Ako sa vyrovnať s pánskymi výjazdmi?
Môj partner chodil vždy veľmi rád na pivo, ale v poslednej dobe mu to asi nejak zachutilo a chodí takmer každý týždeň. Lezie mi to už na nervy. Paradoxom je, že som teraz tehotná a chodí viac na výjazdy ako keď som tehotná nebola. Ako sa vyrovnať s pánskymi výjazdmi? A čo bude keď budeme mať dieťa? Bude už aspoň vtedy konečne viac doma?
@ematko29 nedržím ho doma, ja nie som taká keď vidím, že je vystresovaný z práce aj ho pošlem von, ale toto už mi prerástlo cez hlavu....a teraz nedeľňajší gól revem jak taká krava...včera keď bol zasa večer vonku s kamošmi som prerobila a dokončila celú detskú izbičku (popremiestňovala nábytok, pomenila záclony, načančala celú izbičku) proste taká zmena, že to dned udre do očí...a čo urobil môj drahý on si to vôbec NEVŠIMOL!!! Vošiel ráno do detskej (máme tam zatiaľ prádlový kôš) a vyšiel akoby nič...tak som sa spýtala, či si všimol čo je nové u nás...a on ...NIČ, že on si nič nevšimol...ja sa asi zbláznim...baby to je taká zmena, že to vyzerá ako iná miestnosť...ja to už fakt nechápem, snažím sa, upratujem, varím, starám sa o záhradu, ok pribrala som ale aj napriek tomu sa snažím vyzerať pekne aby som sa mu páčila a aspoň očkom o mňa zavadil, ale už som úplne......................
@trish31 nie nenapadne...ve)ď Ty si musela ležať povie...veš sú veci čo ja nemôžem...a tie robí najčastejšie...jazda na motorke, surfovanie...
@julovalevica tak to je velmi sebecke chovanie
@trish31 ale on takýto nebol...bol neskutočne pozorný, stále sme niekam chodili, rozprávali sme sa celé hodiny, milovanie bolo ako sen...a teraz...všetko je rýchlo polovica vecí už neplatí lebo pri tej rýchlosti sa to nedá VŠIMNÚŤ...baby brala som si super chlapa, nie sebca...ale už to tak nie je...
@julovalevica mozno sa on citi zmateny Tvojim tehotenstvom,mozno on sa citi zrazu odsunuty na druhu kolaj,tak sa to snazi vybijat niekde inde,mozno ma pocitze ho nepotrebujes.Rozpravali ste sa o tom?
a ešte mi práve zavolal...a povedal, že vlastne on sa na mňa hnevá...prečo som to sama prerábala...no pre to lebo už dva mesiace ho to ani nenapadlo a všetko okrem skrine komodu postieľku...všetko som si poskladala sama...a ja som ešte tá ZLÁ...keby som nebola tehotná tak si idem zapáliť a načnem fľašu mám pocit...(kecám ale je mi na hovienko)
@julovalevica ty ako tehotna sa staras o zahradu? a upratujes? No stala si sa pre neho upratovackou... takze pekne krasne sa stan zenou, vaz si seba a ked sa da, chod za kamoskami.
@julovalevica Ked sa mozem spytat a to kolko ste spolu pred svadbou chodili? rok-dva? lebo sa mi zda ze ty si svojho manzela vobec nepoznala. Ludia sa nemenia, len sa dokazu isty cas pretvarovat.
A este ti nechcem brat iluzie ale tvoj chlap sa sprava tak standardne.... ze dlhe rozhovory, zamilovane pohlady... dievca preber sa a prestan kukat telenovely.... ja som s muzm 9.rok, spolu sme 19r a taketo ocakavania som mala niekde okolo 20ky.
@julovalevica ty mas len 26a muz 34, moj ma 37(ja 36) ale ja uz nejake 2r na nom pozorujem ze je coraz tvrdohlavejsi, ufrflanejsi, proste "lepsie to uz nebude", len ja to tak nejak viem prezit lebo mam podobny vek a tiez mam svoje maniere.
