icon

Ako sa vyrovnať s nespravodlivým svokrom?

11. máj 2026

Ahojte, zaujimal by ma nestranny pohlad na moju situaciu.

Moj manzel ma dvoch bratov. Jeden je bezdetny, druhy ma 2 dospele deti. My mame predskolaka. Moj svokor 80+ predal nehnutelnost a z penazi si pomalicky mina. Uz ked predal byt, par rokov dozadu, dal v ten rok na vianoce synovcovi a neteri po 500€. Nasmu malemu nic. Bol vtedy par tyzdnove babatko. Tak som to dako ani neriesila, jasne studenti, zide sa im, mozno mu nedoplo ze malemu babatku by mal nieco davat ked aj tak nevnima. Par mesiacov dozadu som sa dozvedela, ze uroky z tej sumy v banke deli medzi synovca a neter. Netusim, kolko to je penazi. O tie mi nejde. Mame dost. Synovec medzicasom uz zaraba, byva s frajerkou, cestuje. Neter tiez popri studiu pracuje, takisto vela cestuje, dotuje ju este jej otec, ktory tiez zaraba nadstandard. Ja len aby ste si nemysleli je to chudobna studentka na vifonkach, vobec. Obaja su velmi sikovni, mam ich rada, stretavame sa, podnikame veci spolu, akcie, dovolenky.

Skor mi ide o svokra. Odkedy som sa toto dozvedela, nieco sa vo mne zlomilo. Ked nam vravel ze im dava peniaze a muz mu polozartom „mas este aj tretie vnuca“, len sa zasmial. Dovtedy sme mali super vztah, stale mi vravel ze ma ma najradsej, starala som sa onho asi najviac, pravidelne na obed, doniest navarene, na prechadzku, bola som s nim ked dal utratit psika, chodila s nim na cintorin za svokrou. Pripravila som mu u nas oslavu 80ky ako prekvapko. Ked ho bolo treba na nieco prehovorit, svagrovia len ze mna treba poslat. Ale uz dako nemam zaujem. Navstevy sa obmedzili na obed tak raz za mesiac mozno. Ked si muz spomenie. Ja uz aktivitu nevyvijam. Velmi ma mrzi tato nespravodlivost voci malemu. Opakujem - nejde o peniaze, netusim ci je to 17€ alebo 170€ alebo 1700€, nam ani malemu nic nechyba. Je mi luto ze sa cez to neviem preniest, takze uvitam akykolvek „kontra“ nazor. Co prehliadam? Ako rozmysla, ze mu toto nepride nespravodlive?

PS: muz neriesi. Podla mna uz na to aj zabudol. Vztah s otcom vlazny, vzdy mi vravel ze mi az zavidi ako sa mi so svokrom vieme porozpravat.
PS2: syn neriesi tiez - teda o peniazoch samozrejme nechyruje - ale starky mu nechyba, tym ze uz je svokor starucky, nestiha mu a maleho navstevy skor obmedzuju/nudia. Svokor sa mu ani nejako nevenuje.

anonym_680354
11. máj 2026
@anonym_e2a7ce

@anonym_680354 ale starkí, pokiaľ im to zdravotný stav dovolí, by to mali prekuknúť a byť spravodliví aj k tým tichším, menej priebojným vnúčatám. Ale ako nám bude mozog slúžiť, keď budeme mať 80+...?

@anonym_e2a7ce Jednak nevieme, ako budeme schopní v 80ke rozlišovať, že niekto s nami manipuluje a zároveň aj pri dobrom duševnom zdraví máme tendenciu veriť našim najbližším bez výhrad

motylik2559
11. máj 2026

@anonym_autor Mne este napadla taka vec. Co ak svokor chysta nejake prekvapko pre vase dieta, co ak jemu spori, len vam to proste nechce zatial povedat? Co ak mu chysta nejaku nasporenu cast raz darom? Vies, teba sa dotklo nieco, co ani sama netusis ako mozno raz dopadne. Ty nevies, co ma on v hlave, a to ze vam to zatial nevesia na nos neznamena, ze sa to este cele nemoze zvrtnut inak nez to vyzera co sa ta dotklo....🤷‍♀️🙂

anonym_c6702c
11. máj 2026
@veselo_neveselo

@anonym_autor ja si tiez myslim, ze za tym nebude nic hrozneho, len jednoduche prakticno. Ostatne vnucata su velke, obcasny peniaz navyse sa im zide, chce im spravit radost. Tvojmu malemu este nevie taku radoat spravit, a ked s nim nema taky vztah vybudovany, tak mu to mozno ani tak nepride.

