Ako sa vysporiadať s "dokonalou" nevestou?
Dobrý deň ženy, stále len čítam aké sú svokry zlé, tak vám skúsim opísať našu opačnú situáciu - naprd nevesta. Asi ani nepotrebujem počuť rady, skôr sa vyžalovať. Mám 66 rokov, som aktívna, čerstvá dôchodkyňa a na vnúčatá som sa tešila už odkedy odišli moje deti z domu. Lenže dostala som do daru nevestu s ktorou ma nebaví už predbiehať sa. Je to veľmi akčná mater ktorú nemôžem vystáť, všetko by chcela robiť s deťmi ona, čo vám len napadne a potom keď ich varujem, netešia sa lebo nič pre nich u mňa nie je nové. Ona snimi aj vypeká koláče, aj spolu varia, veľa kreslia, tvoria rôzne veci z papiera a iných materiálov. Tancujú, spievajú, hrajú na hudobné nástroje. Majú veľkú záhrada kde spolu záhradničia a potom oberajú čo vypestovali. Chodia stále na výlety, či po prírode, po hradoch a zámkoch, zoologických záhradách, hernia, horách a veľa aj do zahraničia. Berie ich do divadla, kina, na detské koncerty... no všetko. Proste si myslí o sebe že sú to len jej deti a my nemôžeme s dedkom robiť nič nové. Minule som jej volala či môžem deti zobrať na kúpalisko, súhlasila. Prišli sme na kúpalisko a deti sa síce tešili, ale nezabudli povedať že je voda teplejšia ako minule - jasné, už tam sňou boli. Ako jej dohovoriť a vysvetliť jej že ja som tu babka a niektoré veci mám proste robiť iba ja s deťmi keď sú u mňa na prázdninách ? Chcela by som byť tradičná babka čo upečie buchty a zoberie deti na výlet, ale všetko čo spravím už poznajú... síce sa vždy tešia ale ja už nevidím tú iskru že jej babka super si to vymyslela, toto povieme mame.
@anonym_autor milá babka, mas 66 rokov a istotne vela zivotnej mudrosti. Ako babka mas jedinecnu a nadhernu poziciu- si k vnucatkam prirodzene blizsie ako rodicia, ktori sa musia starat nepretrzite, ktori musia zarabat a vsetko zabezpecovat. Ako babke ti uplne staci, ak budes okolo seba vyzarovat lasku, radost a teplo. Staci, ked im das pozornost v pritomnom okamihu, ktoru v takej miere mozno nenajdu ani u mamky...deti si nebudu pamatat, kde vsade boli, ale ako sa pri tebe (samozrejme aj pri rodicoch) citili...uzivaj si tuto krasnu poziciu...a je uplne jedno, ci to bude pri cerstvo upecenych buchtach, alebo na kupalisku, kde uz boli s mamkou. Mimochodom, nevestu mozes skutocne jedine pochvalit...bola by si azda radsej, keby bola pre detmi casto duchom nepritomna a travila cas napriklad na mobile?
@anonym_autor ty si šialená, nevesta je zjavne normálna žena, ktorá si svoje deti a cas s nimi uziva
Ty kokso, divná diskusia, len s úžasom čítam. Ak si to ešte nevzdala s čítaním, asi sa od toho budeš musieť nejak odosobniť. Tie decká majú v podstate všetko a čokoľvek pridáš ty alebo aj ona, bude pre nich len ďalšia vec do radu k vsetkým tým ostatným veciam a zážitkom čo dostanú. Život a zážitky nadiktované matkou. Počítam že príde tvoja chvíľa neskôr podľa toho čo som v podobných prípadoch videla. Decká sa dostanú do puberty, mama bude ťažko brať ich rastúcu nezávislosť a to v nich vyvolá reakciu možno aj dosť ťazkú lebo neviem či sa takto naučia vážiť si veci, ľudí, zarobené peniaze. Proste a ňou nesúťaž. Pozoruj ich počúvaj dopraj im slobodu a samostatnosť primeranú ich veku.
