Ako sa vyrovnať s pocitmi zlej macochy?
Zdravím píšem hlavne kvôli tomu ,že sa cítim ako zlá macocha… s priatelom sme niečo okolo rok a pol spolu… na zaciatku to bolo fajn ale keď som tu začala bývať musela som sa začať premáhať … po čase som jeho malu prestala mať rada a mrzi ma to … majú ju na striedavku nonstop sa s ex hádajú my chodime do práce tak malú stráži priatelova mama … od ktorej nonstop pocuvame o jeho ex a co by mal robit ako sa chovať ako keby som tam nebola… malá bude mať 6 rokov a problemy všetko zabudá vsetko jej treba hovorit a nevydrzi ani 15 minut sama … nedá sa o nej navarit a upratat co je smiesne na 6 ročne dieťa … a už to na mňa tak všetko dolahlo keď tu je rieši sa lebo musi čo mne nevadí nechám ju nech si trávi čas s tatom ..ale už niekedy nevládzem jej robit slúžka buď na mňa krici alebo ju treba obskakovat nonstop … robiť co ona povie lebo reve … ptm poviem priatelovi svoj nazor s cim suhlasi ale samozrejme som ja zla a moc prisna na jeho dieta .. tak ostanem ticho a potom som zla ze co jej nepoviem ked sa takto chova plus ona aj keď tu nieje riešime len malú a jeho bývalú a furt dokola … a nejak postupom času to na mňa dolahlo… s priatelom mame dobry vztah lubime sa ja tolerujem vsetko co sa da… uz som mu aj o tom hovorila a uz sme sa bavili aj o vlastnom dieťatku …. Ale v poslednej dobe zo uz nedávam neviem ako sa s tym vyrovnať .. a nechcem vlastne dieta doniest do tohto chausu
@mira0611 už chodí psychologicke a nie ja jej nerobim po vôli co ona si praje … jej výchova je narocna … ani nevie ako… ju posles sa obliect a musis pri nej stat … ked ju posles aby si zaniesla hracky do izby zase plac ze to sama. Robit nebude vzdy sa jej snazim vysvetlit ze za to plakat nemusi ze ked to uprace mozme sa hrat… ale to je hned tato tato pod sem🙏 …
Pozri, rozid sa s ním pre tvoje dobro, pritelove aj tej malej. Hovoríš o Tom dieťati ako o cudzom a tvoje dieťa bude 'tvoje'. Lenže preňho budú obe deti jeho a ak je aspoň napoly normálny tak tieto rozdiely by sa mu páčiť nemali
Každopádne Vám baby Ďakujem a nechávam si to celé prejst hlavou a porozprávať sa s priatelom som pripravená na to že bud ma pochopí alebo odídem
@janagem to ako o malej hovorim je skrz toho ze moj priatel zomna robi jej mamu silou mocou … mne sa to nepaci .. dieta ma svoju mamu ktoru lubi a nikto by jej to nemal brat .. ja som len teta s ktorou zije … a rešpektujem a tolerujem jej prítomnosť od zaciatku … ja si myslim ze ta mala to ma tazke tak ci tak …
Držím palce k správnemu rozhodnutiu. Ale myslím si,že si príliš mladá na to, aby si sa takto obetovala niekomu, kto si to možno ani neváži alebo berie ako samozrejmosť.
Pozri ja to chápem ale úprimne... Niko nebude šťastný. Ak ju nedokážeš mať rada ako svoju, choďte od seba.
Urcite si vyber moznost č.2.Dievcata ti velmi dobre radia👍💪.Ja mam pocit,ze tvoj priatel, ta pekne vyuziva...
Si priatelka,au pair,kucharka,upratovacka,len na svoj zivot si trochu zabudla😉.
