icon

Ako sa vyrovnať s nezodpovedným exmanželom po rozvode?

31. jan 2025

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť.
S ex manželom sme už pár mesiacov rozvedení. Žijeme však stále v mojom dome. Ex je teraz na pnke, pre problémy s kolenom. (opuch)
Takže ťahám sama už druhý mesiac.
Problém je v tom, ze ex mal asi 2 roky dlh v zdravotke, pretože cca 2 roky bol dobrovoľne nezamestnaný a odmietal sa ísť zaevidovať na UPSVaR aj keď som mu žiadosť vypísala, stačilo len ju ísť odniesť.
Par dni vzad na neho samozrejme došla exekúcia. Neprišlo mu žiadne upozornenie od exekútora poštou, predpokladám však, ze prišlo do jeho zamestnania.
Najviac ma však hnevá, ze nevychádzame pravidelne každý mesiac. Pred tým bol 2 roky doma a hľadal si '' vhodne'' zamestnanie.
Neviem ako sa zariadiť, už som v minulosti za neho spláca la, keď s mojim autom narazil do iného auta a neposlal papier o nehode do poisťovne.
Co s takým človekom, mam pocit ze sa nezmení. Samozrejme, všetko je moja vina, lebo on chcel odísť vtedy preč aj so mnou na stredné Slovensko. Ja som ale nakoniec nesúhlasila, pretože by to pre mňa znamenalo prísť o možnosť mat striedavku na dieťa z prvého manželstva.

vladinka
Autor odpoveď zmazal
tramtada31
31. jan 2025

Mate spolu deti, ako staré? Máš z neho nejaké benefity, napr ti tie deti strazi, alebo aký je zmysel, že u teba zostava?

7miriam77
31. jan 2025

Ak neurobíš za týmto všetkým hrubú čiaru, nič sa nezmení. Jemu to očividne vyhovuje, má kde bývať, žiadna zodpovednosť za nič, život gombička. Ak ti ho je ľúto, tak by ti malo záležať aby sa vzchopil. A to urobí len vtedy,keď tu zodpovednosť za seba prevezme. Vystahuj ho a hotovo. Veď načo ti potom bol rozvod,keď v podstate žijete tak isto??

lienka.7
31. jan 2025

@autorka no este sa modlí, aby oficiálne nepožiadal sudom o vyzivne na seba, lebo budeš uplne v prdeli už.
Inak nechápem, že si sa takéto parazita nezbavila už dávno.

evaachesa
31. jan 2025

Ak máš s týmto problém, navštív prosím ťa psychológa! Toto nie je normálne...živiť a starať sa o prašivého lenivca, ktorému si tak akurát na smiech a ešte aby ti ho bolo ľúto? Veď ste rozvedení! A zjavne na to bol dobrý dôvod. Žena preber sa prosím ťa, aspoň kvôli dieťaťu! 🤷

taktotedanie
31. jan 2025

Co ti ma byt co luto?! Mas dieta z byvalym partnerom, dalsie s nim? A ty mu este robis charitu?
Co teba ma co zaujimat co s nim bude, ved si precitaj po sebe prispevok evidentne je vymlety, lenivy ako vos, hlupy a vyuziva ta
Vykopni ho aj s tym kolenom a nech si ide

