Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
A mňa by naozaj zaujímalo, prečo ste odmietli spoločnú dovolenku so synom a jeho rodinou. Veď by ste boli s vnúčatkami, a o to Vám predsa ide 🤷🏼♀️
@basullinka lebo by tam bola aj ta nenavidena nevesta.
Ešte som mala chvíľu pochybnosti, ale po argumente, že bozkáva jej syna na ústa, tak ide ona jej deti, mi je to jasné. Prázdninová nuda. Aj štýl písania má mladistvý.
1. Gratulujem tvojmu synovi k tomu, že si vybral úžasnú mamu pre svoje deti.
2. Pointa je v tom, že ty sa nemáš čo s ňou predbiehať.
Až sa mi nechce veriť, že nejde o vymyslenú tému. Opísala si doslova dokonalú mamu a problém v zmysle "nemám problém, vyrobím si". Tiež s mojou dcérou varím, pečiem, pomáha mi naložiť práčku, chodíme na výlety, dovolenku atď. Keby mi niekto vyčíta, že s ňou robím niečo, čo má robiť babka, tak by som doslova ostala kukať ako puk.
Ak je téma naozaj nevymyslená, tak sa skús troška prestaviť a pozerať sa na veci pozitívne - tvoja nevesta je super mamou svojim deťom a nebráni ti v styku s nimi. Ja by som bola veľmi šťastná, keby sa svokra zaujíma o moju dcéru, tj jej vnučku, no ona ju má totálne na háku (cíti sa na babku mladá - má 59). Vidí ju 2-3x ročne, pofoti si ju z každého uhla a to jej stačí.
A k tej hláške, že sa tvári akoby boli deti len jej, tak oni aj sú jej + tvojho syna a to si treba uvedomiť 🙂
Ešte som mala chvíľu pochybnosti, ale po argumente, že bozkáva jej syna na ústa, tak ide ona jej deti, mi je to jasné. Prázdninová nuda. Aj štýl písania má mladistvý.
@ciernysokol je mi jedno čo si myslíte, čierny sokol
@basullinka lebo by tam bola aj ta nenavidena nevesta.
@viestta to mi je jasné, ale chcem si predstaviť ten konštrukt čo sa skrýva v tejto hlave 🤣
@viestta to mi je jasné, ale chcem si predstaviť ten konštrukt čo sa skrýva v tejto hlave 🤣
@basullinka moja zlata, ked sa potentockujeme, take konstrukty ako ona nevyprodukujeme. Vsak uz len to, ze nevesta bozkava jej syna tak preco by ona nemohla bozkavat jej deti... Toto sa moze zrodit len v chorej hlave
@ciernysokol je mi jedno čo si myslíte, čierny sokol
@anonym_autor inak deti skúste radsej napísať nejaký scenár ,z toho budú aj € ,aj zábava
Takto čo
@anonym_autor inak deti skúste radsej napísať nejaký scenár ,z toho budú aj € ,aj zábava
Takto čo
@minenkaa no presne. Viem si predstaviť nejakú takú drámu. Býva o psycho susede, aj o svokre by to šlo, treba prepracovať trochu. Škoda, v tých školách samé hlúposti preberajú, že opis budovy, renesančná poézia, nechápem, prečo deckám nedajú napísať scenár, veď aha, aké šikovné a samy od seba!
@anonym_autor ja mam teda 3 ročné dieťa a veru nebolo NIKDY mimo domu bez rodičov.. Ani u babky, dedka, svokry, svagrinej NIKDE! A mať za babku vás, tak veru chodíte na návštevu raz týždenne na par hodín 🙏 ako kde beriete právo miešať sa do výchovy vašej nevesty? To aké ste mala detstvo by je Vaša vec.. To že ste si posrali vzťah s deťmi a nevenovala ste sa im dostatočne keď boli malé, je tiež len Váš problém. Vy si nemáte čo Vaše komplexy vybijat na vašej neveste.. Sú to jej deti, jej výchova jej všetko.. By ste len babka ktorá ma veru raz do týždňa priniesť buchty, keď Vám to mama vašich vnúčat dovolí 👌
Ja by som fakt povedala, že je to vymyslená téma, keby sme toto nemali doma len v bledoružovom. Moja svokra našťastie nezachádza až tak ďaleko ako Vy, no ako bonus všetky svoje vnúčatá sa snaží kupovať si cez hračky. Žerie jej to ešte to najmladšie vnúča, ostatné ju s príchodom nástupu do základnej školy prekukli. A výsledok správania sa podobného Vášmu? Tie deti k nej nemajú vzťah, odmietajú ju, sami, nikto ich nehucká.
