icon

Ako sa upokojiť v každodenných stresujúcich situáciách?

21. aug 2025

Ahojte, neviem ako na to, ostať kľudná aj ťažkých situáciách. Jednoducho ma ľudia vytočia a potom sa to už vezie.

Idem do bankomatu vybrať peniaze, kartu mi zhltne bankomat. Volám na infolinku, 15 min som pri bankomate a 15 min som na čakačke. Zložím telefón, sadám do auta a idem do nákupného centra do banky vybrať peniaze cash. Tam chcú odo mňa poplatok za výber. Hovorím im, ja si vyberám preto, že ste mi blokli kartu, nie preto že chcem. Veľmi nepríjemná som bola na pani na pobočke.

Idem odtiaľ do lekárne, dôležitý liek pre muža, na ktorý čaká niekoľko dní, objednali ho a dnes po 12.00 som mala prísť. Prichádzam o 17.00, 10 minút stojím pri okienku a pani mi hovorí, že to nemajú, že to nebolo objednané. Tu už pením, ale držím sa.

Idem si dať opraviť kabelku, malé uško sa mi na nej roztrhlo, je to 5 min záležitosť, keby som mala stroj, zašijem to doma. Pani mi hovorí, že mám si prísť po to v pondelok na obed a bude to stať 10 eur. Wtf? To vážne, v pondelok? Nad cenou sa nepozastavujem. Tu už som skoro vybuchla, videla na mne, že je zle. Tak nakoniec mám prísť zajtra, bude to hotové.

Mám PMS, ale nemyslím, že je to mojím PMS. Jednoducho nedávam tieto veci.
Veľmi ľahko sa rozčúlim pre tieto veci. Ako to zvládate vy? Ako si nemám brať veci k srdcu?

kavasmliekom
21. aug 2025
@frflos_nespokojny

@kavasmliekom jasne , ze nemoze, ale ked mas den blbec, tak sa to zacne nabalovat a niekto to potom odserie. zakon padajuceho hovna.

@frflos_nespokojny ale ona píše, že je to často, čítaj úvod. 🙃

kavasmliekom
21. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom no vidis, a co si na tom chcela opravit? Pozri moja, v banke som robila, asi preto tam aj poznam riaditela, cize viem, co sa da, co sa neda a co je prozakaznicky pristup.

@anonym_autor aj v lekárni si robila? Tiež sa môže stať že zabudnú. Aj v opravovni si robila, že nevieš, že si jediná na svete? Nenechaj sa vytočiť aj mnou ☝️

autor
21. aug 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom kde píšem, že je to často? Píšem, že sa veľmi rýchlo rozčúlim a nedávam to, a že to možno je mojou PMS, možno nie. Cituj, kde píšem, že často.

frflos_nespokojny
21. aug 2025
@kavasmliekom

@kavasmliekom vsak ked s ludmi robis tak to uplne chapem. treba to ventilovat, inak ta trafi 😉

svetlonos
21. aug 2025

Spamataj sa a prestaň si myslieť ze všetci sa koli tebe poseru, lebo ty si bohyňa! Trochu pokry by to chcelo 😉. Riaditeľa poznáš a putko ti opravi pani hneď- ved to je chvíľka! Vies kolko takych"chvilkovych" prác tam ma este?? A keby mas mašinu... Normalne si ma rozosmiala, teraz hned okamzite, uz výmera bolo neskoro! 🤣
Vies mozes mat den blbec a kludne sa nasrat, ake uvedom si, koľko ludi by ti dnes za tvoje chovanie rado plestilo? Za bankomat pani v banke nemôže a nema krystakovu guľu aby zistila, ci mas pravdu.
A to ti píšem ako jedna z tých, ktira sa vie riez vytočiť do vyvrtky. Aaaaale! Pokial ide o úradníkov - sťažnosti, hneď prvá moja veta je - ja viem ze vy za to nemôžete ake som strašne nastvana! Tiez som v banke riesila jeden problém a nik nevedel co sa deje. A ked ja niečo potrebujem - službu, tak si bud počkám alebo dám opraviť inde. Viem, ze nie som jediná na svete. A vedz, ze aj za lekárnička moze mat vážny problém doma, ked zabudla. Nato mas ten telefón, aby si zavolala a overila.
To všetko boli ľudia ako ty, na ktorých si vyletela. Napadlo tak, ze môžu mať tiez bkby den, dokonca aj zivot? Inak ja uz to riešim tak, ze sama pošlem takyto typ zákazníka do prdele, keďže predavačka nesmie 🙂 Tiez som zákazník a teda môžem.
Skladník hormon aked mas píšem, nokam zbyticne neleží a bruč doma. Mala som a fakt som riešila len to najnutnejšie.
Pevné nervy a trochu pokory prajem