@anonym_autor blahoželám synovi k dobrému výberu manželky a matky svojich detí, žiaľ rodičov sa vybrať nedá, nuž má teba..
@viestta Keď sa vnučky narodili a ja som ich chcela na noc, bolo mi povedané že sa koja a nemôžem im dávať v noci mlieko z fľaše. Chápem je to privilégium matky. Tak isto je privilegium babky piecť buchty, ale nie, pečie ich ona.
@anonym_autor to odkedy mama nemoze piect buchty?To maju tie deti hladovat a cakat na prazdniny,aby im ich upiekla babka??Jasne ze nevesta upecie buchty aj kolace svojim detom,to je odkedy vysada babky?Sak pecie aj mama aj babka,tak to bolo u nas,buchty boli tam-pri kom som sa prave nachadzala.U mamy,u babky,u krsnej,u sestry atd...a nikto ma nebraval na vylety a nerobil mi program.Ten som si musela robit sama.Babka bola hospodarka gazdina,druha babka domased a mama nato nebola,sem tam ma vzala na jarmok-na cigansku.A som rada aj zato,deti z decaku nemaju ani to.Neries blboviny,tvoje vnucky maju skvelu mamu a to je najdolezitejsie.Ty si uz len do poctu.Uzivaj si seba a najdi si konicky a nelipni na vnucatach,tie budu mat vzdy pre teba iba vymedzeny cas a ked budu starsie uvidis ich raz do roka
Zajtra zober vnúčence k psychológovi a ukáž im, že k nemu budeš odteraz chodit pravidelne a práve oni sú prvé, ktoré mali tú česť ťa k nemu sprevádzať. 🥰😘
Klobúk dole pred nevestou, vyzerá ze je to jedna sikovna zena, úžasná matka a milujúca manželka. Ja mat takú svokru ako si ty, tak sa odstahujem cez pol sveta, co najďalej od teba a potom sa mozes stretávať s vnucatmi len cez teams. Mimochodom, u nas sa peklo aj doma aj so starkou, nikdy sa nepretekala ako ty a stále máme k sebe blízky vzťah, ale keby bola taka sibnyta ako ty, tak by to tak isto nebolo.
@anonym_autor Sú to len jej deti hlavne, je úžasna matka. Problém vidím niekde inde,ale nevesta to nie je. Ty si si svoje detí vychovala ako si uznala za vhodné. Ona tiež vychováva a bude to robiť podľa seba. Tak ju prosím nechajte. Ty nemôžeš súperiť s rodičom. Ale to robíš.
Nemozes nevestu vydelovat, ze toto a hento nema s detmi robit, lebo to chces robit ty. Nevesta je velmi sikovna a asi ma dobry time management a vela energie, wow🙂 pretekas sa s nou skor ty, lebo chces byt viac, ako ich mama. Kazdy da to, co moze. Radsej chces aby boli deti zanedbane a k tebe chodili vyplakavat? Urcite sa najdu aktivity, ktore este nerobili a som si ista, ze ich laska a vztah ku vam nestoji na tom, kto ich kam zobral a co viac s nimi robil. Mne stacilo, ze moji stari rodicia "boli" 🙂 boli starsi, nerobili sme nic specialne, zobrali ma max na hojdacky do parku a predsa na to rada spominam.
Toto je vymyslené, že? Strašne trápne a okato vymyslené témy sú tu v poslednej dobe. Stráca to tu úroveň. Mám pocit, že sem chodia buď zúfalky bez sebaúcty čo si zobrali nevzdelané agresívne hovadá a lakomcov, alebo úplne na hlavu postavené do oči bijúce vymyslené diskusie. Ešte zopár mamičiek čo si sem tam do niekoho kopnú aby si uľavili..a zopár sem zavíta z nostalgie, keď to tu ešte malo ako takú úroveň
Na mňa nepôsobí nevesta ako problém, skôr vy. Máte vedľa seba ženu, ktorá sa deťom venuje naplno, učí ich veci, ktoré veľa rodičov ani nezvláda, a namiesto toho, aby ste boli rada, že vnúčatá majú takú mamu, riešite, že vám “ukradla” nápady. To nie je súťaž o body babky vs. mamy.
