Ako sa vyrovnať s nespokojnosťou so sebou samou?
Už nadpis hovorí za všetko . Niekedy sa mi zdá že som ok no mám chvíle kedy má trápi váha , vlasy , pleť , krivý nos . Malé pery . Keď pozriem do zrkadla vidím moje nedokonalé krivky . Niekedy keď sa pozriem na seba a nápravam tričko tak sa mi zdať že mám moc nafúknuté brucho keď pozriem do zrkadla sa mi to zdá ešte ok . Chcem schudnúť pár kg no mám problém sa dokopať , nabrať silu a energiu niečo pre seba urobiť . Manžel chodí mimo sk takže na domácnosť , deti , záhradu som sama . Robím mužské práce a už ma to vyčerpava . Ak sa nájde čas že si môžem sadnúť tak je to večer a popravde ani na wc sa mi nechce . Strašné ale strašné som nespokojná s pleťou tá má po sebe pigmentové škvrny, vrásky mám hrozné . Vrchné pery maličké ,nos ako papagáj a to nehovorím o 3 bradach . Vlasy zničené padajú , lamaju , váha mi od nového roka šla hore +5 kg cítim sa už moc tlsta . Keď som videla že po vianociach som sa dostala pod 60 a mám 59 kg bola som rada , šťastná že už tam není 60 . No potom len tak bum a aj keď jem malo ,pohybu mám veľa váha stojí a hýbe sa hore dole . Už som zo života vyčerpana . Možno zažíva niekto niečo podobné alebo to prežil a možno mi poradí , pomôže. Nemám to ani komu povedať kamarátku nemám ani jednu už ( nie mojou vinou ) ( mama má svoje starosti a svoj život ) ( manžel - viete aký sú chlapi vnímajú to pár minút a potom to majú v praži) však len výročie mu pripomínam že si na mňa nespomenul ani len kvietkom a má to v paží už pár
mesiacov ... Potrebovala som to dostať zo seba nejako von snáď aspoň troška sa mi uľaví
Si nesťastná, lebo si v jednom kole a cítiš sa osamelá a len povinnosti.Robis mužské práce...si muž a žena v jednom.Nemozes si na to drevo niekoho nájsť a radšej zaplatiť?alebo nemôže počkať na muža?musíš jesť pravidelne teraz máš na to ideálny čas, pokým nepracujes.Pigmentove škvrny sa riešia na jar a hneď sa natierať 50 tkou vždy!chyba ti kamarátka, známa s ktorou vybehnes s deťmi von, porozprávať sa a zistíš, že všade je niečo.Chyba ti chvíľu čas pre seba...ako často chodí muž domov?nie je to dobré pre nikoho takéto manželstvo na diaľku ani pre teba, pre neho ani deti.Kolko rokov tam ešte bude aký má plán ďalej?
Ty sa budeš musieť prispôsobiť prácou, ty sa budeš učiť s deťmi, ty budeš variť všetko robiť sama.Na ako dlho príde domov?
Jednoducho si vyčerpaná a vidíš na sebe len negatíva.Pery si vieš pekne namaľovať, alebo pichnúť kyselinu, škvrny v zime laser, ale malokedy to pomôže.Vrasky budú...starnes.Vahu vieš zmeniť.Na tvojom mieste chcem, aby sa muž vrátil a žili iný život.
Ešte môžeš mať niečo so štítnou žľazou vlasy padajú, možno málo železa...chodíš na prevencie?
Musíš byt k sebe laskavejsia iné telo nemáš vitamíny, minerály, dobre sa stravovať nemusíš byť na seba taká prísna a mať všetko 100% píšeš o sebe iba negatívne veď máš všetko na svojich pleciach pochvális sa niekedy v duchu, že si šikovná, že toho zvládas veľa?ako ti všetko dobre ide aj vychovávať deti, variť je práca a nedocenená, ťažká monotónna
Ono ta nespokojnosť prameni z toho ze na seba kašles. Všetko je ti prednejsie ako ty sama. A od toho sa potom odvíja všetko ostatne, áno aj ta práca a kamarátky. Človeka ktory sa sam nema rad nema rado ani okolie.
Skús začať robit niečo sama pre seba, každý deň. Nájdi si nejaký pohyb ktorý ta naozaj bude baviť. Nie, nemusíš cvičiť koli schudnutiu ale koli psychike. Telo a myseľ sú spojené nádoby, ked je jedno nešťastne trpí aj druhé.
Co ta bavi? Ten bicykel? Prechádzka v prírode? Beh ? Tanec? Niečo si nájdi a začni deň tým. Musíš to vydrzat, trvá mesiac kým si človek vytvorí návyk.
Staraj sa o svoje telo, naozaj občas stačí dať si vaňu, nejaký voňavý krém, masku na vlasy a pleť, povedať si ze si krásna.