Chcem ale povedat jedno - ty sa mozes sama rozhodnut, ako s tym nalozis, ako si to vysvetlis, a co bude dalej.
Ak mate pekny vztah, tak je skoda ho kazit kvoli peniazom, ak nie ste v nudzi. K tebe bol zivot vzdy spravodlivy? Lebo takym "spravodlivym hnevom" vies niekedy pokazit aj vztahy, co by inak nemuseli byt zle, a stratit ovela viac ako stracas teraz pri tej nespravodlivosti.
Je to na tvojom uvazeni, ci tie pomyselne ciastky stoja za to. Ja by som na to kaslala, ak mate inak prijemny vztah, hod to za hlavu.

@veselo_neveselo mňa udivuje, ako tu väčšina z vás poukazuje na pokazenie vzťahov zo strany autorky. Prečo? Lebo si dovolí povedať pravdu a pomenovať situáciu v rodine tak ako sú? Alebo má skloniť hlavu a držať hubu a krok? Peniaze nekazia vzťahy. Peniaze krásne na ne poukazujú. Hlavne na ten dedov charakter. Autorka už len znáša jeho sprostú povahu. A právom cíti krivdu. Lebo hrať sa má vždy fér.

anonym_680354
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_680354 toto nie je nas pripad. Decka su sikovne, dobri ludia, dobrovolni hasici, pracuju v utulkoch, navzajom si pomahame. Zarabaju si od puberty, ziadne vyzirky. Preto to ani nejdem otvarat v rodine/nebavim sa o tom s manzelom. Nejdem kazit vztahy pre par supov.

@anonym_autor Rozumiem...len človeka zamrzí.Ja to tiež nemám v úmysle rozoberať v rodine, beriem to tak, že ich rozhodnutie, ich peniaze.Viac financované vnúčatá tiež, nie sú lajdaci,len jednoducho vedia ako na starkých

morusha
11. máj 2026
@abbey1

Nejde o peniaze, ale jemu toľko, jej toľko, a keby to a keby ono a v každej vete peniaze. Tak o čo ide? O vzťahy či o peniaze?

@abbey1 Autorka veľmi kultivovaným spôsobom opisuje situáciu a svoje sklamanie. A áno, ide aj o vzťahy, aj o peniaze ale v prvom rade o pociťovanej nespravodlivosti. Niekedy stačí len iný pohľad na vec a človek to razom vníma inak, čo sa stalo aj v prípade autorky, čiže to celé malo zmysel.

veselo_neveselo
11. máj 2026
@anonym_c6702c

@veselo_neveselo mňa udivuje, ako tu väčšina z vás poukazuje na pokazenie vzťahov zo strany autorky. Prečo? Lebo si dovolí povedať pravdu a pomenovať situáciu v rodine tak ako sú? Alebo má skloniť hlavu a držať hubu a krok? Peniaze nekazia vzťahy. Peniaze krásne na ne poukazujú. Hlavne na ten dedov charakter. Autorka už len znáša jeho sprostú povahu. A právom cíti krivdu. Lebo hrať sa má vždy fér.

@anonym_c6702c
Ja nesuhlasim. Dedo nema ziadnu povinnost financovat nikoho, autorka nema na jeho peniaze ziadny narok. Dokonca ich ani nepotrebuje. Tak aka krivda? Ze ti niekto nieco neda, co dal inemu a ty to chces tiez? To sme kde, na zakladke?

Laska, vztah, zazitky sa nemeraju peniazmi. Doporucujem sa na situaciu pozerat skrz tuto optiku; bude sa vam obom zit lahsie.

Dedo si so svojimi peniazmi moze nakladat ako chce, nie je v tom nic spravodlive ci nespravodlive. Aj keby rovno dal vsetky peniaze jednemu - je to jeho majetok.

abbey1
11. máj 2026
@anonym_autor

@abbey1 o nespravodlivost. Keby nerovnym dielom daval jahody, tak pisem o jahodach.