Preberala som to ja so starsimi kolegynami a bohuzial po 35chlapi zacinaju tatkovatiet a po 45 si myslia ze maju 20.
Prave aj pre toto si myslim ze medzi partnermi by nemal byt az taky velky rozdiel.
@eeffka sme spolu 6 rokov...bývali sme spolu dve sezóny v zahraničí (čiže aj bývanie sme si vykúšali) on keď chce uprace, opere, ožehlí...len v poslednej dobe sa mu nechce...prečo robím na záhrade? Ľahká odpoveď bývame v dome takej tej kocke máme zvlášť vchod a pod nami býva svokra...prvé mesiace s ňou boli ako z hororu...večné otázky kam idem, kedy prídem,...čo ona potrebuje , chce...a v apríli(už som bola v 6 mesiaci) začala ešte častejšie vyklopávať na dvere...vždy keď som bola doma (robila som na smeny) tak došla povedať čo sa má nasadiť, čo sa má urobiť...POČUJETE DOBRE ČO SA MÁ...ale samo sa to neurobí...takže som šla sadiť, že ona chce záhradu, že ako dôchodkyňa mimochodom morbídne obézna bude mať koníček a pohyb....KECY ani len zelinku nevytrhne ano nepoleje nič a ja sa na to nemôžem pozerať, Naši majú prekrásnu záhradu...snažia sa a tu hrôza...nechcem sa hanbiť pred návštevami tak tak robím...veď aj keď dôjdu švagriné (3 ženy, maminy) tak sa hambím, lebo to nevládzem tak pekne sama porobiť ako by osm chcela...
@mima4
@mima4 Váž si to...daj mužovi dnes o jednu pusinu navyše!!!
@pupavienocka ahoj, aj moj manzel chodi casto von, ide sice autom, ale aj je celu noc prec,akurat ma tu vyhodu, ze robi doma, o to je to horie, lebo potom tu chodi nervozny (nevyspaty), nevladze ....jeho problem...Ked vybehne na pivo v piatok pride v sobotu na obed, takze cely vikend spi ...MNa to tiez uz nebavi, a viem ze sa to nezmeni, tak om to prestala uplne riesit. MAm kopec inych starosti. Ak ti mozem poradit, ked partner odide, urob si sama pre seba relax - dobra knizka, ak este mozes teply upel,DVD, pedikura, manikura, masky atd. jednoducho vyuzi cas, ked si sama pre seba ..Partnerovi, ale aj tak povedz, ze by mohol byt viac doma! zial, maloktory sa takto zmeni, neviem ci sa vobec da sa s tym vyrovnat ... najradsej by som kazdemu takemuto chlapovi dala 2-3 "vychovne" po pysku, nech sa laskavo preberu a zacn sa spravat ako sa maj ... drzim pace, aby si to ustala ...
@julovalevica sa pocuvas? ja musim lebo ja sa hanbim a ja nestiham.... sa na to vyser!!! Naco by sa muz sarpal ked ma doma sluzku? ani ja by som nevarila, neprala keby sa doma nasiel blb co by vsetko za mna urobil?
Ja sa mu popravde necudujem, clovek je tvor pohodlny a ked za neho druhy zrobi ma tendenciu dat ruky prec. A co sa posledne mesiace zmenilo? podla mna len to ze ty nevladzes. Neverim ze dovtedy ti pomahal napoly.
a co ti ma co svokra chodit do domu? nech pride ked ma doma syna, inak dovi dopo. Inak ak byva na doklopanie tebe sa peklo este len zacne porodom. Je mi ta uprimne luto. Teraz som precitala ze na prizemi je, OMG utekaj kade lahsie. Ver starsim a skusenejsim.
Aj ja som mala svokru co som si myslela jaka je fasa a ked sa narodial 1.dcera trvalo 2r nez som ju umravnila a to aj s muzom. a to s nami nebyvala a ja si servitku neberiem... a aj tak.