cacianka
31. jan 2025

Žena preboha preber sa ! Asi si mala dosť pádne dôvody sa rozviesť, tak prečo ho toleruješ a je ti ho teraz ľúto ?! Celý jeho život je fraška a komédia pred tebou, a ty mu to žerieš aj s navijakom, jeho psie oči aj reči, jedného nezodpovedného fracka, ktorý ťa naďalej manipuluje, zneužíva a za chrbtom sa ti smeje aká si sprostá. Ľuto by malo byť jemu že sa nevie postarať o dieťa a riadne prispievať na jeho živor, že sa nevie postarať o svoju lenivú riť, nie tebe ako si posral život.
Ako sa máš zariadiť ? Ty nevieš ?
Vyhodiť nenažraný hladný krk z domu, klesnú ti výdavky na všetko čo hentá hnilá hnida spotrebúva. Exekútor určite nič vopred domov neposiela, rovno stopne mzdu , zablokuje účet, zabaví vodičský, aby si dlžník neulial peniaze, až potom chodí pošta. Už počas manželstva si mu dala milión šancí aby si život a prístup k povinnostiam poriešil na poriadok, sama vidíš že nič pre to nerobí, ani prstom nepohne, len teba vyciciava, vydiera a manipuluje. A ty ako hlúpa dora držíš jeho sračky na svojich pleciach a na hlave. Dokedy ? kým padneš na hubu a padneš do problémov a sŕačiek aj ty ? toto chceš ?
Zober rozvodové papiere, list vlastníctva na obecný/mestský úrad a za 5 minút ho máš odhláseneého. prídeš domov, zober vrecia na smeti a zbal mu serepety, vylož za dvere. ešte lepšie ked využiješ že pôjde von, určite nečumí doma vo fotelke celé dni, tak ho nielen pobalíš, ale aj vymeníš zámok za poriadny, bezpečnostný a nepustíš ho dnu. ked chce, môže si volať policajtov koľko chce, zasmejú sa mu a odídu. Ešte ti radia odvez ho. Ty si taxikár ? Nech si odkráča sám, alebo odvezie sa svojim autom, alebo si odvoz zabezpečí, jeho vec ako sa odprace.
Žena preber sa !

cacianka
31. jan 2025

@vladinka čo on nezvládol predtým za rok a pol, odrazu stihol za 2 hodiny. aký šikovník 🙂

autor
31. jan 2025

@cacianka on bude naschvál vonku na zime, robiť psie oči, citovo vydierať. Niekoľko dní bol schválne na ulici aby ho ľudia videli a mne aby robil hanbu

taktotedanie
31. jan 2025

Ale co ty riesis jeho a ludi
Opytaj sa ich ci by oni toto znasali? A to uz nieste manzelia!
Ludia ti faktury platit nebudu a ani on takze by som sa na kazdeho jedneho vykaslala

0silvia0
31. jan 2025

a čo si šiši? citovo ťa vydiera, lebo môže, lebo mu to dovolíš. Ignoruj ho, tebe hanbu nerobí, hanbu robí sebe. Dobre ťa má omotanú okolo prsta, presne vie, čo na teba platí. Poraď sa s @vladinka už to má za sebou.
Ty si ho z tej ulice zavolala späť domov? Obrovská chyba.

Vyhoď ho a na týždeň si zavolaj domov bývať otca, brata, kamarátku, keď si netrúfaš sama odolávať jeho psím očiam a citovému vydieraniu.

luccija
31. jan 2025

Tak bude robiť psie oči on vie ako na teba, že sa ti ho ulútosti.Neboj sa takýto si rýchlo nájde inú samaritanku.Tak na neho zavoláš policajtov, že ťa obťažuje, bojíš sa ho.Musis to spraviť inak tam bude roky parazitovať.Chlap má byť chlap a nie takýto paskvil.Otec nepodarený a syn detto.uvidis ako sa ti uľaví nech ide k rodičom

lauruska_sumienka
31. jan 2025

ako pise cacianka, ked bude vonku, zbal mu saky-paky a caaau.

jeho chovanie je spravanie maleho dietata, ktore robi natruc. je to predsa dospely chlap a on sam je zodpovedny za svoje spravanie, teba nema co hanba bit, to by mala jeho. to on by sa mal hanbit ze stary kon sa nestara o svoju rodinu a chova sa jak trucovite decko

autor
31. jan 2025

@lauruska_sumienka o schválne nepôjde nikam, aby som ho nemohla vyhodit

evaachesa
31. jan 2025

Veď ti tu písali úplne podobné príbehy a že stačilo ísť na políciu.
Ale keďže tebe je ho ľúto, tak buď taká láskavá a odsťahuj sa niekam do garsónky a nechaj exa pekne v kľude bývať v tvojom byte. A nezabudni platiť za energie a niečo mu aj navariť. Pomohla som ti? 🤷🤦🏻‍♀️

enmery
31. jan 2025

A ešte mu nezabudni vyplatiť exekútora. Prepáč, ale si mega hlúpa. Tu ti napísali, čo máš urobiť a ty riešiš hanbu a cudzích ľudí. Načo ste sa rozvádzali, keď ho máš furt dobrovoľne na krku.