@janagem mozno moj vztah s nou prave kvoli tomuto pohorel … pretoze musis ju obijmat musis s nou travit cas … nemozes ist nikde lebo malej budes chybat … proste to su veci co by som ja sama od seba mala robit a nie nasilu .. predsa len hned nelubis nevlastne dieta toez potrebujes priestor
@janagem s tym suhlasim
@tundra zabudla az moc :/
Ste spolu iba dva dva roky, ty máš ešte len 26 rokov. Ak si myslíš, že naozaj len s ním chceš prežiť zvyšok života, tak na dieťa si počkajte ešte dva-tri roky a uvidíš či to naozaj chceš skúsiť. Mlada zena bez deti-naco si na krk viazat taketo zaväzky? A tiez sa cudujem, preco ste dieta zavesili na krk babke? Ved ono rodicov ma.
Ty uz si mu povedala svoj nazor a on s tebou akoze suhlasi ale stale si “ zla.” Takze on ti vzdy len pritaka. A nic sa nezmeni . To je citove vydieranie ze nechod k rodicom na vikend ze mala bude smutna . Ved je na striedavke a v pohode je bez teba tyzden . A co tvoji rodicia oni smutni mozu byt ze si uz ani dceru nevidia koli niekoho ineho dcere? Manipuluje s tebou .
Rodicia by ti mohli tiez dat svoj nazor na tento vztah . Este mas sj svoj zivot kamaratky ci si izolovana pohltena jeho zivotom ? Lebo ta treba k hrncom a k malej. Ty uz mas alergiu na to dieta ked nevidis ze problem je tvoj partner. Mas pocit ze ti vadi chovanie 6r a nevidis ze s tebou vlastne mava jej otec .
@anketkarka rozumiem, ako to myslíš, ale ja som to tiež myslela trošku inak. Samozrejme, že to nie je o súperení. Všetko má byť rovnocenné, u nás to tak aj je, aj keď na začiatku sme si museli stanoviť hranice. Nikto nikoho neuprednostňuje, keď je tu partnerovo dieťa, tak sme traja a fungujeme traja, keď nie, tak sme proste len my. Ide však o to, že treba si priznať, že je to proste jeho dieťa.. a jednoducho boli situácie, hoci možno banality, pri ktorých bolo ono uprednostnené. Ale to je v poriadku. Ale čakať v taktomto vzťahu, že nebude potrebné sa prispôsobovať dieťaťu, nie je reálne. A teda u náš žiaden babyšef nie je. Ale určite sa to deje, často. Je to naozaj o nastavení a uvedomení, že ten vzťah je síce o nás dvoch, ale je tam aj niekto tretí. Ktorý tam bude už stále. Ale máš úplnu pravdu 🙂
Autorka, chápem, ako to myslíš, ale je tam už jednoducho výčitka. Ale na začiatku som aj ja mala také myšlienky. Treba sa o tom porozprávať, pretože či chceš alebo nie, budete žiť v jednej domácnosti a nejakým spôsobom budeš to dieťa vychovaváť.. pretože bude s tebou v denno-dennom kontakte. A je to ešte malé dieťa. Odkomunikovať, pretože ak by odomňa môj partner očakával, aby som sa s dieťaťom mojkala na požiadanie, to je čistá blbosť. A hlavne, treba im dať aj ich čas, kde sú len oni dvaja, nie nutne byť stále s nimi. Takže kľudne choď na víkend k rodičom, a povedz im, že je to ich čas 🙂
Máš vek na svoju vlastnú rodinu, vlastne dieťa, nepremrhaj roky..problém číslo 1 je jeho dieťa, číslo 2 jeho ex a číslo 3 jeho mama..cele zle
Pises ze uz nevies kedy si videla kamosky. Toto nie je normalne aby mlada single zena nemohla k rodicom ci s kamoskou sa stretnut Lebo chlap s ktorym zije ma dieta z predosleho vztahu. Mas len 26 a nemas svoje deti tak Jasne ze nie si instantna dokonala macocha . Ani by si nou v tomto stadiu vztahu nemala byt. Citovo ta manipuluje ze aka mama by si bola neskor vlastnemu dietatu. 🤦♀️ukoncit tento vztah bude naj pre vsetkych.
