icon

Ako sa stavia vaša rodina k tomu, že kupujete cez bazár?

inkamalinka
4. mar 2012

Milé mamičky , vie niekto vo vašom okolí že predávate a kupujete cez bazár veci? Ako sa ku tomu staví vaša rodina ? Keď v mojom okolí sa ku tomu ženy sa stavia negatívne, a viem že raz sa o tom aj tak dozvedia... , poraďte ako sa mam zachovať. ( Zatiaľ ma podporil v tom len manžel) Ďakujem

dedenini
9. feb 2013

ked sa im nepaci,zesi kupis na bazari, tak nech ti kupia nove alebo nech si drzia usta..sak to je chore aby niekto niekoho riesilkde clovek kupi nejake veci..aj keby ich najdem pri smetliaku..je to moja vec ...

baby2
9. feb 2013

ja bezne nakupim detom hlavne oblecenie za par eur, do 3 mesiacov vyrastu a oblecko darujeme ludom v nudzi, hracky pol na pol - tiez bosos.......mesacne tak usetrim veeelmi vela, a z tych usetrenych peniazkov vyjde raz za dva roky letna dovolenka - aj pri 😝 mori ....

mima595
9. feb 2013

moja mama sa najprv na mna pozerala "krivo" že preco predavam...si myslela, že to je nieco podobne, ako ona niekedy dalal vrece "romom" za 5 SK..ale ked videla, ake pekne veci vieme zohnat a za aku suer cenu a takisto že aj predame za prijatelnu cenu..prisla tomu na chut...
hlavne odvtedy, co som jej zacala nosit male veci, aby ich odlozili na pojd / a kedze sme 3 setry, ktore mame male deti v podobnom veku/ tak pojde sa velmi rychlo zaplnil🙂))))

alex31
9. feb 2013

inkamalinka ..... ja nakupujem a aj predavam cez bazar uz dost dlho ..... paci sa mi to ze tu mnohokrat najdem perfektne veci aj zo zahranicia za skvelu cenu a nie je to "skatulkovy" tovar z nasich obchodov co niekedy vidite na kazdom druhom dietati 🙂 pametam sa na leto a akcie na tricka v Tescu ... samozrejme ze aj ja som malemu kupila a potom som sa smiala kolko "Tescovych" deti beha po ihrisku 🙂)) Najcastejsie nakupujem teplaciky a tricka do skolky .... za par korun a mame toho dost na kazdy den ine .... jasne ze mame aj znackove veci ale nie som az na tolko bohata aby som malemu davala kazdy den do skolky teplaky za 30e ktore mi aj tak do dna zaspini ak nie aj niekde zatrhne ... podla mna nakupovanie cez bazar je v celku vyhodne a zatial tuktuk nemam zle skusenosti a aj tovar mi stale prisiel v super stave tak preco nie ???? A v mojom okoli ludia vedia ze nakupujem aj predavam cez bazar .... nakoniec bola si sa pozriet niekde u Vas v sekaci ???? Ja som tam bola teraz po velmi dlhom case a nestacila som sa cudovat ake "panicky" tam nakupovali 🙂 A potom ich stretnes na ulici nahodene a len pozeras odkial tie veci na sebe maju ... ani by ma nenapadlo ze zo sekaca .... bazar pre deti je podla mna nieco podobne .... a este skus sa spytat kolke maminky z tvojho okolia dostavaju veci "zdedene" po detoch svojej sestry, brata a podobne ..... ved je to to iste ako bazarove vecicky len za nich neplatia 🙂

lubina
9. feb 2013

vedia to a aj ma podporuju, ved detske vecicky su drahe a jedno dieta ich aj tak nevynosi, tak preco ich nepredat, alebo cosi lacnejsie nekupit ak sa da........a v konecnom dosledku, je to kazdeho vec, kde kupuje veci a ako

freyjanr
9. feb 2013

v mojom okoli sa chvalime ze ktorej sa co podarilo z bazaru kupit lacnejsie a tesime sa z toho,ja som zacala preto ze sa mi pochvalila kamaratka,dalsia zacala lebo som sa jej pochvalila ja.neviem preco by sa k tomu mal niekto stavat negativne,skus im povedat ze ci videli jake pekne a castko krat aj uplne nove veci su tam za par drobnych,namiesto toho aby si to skryvala sa pochval ze co sa ti tam podarilo ,,ulovit,, a mozno pokial nie su milionarky aj oni zacnu,mozno maju taky pristup len za to ze bazar ani nevideli