Možno by bolo lepšie prestať sa hnevať a porovnávať a skúsiť vymyslieť niečo vlastné, namiesto toho, aby ste sa sťažovali, že všetko už videli. Lebo takto to pôsobí, že vám viac prekáža šikovnosť nevesty než radosť vnúčat. A úprimne, to je skôr vaša frustrácia, nie jej vina.
Dobra babka je ta, ktora vnucatka lubi. Nie zabezpecuje I'm milion aktivit,ebo ma Tu potrebu.
Moje babky nam varili uzasne veci, na ktore sme sa k nim tesili. Velka cast programu u nich Bola ta, ze sme boli sucastou ich dennych povinnosti, lebo tak to v tom case fungovalo (90te roky). Chodili sme do zahrady, na rolu, ku vcelam, na datelinu, k miestnemu potociku ci jazeru. Uvili Nas strikovat, dovolili pomahat napr. Robit sulance. Piekli nam buchty , pizza, kolace, vsetko, co sme mali radi. A hlavne Nas lubili a venovali svoj cas.
AJ moj drobec sa tesi, ked babky a dedkovia pridu, lebo sa hraju s nim, ako sa mu paci, citaju mu knizky a hlavne su tam prenho, venuju mi plnu pozornost. Ale to vsetko.len.preto, ze na prvom mieste nie je ich ego, ale vnucik, ktoreho lubia. On ich za to vyobjima, vybozkava a nevie sa ich dockat.
Dobra babka je ta, ktora vnucatka lubi. Nie zabezpecuje I'm milion aktivit,ebo ma Tu potrebu.
Moje babky nam varili uzasne veci, na ktore sme sa k nim tesili. Velka cast programu u nich Bola ta, ze sme boli sucastou ich dennych povinnosti, lebo tak to v tom case fungovalo (90te roky). Chodili sme do zahrady, na rolu, ku vcelam, na datelinu, k miestnemu potociku ci jazeru. Uvili Nas strikovat, dovolili pomahat napr. Robit sulance. Piekli nam buchty , pizza, kolace, vsetko, co sme mali radi. A hlavne Nas lubili a venovali svoj cas.
AJ moj drobec sa tesi, ked babky a dedkovia pridu, lebo sa hraju s nim, ako sa mu paci, citaju mu knizky a hlavne su tam prenho, venuju mi plnu pozornost. Ale to vsetko.len.preto, ze na prvom mieste nie je ich ego, ale vnucik, ktoreho lubia. On ich za to vyobjima, vybozkava a nevie sa ich dockat.
@zuzuliatko18 presne,moja babka už nevládala,ledva prešla z izby do kuchyne a môj syn ju miloval. Prišli sme dala mu sušienky a mlieko a sadla si s ním kresliť. Vydržali hodiny.
Dobrý večer, ospravedlňujem sa že píšem až teraz, ale bolo mi ztýchto útokov lútostivo...Tak som sa nad sebou aj trochu zamyslela ale mne to jednoducho nedá. Toľko nespravodlivostí sa mi vybaví a už sa zas len hnevám. Skúšala som dievčatám vymyslieť niečo nové. Spýtala som sa nevesty a syna či ich môžeme zobrať v lete do Bulharska. Syn mi povedal že nech ideme spolu lebo že na toto sú baby malé (3 a 5). Tak čo mám robiť ? Ani sme radšej neišli, určite mu to nariadila tá jeho žena.