autor
21. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor aj v lekárni si robila? Tiež sa môže stať že zabudnú. Aj v opravovni si robila, že nevieš, že si jediná na svete? Nenechaj sa vytočiť aj mnou ☝️

@kavasmliekom v lekárni som k pani bola veľmi milá, povedala som jej, že či mám isť inde, nie že mám prísť zajtra. Píšem, že som penila, ale držala som sa. Ty si čítala ten môj text vôbec? V sobotu odchádzam na dovolenku, povedala som pani v opravovni, že tu nebudem v pondelok, tak mám prísť zajtra.

domkakvet
21. aug 2025
@t1nusa

vyjadrím sa len k tomuto - robila som v banke a presne takých klientov ako ty som neznášala… prečo? lebo za to, že ti bankomat zhltol kartu pani na pobočke nemôže, kartu ti blokli z bezpečnostných dôvodov a poplatok za vyber je štandard pre každého klienta, ktorý chce vybrať hotovosť…

@t1nusa cize pracovnik banky nema kompetencie, aby situaciu riesil? Len pre zaujimavost.

frflos_nespokojny
21. aug 2025
@domkakvet

@t1nusa cize pracovnik banky nema kompetencie, aby situaciu riesil? Len pre zaujimavost.

@domkakvet nema

autor
21. aug 2025
@frflos_nespokojny

@domkakvet nema

@frflos_nespokojny tak on sam vratit poplatok nevie, iba manazer pobocky alebo regionalny riaditel. Ale co vie a ma hned navrhnut je, ze sa spise reklamacia na vratenie poplatku a zavolat na zakaznicku linku, kde mu vedia povedat, kde nastal v bankomate problem. To mam od riaditela priamo.

maranco
21. aug 2025
@frflos_nespokojny

@domkakvet nema

@frflos_nespokojny asi pracovník na počkanie nevie zistiť či v tom čase bankomat naozaj mal poruchu, ale môže si to zapísať a keď zistia čo je vo veci tak jej ten poplatok odpustia len treba rozmýšľať
ale jednoduchšie je povedať nedá sa a mať pokoj 🙂
pracovník nie je platený za to aby núkal najvhodnejšie riešenie pre klienta a ušetril klientovi peniaze, ale aby zarobil banke

kavasmliekom
21. aug 2025
@anonym_autor

@frflos_nespokojny tak on sam vratit poplatok nevie, iba manazer pobocky alebo regionalny riaditel. Ale co vie a ma hned navrhnut je, ze sa spise reklamacia na vratenie poplatku a zavolat na zakaznicku linku, kde mu vedia povedat, kde nastal v bankomate problem. To mam od riaditela priamo.