monikajaco
9. feb 2013

a preco to vobec riesis ... ja sice nenakupujem takto ani nepredavam ale ak by ano brala by som to tak ze je to moja vec moja sikovnost a ked sa niekomu nepaci tak prosim ok je to tvoj nazor a hotovo .... vobec to neries a nezatazuj sa tym ze su ludia ktori jednoducho potrebuju ohovarat a skodit druhym 🙂 pekny den prajem ....

lubkaeck
9. feb 2013

podla mna je to uplne v poriadku - ved sa spravame ekologicky - recyklujeme 😉 😀 😀 😀 😀 a radsej z bazaru kvalitnejsiu vec, ako tie smradlave handry od cinana 😝
nasi mali dakedy davno sekac - boli sme so sedrou vzdy vyborne oblecene a nikto take nemal 😉
kasli na okolie - pokial ti nedavaju peniaze na nakup novych veci, tak je len a len Tvoja starost kde nakupujes 😉

vikusik
9. feb 2013

moja ja to robkam odkedy som ostala 3.raz tehotna,nevadi to nikomu dokonca aj svagrina a sestra tomu prepadla a aj keby to niekomu vadilo nech si trhne je to len a len moja vec a nerobyme nič zle 😀

milka1978
9. feb 2013

@inkamalinka a za čo sa máš hanbiť? veď veci na bazári sú častokrát kvalitnejšie a lepšie ako v obchodoch .... niektoré vecičky sú tak aj tak nové a za oveľa lepšiu cenu ako v obchode a ak si to tvoje okolie (okrem manžela) mylsí iné tak sú to potom poriadne snobky .... nie všetko musí mať bábo úplne nové a za nehoráznu cenu .... ja mám doma pre svoje bábo všetko z bazáru a nemenila by som ..... dokonca aj prvému synovi som všetko kupovala z bazáriku a neľutujem .... jednoducho ich skús presvedčiť o tom, že keď sa povie slovo Bazár tak to neznamená, že sú tam staré, obnosené a otrhané veci ..... alebo sa len pousmej a nech to tak .... také kamošky alebo ľudia Ti nestoja za to

blumka
9. feb 2013

ja castejsie kupujem ako predavam, ale absolutne neriesim okolie. Manzel vie, a je rad, pretoze usetrime. Mojej mamine som nakazala, ze v prvom rade ked kupuje detom nejake veci nech nabehne do sekaca. Svagrina predava po bazaroch a jej veci teda maju uspech poriadny. Takze asi sa k tomu moja rodina stavia pozitivne 😀 a ostatni ma nezaujimaju..Podla mna kupovat detom, ktore rastu rychlostou blesku neustale nove veci je dost neekonomicke.

lubikan
9. feb 2013

beru to normalne,nepozastavuju sa nad tym..akurat MM ze to az prehanam,a priznavam,ze niektore veci,kebyze vidim v sekaci,ani ich nekupim,nepotrebujem,ale ked hlavne na aukciach je to take pekne,lacne....skor mi vadilo,co si pomysli postarka...taky divny pocit,ked vsetko musia nosit

tilly
9. feb 2013

no a? co koho do toho???

fezan
9. feb 2013

ja nakupujem z bazáru aj sekáčov, vlastne okrem pár kúskov z tesca sme pre naše bábo kúpili všetko z bazáru - od postieľky, kočíka až po oblečenie. manžel ma v tom podporuje od prvej návštevy v špecializovanom detskom obchode, keď dostal šok z cenoviek🙂 a ostatných neriešim + stále môžeš povedať, že si to dostala od mužovej sesternice z druhého kolena🙂

zuzanka.h
9. feb 2013

a čo je na tom??? malinké detičky veci nezničia a škoda nenakúpiť niečo lacnejšie, alebo predať prebytočné veci ďalej.

