery sa zmenili tak, ze moje pracovne miesto uz ani neexistuje. super vztahy s kolegami je to co mi z nej ostalo. mam krasne zdrave babo a o praci budem rozmyslat az ked pojde do skolky. ak by som sa rozhodovala znova, urobim to iste.

melania1
21. jan 2015

Ja by som sa snažila čo najrýchlejšie otehotnieť, hneď aj ostať doma na PNke, aby si ju mala rátanú z platu a potom už počas troch rokov čo budeš doma sa všeličo môže zomlieť i nájsť🙂

adeala
21. jan 2015

V práci trávime veľmi veľa času. Nič, ani zmluva na neurčito, by ma neprinútili zotrvať v práci, ktorá ma nenapĺňa (v tvojom prípade dokonca negatívne ovplyňuje psychiku a zdravie).
Nemrhaj hodiny svojho života na niečo, čo ťa robí nešťastnou, ak to možeš zmeniť. Až taký dlhý ten život zase nie je.

lilianalieska
21. jan 2015

Vieš, ťažko sa radí, lebo nepoznám dôkladnejšie svoju situáciu. XY žien ti tu môže napísať, že na čím rozmýšľaš, nech dáš výpoveď... Ale ľahko sa povie, ťažšie sa spraví. V prvom rade sa zamysli nad tým, čí dokážeš vyžiť, ak sa ti podarí otehotnieť aj bez práce, či ti má kto finančne pomôcť a podporiť ťa, či ti nebude vadiť, že ťa bude partner živiť (nepoznám váš vzťah). Vieš, lebo ak máš prísť o prácu a potom sa stresovať čo ďalej, tak aj to je na zamyslenie. Musíš si sama zvážiť, ako je to v tvojom okolí so šancou zamestnať sa.Pozerám že si zo Spiša, takže jednoduché to asi nebude. Pol roka budeš dostávať podporu, len čo potom, tehotnú ženu málokto zamestná. Na druhej strane, určite ti neprospieva ani stres, ktorý máš v robote. Ja by som ti asi navrhovala, aby si si začala hľadať inú prácu, takú, kde po 3 mesiacoch zamestnávateľ dáva dobu neurčitú (ale neviem, či takú len tak nájdeš). Ešte je možnosť aj tá, že rýchlo otehotnieť a dať sa na rizikové, poberať PNku a potom materskú a po návrate do zamestnania, prípadne ešte na materskej začať hľadať novú prácu. Ale zvážiť si pre a proti musíš aj tak sama, po dohode s partnerom.

macka334
21. jan 2015

Ak sa Ti podarí otehotnieť hneď,tak to by najlepšie. Ak sa nebude dariť hneď,tak peniaze a takzvaná istota v zamestnaní nestoja za nervy. V práci strávime väčšinu času,tak by sme tam mali chodiť s radosťou a ľahkosťou.
Držím palčeky 🙂

mikema
21. jan 2015

Pamätaj že zdravie je na prvom mieste. A k tomu patrí aj kľudná psychika. Ja na tvojom mieste by som už dávno odtiaľ utiekla. Peniaze za tie stresy nestoja.

mima4
21. jan 2015

to zdravie je zakladom, ale davat vypoved bez toho, ze mas nahradnu pracu... no pokial mas niekoho, kto dokaze vykryt vydavky domacnosti, je to OK, ale vacsina domacnosti funguje na dvoch platov.
Najdi si ine pracovne miesto a tak daj vypoved...

januliku
21. jan 2015

Ja som za okamzitu vypoved. Zazila som to a nic lepsie som spravit nemohla, len som lutovala, ze som to neurobila uz ovela skor.

ribera
21. jan 2015

Zalezi od toho, ci prezijete po financnej stranke, ak das vypoved. Dobre si doma preratajte ucty, lebo mozu prist poriadne krusne casy, ak to poratate zle. Skus sa aj poobzerat, ci by si si vedela najst inu pracu. Su na okoli moznosti prace pre tvoje vzdelanie kvalifikaciu? Ak by vas vypoved mala zrujnovat (a to uz nehovorim, ze dieta je pomerne financne narocne), tak zostan a ked nemozes zmenit vedenie, skus zmenit seba. Neviem, co myslis tym ponizovanim, ale 1, nemusis si to brat vobec k srdcu, aj tak to v skutocnosti nie je osobne, lebo si na tebe len niekto ukaja svoje komplexy a 2, Zamysli sa nad tym, preco niekto ponizuje prave teba, ci nevysielas nejake signaly "haló, citim sa menejcenna, ja si to fakt zasluzim". Toto totiz nevedomky robi vela ludi, a vobec nevedia, ze prave taki, co sa potrebuju na niekom vyzurit to citia na 10 honov.