@anonym_autor keď si robila v banke, mohla si pani poučiť, že ch es spísať reklamáciu

merlinja
21. aug 2025

Si samonasieraci typ. Mám to podobne. A najhoršie na tom je, že potom ma to mrzí. A zas sa nad tým trápim.

anonym_231977
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som tak vedela ze si lev 🤣🤣 presne s takýmto jedným kusom doma žijem 🙈 ísť s nim niečo vybavovať je šialené a neznášam to! Vy sa proste nedokážete kontrolovať lebo máte pocit ze ste pupok sveta a všetko sa bude točiť a prispôsobovať iba vám a toto mate vďaka nekonecnemu egu. Vy za to vlastne ani nemôžete. Ale dôležitá správa je, že sa s tým sa krásne pracovať len musíš chcieť. Precitaj alebo vypočuj si na yt z knihy eckharta tolleho nová zem tie časti o egu.. Vy musíte pochopiť, že aj nepríjemné veci sa dejú a deje sa to úplne každému ale je rozdiel ako to prijmes a ako sa k tomu postavis. To s bankomatom bola blbá náhoda, čo s tým má pani v banke, ktorá tam sedí za mizerný peniaz a musí plniť svoje úlohy a keď raz poplatok je, tak je. Ona predsa chudatko nemôže za to ze ti bankomat zhltol kartu. V lekárni...mala si si overiť dostupnosť po telefóne aj keď to bolo objednane, zrejme niekto urobil chybu a to sa stáva, ved sme len ludia a tiež nevieš aký mal ten človek co urobil chybu deň alebo co sa dialo deň predtým, či neprežila ťažké životné obdobie, chorobu hocičo! A pútko na kabelku? Keď ti povedala cenu a kedy to bude, mala si odvolať všetky možné kamošky, či nemá niektorá šijací stroj aby ti to urobila, alebo si si to mala urobiť ručne, oni tiez majú dosť prace a nemôže každého uprednostňovať lebo je prchky a nasraty a tiež to nemôže robiť za 1€ však by nič nezarobila a služby proste stoja.. takže takto sa skus na to pozrieť.. uuuuuplne opačne a hlavne s kľudom..

autor
21. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor keď si robila v banke, mohla si pani poučiť, že ch es spísať reklamáciu

@kavasmliekom ja tu nie som od toho, aby som ich poučovala. Na to ma manažéra, trénera, staršieho kolegu. Každopádne viem, ako treba postupovať v tomto prípade a keď sa veci nerobia tak ako majú, tak ma to nahnevá. Stačí úplne iný prístup, pro zákaznícky, prejaviť záujem o vyriešenie problému, upokojiť situáciu. Na to majú tréningy.

frflos_nespokojny
21. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom ja tu nie som od toho, aby som ich poučovala. Na to ma manažéra, trénera, staršieho kolegu. Každopádne viem, ako treba postupovať v tomto prípade a keď sa veci nerobia tak ako majú, tak ma to nahnevá. Stačí úplne iný prístup, pro zákaznícky, prejaviť záujem o vyriešenie problému, upokojiť situáciu. Na to majú tréningy.

@anonym_autor a nakoniec aj mzdu.

kavasmliekom
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor iný prístup, to je ten správny výraz. Potrenuj

autor
21. aug 2025
@anonym_231977

@anonym_autor ja som tak vedela ze si lev 🤣🤣 presne s takýmto jedným kusom doma žijem 🙈 ísť s nim niečo vybavovať je šialené a neznášam to! Vy sa proste nedokážete kontrolovať lebo máte pocit ze ste pupok sveta a všetko sa bude točiť a prispôsobovať iba vám a toto mate vďaka nekonecnemu egu. Vy za to vlastne ani nemôžete. Ale dôležitá správa je, že sa s tým sa krásne pracovať len musíš chcieť. Precitaj alebo vypočuj si na yt z knihy eckharta tolleho nová zem tie časti o egu.. Vy musíte pochopiť, že aj nepríjemné veci sa dejú a deje sa to úplne každému ale je rozdiel ako to prijmes a ako sa k tomu postavis. To s bankomatom bola blbá náhoda, čo s tým má pani v banke, ktorá tam sedí za mizerný peniaz a musí plniť svoje úlohy a keď raz poplatok je, tak je. Ona predsa chudatko nemôže za to ze ti bankomat zhltol kartu. V lekárni...mala si si overiť dostupnosť po telefóne aj keď to bolo objednane, zrejme niekto urobil chybu a to sa stáva, ved sme len ludia a tiež nevieš aký mal ten človek co urobil chybu deň alebo co sa dialo deň predtým, či neprežila ťažké životné obdobie, chorobu hocičo! A pútko na kabelku? Keď ti povedala cenu a kedy to bude, mala si odvolať všetky možné kamošky, či nemá niektorá šijací stroj aby ti to urobila, alebo si si to mala urobiť ručne, oni tiez majú dosť prace a nemôže každého uprednostňovať lebo je prchky a nasraty a tiež to nemôže robiť za 1€ však by nič nezarobila a služby proste stoja.. takže takto sa skus na to pozrieť.. uuuuuplne opačne a hlavne s kľudom..

