Ako sa vyrovnať s darovaním majetku v rodine?
Zdravim. Mám dve dcéry, ktoré nadovšetko ľúbim. Ide o to, že som rozčarovaná, sklamaná a prekvapená z jednania mojej mamy. Po smrti mojej sestry (20 rokov dozadu) chce rodinný dom darovať jednej mojej dcére. Akoby som ja ani neexistovala. Otec s tým nesúhlasí, majú bezpodielové spoluvlastníctvo. Doma spustila peklo. Vždy robila medzi nami rozdiel. Robí aj medzi vnučkami. Žijem riadnym životom, starám sa o rodinu a snažím sa pomáhať aj rodičom. Mne nejde o majetok, veď by ostal mojej dcére. Ale ide o vzťah mamy a mňa. Je mi z toho psychicky dosť zle. Prečo ma takto chce vynechať, vydediť? Ako by ste sa vy zachovali? Ako sa s tým zmieriť?
@mandarinka555 ja zase neznášam tvoje debilné odpovede.
Necitala som to cele, ale, v zavere pises, ze tam nechodis a posielas len dcery, ak treba nieco. Preco si potom cudujes, ze to chce dat dcere?
Ved otec nech prepise svoju polovicu na druhu dceru, pri darovani. Snad nie je nesvojpravny, aj jemu patri polovica domu.
A dalsi problem je, ze nepocitaj, ze tam pojdete byvat, rodicia mozu zit este x rokov, aj 20-30
Viem, ze sa citis ukratenena, ale zial, taky je zivot, niekedy nespravodlivy. Bud rada, ze to nedaruju niekomu cudziemu, aj to sa sem tam stava.
Necitala som diskusiu, ale rovnaku situaciu mala teta mojho muza. Jej matka darovala dom jednej z jej dvoch dcer, nakolko ta druha bola/je telesne postihnuta a ju tak "preskocila". Keby to darovala dcere, ta by sice za zivota s tym mohla disponovat ako chce, ale po nej by to dedili obe dcery. Tak im to naštrbilo vztahy, ze sa ani na smrtelnej posteli nezmierili. My ostatni nad tym krutime hlavou, ze to je hovadina. Dom je velky, ma 3 samostatne bytove jednotky. Aktualne v nom.byva teta, dcera (majitelka) s muzom a svojou dcerkou a najomnici.
Netrapila by som sa s tym. Ak si dcery vychovala dobre, podelia sa. U nas prirodzene dala syara mama byt najstarsiemu vmukovi. Nik sa nad tym nepozastavoval. Nepochovavaj svojich rodicov. Ty sa hnevas na mamu, pretoze chces odist od manzela 🙃
Ty vies najlepsie, ako to u vas chodi, nechcem sa do toho miesat, len som opisala nasu situaciu.
@jana26125 viesco s mamou už nespravis nic, proste klasicky narcis co uprednostňuje iba jedno dieťa. Takéto dedicstvo už rozhádalo niekoľko rodin, iba občas sa stalo ze to ustáli. Sama poznam z okolia hneď niekoľko hlúpych príbehov
Ale mysli na otca, chod na navstevu aspoň koli nemu.
A venuj sa sebe, svojim traumám. Podľa mňa to super vystihla @svetlonos v príspevku, zrejme ma tvoj manžel podobnú povahu ako tvoja matka a ty si uväznená v ich vplyve na tvoj život. Miluješ osoby ktoré si ta nezaslúžia. Skús im odpustiť, ale odstrihni sa od nich, nájdi si nejaký podnájom garsónku, daj sa do kľudu. Nezabudni na otca, ma ta rad, s mamou sa normálne bav, už nevytahuj dedicstvo. Stále nic neprepisala, bez otca nemôže

@jana26125 Neznášam, ak niekto založí diskusiu....píše v otáznikoch a ani na otázky neodpovedá adekvátne, ale v debilých hádankách... Tak načo potom otvárate diskusie, do pekla?????