0silvia0
31. jan 2025

Ok, on schválne nepôjde nikam. Tak si ho chovaj doma ako domáce zvieratko. Aspoň ti bude strážiť dom. Žena, ty si mimo. Načo si sem vôbec písala?

ahhola
31. jan 2025

Vykopni ho do riti, dementa.

Ten asocial sa neprihlasi na upsvar a nepoisti auto. V ktorom kanaly si to nasla? 👽

cacianka
31. jan 2025

ten môj ex odišiel sám, ked mi po jeho blbých rečiach , sľuboch a všeličoho raz praskli nervy a nahučala som na neho, že nech ma nelaguje, lebo ani nevie koho ja poznám ! akých mafiánov, ktorí mu papuľu rozbijú aj nohy dolámu. už som to tu na koni písala.(nikoho som nepoznala, iba z novín a klebiet). odišiel, nebolo po ňom ani stopy vyše 5 rokov, ani rozviesť som sa riadne nemohla, lebo bol nezvestný.
tiež mal exekútorov, aj polícia v paneláku chodila po bytoch a pýtali sa na neho, (to som sa dozvedela oveľa neskôr), hocikedy mi niekto zvonil - striedali sa policajti v civile s tými v uniforme, náhodne som ich stretla pri schránkach, xy krát. tiež ma hanba oblievala, poplakala som si neraz, ale raz som sa rozprávala so susedou oproti. tiež ho mala za šarmantného muža, skoro miláčika, tak som jej stručne vysvetlila o čo ide a čo sa deje. Potom ma hanba veru prešla, lebo som si uvedomila, že ja žijem čestne, poctivo pracujem, platím všetko poriadne a načas, to nie je moja špina ale jeho, tak už som chodila hrdo a susedia prestali riešiť, asi dosť pochopili. tá suseda pochopila veľa súvislostí, tak mi bola aj svedčiť na súde, aby mohol rozvod vôbec prebehnúť.
vymenila som potom nielen zámok, ale celé dvere za bezpečnostné, veci zbalila do vriec a hodila do pivnice, postupne do kontajnera a darovala na charitu.
tiež hádzalk psie oči, že ako je len na lavičke zima, tak som mu odsekla že má to čo si doma nevážil, a nech si zakúri... kamoška ho raz náhodne videla na Miletičke, síce slušne oblečený, ale somroval po stánkoch ...
Jeho problém, nie môj, ako si zariadil, tak mal. a to bolo už pred vyše 20 rokmi,, vtedy nebolo právne povedomie také silné ako teraz, ani rady a podpora žien ako tu a teraz, vydržala som dlhé roky dávať šance, ale raz to buchlo v peci a už som nabrala silu a vyhodila ho defakto. Nemal ani fuka, kradol mi aj posledný chlieb, drobné z peňaženky, gastráče, kým som si to všimla, mega ťažká guľa na nohe, ale vzchopila som sa. Ľutujem iba jedno, že som to neurobila oveeeeeeľa skôr.

princkrason
31. jan 2025

@enmery aj mna by si vyhodila? 😇🙂

sasa1310
31. jan 2025

toto si potrebovala už po jednom rozvode, kde máš dieťa len polovicu z mesiaca, vhupnúť vo vzťahu s takýmto človekom a ešte si s ním urobíš dieťa? Vysvetli nám prosím ťa, prečo. Lebo ja tomu fakt nerozumiem, že jedna matka, žena si už po jednom rozvode nedá pozor s kým vhupne opäť do postele a s kým splodí dieťa. Môj názor je ten, že radšej si ho nechaj. Aby ti nebolo neskôr ľúto ešte väčšieho blbca, ktorý bude rovnaký ako tento, len ako bonus ťa bude ešte mlátiť.

ahhola
31. jan 2025

11.34

Autorka,mas 200€?
Zaplat 2 chlapom, nejakych chlapov od rany u vas mate, nie?
Nech zdrapnu mileho parazita z tvojho gauca na jeho denglave koleno, ty ho donho kopni na rozlucku a posad ho do taxika na najblizsiu🚂 stanicu. Vysmar ho s jeho dlhmi, psimi ocami a igelitkou s trenclami.