@mima4 no neviem, mne to pride take falosne, ked niekoho milujem nemusim si posielat pusinky na navsteve ako daka pubertiacka.... "zeby vsetci videli"
@julovalevica ved ja ťa chápem ,uplne.on si musí uvedomiť kde je jeho miesto,on je v takom štádiu,že nevie kde patrí aj ked sa oženil prenho je to zmena cez ktorú musí prejsť,my ženy sme v tom trocha iné.jednoznačne rozhovor,ale vezmi ho na prechádzku niekde aporozprávajte sa v klude bez hádok,lebo hádky vás môžu zničiť.povedz mu čo cítiš a povedz mu nech sa rozhodne anech si uvedomí že sa oženil,anemôže sa správať ako slobodný,či chce mať rodinu,alebo či sa chce flákať.prajem vela síl.
@julovalevica K tej detskej izbe, v tom to sú niektorí muži divní. Najprv ich k tomu nemôžeš dokopať a ked si to spravíš sama, tak sa ofučia. Túto vec môžeš zmeniť, že si spolu sadnete, tak ako Ti tu už písali a povieš mu všetko o pocitoch, ako Ťa to štve, ako si z toho smutná a prečo reaguješ tak ako reaguješ. Možno si fakt nejak nervózna a on práve preto uteká za kamošmi, takže nech Ti povie aj svoj uhol pohľadu. A fakt to nebude pekné, pre obe strany, musíte si nájsť iný rytmus partnerstva. A spýtaj sa, či by nemohol presunúť svoje povinnosti na niekoho, komu dôveruje. Vieš, pošleš ho kočíkovať a on sa vráti po 5 minútach, že musí ísť do práce? A k tej izbe, asi bude vhodné ju znova prerobiť, spoločne, nech má aj on dobrý pocit, pretože ja mám pocit, že ked neskôr bude do nej chodiť, bude v ňom ten hnev, že si na neho nepočkala a urobila to sama. Argument, že on sa k tomu nemal, na chlapov nezaberá. Takže ako u debilov, zložiť závesy, stočiť koberec, jasné že nábytok už nebude rozoberať, možno nanovo premaľovať izbu. Bude to pre vzťah, pre vás oboch. Netvrdím, že to máš sama skladať, nech pomôže 🙂 ako u debilov. A nenechaj sa odbiť, že už to nebude riešiť, neskôr argument s izbou vypláva na povrch v dosť nečakanej situácii. Čiže ak si ešte plánovala na stenu kresby, či nálepky, nech to urobí už on. Vziať kalendár a zapísať to tam, aby jasne cez týždeň videl, že počas víkendu robíte izbu. Zapisovať si naplánované akcie, aby nemal výhovorky, že sa s kamošmi na niečom dohodol, pretože sa už predtým s manželkou dohodol práve na ten deň. A takto sa aj vyhneš tomu, že to akože zabudne. Takto zaznač do kalendára aj sviatky, výročia, proste všetko. Klasické plánovanie diáru ako v práci 🙂 Ked aj tak pôjde za kamošmi ... podľa mňa tam už treba asi poradňu, my žienky to tu nezvládneme.
@pupavienocka celkom som sa vtiahla do tvojej diskusie nehnevaj sa na mňa...presne si akokeby trafila do čierneho u nás doma...