janickacrazy
22. jan 2015

Ked máš zmluvu na neurčito, bolo by dobré, keby sa ti podarilo čo najskor ostat tehu a potom sa možeš dat na PNku a budeš mat aj klud aj materskú, no otázka je, či sa ti to ozaj podarí, ked si stále v tom strese. Ja by som si na tvojom mieste skúsila hladat inú prácu a medzičas pracovat na bábatku. Lebo neviem, či si možete dovolit, aby si ostala doma len tak bez roboty. To už je na tvojom uvážení. Držím palce, aby sa ti to podarilo tak, aby si bola spokojná. 🙂

bosoriak
22. jan 2015

Ako pisali predo mnou - ak aj otehotnies, mozes ist na PN, mozes byt na materskej a potom na rodicovskej - a k comu to bude, prosim, dobre? Aby si sa mohla vratit do prace, o ktoru nemas zaujem? Pouvazuj, ci ti ta "istota" skutocne stoji za to, co dostavas.
Kazdy mame ine priority a kazdy z nas si moze dovolit iny pristup, ale vzdy mas na vyber a vzdy si za ten vyber nesies aj nasledky. Drzim palce pre spravne rozhodnutie.

Ja by som v praci, ktora ma nici, neostavala.

kiki68
22. jan 2015

ak to tam je zle a nema to zmysel,tak odist bez ohladu na dieta. Pripadne to vydrzat tak,ze si zichrovat dalsiu pracu s tym,ze ak otehotnies tak kasles na tu ponuku. Hned by som si rozhodila siete a cakala co sa chyti. Tak mozno dosiahnes to,ze keby si neni tehu hned mas poistku. Ale ja osobne neschvalujem to aby clovek zotrval na pozicii viac ako 4 roky,potom tam uz neni tomu co dat vacsinou. A potvrdzuje sa mi to, teraz myslim office a manager pozicie. Ludia odchadzaju tak po tych 4 rokoch v priemere do inej firmy,alebo zmenia poziciu. Cest vynimkam, ktori sa kdesi drzia lebo je im tam fajn.

mysicka36
23. jan 2015

Treba rýchlo otehotnieť a ísť na rizikové (PN) a potom dostaneš 6mes. materskú. Po troch rokoch (skoro štyroch ak rátam tehotenstvo) sa veci môžu zmeniť napr kolegovci problémoví môžu odísť, šéf pôjde inam možno aj na lepšie ale už nebude nad tebou priamo.... alebo budeš hladať niečo iné, ale proste nebudeš nezamestnaná 😉

timi1012
23. jan 2015

Ja napíšem o sebe ako som bola na tom ja... 🙂 (možno ti to pomôže) mala som skvelú prácu, povýšili ma behom 5 mesiacov, a začalo sa mi dariť (lenže nemusím asi písať že môj rodinný život šiel bokom) aj ja aj manžel sme sa vracali domov až večer a boli sme unavení ako kone takže to šlo dolu vodou nemali sme sa zle, (finančne) ale vedeli sme obaja že musíme pouvažovať nad tým či to naozaj stojí za to..... takto to šlo asi 1rok a pol... jedného dňa mi opäť ponúkol šéf povýšenie na ďalšie vyššie miesto, samozrejme som začala zvažovať pre a proti, (bolo mi jasné, že keď som dovtedy chodila domov večer, tak teraz už ani víkendy nebudem doma ak by som to miesto prijala ALE zase by som šla hore finančne....) doma sme sa porozprávali (a asi to tak chcel aj samotný osud za čo som dnes taká vďačná že až) otehotnela som, a za chvíľku rodím 🙂 (musím ale poznamenať že niečo to stálo.... moje miesto, samozrejme v robote pochopili že nebudú mať zo mňa už takú "pracovnú silu" ako doteraz... (zmluvu mi dal môj šéf na dobu určitú) dal ma dole s funkcie, ale neľutujem, viem že po MD si môžem hľadať opäť robotu ale stálo to za to. A spravila by som to znova!