@anonym_autor Vidíš, ja by som neriešila jahody, Ani peniaze. Prvoradé je pre mňa, ako sa kto k mojim deťom správa, koľko času s nimi trávi, ako prejavuje záujem

anonym_a8b600
11. máj 2026

Veru. Ide ti o istu nespravodlivost. O ten princip. Asi to bude ako pises ze s velkymi vnucatami si odzil. Ze tie vazby tam su silnejsie. Mozno si mysli ze male dieta nepotrebuje nic.
Mala som to podobne. Ja co som so surodencami k babke sme od nej nedostali nikdy nic. Max narodky meniny po 20korun. Ale ked prisiel vnuk raz za rok z opacnej strany republiky tak jemu dala sfleku 500korun. Takze tak.

anonym_f7bf1a
11. máj 2026

Ja ta autorka chápem. Vaše dieta nie je o nič menej vnúča ako tie staršie. Ale uňho očividne áno, a dáva to najavo tým “vydeľovanim”. Lebo síce babatku sú peniaze možno teraz na nič, ale vedeli by sa mu odlozit na sporiaci účet a akoby našiel neskôr.. Zamrzela ma ta hlupa reakcia svokra keď tvoj manzel podotkol že ma aj tretie vnúča..to je veľmi smutne
Jedine čo ma napáda, prízvukovat svokrovi že ste mu založili sporiaci účet, kde sa mu peniazky zídu neskôr do života, dúfam že mu to dopne

colka
Autor odpoveď zmazal
silvike
11. máj 2026

@anonym_autor Mna stale udivuje ako niektorí presne vedia komu co kolko rodicia/svokrovci dali. Ja neviem, ja mam dve sestry, najstarsia ma dve tedi, uz dospele. No ja absolutne netusim kolko coho kedy im nasi dali, ci im dali nejake vacsie ciastky ci nie, som sa v zivote o to nezaujimala, fakt absolutne by ma nenapadlo toto riesit. A nasi ani segra mi tiez taketo financne veci nevesaju na nos. Stredna sestra deti nema ale sama je trosku dost neschopna, tak tej viem ze mama kopec krat dala peniaze any mala na byvanie, stravu, zaplatila jej podlznosti a pod. Als tiez to nejako neriesim. Skor ma to hneva, lebo viem ze to sestre nepomoze sa pozviechat a zapracovat na sebe akurat ju to utvrdi v tom, ze vzdy je tu mama ochotna pomoct a akoze jej "pozicat" nenavratne. To iste u muza, sy 5 surodencov ja tiez vobec vobec netusim kolko komy dali/pozicali. Nechapem odkial by som to mala vediet
Ja taketo temy nevytahujem a ani oni nikto nich. Takze tiez betusim o ziadnych financnych injekciach. Jedine ci viem ze jeden sclvagor ( myzov brat) pozical druhemu ich bratovi na byt. A ram to konci, neviem kolko, beviem kolko a ci mu splaca a pod. Mozno muz bie vuac ale ani on taketo ich rodinne financovanie so mnou neprebera a ja sa nestaram. Takze tak, o nicom neviem a tak je to najlepsie nic ma tketo netrapi nejaka nespravodlivost a pod.

marianarem
11. máj 2026

@anonym_autor Vsak to sam povedal, ze pri babatku by mu pripadalo, ze to vlastne dava vam, ze samotnemu babatku by to bolo sumafuk. Tak asi chce tymi darmi urobit radost prijemcom, ktori to realne ocenia. Mna by napriklad ani nenapadlo upozornovat 80rocneho dochodcu, ze ma este tretie vnuca a mal by davat aj jemu. Ani v nasej rodine si nejako nevediem uctovnictvo, kto komu kolko dal. Za mna nikto nie je povinny davat nic.