hameeda
9. feb 2013

u nas to tiez vsetci beru normalne, to nie vzdy je len o peniazoch, ja napriklad rada kupujem lebo viem ze mozno niekomu tym pomozem, a su to pekne veci tak co, a predavam tiez, ja nemam komu dat vecicky a zasa nechavat ich nemam pre koho, a zbytocne mi zaberaju miesto, a vecicky mam skoro vsetko zo zahranicia a take tu nekupit, tak to je na tom hanby? nerozumiem tomu ze niekto sa do toho stara, ja som napriklad vo financne dobrej situacii a aj tak mam najradsej sekace a bazariky kde kupim nieco originalne, oni len zavidia tak preto sa staviaju negativne, pripadne ani vobec nevedia o com to je

januschka10
9. feb 2013

Ja nekupujem ani nepredavam (okrem 1 vynimky,kedy som na radu kamosky odniesla par veci do bazaru,este nemam peniaze, ale uz nemam chut to tam ani nosit),ale nevidim na tom nic zle. Ja veci posuniem vzdy kamoske a ta sa z toho tesi, pozve ma za to na kavu ci na pizzu, super si pokecame a hotovo. Pekne veci si odkladam, lebo este stale dufam,ze mozno raz budem mat aj druhe. Ak nie, tak mozno potom predam aj na bazare. Ale viem presne o com hovoris, mam par kamaratiek, ktorym mam problem aj nieco kupit,pretoze by to mozno nebolo z tych 5 top znaciek, ktore preferuju. Mah...

e.lle
9. feb 2013

kupujem cez bazar,niektore zname tiez nadtym ohrnaju nos,ale nech... akurat teda topanky nekupujem.

katka1981
9. feb 2013

Toto ta trapi? Tak ja predavam oblecko po malej dlho, a kupujem jej na bazari hracky, alebo oblecko na babiky. Nemam problem o tom povedat komukolvek a tesim sa kazdej korunke, kt. "zarobim". A co koho do toho? Nekradnem, nikoho som nezabila, nerobim nic zle. Kde zijes prosim ta? To su tvoji znami ci kamarati? Mozu ta bozat v rit! Inak to povedat neviem. Keby si sa pochvalila, ze si podviedla svojho muza so susedom, pochopim, ze sa pohorsene zatvaria, ale kvoli bazaru? Ved nevyberas odpadky z kosa a nevaris z nich doma obed. Naozaj sa vobec cudujem, ze sa niekto nad tym vzrusuje. Jedine, zeby doma nemali internet a nevedeli o tejto moznosti a stve ich, ze mohli aj oni nieco popredat a tiez usetrit. Vo sne by mi nenapadlo, ze niekoho nieco take moze trapit. Pousmej sa prosim nad tym.

acer11
9. feb 2013

😀 tu je presne to miesto,kde ti to všetci schvália 😀 MÁME TO RADI 😀

luciferova
9. feb 2013

Ja na tom nevidim nic zle, ved kazdy ma doma pracku a radsej kvalitne par krat oblecene oblecko ako nejaky umelohmotny cinan. Tiez predavam vecicky, ved kam by som to skladovala a bolo by uplne idealne, keby sa nasla mamina, ktora by pravidelne odoberala veci po mojich detoch a nevadili by jej starsie kolekcie, lebo fotit sa mi to nechce a fakt neviem co s tym 😀 tak ak tu nejaka je, co caka alebo ma babatko chlapca, mozeme sa dohodnut. 🙂

hori
9. feb 2013

nevedia... nikdy ma nenapadlo hovorit, kde som kupila veci pre deti a rodine nikdy nenapadlo opytat sa... asi preto, ze mam jedine male deti siroko-daleko a nikto sa nepotrebuje inspirovat... ale keby sa pytali, kludne poviem...

cmulinko
9. feb 2013

moja rodina je na mna hrda,ze napriek tomu,ze by som si mohla dovolit kupovat aj v znackovych obchodoch pre deti....predsa mam rozum na mieste a spravam sa k peniazom zodpovedne.Kazdy jeden cent co s manzelom zarobime je zarobene za dost tazkych podmienok a vazime si to co mame.Mam 3 deti a kazde jedno je vzdy cisto oblecene...ci je to z bazara alebo nove. Napriek tomu slovensky bazar vyuzivam minimalne....hlavne ten konikovsky.Zijem v zahranici,kde sa oblecenie pre deti da zohnat za cenu,ktora je casto krat nizsia ako ceny,ktore najdem na koniku.Celu rodinu zasobujem oblecenim prave ja,lebo kazdy je nesmierne rad,ze prinesiem im krasne a lacne veci.Cest vynimkam...su tu mamicky,ktore maju naozaj rozumne ceny,ale pri niektorych sa vazne pozastavujem ci je dana mamicka v poriadku 😅