Zo všetkých Vašich komentárov kričí len JA, JA, JA a JA CHCEM. Nerešpektujete nikoho, lebo Vás prekričí Vaše vlastné ego. Tie deti sú ešte malinké, ale pokračujte a samé si budú držať od Vás odstup.
@viestta ja sa cítim zdravá, chcela som byť len ľúbená, v´daka za rady, dobrú noc
@anonym_autor autorka poviem ti toľko aj moja sedemdesiatročná starka by ti s fleku vynadala, že si blbá potom by ai tomu už uverila?? Je mi zle z toho akí sú ľudia sebestrední blbci
@anonym_autor jasne.... Do divadla, do kina, po horách ich vlači. S trojročnou, , hej? No to víš že jo. 🤣🤦🏻♀️
Keď si už vymýšľas, tak aspoň niečo uveritelne povedz.
Kokos a to som chcela dnes večer žehliť 🤣. Ale len sedím na gauči, čítam a nechápem. Autorka, naozaj úprimne, navštív odborníka. Ty byť moja svokra, vnučky už neuvidíš.
@anonymny_autor prepac ale toto nemyslis vazne. Kazdy normalny clovek vie ze deti sa na usta nebozkaju uz len z toho dovodu ze tusim herpes? 🤔 moze byt u deti velmi velmi nebezpecny. A dovolenka s 3 a 6 rocnymi detmi?
Pozri ja som s neterou od jej narodenia a sama sestra povie ze sa nestara co robime. Tesi sa ked je so mnou lebo teta je teta ALE sestre mala povie ze ju lubi lebo je jej MAMA. Nedavaj na rovnake miesto mamu a babku a vlastne co ti vadi?
@anonym_autor jasne.... Do divadla, do kina, po horách ich vlači. S trojročnou, , hej? No to víš že jo. 🤣🤦🏻♀️
Keď si už vymýšľas, tak aspoň niečo uveritelne povedz.
@bielasovicka čo je na tom čudné ? naštuduj si, v divadle sú predstavenia pre deti do 3 rokov, na túry chodia s nosičmi... ty asi dobrá mater nebudeš
To ako vážne? Mam dve dievčatá a robím s nimi všetko. Varíme, pecieme, hráme sa, lepíme, tvoríme, kopeme si loptu, cestujeme, chodíme na akcie, kreslime, balíme sa spolu na dovolenku, chodíme na návštevy, do cukrárne, na zmrzlinu a ďalších tisíc aktivít. Sú to predsa moje deti a nebudem sa spoliehať na to, či sa babkám niečo chce alebo či by mali byť v niečom prvé. Tvoja nevesta je matka, za ktorú môžu byť jej deti vďačné. Veď sa im venuje na 150%. Zober ich kam chceš s nerieš, či tam už s nevestou boli. Mam pocit, že ty chceš byť ta dokonala a prvá, lenze tvoja nevesta je šikovná a obetavý a očividne ti to riadne vadí.
@anonym_autor ako no nech sa nikto namna nehnevá ale toto je snáď privilégium že tieto prvé zážitky majú mať rodicia s deťmi tak ako ste ich mala vy a nie súťažiava babička ktorá sa sťažuje že je o deti postarane
No a keď vidím vašu komunikáciu tak ty budeš svokra za milon 🙈🤦
@anonym_autor Ale vnúčatká na pusinky už bozkáva nevesta. Zas len opakuješ po nej. Bozkávaj ich napríklad na zadky, to určite nevesta nerobí 🤭👌.