autor
11. máj 2026
@silvike

@anonym_autor Mna stale udivuje ako niektorí presne vedia komu co kolko rodicia/svokrovci dali. Ja neviem, ja mam dve sestry, najstarsia ma dve tedi, uz dospele. No ja absolutne netusim kolko coho kedy im nasi dali, ci im dali nejake vacsie ciastky ci nie, som sa v zivote o to nezaujimala, fakt absolutne by ma nenapadlo toto riesit. A nasi ani segra mi tiez taketo financne veci nevesaju na nos. Stredna sestra deti nema ale sama je trosku dost neschopna, tak tej viem ze mama kopec krat dala peniaze any mala na byvanie, stravu, zaplatila jej podlznosti a pod. Als tiez to nejako neriesim. Skor ma to hneva, lebo viem ze to sestre nepomoze sa pozviechat a zapracovat na sebe akurat ju to utvrdi v tom, ze vzdy je tu mama ochotna pomoct a akoze jej "pozicat" nenavratne. To iste u muza, sy 5 surodencov ja tiez vobec vobec netusim kolko komy dali/pozicali. Nechapem odkial by som to mala vediet
Ja taketo temy nevytahujem a ani oni nikto nich. Takze tiez betusim o ziadnych financnych injekciach. Jedine ci viem ze jeden sclvagor ( myzov brat) pozical druhemu ich bratovi na byt. A ram to konci, neviem kolko, beviem kolko a ci mu splaca a pod. Mozno muz bie vuac ale ani on taketo ich rodinne financovanie so mnou neprebera a ja sa nestaram. Takze tak, o nicom neviem a tak je to najlepsie nic ma tketo netrapi nejaka nespravodlivost a pod.

@silvike mne sa tiez lahsie zilo, ked som to nevedela. Neviem na co nam to vesal na nos.

autor
11. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Vsak to sam povedal, ze pri babatku by mu pripadalo, ze to vlastne dava vam, ze samotnemu babatku by to bolo sumafuk. Tak asi chce tymi darmi urobit radost prijemcom, ktori to realne ocenia. Mna by napriklad ani nenapadlo upozornovat 80rocneho dochodcu, ze ma este tretie vnuca a mal by davat aj jemu. Ani v nasej rodine si nejako nevediem uctovnictvo, kto komu kolko dal. Za mna nikto nie je povinny davat nic.

@marianarem tak si lepsi clovek ako ja lebo mna v momente zamrzelo ze dvom dava a nasmu nie.

silvike
11. máj 2026
@anonym_autor

@silvike mne sa tiez lahsie zilo, ked som to nevedela. Neviem na co nam to vesal na nos.

@anonym_autor Nemusel vam rad,sej nic vraviet. Ale zas ha si neviem predstavit zeby sme si tak nepriamo pytali peniaze takou "nevinnou" poznamkou o tom, ze maju aj tretie vnuca. To je napr. Pre mna nepredstavitelne. Neviem, take cudne mi to pride. Je to fakt jeho vec komu kolko a preco dava.

autor
11. máj 2026
@morusha

@anonym_autor Tak asi len otvorene si s ním pohovoriť, že ťa mrzí, že robí rozdiely medzi vnúčatami a spýtať, aký má na to dôvod. Proste si to priamo vydiskutovať a nenechať živnú pôdu tejto " krivde" v srdci. Potom by som sa nad tým možno skôr povzniesla, vidieť to jeho očami.

@morusha absolutne zavrhujem otvoreny rozhovor. Neexisuje scenar v ktorom z tohto rozhovoru nevyjdem ako nenazranec co ide po dedkovych peniazoch, vid aj tuto diskusiu

Manzel ma s bratmi nadstandardne vztahy a toto by ich realne mohlo poskodit, do toho ja nejdem. Plus - nie je to moj otec, nie su to moje peniaze.

V mojej „jurisdikcii“ je moj vztah k svokrovi a cas s nim. Takze bud sa vyprdnem na svoj „spravodlivy“ hnev a pojdem synovi prikladom, a nebudem si musiet raz nieco vycitat, alebo uprednostim ranene ego. Lebo ani muz, ani syn sa tymto netrapia. Toto je len a len moj problem.

Asi som poznacena mojou mamou, ta deli medzi vnucata do posledneho eura a velkonocneho zajaca rovnym dielom.

autor
11. máj 2026
@silvike

@anonym_autor Nemusel vam rad,sej nic vraviet. Ale zas ha si neviem predstavit zeby sme si tak nepriamo pytali peniaze takou "nevinnou" poznamkou o tom, ze maju aj tretie vnuca. To je napr. Pre mna nepredstavitelne. Neviem, take cudne mi to pride. Je to fakt jeho vec komu kolko a preco dava.