Ty si taká zúfalá, ze sa držíš tohto hrozneho vzťahu zubami nechtami? Ved ta len využívaju na servis a starostlivosť o dieťa. V 26rokoch mas zit inak ako pri plotni .Naozaj si najdi niekoho bez záväzkov, v tvojom veku a uzi si zivot kym si mladá a nie plakať do vankúšov.
Ok akurát som to dočítala. Ty mas 26 a takýto masochyzmu?? Nehnevaj sa teda ale ani keby ma zlatom vyvazil ta to nerobím!
Vlastne deti su pre funkčnú rodinu x krat zaberak a nie to ešte takéto. Mater kur .a vyhlásená, sťahuje sa ako cigán s dcerou, mala namiesto u tatka u babky. Každý jej tlači nejaké bludy do hlavy a chuda decko sa vtom ma vyznať a super fungovať? Ved ono nema ani lasku, hranice, istoty, pocit bezpecia!
Ale - sorry- toto do.....li jeho rodicia! Nie je to tvoj problém. Ten blb, ktorého si si naska je uplne nevhodný materiál, kus neschopneho chlapa!
Ako by aj mohol byť co k čomu, ked si ani mamičku nevie upratat?
On proste nema gule! A takéhoto neschopakavja by som poslala do prdele svinskym krokom! Jeho rozhodnutie mat malú výlučne vo svojej starostlivosti je správne! Pokial mala ostane pri takejto materi, bude mat pruserovy zivot a môže muz zháňať psychologa na paušál! A to na jej cely zivot.
Opakujem - toto je ich pruser, nie tvoj. Nič s nim uz neries, tam je toľko problémov, ze nemáš šancu ani keby si co robila.
A tebe vrelo odporúčam psychologa tiez - aby si prišla na to, prečo si si naska takéhoto bkba na vztah.
Neobyčajne to ničom ako ho ľúbiš. On je proste blb a ty mas problém keďže si s takym. Musíš zistiť svoju sebahodnotu, sebalasku - kde si ich zabudla. A ten psycholog ta správne nevedie a zistíš príčinu, prečo si práve s nim. Do budúcnosti super = uz budeš pri voľbe partnera používať ine kritériá!
Toto nema budúcnosť.
Jedine, ze by si chcela aspom polku svojho života zasvätiť "projektu" - zachrániť dievca aj za cenu svojho premarneneho zivota, s nejasnym výsledkom!
Takže- rozum do hrsti, nohy na plecia a pasuje sa!
Toto nikdy dobre nebude. Mas 26 a zivot pred sebou. Urob si ho pekný!
Mlada baba a uz ta cepuje cudzie dieta, priatelova matka a este ani podla priatela nerobis vsetko ako by sa mu pacilo. Nikto neberie ohlad na teba. Dala by som si na tvojom mieste sancu zacat vztah a rodinu s chlapom bez zavazkov.
My mame zmiešanú rodinu ale toto by som nedala. Pokial s tym priatel nieco nerobi, bude to len horsie. Pride skola, to bude armagedon. Nas 26 rokov. Mas este cestovat po svete a uzivat si zivot. Radsej by som ušla ako v tomto zila ako ty.
