icon

Ako sa vaši muži správajú ráno?

9. máj 2020

Ahojte,
chcela by som sa opytat, ako sa vasi partneri spravaju rano, su nahnevani, mrzuti, mozete sa s nimi rozpravat ?
Moj ma rano zlu naladu, nemozem sa ho nic spytat, musim byt ticho, ak vymyslim daky plan dna na vikend, povie, ze tak to teda spravi, ked to tak velmi chcem.
Velakrat si teda robim osve program.
Mame spolu 4 r. syna.

marca12
9. máj 2020

😀 moj ma dobru naladu,nechapem to. Zato ja rano som nasrata,mrzuta,vsetko ma hneva. Nechapem,preco sa zobudzam nahnevana. A k veceru sa nalada zlepsuje a mojmu sa zase zhorsuje..on je naladovy vecer a chodi skoro spavat. ja zase chodim spavat neskor. Uplne naopak vsetko u nas. A tiez neznasam planovanie. Vyslovene neznasam,ked pride za mnou a naordije plan dna,neznasam to. Chcem byt slobodna a nemat nalinajkovany cely den. Ked je plan v obrysoch,ze teda mohli by sme toto alebo tamto,este ok. Ale vyslovene ak zacne teraz urobime toto a potom tamto a potom,ak stihneme este ono. Och nie konecna pre mna.

iviacik
9. máj 2020

@airaw to je podľa mna to, ze mnohé zeny maju SVOJU predstavu ako by mal muz fungovať hned od rana (citam to aj v inych skupinách tu na MK) a potom su samonasrate, samosklamane, ze on funguje inak. Myslím, ze pokiaľ to je tolerovatelna vec (ako tieto rana, ked muz potom funguje normálne) , treba rešpektovať rezim toho cloveka a človek si ušetrí mnohe nervy.
Teraz pisem všeobecne, aby sa to autorky nedotklo.

marca12
9. máj 2020

Preco teda nie si ticho? Nechapem,preco sa partneri nerespektuju. Moj uz vie,ze rano sa nerozpravame takisto ja viem,ze vecer nanho nemam hovorit.

adriankomoj
9. máj 2020

.....to asi preto , že ráno vstavajú dvaja 😍😍😍😍😍👍

eliska13
9. máj 2020

@marca12 skôr si myslím, že je problém ten, že že nechce spolu nič podniknúť ako to, že ráno je mrzuty.Ale zas povedať niekomu buď ticho je blbé.Potom nech žije sám.Moze toto povedať mama dieťaťu, lebo ešte len vstala a musí komunikovať?

kiki68
9. máj 2020

Vacsinou na mna radostne zamnauka, da mi pusu , chvilu sa objimame a potom zalezi ako je cas a chut. Mrzuty nebyva, ja tiez ne. Ked idem ja skor do prace a prebudim ho na chvilu, tak mu dam tiez pusu, druhu na nohy a idem sa vychystat, to iste on. Takto cele 4 roky.

merkelica
9. máj 2020

moja byvala taka bola ze rano sa s nou nedalo :D

lusyc
Autor odpoveď zmazal
sissy27
9. máj 2020

No ja som asi presne ako tvoj muž. Proste minimálne hodinu po zobudení (a je jedno, či spím 3hodiny alebo 9 hodín) na mňa nikto nesmie prehovoriť. A všetci to vedia, všetci to rešpektujú. Nechápem, načo potrebuješ mužovi zadeľovať úlohy ledva oči rozlepí. To nepočká hodinu alebo nevedela si mu to včera povedať? Mne toto stále robiť niekto blízky, kto ma pozná a vie, že proste ráno fakt nie, tak “buď ticho” je to najmilšie čo by odomňa počul. A nie, ani vlastná dcéra odomňa nič nechce hneď ráno. Kým bola maličká, tak samozrejme som prebalila, nakŕmila, čo bolo treba, lebo proste som musela a tak malému dieťaťu to nevysvetlíš, ale teraz do mňa fakt nikto ráno nerýpe kým sa sama neozvem.