@silvike to chapem. Ale dava ti tym tiez aky-taky signal a je potom na tvojom uvazeni, ako s tym nalozis. Mne to ocividne vadi dost na to, ze zalozim diskusiu na konovi 😅

anonym_c6702c
11. máj 2026
@veselo_neveselo

@anonym_c6702c
Ja nesuhlasim. Dedo nema ziadnu povinnost financovat nikoho, autorka nema na jeho peniaze ziadny narok. Dokonca ich ani nepotrebuje. Tak aka krivda? Ze ti niekto nieco neda, co dal inemu a ty to chces tiez? To sme kde, na zakladke?

Laska, vztah, zazitky sa nemeraju peniazmi. Doporucujem sa na situaciu pozerat skrz tuto optiku; bude sa vam obom zit lahsie.

Dedo si so svojimi peniazmi moze nakladat ako chce, nie je v tom nic spravodlive ci nespravodlive. Aj keby rovno dal vsetky peniaze jednemu - je to jeho majetok.

@veselo_neveselo zaujímavé, ako nechceš priznať, že dedo robí rozdiely. Tvrdíš, že nie je povinný financovať. Pravda. Prečo potom jedného "povinne" financuje a na druhého kašle? Nakoniec tu je autorka divná. Modrý koník logika 😀

anonym_c6702c
11. máj 2026
@abbey1

@anonym_autor Vidíš, ja by som neriešila jahody, Ani peniaze. Prvoradé je pre mňa, ako sa kto k mojim deťom správa, koľko času s nimi trávi, ako prejavuje záujem

@abbey1 a to, že ten finančný nezáujem prejavuje aj neexistenciu vnúčaťa by ti nevadilo? Vlastne o druhé je snaha a o tvoje nie? To neverím, aj keby si to tu zlatými literami vytesala

anonym_a323b1
11. máj 2026

Ja ta uplne chapem. Moj syn je o 15+ rokov mladsi, ako svagrove deti. Svokrovci s nimi boli cele ich detstvo, svokor ich braval zo skoly atd., deti pri nich vyrastli. Teraz uz su to dospeli ludia, a teda riesia byvanie, auta, cestovanie atd. A zo svokrovcov si spravili bankomat. Treba zalohu na byt? Babka zaplati. Treba opravit auto? Pohoda, zase babka. Vylet do Azie? Babka ma peniaze. Atd., atd. Su to neskutocne sumy. A pri 4 ludoch sa to teda nazbiera. Moj syn dostane tak 100 e na narodeniny a 200 na Vianoce a cau. Racionalne si uvedomujem, ze su to jej peniaze a moze si s nimi robit, co chce. A chapem, ze kvoli veku uz nema s mojim synom taky vztah, ako k druhym vnucatam. Ale aj tak ma to proste kdesi skrie. Ale tiez to nemienim riesit. Ale nikdy to nepochopim.

marianarem
11. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem tak si lepsi clovek ako ja lebo mna v momente zamrzelo ze dvom dava a nasmu nie.

@anonym_autor Pozri ja mam 6rocneho syna a 2 neterky v puberte. Moj maly sa o peniaze absolutne nezaujima a aj ked som sa ho pytala, ci by uz nejake svoje nechcel, tak uplny nezaujem. Baby v puberte uz svoje peniaze samozrejme chcu. Takze keby mi aj babka (moja mama) povedala, ze im cosi dala, tak by som v tom fakt nevidela ziadnu krivdu. Moj by to proste neocenil a babka to vidi a dava mu radsej to, co oceni - spolocnost, pozornost a nieco dobre na jedenie 🙂Vas dedko to mozno vidi podobne. Mozno to tak videl aj vo svojej rodine, ze peniaze az vacsim detom a proste to nemysli nijako zle.

autor
11. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Pozri ja mam 6rocneho syna a 2 neterky v puberte. Moj maly sa o peniaze absolutne nezaujima a aj ked som sa ho pytala, ci by uz nejake svoje nechcel, tak uplny nezaujem. Baby v puberte uz svoje peniaze samozrejme chcu. Takze keby mi aj babka (moja mama) povedala, ze im cosi dala, tak by som v tom fakt nevidela ziadnu krivdu. Moj by to proste neocenil a babka to vidi a dava mu radsej to, co oceni - spolocnost, pozornost a nieco dobre na jedenie 🙂Vas dedko to mozno vidi podobne. Mozno to tak videl aj vo svojej rodine, ze peniaze az vacsim detom a proste to nemysli nijako zle.