moniml
9. feb 2013

Kašli na tie čo nad tým budú ohrňať nos. Ja predávam a aj kupujem, zopár krát som sa popálila ale vačšinou mám dobré skúsenosti. A hlavne radšej kúpim niečo "značkové" ako niečo od číňaňa. Mala som aj také a vobec to nesedelo. A hlavne keď mám nakúpené pekné veci a potrebujem niečo do piesku alebo na dvor, tak na bazáriku zoženiem veci za babku. Vôbec sa za to nebanbím a odporúčam to každému. Veď za každú predanú vec im môžem kúpiť niečo iné alebo ich zobrať niekam do parku. A je fakt škoda aby sa tie vecičky vyhadzovali, keď je to málo nosené.

sirinka
9. feb 2013

Ja na bazaroch tiez nakupujem, takisto v sekacoch, naposledy moj ulovok boli saty desigual za 3,5 eur 😉 a tiez na to nie som odkazana, ale ceny detskeho oblecenia v obchodoch su extremne premrstene. Ja aj nove oblecenie kupujem takmer vylucne v zlavach.

karin1905
Autor odpoveď zmazal
baklik
14. feb 2013

tiez nemam problem kupit cez bazar. ved predsa to neznamena, ze nakupujem osuchane veci. kupujem veci, ktore vyzeraju ako nove, vsak za tie cca 3 mesiace, ktore to babatko nosi, ich nemoze znicit... a niekedy sa podari aj uplne nove nenosene veci kupit za par eur. moje okolie ma v tom podporuje. vacsina mamiciek to tak riesi, a tie ktore nie, ich vec. nam vypadol jeden prijem, kedze som na RD a ja nevidim dovod, aby som zbytocne rozhadzovala, ak nemusim....

atka3
15. feb 2013

ja som poštárka a ver,že množstvo mamičiek,fakt množstvo aj z dediny nakupuje cez bazár. ja sama zohnala pre seba alebo pre deti super veci a som spokojná. okolie si nevšímaj. samozrejme niekedy sa stretávam s reakciami hlavne starích rodičov,že je to hrozné,lenže ked im vysvetlím že tým mamičky ušetria nielen čas,aj peniaze. žiadne behanie po obchodoch s dieťaťom na rukách,pokuká si čo chce,dohodne a v pohode. ja posúvala veci po deťoch po rodine.a veľakrát mala napr. dupačky čo mi bolo ľúto,že ich ani nenosili,tak to spenazila a kúpila iné..Bohužial v dnešnej dobe sa nedá ani ináč.

lasina
15. feb 2013

Co je koho do toho...ja sama si kupujem veci v sekaci a poviem ti take paradne veci a za par korun nenajdem nikde. Dokonca ma v obchode poznaju a predavacky mi vzdy nieco pekne odlozia. 😉 A vzdy dostanem pochvalu, ze kde take pekne veci kupujem Akurat spodne pradlo a topanky nekupujem. A sama som aj predavala v sekaci a poviem ti take panicky tam chodia, ze by ste niekedy az neverili. Takto si mozem dovolit kupit ovela viac veci. A koniec koncov vidim ci je vec kvalitna, ci sa nerobia zmolky a tak.

majuska7111
15. feb 2013

Čo koho do toho, kde ty kupuješ veci pre svoje deti? Myslíš, že pri tej rýchlosti, akou detičky rastú budeš mať čas kamoškám hovoriť, že tento svetrík je z bazáru, tento sme dostali, toto som kúpila ako nové.... koho to zaujíma? A však nemusíš kupovať veci ošúchané dodriapané.... Hlavné je to, že budú detičky čisté, nebudú došklbané a ty si ušetrila... Vecičky si pekne doma oper, ožehli a hotovo..... Poznám aj ja zopár snobských žien, ktoré nekupujú veci nikde inde, ako v bazáre.... Ja osobne nemám čas chodiť po bazároch v meste, ale radšej takto tu kupujem na MK 🙂 a som spokojná :D Okolie si nevšímaj