Alebo tu vypisuj ako ta krava na 75 stran, preco ona toho fetaka musi zivit a preco je ten sviniar cely jej zivot. Vyber si a uz sa preber, preboha!!!

Ty dovolis, aby tvoj syn pozeral na hentaku hnilu vos, zosobnenie neschopnosti a parazitovania? Chces z neho rovnakeho degesa, ktory sa pripne na zenu a od roku 2045 ju bude vysavat ako imelo? 🌿

autor
31. jan 2025

@sasa1310 napadol ma už neraz.

canany
31. jan 2025

@vladinka dakujem za napisanie pozitivnej skusenosti s policajtami, velmi ma to potesilo. Ja som uz neverila, ze policajti aj nieco niekedy vyriesia v takychto pripadoch. Dakujem

lauruska_sumienka
31. jan 2025

napisem teda strucny navod ako ho dostat prec (teda opisem co ti tu uz pisali)
Takze ked sam od seba nepojde urobis toto:
1.) doma vezmi papier z uradu, rozvodove papiere a list vlastnictva od domu a chod na mestsky urad,
2.) na urade mu zrus trvaly pobyt u teba v dome,
3.) cestou z uradu sa zastav v zeleziarstve a kup novy zamok na dvere a cierne vrecia (50litrove) ak budu mat aj peprovy sprej kup si aj ten (v kabelke sa vzdy hodi)
4.) rovno zo zeleziarstva s nakupom a papiermi chod na policiu s tym ze nevies dostat byvaleho z domu a bojis sa ze ta napadne, nakolko to uz niekolkokrat urobil
5.) chod s policajtmi domov, vydrz cca 2hodky a hotovo

lauruska_sumienka
31. jan 2025

aspon u nas v meste Zrušenie trvalého pobytu na návrh vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo:
K vybaveniu potrebujete:
- platný občiansky preukaz,
- písomný návrh na zrušenie trvalého pobytu (v prípade, že vlastníkom sú viaceré osoby, návh musia podať všetci spoluvlastníci),
- doklad, ktorý potvrdzuje, že osoba, ktorej rušia trvalý pobyt nemá k predmetnému bytu alebo budove žiadne užívacie právo (právoplatné rozhodnutie súdu o obmedzení príp. zrušení užívacieho práva, o zrušení nájomnej zmluvy, o rozvode manželstva a majetkovom vysporiadaní, doklad o odstránení stavby alebo doklad o tom, že občan predložil na prihlásenie k trvalému pobytu neplatný, falšovaný, vedome pozmenený alebo cudzí doklad).

ahhola
31. jan 2025

@lauruska_sumienka fajn rady, prakticke administrativne zbytocne. Ona je rozvedena, na svojom. Na domacnost, zranicu, na syna od neho € neuvidi.
Potrebuje Pachov navod... Nakopat a vykopat.
Ale ked ona vidi strasny opuch na kolienku jeho...
Ten si ho hycka a tlcikom udrzuje, vsak teplo tam ma, aj chladnicku plnu, aj ho operie, kam by chodil...
Toto bude dalsi nejkonecny pribeh. 👹

enmery
31. jan 2025

Toto nepochopím. Tieto témy. Babu bije ako chlapa jeden dement a ona ho ľúúúbi a nechce stratiť. Ďalší sa ku*ví a len klame a baba za ním plače. Ďalší si dáva všetko platiť, baba sa ho drží. Táto tu nevie vykopnút hnidu za asistencie polície, lebo ho ľutuje. A potom príde žena, ktorá sama napíše, že má super manžela, stará sa, majú super financie, dostáva od neho lásku a ona sníva o nejakom random týpkovi, o ktorom prd vie, lebo jej "chyba vzrušenie". Ja sa ani nečudujem mužom, že si o nás myslia, že sme totálne sprosté.🤷‍♀️

mandarinka555
31. jan 2025

Máš milión výhovoriek....Vôbec nechápem, načo si tu písala! Otrepaná veta, ale pravdivá: "Kto chce, hľadá spôsoby...kto nechce, hľadá dôvody"

mk22
31. jan 2025

Ty si ale hlupa.
Zivis chovas bývalého muža vo vlastnom dome.
Co chceš poradiť?