Áno každý mame nejaký typ pleti, vlasov, postavu ktorá je aká je. Ale ver tomu ze ked je človek vnútorne šťastný a spokojný sam so sebou tak sa to prejavy aj na fyzickom vzhľade, na tom ako pôsobí
Hlavne prestaň s tým “nemám čas”, pretože ty ten čas máš , len ho odmietaš použiť na seba. Ako s tým drevom, prosimta ešte je leto, kúriť sa začne v októbri, dovtedy máte čas ho s muzom uložiť. Domácnosť nemusí byt tip top a veceru vieš spraviť aj niečo ľahké a jednoduché za 20 min. Záhrade sa tiez nic nestane ak je chvilu bez starostlivosti.
A nezabudaj aj na sociálne kontakty, nemusíš mať naj kamosky, ale určite aspoň nejakých ľudí okolo seba, niekoho s kým trochu pokecas. Všetko, naozaj všetko mas vo svojich rukách.
Ked budu deti od septembra v skole/skolke, tak si musis najst hodinku na cvicenie, to ta aj psychicky nakopne, budes spokojnejsia so svojou postavou a celkovo kludnejsia, ja na sebe vidim obrovsky rozdiel ked pravidelne cvicim a ked nie. A pery a plet, ist skonzultovat nejake dermatolog. Centrum a oni ti poradia drobne zakroky, kt.pomozu, muza k tomu nepotrebujes, ak sa bojis tak nech ti daju tbl.na ukludnenie alebo nejaka sestricka ta ochotne pohladka a podrzi za ruku. S muzskymi pracami nech ti pomoze muz, ked je doma resp.platena pomoc. Kamosky tak lahko nezozenies, ale cez deti v skolke/skole s mamickami sa zoznamit, treba sa posnazit. Ja tam nevidim nic take neprekonatelne, keby si chodila do prace, tak chapem ze nemas ani minutu volneho casu, ale treba dat deti do skolky a cas sa najde, ty si ho musis najst sama, a ked zacnes pravidelne cvicit, uvidis ze aj nalada, spokojnost vsetko bude lepsie!
@11bodka11 nápodobne . Manžel keď je preč tak prestal sa stretávať s ostatnými. Ja som chodila aspoň 4 x za rok sadnúť von s babami jedna nás postupne opustila ďalšia zas jej vadila jedna potom došiel covid a teraz sa ukázalo aké sú falošné a to s jednu som bola naj. Mamičky sú cez športový klub alebo škôlka ale aby som sa im zdvoverila to zas nie . Výlety absolvujeme len sami žiadne známi nič proste
@luccija áno máš pravdu stále ten istý kolotoč . Vypnutie od detí žiadne ako začal covid na jar 2020 tak som stále viac menej sama. Manžel chodí na 3 týždne a týždeň teda ani nie týždeň je doma . Ako dlho tam bude netuším chcel by strechu druhu , fasáda , nové ploty , zámková . Hospodársku budovu ešte až je typ top . A plus až je veľká rezerva . Takže ťažko povedať . Chcem zmenu no nedokážem ju urobiť 🙈
@luccija tiež ma napadla štítna keď tie vlasy má už trápia dlho . Rásť rastu no lamu sa a padajú . Preventívnu som mala mať už minulý rok len som sa tam nedostala teraz už mi poslali aj papierik no nejako som sa tam ešte nedostala . Takže počkám na školu/ škôlku a budem musieť zájsť . Pochváliť sama nikdy ani pred druhými. Manžel mi vždy napíše šikula atď keď mám za sebou kus práce . Niekedy ma potrápi keď vybehne manžel po mne že mu odpíšem a idem pokračovať v práci s nepočkam kým odpíše tak je aj sem tam hádka no 😔
@lujza123 máš pravdu kašlem na seba 🙈 vždy bolo prednejšie deti , manžel , mama , kamarátka vždy som sa pre každého šla roztrhať a venovala im čas . Teraz keď by som potrebovala sa porozprávať vypnúť od všetkého tak zistím že falošná bola naj kamarátka a len ma využila ako takú handru takže mi je súdené všetko v sebe dusiť.
Najviac ma baví sa prechádzať objavovať kúty prírody popri tom sa rozprávať s niekým ( s deťmi je ťažko chodiť niekam ) teraz vyberám nový bicykel tak verím že by som mohla na ňom tráviť viac času a premýšľať o samote a mať asi pracu okolo domu na háku . Dať sa do kopy
@elenkaba áno není ľahké nájsť kamarátky . Čo bolo tak sa zmenili . Keby som im niečo povedala urobila tak nepoviem ani slovo ale obrátili sa veľmi len ten naj som vždy na rovinu povedala . Povedala že má trápi ako sa zmenila ale to nepomohlo . Takže som sama ako taký kôl v plote .
Už viem len jedno . K tomu aby som sa dala do kopy a mala sa rada musím popracovať sama . A ako každá písala ten čas si musím sama urobiť ináč to nejde

Som na tom rovnako. Pribrala som. Mam 59kg a, 168 cm. Male pery, velky nos, padnute viecky, dvojita brada. Kamosky mam len tak cez deti co sa bavime. Vsade s muzom a detmi chodime len sami, nemame ziadnych znamych. Surodenci maju svoje partie. Nestastna som tiez.