@anonym_autor asi vazne vymyslena tema, ale ak nie. U nas by nikto nemal taky sialeny napad nechat tak male deti len s babkou a v zahranici! Ja sa necudujem, ze tvoj syn ti to z fleku zamietol!
A bozkavat na usta?? V ziadnom pripade! Nerobili a nerobime to ani my ako rodicia a nikto iny to este dlho predlho robit nebude. Az ked si najdu frajera ci frajerku.
@anjelicek26 je ťažké nepredbiehať sa, ja keď som bola mladá a niečo sa stalo, utekala som sa vyžalovať mojej babke... ale ja už teraz viem že keď sa niečo prihodí mojim vnučkám ani si na mňa nespomenú, budú utekať hneď mame pod sukňu
@anonym_autor navrhujem ti chodit so svojim muzom po dovolenkach (exotika, more, hory, bike, tury, kde sa len da).. nevesta nech si svoje deti teda riesi.. uzivajte si s muzom…
Ze vás ešte baví živiť trolla
@anonym_autor a ta nevesta je aj zamestnana? Vsak toto je ako z filmu o dokonalej matke,, 🫣 neverim..
Skor ako dohovorit, by som poradila sa normalne porozpravat, povedat jej o svojich pocitoch a poprosit ju, nech da navrhy co mozete ako stary rodicia pre deti urobit nove/ine/inak aby z toho mali zazitok..ak je taka super matka, urcite je aj super nevesta a rada poradi,, neexistuje aby s rodicmi zazili vsetko a ak ano sposobov je vzdy vela.
@anonym_autor tak si s nimi sadni a nech ti hovoria zazitky s mamou 😃 ...v tomto budes jedinecna.
Toto je nejaky socialny experiment, ze? Ze???!!!
dievčatá, tak ja som si zistila čo to je ten troll a teda nerozumiem vám, kto a načo by si vymýšlal takpto tému
ďakujem za rady, problém som si už vyriešila
dievčatá, tak ja som si zistila čo to je ten troll a teda nerozumiem vám, kto a načo by si vymýšlal takpto tému
@anonym_autor dala si si transplantovať rozum?
@anonym_autor kto by vymyslal? Napriklad ty. Naco? To hadam vies aspon ty, lebo my to vediet nemozeme. Ak si si to nevymyslele, tak je to este horsia tragedia ako keby to bolo len vymyslene. Lutujem zvysok tvojej rodiny. Vnucky, nevestu, syna a aj tvojho muza (presne v tomto poradi). Ostatni pribuzni maju tiez velmi bohate skusenosti, vsak? Myslis si, ze si majitelka patentu na rozum. No nie si...
@anonym_autor vyriešila? Konečne tak dúfam že od dnes budu mat od teba pokoj 🙏
@anonym_autor navštevuješ konečne psychiatra?
@anonym_autor To som celkom zvedavá ako.
@anonym_autor Ja by som autorke odporučila, aby už viac nepridávala príspevky do tejto diskusie a možno ani do žiadnych iných, pretože každým jedným sa ešte viac strápňuje a stále viac ukazuje svoju "inteligenciu". Neveste držím palce, aby to s takouto svokrou vydržala čo najdlhšie, má môj obdiv za to, že sa tak venuje deťom ako asi málokto v dnešnej dobe z rôznych dôvodov...
Ja ta úplne chápem. Tiež mám takú nevestu a vyriešila som to tak,ze som si na ňu raz počkala, keď šla večer z práce, dala jej na hlavu vrece a vopchala ju do pivnice. Už je tam 5 rokov a deti si myslia,že ich opustila. Od vtedy som najlepšia babka, vnúčatá o mne v škole píšu slohové práce, kreslia ma na vytvarnej výchove a už som bola aj u Vila Rozborila....a nevesta? Takto sedí v pivnici:

ani som necitala dalej ako prvu stranu, je to vymysel, niekto sa nudi