Ako sa vyrovnať s nespokojnosťou so sebou samou?
Už nadpis hovorí za všetko . Niekedy sa mi zdá že som ok no mám chvíle kedy má trápi váha , vlasy , pleť , krivý nos . Malé pery . Keď pozriem do zrkadla vidím moje nedokonalé krivky . Niekedy keď sa pozriem na seba a nápravam tričko tak sa mi zdať že mám moc nafúknuté brucho keď pozriem do zrkadla sa mi to zdá ešte ok . Chcem schudnúť pár kg no mám problém sa dokopať , nabrať silu a energiu niečo pre seba urobiť . Manžel chodí mimo sk takže na domácnosť , deti , záhradu som sama . Robím mužské práce a už ma to vyčerpava . Ak sa nájde čas že si môžem sadnúť tak je to večer a popravde ani na wc sa mi nechce . Strašné ale strašné som nespokojná s pleťou tá má po sebe pigmentové škvrny, vrásky mám hrozné . Vrchné pery maličké ,nos ako papagáj a to nehovorím o 3 bradach . Vlasy zničené padajú , lamaju , váha mi od nového roka šla hore +5 kg cítim sa už moc tlsta . Keď som videla že po vianociach som sa dostala pod 60 a mám 59 kg bola som rada , šťastná že už tam není 60 . No potom len tak bum a aj keď jem malo ,pohybu mám veľa váha stojí a hýbe sa hore dole . Už som zo života vyčerpana . Možno zažíva niekto niečo podobné alebo to prežil a možno mi poradí , pomôže. Nemám to ani komu povedať kamarátku nemám ani jednu už ( nie mojou vinou ) ( mama má svoje starosti a svoj život ) ( manžel - viete aký sú chlapi vnímajú to pár minút a potom to majú v praži) však len výročie mu pripomínam že si na mňa nespomenul ani len kvietkom a má to v paží už pár
mesiacov ... Potrebovala som to dostať zo seba nejako von snáď aspoň troška sa mi uľaví
No keď nie si spokojná so svojim životom, nespokojnosť s výzorom je už samozrejmosťou. Mala by si riešiť svoj život krok za krokom. Spraviť si analýzu. Alebo myslíš, že jediný tvoj problém je vzhľad? Ak áno, tak to sa ešte dá napraviť. Ale nedá sa ti závidieť, život ako ho popisuješ.
@pribinak to je aký problém?
@gribka1 neviem ani kde začať cvičiť či zájsť zabehať mám šancu až po 10 hod večer . Pleť riešim čo 2 mesiace no prišlo leto a pigmentové škvrny s ňou . Riešim len to čo sa mi cenovo dá
A teraz si predstav, ze ja uplne to iste do bodky až nato že na dieťa som sama. Tebe aspoň chlap donesie domov peniaze, ja robim načisto robotu za dvoch, hladaj pozitiva, nie negativa
Prečo vlastne? Čo robíš celý deň, Prečo až večer ti čas ostane. Dôležité je stravovanie, pravidelne, zdravo.
@anile12 to mi je ľúto . Áno jediné čo je že donesie peniaze a nič nám nechýba . No ja robím jeho prácu doma všetko okolo dreva , záhrady atď a už som vyčerpaná. Aj dnes som musela drevo nejaké už popratať až môžem ďalšie uložiť.
@gribka1 varenie , udržať domácnosť v čistote , záhrada okolo . Deti si pýtajú svoju pozornosť aj vybehnúť niekam aj keď mám pohybu dosť no na konkrétne cvičenie není už energia .
Skús byť vďačná , začni tým že máš rodinu, zdravé deti, že sa ráno zobudíš, ja by som tvoj život vymenila za ten môj, na týždeň 🙂
A keď dôjde manžel domov, na ako dlho, venuje sa mužským prácam?
@sante81 a aký je tvoj život ?
Si sama s deckami a s domom a záhradou, nepokoja, osamelá, opustená, vyčerpaná. To je tvoj problém a nie váha
Si doma na rodicovskej dovolenke?
@gribka1 ako kedy . Niekedy týždeň z toho ide samozrejme pomôcť otcovi a doma podľa toho čo je už urobené
viem ťa pochopiť, miestami akoby som počúvala seba. už som zvažovala plastiku nosa, no priateľ o tom ani počuť. pomáha mi keď sa o seba starám, s tým nemyslím žiadne drahé kúry, ale jednoducho si upravím obočie, spravím si nechty, peeling na zjemnenie pokožky, masáž tváre atď. rada sa maľujem, a počas tohto procesu môj mozog mlčí a iba si pri tom relaxujem a potom sa mi moja tvár páči trošku viac. ešte pred tým ako som otehotnela som bola so svojím telom nespokojná, ale aj na to som si našla riešenia - sťahujúce spodné prádlo, sukne s ackovym strihom, topy ktoré zvýraznia prsia a zúžia pás. je to niekedy veľmi zle a tuzim sa pred celým svetom schovať, neznášam fotenie, mam pocit ze každý vidí, z čoho mám komplexy, ale ver mi ze my sami sme svojí najväčší kritici. napokon ide najviac o vnútornú krásu, tej neublíži čas. prajem ti všetko dobre ❤️
Tak to si treba určiť priority, vy ste jeho rodina v prvom rade. Otec čaká, kým syn dôjde? Ty nečakáš kým manžel dôjde? Ty si otrok, nie manželka. Ak je doma, mala by si si nájsť pre seba čas. Masáž, kozmetika, relaz, wellness. Ako dlho chceš takto ťahať?
jezisi, nepoznám jedinú ženu co by bola spokojná na 100 percent sama so sebou. Proste starnes, aj ja starnem, tiez uz vaha viac menej stoji - aj ked sa obmedzim v jedle, ale nejde to dole ako tri roky dozadu napríklad. Pleť to isté. Tiež mam flaky, rozšírené póry atd. Nobelovu cenu tomu, kto vymyslel mejkap 🙂 Proste mladosť v čudu, co ti poviem. Jedina pomoc je sebaprijatie, relax, koníčky, zamestnať hlavu niečím iným, ideálne príjemným. Šport a pohyb plus zdravá strava ako základ. Uz mladšie a krajšie nebudeme. Co budes robiť v prechode, zblaznis sa zo seba. Treba sa na to vyprdnut, ale aj si dopriat sem tam. Nájsť nejaký ten balans medzi disciplinou a sebalaskou. Nerobiť nic nasilu, ale vedieť sa aj premôcť v tej pravej chvíli...