ahojte,ja mam taku skusenost,ze cim viac sa zena snazi (a teda ma nejake ocakavania,ze bude ocenena),tym vacsie sklamanie.s ex som si velmi potrpela na zutulnovanie,upratovanie,varenie a efekt bol nulovy.nasa spol.nastenka plna nasich vstupeniek do kina a fotiek skoncila v kontajneri a on skoncil v posteli s inou🙂 muzi nepotrebuju mat doma nablyskanu kuchynu ani jedlo ako od zideka,potrebuju mat doma spokojnu a usmiatu zenu a tuto sluzbu mu velmi rada urobim.na vela veci som zacala pozerat cez chlapsku logiku a velmi mi to pomohlo.napr.ked ulozim deti na obed,nechytim sa riadu,ale idem do vane.kazdy den (dokonca aj v 3trimestri so Zojkou plus dvojcata) mam umyte vlasy a teplaky nosim,iba ked cvicim.poriadok robim cez den iba naoko,aj tak sa to rozhadze.kazdy vecer upratujeme spolu,on vysava,ja zbieram hracky,ja umyvam riady,on nam pripravi postel,samozrejme,ked je unaveny z prace,spravim to aj sama,ale vacsinou pomaha a ja chvalim akeho mam uzasneho muza a sme spokojni obaja.raz tyzd.upeciem kolac,lebo zboznujem vypekat,ale stane sa aj to,ze ma na veceru konzervu s pecivom.chodia k nam moje kamaratky,vtedy sa stara o deti a ja kavickujem.mame to tak nastavene od zaciatku,hlavne aj preto,lebo som to od zaciatku vyzadovala,kedze naj.chybou zien je snaha ukazat ako vsetko zvladaju same a potom nastane skrat a dozaduju sa pomoci,muz na to nie je zvyknuty,tak protestuje...
a este nieco.netreba zabudat na zensku rafinovanost a umenie dotlacit muza tam,kam chceme a este mu za to dat medailu.v kombinacii s chlapskou uprimnostou,ktoru tak rada pouzivam,ho ani nenapadne,ze s nim 'kyvam'.vy svojich muzov poznate najlepsie,treba zistit co na neho plati.bud si ho razne posadit a sfuknut (to ja robim casto a uz od prveho dna ako sme spolu) alebo manipulovat-nebyt doma,ked pride domov atd.najhorsie je hrat sa na obet a milujucu kvetinku a potom zistit,ze to nefunguje-prave preto su tie vtipy o zenach,ktore su pred svadbou za macicku a po svadbe za kocura...
@julovalevica, moj otec vzdy hovorieval, ze zena smie chlapa jedovat a drazdit do bezvedomia, ale NIKDY ho nesmie nudit. Ono nieco na to je. Co ma ten tvoj muz doma vlastne za ulohy? Ty upraces, ty porobis, ty sa postaras o zahradu, ty upravis detsku izbu.... Jeho ulohou je sediet pri tebe a rozpravat sa o pocitoch? Sorry, nie som chlap, ale z takehoto vztahu by som utekala ako keby ma certi nahanali. Lebo presne o tomto je nuda!!! Dohodni sa snim, ze idete (napriklad) v piatok do kina, v nedelu do restauracie ci v stredu na navstevu ku kamoske (tvojej) - pozor, hovorim o dohode a nie o vydani prikazov. Vypadni na par dni k tvojim rodicom (na navstevu, normalne, ziadna trucakcia), chod poobede do wellnesu, proste urob nieco sama pre seba (nie aby muz videl, aby si TY nieco urobila pre seba). No a co, ze si pribrala, kazda zena v tehotenstve priberie. A? On snad mladne ci co? O zahradu nech sa postara svokra, muz, zahradnik, co je teba do zahrady, si tehotna!!!! A ked sa dieta narodi, kludne ho z casu na cas panu manzelovi pribal (moja mala absolvovala prve autopreteky (ako divak, nie spolujazdec) v piatich tyzdnoch, chlap dostal do ruky vajicko, kocik, plienky, flasu odsateho mlieka a bavte sa, panstvo. Prezili v plnom zdravi, zvykol si a nepoznam take, ze muz mi nepomaha. A byvala fnuka dodnes, aky bol ignorant a doma sa ukazal len obcas na prespanie). Aj teraz sa v pohode zbalim a idem niekam (isteze nie do baru alebo na diskoteku, nie som cvok), ale navstivim mamu, kamosky, kolegov (cez den v praci, nie vecer doma), niekedy s dietatom, niekedy bez, nie som proste vzdy pripraveny perfektne upraveny inventar perfektne uprataneho bytu s pripravenou teplou vecerou pre jediny svetly bod mojho zivota - mojho muza.