@anonym_231977 v práci robím so zákazníkom, s klientom. Aj nespokojným, aj nahnevaným. Zachraňovala som veľa krát situácie, upokojovala všetky strany, aby sme neprišli o veľkých klientov. Ťažké meetingy, ťažké rozhovory. Ak máš správny prístup, ak jednáš proklientsky a chápeš potreby zákazníka, tak všetko ide. Keby si počula, ako sa rozprávali s 80 ročnou pani pri vedľajšom okienku, bolo by ti do plaču.

domkakvet
21. aug 2025
@frflos_nespokojny

@domkakvet nema

@frflos_nespokojny tak to je dost smutne, ked zakaznik odchadza nespokojny. Aj mne sa uz stalo, ze bol niekto nespokojny a nemala som na to kompetencie, ale ked som videla, ze ma pravdu a nevymysla blbosti, tak som sa opytala veducej, alebo riaditelky, ci sa da s tym nieco robit, podla toho kde som pracovala, ale vzdy sa snazim situaciu riesit. Tiez nevidim dovod preco by mala autorka platit poplatok, ked za to nemohla, ja by som sa informovala co s tym. No ale tak niekto si v praci odrobi len to co musi.
No a ty autorka to nezmenis.

anonym_ca4a50
21. aug 2025
anonym_13e938
21. aug 2025

@anonym_autor ahoj, Karen. Neboj sa, mnoho ľudí sa ľahko rozčúli. Ale môžem ťa upokojiť. Možno ťa čoskoro z toho klepne. Budeš mať pokoj ty a tvoje okolie tiež. 😇

Ps: čierny humor.

frflos_nespokojny
21. aug 2025
@domkakvet

@frflos_nespokojny tak to je dost smutne, ked zakaznik odchadza nespokojny. Aj mne sa uz stalo, ze bol niekto nespokojny a nemala som na to kompetencie, ale ked som videla, ze ma pravdu a nevymysla blbosti, tak som sa opytala veducej, alebo riaditelky, ci sa da s tym nieco robit, podla toho kde som pracovala, ale vzdy sa snazim situaciu riesit. Tiez nevidim dovod preco by mala autorka platit poplatok, ked za to nemohla, ja by som sa informovala co s tym. No ale tak niekto si v praci odrobi len to co musi.
No a ty autorka to nezmenis.

@domkakvet je to o ludoch a preto stale chodim uz k overenym ludom. je jedno ci je to banka, vse, spp. vsade sa najdu exoti, ktori tam nemaju co hladat

autor
21. aug 2025
@anonym_13e938

@anonym_autor ahoj, Karen. Neboj sa, mnoho ľudí sa ľahko rozčúli. Ale môžem ťa upokojiť. Možno ťa čoskoro z toho klepne. Budeš mať pokoj ty a tvoje okolie tiež. 😇