dkethe
9. máj 2020

Ja rano vstanem, zvolam dobre rano, pusinky mojkacky, vybalim na nho co sa mi snivalo, co by sme dnes mohli robit... A on potrebuje tak 4-5 hodin klud aby sa dostal zo svojej rannej mrzutosti takze nasraty sme potom obaja. Co ti poviem. Manzelstvo snov :'(

iviacik
9. máj 2020

@dkethe tak skus naňho hned rano vsetko 'nevybalovat' a nechať ho chvíľu 'nadýchnuť' sa... I ked nerozumiem spojeniu 'pusinky/mojkacky' a zároveň byt sklamana zo svojho manželstva

nikelca
9. máj 2020

Rano vstava skoro, niekedy ho budi synator. Zoberie ho zo spalne aby ma nechali spat, da mu ranajky. Potom sa hraju ked vstanem uz je upratane umyty riad <3 ak vstanem prva a chcem sa rozpravat je to sranda polku si nepamata a na polku odpoveda hluposti :D nervozny je len ak ide do prace a nestiha alebo nevie najst nieco co si nachystal ale tak to vacsinou prespim

dkethe
9. máj 2020

@iviacik tak kazde bozie rano sa budim plna lasky k nemu a do hodiny ma svojou povahou vzdy zrusi... Popravde, tato diskusia mi trochu otvorila oci, takze ho skusim viac ignorovat dlhsiu dobu a uvidim ci to prinesie ovocie. My sme naozaj fest nekompatibilni

iviacik
9. máj 2020

@dkethe to nie je preboha o ignorovani.. Ale rešpektovaní jeho potrieb. Proste ráno potrebuje svoj klud, cas na prebudenie a keď ty donho zacnes hned hustit, tak je prirodzene podrazdeny. To absolútne nesúvisí s jeho citmi k tebe. On nie ke bábka, ze bude reagovať ako ty si predstavuješ je dospely clovek, ktorý potrebuje ráno trochu kľud. Tak mu ho dopraj. Ale nie, že ho budeš ignorovať. Proste rešpektuj jeho pomalé prebudenie.

dkethe
9. máj 2020

@iviacik si super :* tak ale neviem co ine robit nez ho ignorovat :D

midori123
9. máj 2020

Ja som taka ista. Rano potrebujem to svoje, ranajky, kava. Nastastie o mne to vedia vsetci, cize pokial sa ja sama neozvem, nikto na mna nesmie prehovorit.
Ja sa priznam, ze ani spolocne ranajky nemam rada. Odomna sice nikto neocakava ze budem pri ranajkach rozpravat, ale vadi mi aj ked ostatni rozpravaju. Ja chcem mat rano ticho, ranajky v tichu a sama a kavu si tiez musim vypit sama. Cele to u mna trva max. 30-40 minut a nastastie to cela moja rodina chape a toleruje.
Zvysok dna som uplne v pohode a vacsinou velmi dobre naladena.
Ak by muz ale zacal hned od rana cokolvek pozadovat, to by bolo ine rošambo, a druhy krat by si to rozmyslel.
Deti detto

iviacik
9. máj 2020

@dkethe kludne sa pritul, ale bez zvuku 😃 aspoň u mna to tak je... Kludne mu sprav kavu (alebo ake mate ritualy), ale nezahrn ho informáciami... Ja myslím, ze tie sklamania z manželstva si vytváras ty sama, lebo mas nejake ocakavania a on ked ich nesplní, tak si sklamana.. Skus to 😉 nemam patent na vztahy a možno mate aj ine problémy, ale skus proste menej tlačiť na pilu...

zenulkaaa
9. máj 2020

Ja som tiež ráno taka. Ja nechápem, ako može niekto hned byt ráno vysmiaty, najviac mily a neviem aký 😀 Mne sa to nedari. Najlepšie na mna nehovorit, kým si nedám v klude ranajky, kávu a potom už fungujem.

dkethe
9. máj 2020

@iviacik tak dako to je. Aj ako tu pise jedna baba - ja plna energie chystam spolocne ranajky, a na nom tak vidno ze by mi ich najradsej kydol na hlavu :D a deje sa to u nas cele roky podla rovnakeho scenara. Mno, uz nech je zajtra rano :D ale to je mdm,a ja mam uz plno planov :D

jankapepe
9. máj 2020

A chceš povedať, že zvyšok dňa je usmievavý anjel?