@pupavienocka
Tak aby som ti pravdu rekla mela jsem v tehotenstvi to same pritel si chodil vsade tade a ja musela bejt doma a sedet na rici ked to povim takto uprimno vazne som mu povedala svoje trocha se to sklidnilo ale nejvic se to uklidnilo az ted ked moj maly ma pol roka a ja obcas chodim v sobotu vecer ku kamaratce se tak odreagovat a on ostava sam s malym od tej doby nebol nikde a pochopil ze to neni vubec prijemne. Nevim ako ti poradit aj moje kamaratka resi to ze ma 2rocnu dcerku a pritel je temer kazdy den v trapu toto kazdy chlap je iny nekdo si da povedat nekdo nie rada by som ti napisala radu protoze verim ze ta to trapi ale zkus si snim o tom pohovorit a uvidis :X preju hodne stesti
@rolak pekne si to napisala,vidim sa v tvojom prispevku,uplne sim sa zanedbala ale koli chlapovi lebo musim byt doma pred zotmenim co sa mi nikdy nepodarilo potom hadky .....cize doma sedim pri telke pri pc rit mi kysne neviem co su gelove nechty kadernicka kavicka s kamiskami alebo kino alebo nakupovaci den.....vsetko robim ale za doprovidu chlapa. Aver mi zacina mi z toho pekne hrabat ☹
u nas to funguje tak ze ked sa ide von ideme vzdy spolu ale to je tak raz za par rokov inac mame zalubu ist radsej spolu na veceru a deti su so svokrou doma.inac sme stale spolu doma a ked sme slavili vyrocie sobasa sme sli spolu na chatu a tam si to len mi dvaja pekne uzili grilovacka,vinko pri svieckach no krasa a je to aj nieco ine co nie vzdy mame kedze mame 3 deticky.u nas nic take neexistuje ze raz jeden potom druhy alebo iba jeden proste takyto vztah by sme nechceli ani jeden.
@julovalevica Keby ťa niekto, ako píšeš, vopred varoval pred svadbou, uverila by si? Sotva...
@eeffka to su tajne pusinky 😉 a my sme taki blaznivy..ale cely zivot je velka party 😀
@julovalevica nic nemusis, nemusis sa jej starat o zahradu a ze hanbit sa? pred kym? a za co? aj kebyze mas vlastnu zahradu, budes ju mat kvoli ludom? alebo kvoli sebe? Kasli z vysoka na to, co si ini ludia myslia, prestan zit v tej typickej slovenskej mentalite... Inak, velmi dobre ti napisala @ritusuk - muzi skutocne nepotrebuju upratovacku a opatrovatelku deti, na to si niekoho zamestnaju, muz potrebuje doma najst zenu, ktora ho pohladi, povzbudi, zajde s nim na pivo.. povie, aky je king 😉
Odporúčam knihu od autorky Barbara De Angelis - Tajomstvá o mužoch, ktoré by mala poznať každá žena. Od kedy som ju čítala mám dokonalé manželstvo a to som si myslela že o mužoch viem všetko 😉 ktorej som ju odporúčala tej pomohla k spokojnosti 😀
@julovalevica
@pupavienocka

Necitala som vsetko.ale zaujima ma,ako moze muz,ktory pracuje a maka,mat chut ist 4x do tyzdna este na pivo,do krcmy,na diskoteku,alebo niekam inam?A jeho kamarati tiez?Moj manzel pride tak unaveny z prace o 7,8 vecer,ze nema absolutne chut niekam ist.Cez vikend sme spolu,alebo ide on obcas s kamaratom niekam,na pivo alebo podobne,ale vacsinou sme my,kino,vecera,prechadzky,vylet a cez tyzden ma futbal.Neviem,ale navyse Ty si tehotna,a jemu nie je blbe niekam takto casto chodit?Jeho nenapadne,ze Ty sa nudis napriklad alebo ze ho teraz viac potrebujes?
@julovalevica