Ženy, to si ešte stále myslíte, že toto nie je vymyslené?
@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.
@anonym_autor nie je privilegiom kazdej babky piect buchty.
U nas piekla buchty a kolace moja mama. Moja babka robila snicle. Vzdy iba kvoli mne. A na kupalisko so mnou nechodila. Stacil aj obycajny potok. Dvor, pes, slepky, zahrada...
To iste som sice mala aj doma, ale u babky to malo ine caro. Ani na vylety som s babkou nechodila, na tie ma bravali rodicia. A ked som mala problem, utekala som za rodicmi, za otcom, za mamou, nie za babkou. Napriek tomu som sa k babke na prazdniny hrnula s radostou. Mam na detstvo s nou krasne spomienky. Lebo nemala potrebu s nikym sutazit, byt lepsia, len ma proste a jednoducho mala rada.
Takze sa trosicku ukludni, prestan sutazit, a vnucencom daj hlavne lasku.
Az potom budes nezabudnutelna babka.
@anonym_autor strašné, pre dobro teba aj tvojej rodiny, navštív odborníka.
@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.
@anonym_autor aj ja som babka... Ale to čo teba vytáča, mňa skôr teší. Ziarlis na nevestu, ale mala by si sa tešiť, že je o deti tvojho syna perfektne postarané. Urob im pohodový deň doma a zakonči to opekackou špekáčikov na poličke... To ešte možno nezažili...
@anonym_autor aj ja som babka... Ale to čo teba vytáča, mňa skôr teší. Ziarlis na nevestu, ale mala by si sa tešiť, že je o deti tvojho syna perfektne postarané. Urob im pohodový deň doma a zakonči to opekackou špekáčikov na poličke... To ešte možno nezažili...
@xenia65 paličke
@anonym_autor podla mna vobec nic nie je nespravne. Len tvoje vnimanie je pokrivene. Mala by si sa uvolnit a prestat to riesit.
@anonym_autor ako môžeš chcieť na noc také deti, ktoré sa koja? Keď ani toľkoto nevieš, tak máš fakt nejaký problém.
@bielasovicka čo je na tom čudné ? naštuduj si, v divadle sú predstavenia pre deti do 3 rokov, na túry chodia s nosičmi... ty asi dobrá mater nebudeš
@anonym_autor mater si ty, ja som matka.
@anonym_autor ja sa ti chcem naopak velmi podakovat, ze si sa s nami podelila s tvojim pribehom 🫶 myslela som si, ze mam hroznu svokru🫣 od dnes to vidim o nieco menej zle🫣😏🙃🙏 ocividne su aj horsie 👏
@anonym_autor tvojim problemom nie je tvoja "dokonala nevesta", ale tvoje vlastne pocity menejcennosti a dosledok toho je tvoje neustale porovnannie s nevestou.
Vies, keby si bola bola sama so sebou spokojna, tak by si bola stastna aku manzelku si tvoj vybral , aka je z nej uzasna matka a bola by si za nu nesmierne vdacna.
Takto s nou sutazis a vychadzas ako porazena, lebo ju nevidis normálnym pohladom.
Aj ona je clovek s chybami a potrebami. Skus si pozriet do srdca a hladat v com si vynimocna, v com si skvela a daj si cas, aby si sa prijala a popracovala na svojom vedomi vlastnej hodnoty, a potom skus navrhnut a spytat sa v com by si svojej neveste mohla pomoct pripadne povedat v com by mohla pomoct ona tebe.....proste taky normalny nesutazivy vztah
@anonym_autor Buď rada, že sa tvoja nevesta tak príkladne stará o tvoje vnúčatá.

A mňa by naozaj zaujímalo, prečo ste odmietli spoločnú dovolenku so synom a jeho rodinou. Veď by ste boli s vnúčatkami, a o to Vám predsa ide 🤷🏼♀️