icon

Ako sa vyrovnať s nemiestnymi poznámkami od matky?

8. dec 2025

Ako by vám bolo pri predstave, že vaša mama má poznámky k vašej výške? Dlho sme sa nevideli, hned ako ma uvidela, tak poznámky “kam rastieš, ty si zas narástla” (logicky v 35 už nerastiem).
Alebo sa postavila vedľa mňa pred zrkadlo a smiala sa, potom mi povedala nech si stúpim vedľa otca a zas sa smiala, že som vyššia od neho.
Ona je o 15 cm menšia odo mňa s utlejsia.
Nie je mi to príjemné, ale nechcela som sa urážať a robiť dusno, tak som bola ticho.

Strana
z2
sweet20
8. dec 2025

@anonym_autor moja mamka ked mi toto robila tak som povedala, ze si sa nejak skryvila.. lebo logicky nerastiez ale oni sa zmensuju, postavenim atd

sweet20
8. dec 2025

A potom hovorila, ze "jooj, zase som dajaka mensia pri tebe" 😀😀

sara07
Autor odpoveď zmazal
sara07
8. dec 2025

v prvom rade povedz a vysvetli že je ti to neprijemné
osobne si myslim že to moc vztahuješ a rodič tieto poznámky skôr berie ako niečo milé pozitivne, lebo dakedy si bola malička a rástla si im pred očami
ja napr na tom nič negativne nevidím od nej
skôr je to také niečo nostalgické ,

anonym_28d942
8. dec 2025

máš pocit že ťa mama uráža? V podstate ti nič zlé nehovorí. Si len netýkavka . Mala by si sa nad sebou zamyslieť.

domka222
8. dec 2025

Však jej povedz,že čo ti geneticky nadelili, to máš.

sara07
8. dec 2025
@sweet20

A potom hovorila, ze "jooj, zase som dajaka mensia pri tebe" 😀😀

@sweet20 neviem prečo mi to dalo odopved tebe , tak preto je to zmazane

autor
8. dec 2025

Mne takto zrazala sebavedomie celú pubertu, tak som na to citlivejšia. A nepríde mi to ok.

sweet20
8. dec 2025
@anonym_autor

Mne takto zrazala sebavedomie celú pubertu, tak som na to citlivejšia. A nepríde mi to ok.

@anonym_autor tak preco jej nepovies, ze ti to vadi?

abbey1
8. dec 2025

Niekedy sa tuším človek musí báť i ústa otvoriť.

mandzula
8. dec 2025

@anonym_autor Mami, to sa ti len zdá, ja nerastiem, ty sa vekom scvrkávaš.

domka222
8. dec 2025

Ale ja pri mojej papuli by som jej povedala,že to ona sa už pomaly vekom zmenšuje

autor
8. dec 2025
@abbey1

@abbey1 To nemusí, ale pri privitani riešiť výšku alebo váhu mi nepríde ok.

sweet20
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak jej povedz to co tvrdime vyssie

abbey1
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Z akého dôvodu ti to je neprijemne? Si dospelá osoba. So smiechom odpovedz a ide sa ďalej.

sara07
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prečo ? aku máš vlastne vyšku
ty sa musiš prijat sama seba
stale nerozumiem prečo ti táto poznamka berie sebavedomie, ved to sa aj tak vravi rastie ako z vody, bože ako vyrastla ked sa dlhšie nevidia
to nie je len u vas

sara07
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor váha je niečo iné pozor tam 95% je za kg vlastna vina
ale pri vyške sa to predsa berie inak , tam to je niečo čo neovplyvniš , no leda opätkami

sara07
8. dec 2025
@abbey1

@abbey1 vieš čo tiež začinam mat pocit že asi je najlepšie sa s nikym nerozpravat , fakt aby sa človek bal niečo povedat už

abbey1
8. dec 2025
@sara07

@abbey1 vieš čo tiež začinam mat pocit že asi je najlepšie sa s nikym nerozpravat , fakt aby sa človek bal niečo povedat už

@sara07 Áno, musíš byť veľmi opatrná. Všetko si ľudia berú príliš osobne. A ešte horšie je, ak nevedia otvorené komunikovať s druhou stranou. My keď sa stretneme so švagriná, vždy žartujem, ako obaja rokmi priberáme. No je to pravda. Už nemám 48 kg, a budem sa tváriť, že áno, keď to nie je pravda? Trochu nadhľadu a ľahkosti to chce v živote.

anonym_118943
8. dec 2025

Raz na tu politicku koretnost umrieme.

Ja kazdemu druhemu pubertiakovi (rodina, znami etc) pri stretnuti po dlhsej dobe poviem ze ma coskoro prerastie/uz prerastol. Zvacsa sa potesia. Netusila som ze im zarabam na psychologa.

Ako by ti moja babka povedala - citliva si ako kozka na riti.

thereisabear
8. dec 2025

Nemusíš sa urážať. Normalne sa jej spýtaj, či vie, že ti tie poznámky ubližujú a sú tí nepríjemné. Možno o tom ani nevie.

aniele
8. dec 2025

No neviem. To by som sa aj ja mala uraziť na to, keď sa vedľa mňa postavia vnúčatá a porovnávajú sa so mnou? Pätnásťročná, že je o hlavu vyššia odo mňa, no a dvanásťročný, že ma už skoro dobehol? A čo ešte, keď všetci skomentujeme, o koľko sa zmenšila moja staručká mama! Veď sú to len také rodinné prekáračky. Treba sa zasmiať a ísť ďalej. Netreba byť vzťahovačný a malicherný. Či, keď to povie mama, stará mama, svokra, tak je to urážka, ale keď to povie dcéra, vnučka..., tak je to v poriadku?

3petka
8. dec 2025

@anonym_autor Aj ja som také mala... Odpoveď bola že ja nerastiem ale ty sa scvrkávaš.
A len tak mimochodom načo si robíš takou blbosťou vrásky. Ignoruj to.

anonym_798159
8. dec 2025

ale ved vysku neovplyvnis, ty za to nijako nemozes :D
keby komentovala vahu, postavu, tak to mozno ano, mohlo by byt trosku urazlive, hlavne ked si citliva na to od nej
ale tymto sa vobec nezatazuj, nezaoberaj

gab1sol
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a teda, problém je výška, či váha? To, čo si napísala, ja osobne nepovažujem za nič strašné, že by ťa mama urazila…

arieska
8. dec 2025

však jej povedz že ty už nerastieš že to ona sa zmenšuje

7miriam77
8. dec 2025

Ja by som jej len povedala....mami, aká som, taká som, tvoja som.....a hotovo 🤣

biba_18
8. dec 2025

nič zlé nepovedala a ty si daj dokopy sebavedomie. hovorila o tvojej výške nie váhe

sidicek
8. dec 2025

Ved jej povedz ,ze :chvalabohu ,nie som taka krpana ako ty, a zasmej sa.Musis dat najavo svoju spokojnost so sebou a prestane ju to bavit .Za mna je to primitivne ,my sa s pubertiakom tiez porovnavame ,ale s laskou , to clovek citi ako je to myslene.

anonym_f08621
8. dec 2025

Asi prestanem chodit na kona, dennodenne kazdy bozi den tu niekto riesi svoje vymyslene komplexy. Pride prvy naozajstny problem v zivote asi sa zrutia. Snehove vlocky.

Strana
z2