@gribka1 relax no ten by som musela s niekým ísť a není s kým . Keď je aj doma kým sa spamätá že by sme mohli využiť čas bez detí keď bolo najmenšie v škôlke tak už bol pomaly obed a už sa nedalo . Aktuálne chodím aspoň na nechty nakoľko mám ruky zničené od práce aj to sa mu zdá že chodím často keď idem raz za mesiac . Jemu sa zdam čo sa týka váhy dobré že má má za čo chytiť atď ale samozrejme mi povie že tak čo nezoberiem činky čo sú doma a necvičim tak teraz si človek má vybrať je 65kg na moju výšku 156 CM veľa už ,či ešte akurát alebo sa to ešte nejako dá s prívetivým očami. Ťahať no ako on vie že fakt makám a chcel by kotol na palety aby bolo o robotu menej že by som nemusela s tým drevom toľko robiť kým není doma .
@barborachors máš pravdu každá na sebe nájdeme niečo čo sa nám nepáči . Len mne to teraz keď som pribrala príde že mi vadí všetko . Keď ja mám pocit že ani na koníčky nenájdem čas . Ak by som šla na bicykel odradí má niekedy počasie ( neznášam sychravé, studené , chladné ) vypadnúť s kamoškami nehrozí každá sa obrátila chrbtom a ukázali sa veľmi falošné takže som sama ako taký kôl v plote . Už som sa pristihla pri myšlienke keby neboli deti aký by bol život . Kozmetiku som začala riešiť aj manžel povedal však set na prácu a zajdi si napr obočie urobiť či napr má podporuje že by som si dala decentne pery urobiť ale tam mám strach či to boli moc či nie
Ťažko sa ti radí, nevieme o tvojim živote nič. Denný režim, či pracuješ. Ale žijete ťažký život na dedine asi V meste je to omnoho jednoduchšie pre samu ženu s deťmi, kým je manžel v zahraničí. Klobúk dole i tak.
Tak on ťa podporuje, takže chyba v ňom nieje, čiže ty si sama sebe brzdou. Všetko sa dá, len treba mazať výhovorky, nikto to za teba nespraví, len sama ty, Je to ťažké, ale nie nemožné.
@gribka1 no do práce nechodím nakoľko najmenšie musím dať do škôlky a je problém tu nájsť prácu tak aby som dieťa mohla dať do škôlky ráno aspoň ale privyrábam si z domu jazdy mesiac skoro . Ako kedy kto čo chce tento rok som mala aj 3 mesiace ticho ale zas som bola aj rada keď doviezli furu dreva
Tak potom, ak bude v školke, tak si môžeš dať hodinku na cvičenie. To by sa ti mohlo podariť.
@gribka1 áno podporí ale nie úplne vo všetkom no . Napr tie pery by som potrebovala absolvovať s ním nakoľko injekcia a ja nie sme kamaráti. Vymyslí výlet na celý deň no niekedy ten výlet vycerpe viac ako práca iná . Nič iné nepočujem len mama , mama a najmenšie len na mne zavesené koľko x a k nikomu nechce ísť teraz je to o niečo lepšie no stále je na mne ako žuvačka na topánke . Možno potrebujem len nejaké to nakopnutie len ešte som na to neprišla aké . Chcem schudnúť čo najrýchlejšie aspoň tých 5kg no neviem sa premôcť a urobiť pre to niečo. Bola som aj vo výzve a vydržala som ledva týždeň .
Vieš, že strava je základ a chudneš aj bez cvičenia? Pohybu máš očividne dosť, tak skús niečo naštudovať.
@gribka1 necvičim aktuálne vôbec proste nemám energiu na to . Moc toho nezjem . Ja sa stravujem ináč keď není manžel doma . Varím hlavne pre deti večer vtedy si dám . Ráno a na obed zobnem niečo malé nakoľko sa deti stravujú v škole a v škôlke tak vtedy idem pomaličky váhou dole ledva možno pol kg a niečo málo viac no ak je manžel doma tak varím každý deň na obed a bum počas týždňa je to nazad čo zhodim za 3 týždne. Ale prečo som pribrala po novom roku netuším proste počas vianoc kedy sa jedlo kade čo a chodilo na návštevy som bepribrala a potom bum . Ale snáď začiatkom školského roka keď už deti budú v škole a v škôlke sa dostanem k cvičeniu alebo teda budem si musieť na to asi vyhradiť čas
@barborachors Ja som so sebou na 100% spokojná 😀🤣 ale nepoznáš ma..takže beriem to tvoje "nepoznám jedinú ženu, čo by bola so sebou na 100% spokojná"
@earlgrey ako si k tej spokojnosti dospela?
@summer23456 Jednoducho, mám sa rada taká, aká som 🙂 ale musím priznať, že som prešla premenou tento rok, schudla som 25kg a konečne môžem povedať, že som 100% so sebou spokojná.

Ty máš úplne iný problém ako váhu.