adriankomoj
9. máj 2020

@dkethe skoč na neho a bude kľud, uspokojený 💋💕👍

dkethe
9. máj 2020

@adriankomoj to zas pri nasich dvoch detoch nejde :D za mlada ho to obcas potesilo

adriankomoj
9. máj 2020

@dkethe no to je pravda, že pri deťoch sa to tak nedá 😉

sissy27
9. máj 2020

@midori123 presne !! Hlavne žiadne zvuky hneď ráno 😄 žiadna tv, rádio, hlasy, otázky - bude dosť času celý deň predsa 😃

basullinka
9. máj 2020

Moj manžel je po ránu OK, komunikatívny v pohode. Ja som zas taká, že ja ráno potrebujem aspon hodinu byť ticho, čumeť do blba, uvariť si kávu a vypiť citronádu. Naštastie, ja vstávam o hodinu skôr ako manžel (aj cez vikendy), čiže som už funkčná. Ale keď napriklad muž vidí, že sa zahrabem do postele so sluchadkami v ušiach, radšej sa poberie kamsi preč (na zahradu, k svokre), lebo to je znak, že potrebujem ticho, klud a svoju introverntnú chvílku. Zase, manžel na relax sa potrebuje mrndoliť v hline, sadiť, venovať sa záhradke, preto, keď vidím, že potrebuje relax, nevycitam mu, že ide na zahradu a nevenuje sa mne a podobne. Vo vztahu už človek časom vidí potreby druhého, preto sa treba naučiť s nimi pracovať k vzájomnej spokojnosti 🙂

marca12
9. máj 2020

@eliska13 ja som na to tiez alergicka,ked mi zacne rano organizovat cas. To nepochopis. My,co rano potrebujeme klud,neznesieme,ak zacne okolo nas niekto rano lietat a rozpravat plany dobreze nie na tyzden dopredu aj prilis akcny clovek ta vie dozrat. A ked sa stretnu dvaka,kde jeden je pohodak a druhy ma vrtulu v zadku,to nie dobre dopadne 😀

eliska13
9. máj 2020

@marca12 áno, ale víkend je jediný čas kedy je k dispozícii, ked cez týždeň príde po 18.Takze aspoň u nás tomu treba dať formu kto čo spravi ja spravím raňajky, obed on chce kosiť, syn niečo iné a, keď sa nedohodneme stane sa, že sa celý deň každý len motá a nikam nejdeme žiadny výsledok dna.Keby nebolo dieťa je mi to v podstate jedno takto treba aj nejaký šport, niekam vybehať psa...my potom chceme za víkend vsetko😊ale ako píšeš presne taki dvaja sme sa stretli jeden až moc akčný a druhý by nedbal, keby kosil 2 hodiny potom každý listocek ostrihal, potom s vysávačom na lístie si to prebehol.On kým si spravi v kľude svoje my stihneme so synom 40 km na bicykli ísť na zmrzlinu a ešte sa zastaviť u babky.

eliska13
9. máj 2020

@marca12 ale aj ja som ráno taký mrzoun preto cez víkend vstávam skôr vypijem kávu, prečítam časopis čo cez týždeň nestihnem,psa vyvenčim mám rada to ticho potom ozijem len u nás treba cca vedieť čo sa bude diať.My sa už väčšinou v piatok dohodneme kto čo chce.Ale moja mama je tento tichý typ na ktorú sa ráno nemohlo rozprávať, jednoslovne odpovede ja si pamätám ako dieťa, že som to neznášala.A teraz som dostala do vienka takých 2 introvertov tichých😂a zase ja im idem na nervy otázkami, rozprávaním no je to ťažké tie rozdielne povahy.Moj muž, keby nemusel celý deň mlci, ideme do lesa sem tam prehovorí nikdy si nezvyknem syn sa vo všetkom obracia na mňa, lebo otec akokeby ani nebol tak, ale pre introvertov je zase extrovert hlucny, ukecany, premotivovany

lintu
9. máj 2020

On je pre teba rano nahnevany, mrzuty... ty prenho prilis ukecana a akcna. Je to o uhle pohladu. Naozaj nie kazdy zacina rano plny energie. Niekto na to potrebuje viac casu. Zial, pomalsi sa rychlejsiemu prisposobi tazko. Ked vies, aky je, co tak si plany na dalsi den robit poobede?

marca12
9. máj 2020

@eliska13 hadam si vedela,co si beries a s kym chces dieta. Ked ste randili tiez asi nebol ukecany. Ja som tiez malovravna a radsej povedat menej ako tarat cely den o nesmrtelnosti komara.... Vzajomne sa doplnate a tak je to dobre,len to chce toleranciu z oboch stran.