Ahoj, ja budem mať 26 a mám snúbenca, ktorý má 2 deti z predošlého vzťahu. Sú, boli a aj budú ťažké dni a veľakrát sa stalo, že som sa musela premáhať v istých situáciách, ale na šťastie je tu viac tých lepších momentov. Lenže v takomto vzťahu, sa veľmi veľa vecí skôr odvíja od partnera, ktorý už deti má. Keby mal môj chlap na háku výchovu detí a skákali by nám tu po hlave a všetko by bolo dovolené, nevedela by som si predstaviť s ním žiť. No aj tak sa našlo veľa vecí, ktoré sme si museli vykomunikovať a potom aj s deťmi. Ale predovšetkým on si sám musel uvedomiť, kde sa robia chyby a bolo to najmä na ňom, ako na otcovi, ktorý to potom vykomunikoval s deťmi. Áno, aj jemu je ľúto, že deti sú raz tam, raz u nás, ale to neznamená, že teraz im treba všetko dovoliť a nevychovávať. Možno v istom momente ich to ukľudní, že je všetko podľa nich, no popravde práve to narobí ešte väčšiu škodu a čím budú staršie, tým to bude horšie.
Treba sa s partnerom otvorene porozprávať a ak stále si bude zatvárať oči pred vecami, bohužiaľ je to zlé. Aj voči jeho dcére a aj voči tebe. To nie je vzťah na ďalšie dieťa. Rovnako treba komunikovať aj s deťmi, čo ich trápi a otvorene sa o tom rozprávať, no to by mal v prvom rade on 🤷🏻♀️ nie len ty. Máte fungovať ako celok, ale on je ten, ktorý má zodpovedný záväzok - dieťa.
Ak s nim ostatnes rataj stym ze 1 jeho dcera 2 jeho mama 3 jeho ex.., a az potom tam budes ty a vase pripadne dieta. Tieto 3 osoby budes mat navzdy vo svojom zivote. Lebo jeho priorita nie si ty .
@subartic Ved toto napadlo aj mna, ci ta nevera ex bola naozaj,dobre si to over,nejak,aby priatel o tom nevedel,, Nejak sa mi to nezda,, vsak nejaky sposob si najdi ci priatel hovori pravdu,hod si aj tajne stretnutie s byvalou,vsak ,ked uz je potom ,byvala by sa ti mala priznat, co bolo vo veci,skratka zacni rec nie o podvode, ale tak vseobecne,,hladaj sposoby aj takych co by o tom vedeli, alebo nech ti on ukaze ak boli manzelia rozvodovy dokument,,,Ten by bol najlepsi, ak tiez len boli priatelia tak bohuzial lmusis robit,tajneho vysetrovatela ty.Bud rada,ze doteraz nemate dieta, Dooobre si to over..,lebo by ta cakalo strááásne trapenie
To je proste zivot s dietatom, ak si taky nechcela, mala si si hladat bezdetnwho. Tvoj popis jeho dcery sa podoba na vacsinu 6 rocnych
@tundra presne
@obludamala veru nie kedze podla psychologicky je mentálne pozadu 🙂 ale dala by som ti to vyskusat … ked zabudne o 5 minut co jedla … ked sama nemoze ist na zachod … musis byt s nou led si ide umyt ruky aby si nezabudla umyt spláchnuť .. ked sa oblieka musis byt pri nej aby nezabudla ze sa ma obliect ..
@obludamala plus sa rozplače za vsetko urobi scénu ze ma vypit cistu vodu alebo si zaniest ceruzky do izby … ked ma ist spat a ona spat nechce tak vyjde 5 krat z izby s vymyslami ze je hladna smadna pocika sa chce ine ponozky … cez den sa ma zahrat chvilku v izbe a 5 krat na mna za 20 min bude kricat 🙏

@subartic som rada ze ai to povedala za mňa … pre neho to je moj minus ze niesom pripravená na rodinu ked z tohto som na nervy 🙂 … ze ako budem ked budme mat vlastne .. ale to bude vlastne … mna tento vztah obmedzil na tolko ze nepamatam kedy som bola s kamoskami vonku …
Podviedla lebo dva roky sme spolu a uz ma 3 priatela 🙂 dva krat sa sťahovala … ta mala ma pekny priklad .. plus moj priatel velmi chcel nech mame malu len my na stalo… to uz som povedala ze nie aj pre jej dobro … ta mala by bola viac s babkou ako s nim …