@marianarem v tom mas pravdu. Zaujimava perspektiva. Ja to vnimam cez seba. MOJE dieta nic nedostalo. Svokor to vnima ocividne cez vnucata - malemu je jedno ci mu nieco posle na ucet.

belllinka
11. máj 2026

@anonym_autor ved ti to povedal, ze by mal pocit, ze ich dava vam. Malemu decku je to jedno. A naco by ich daval vam, ked vidi, ze mate dost. Akurat ty si nenazrana 🤦‍♀️Chudak dedo.

autor
11. máj 2026
@belllinka

@anonym_autor ved ti to povedal, ze by mal pocit, ze ich dava vam. Malemu decku je to jedno. A naco by ich daval vam, ked vidi, ze mate dost. Akurat ty si nenazrana 🤦‍♀️Chudak dedo.

@belllinka diagnoza hotova, mozem ist spat 🤣

marianarem
11. máj 2026
@anonym_autor

@marianarem v tom mas pravdu. Zaujimava perspektiva. Ja to vnimam cez seba. MOJE dieta nic nedostalo. Svokor to vnima ocividne cez vnucata - malemu je jedno ci mu nieco posle na ucet.

@anonym_autor Myslim si, ze s velkou pravdepodobnostou je to takto. Keby ozaj nejako naschval robil rozdiely, tak podla mna skor v tichosti, nepriznaval by sa vam s tym a dozvedeli by ste sa to skor nejakym prerieknutim synovca a netere.

belllinka
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ale že ty máš aký prehľad, kto koľko dostane a ešte aj kto koľko zarába. Ale niee, prachy ťa vôbec nezaujímajú. To iste 😂

anonym_c379c9
12. máj 2026

@anonym_autor Tak mate dost ste pri peniazoch a je ti luto ze este nedostanes ,?Bud rada ze ste na tom dobre.A ty tiez o peniazoch len,lebo si aj prestala chodit k svokrovi kvoli nim.Cize si vypovitava alebo?Kebyze zacne svokor davat peniaze tak zacnes viacej chodit?

muchotrafka298
12. máj 2026

Nic v zivote nue je spravodlive, to uz dnes vie snad aj male dieta. Jeden ma viac, jeden menej. Kazdy si moze so svojimi peniazmi robit co uzna za vhodne a nemozes nikoho nutit, aby delil cokolvek ako chces ty. Neda vnukovi? Pises ze nie ste na to odkazani. Tak to ber ako fakt. V kazdej rodine su viac oblubene deti, vnucata a potom tie ostatne.

anonym_ef3076
12. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja ťa úplne chápem, ale pochopí to iba ten, čo to zažil. Jediné pozitívum je, že vám svokor nerobí zle. Moja matka sa na moje deti ani nepozrie, nič im nepovie a nič im nedá. Ale má chorý vzťah s mojim bratom. Jemu a jeho dieťaťu by sa rozdala. Ale môj brat pre ňu nikdy nič nespravil. Celú jej réžiu prežitia ma na chrbáte moja rodina. A teraz mňa nemrzia z toho všetkého peniaze, tie sú posledné.

jennky13
12. máj 2026

@anonym_autor musim povedat, ze velmi nerozumiem tomuto rpispevku a hlavne tomu o co tu vlastne ide. Opisujes jednanie svojho svokra , ale len v tom ako rozdava peniaze , podotykam svoje peniaze . To naozaj nie je tvoja vec, ak to citis ako nespravodlivost, tak si poloz otazku - nespravodlivost voci komu ? Voci synovi - on to tak vnima ? Voci tebe , manzelovi ? Ved pises, ze mate penazi dost a nepotrebujete ich. Tak kde je problem ?
Viac ma zarazilo, ze si sa vykaslala na dobry vztah , ktory si mala so svojim svokrom a preco ? Pre peniaze, ktore on mohol dat komu chcel. Tvoj svokor sa predsa ako clovek nezmenil, ale ty si s nim prerusila kontakt , lebo nejednal tak ako ty povazujes za spravodlive. Ako by si sa citila keby niekto prerusil vztah s tebou, lebo nejednas podla jeho predstav a to si presne urobila.
Hovoris, ze peniaze nepotrebujes, tak co ti chyba ? Vztah svokra s tvojim synom ? Tak vymysli nieco, kde bude svokor stacit a syn ziska o jednu osobu, ktora do jeho zivota prineise nieco dobre.