@anonym_13e938 Karen z Kroku za krokom:? 🙂

anonym_e710cd
21. aug 2025

@anonym_autor mne sa páči veta-samu seba nenahnevam,zasmejem sa na mojej nesikovnosti ale iní to ta vytocia do vyvrtky nesikovnostou,tak sa len nad tym zasmej ako si nesikovna lebo sa necháš vytocit 🙂

svetlonos
21. aug 2025
@anonym_13e938

@anonym_13e938
😂 fuha, sa poznáš s mojim muzom, hmm? Ten tiez ma vo zvyku Karín sem Karín tam 😁.

svetlonos
21. aug 2025
@svetlonos

@anonym_13e938
😂 fuha, sa poznáš s mojim muzom, hmm? Ten tiez ma vo zvyku Karín sem Karín tam 😁.

@svetlonos oprava - Karen.

svetlonos
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_13e938 Karen z Kroku za krokom:? 🙂

@anonym_autor
skôr nie táto Karen...

autor
21. aug 2025
@anonym_e710cd

@anonym_autor mne sa páči veta-samu seba nenahnevam,zasmejem sa na mojej nesikovnosti ale iní to ta vytocia do vyvrtky nesikovnostou,tak sa len nad tym zasmej ako si nesikovna lebo sa necháš vytocit 🙂

@anonym_e710cd viem, čo myslíš. Ak je človek nešikovný, alebo mu dnes nejde karta, tak sa ho snažím povzbudiť. Je rozdiel, keď je človek nešikovný a keď nechce robiť, čo má robiť.

autor
21. aug 2025
@svetlonos

@anonym_autor
skôr nie táto Karen...

@svetlonos chápem, ale s manažérom hovorím len vtedy, keď ho osobne poznám :D A to je jeden znak Karen.

anonym_13e938
21. aug 2025
@svetlonos

@anonym_13e938

@svetlonos myslím tú Karen Manažerovú, lady z Viem všetko najlepšie, vojvodkyňu z Chcemhovoriťvašimnadriadenym :D

anonym_ea7490
21. aug 2025
@svetlonos

Spamataj sa a prestaň si myslieť ze všetci sa koli tebe poseru, lebo ty si bohyňa! Trochu pokry by to chcelo 😉. Riaditeľa poznáš a putko ti opravi pani hneď- ved to je chvíľka! Vies kolko takych"chvilkovych" prác tam ma este?? A keby mas mašinu... Normalne si ma rozosmiala, teraz hned okamzite, uz výmera bolo neskoro! 🤣
Vies mozes mat den blbec a kludne sa nasrat, ake uvedom si, koľko ludi by ti dnes za tvoje chovanie rado plestilo? Za bankomat pani v banke nemôže a nema krystakovu guľu aby zistila, ci mas pravdu.
A to ti píšem ako jedna z tých, ktira sa vie riez vytočiť do vyvrtky. Aaaaale! Pokial ide o úradníkov - sťažnosti, hneď prvá moja veta je - ja viem ze vy za to nemôžete ake som strašne nastvana! Tiez som v banke riesila jeden problém a nik nevedel co sa deje. A ked ja niečo potrebujem - službu, tak si bud počkám alebo dám opraviť inde. Viem, ze nie som jediná na svete. A vedz, ze aj za lekárnička moze mat vážny problém doma, ked zabudla. Nato mas ten telefón, aby si zavolala a overila.
To všetko boli ľudia ako ty, na ktorých si vyletela. Napadlo tak, ze môžu mať tiez bkby den, dokonca aj zivot? Inak ja uz to riešim tak, ze sama pošlem takyto typ zákazníka do prdele, keďže predavačka nesmie 🙂 Tiez som zákazník a teda môžem.
Skladník hormon aked mas píšem, nokam zbyticne neleží a bruč doma. Mala som a fakt som riešila len to najnutnejšie.
Pevné nervy a trochu pokory prajem

@svetlonos prosím ťa nauč sa konečne písať ako človek! Prečítaj si po sebe tie svoje nezmysly.