Ako sa vysporiadať s nechutným jedlom u svokry?
Vydala som sa do rodiny, kde jedlo = vďačnosť. Ja tomu rozumiem, ani u nás sa neplytvalo, ale proste keď niečo nechutilo, tak sa to u nás nejedlo. Ale u muža je to inak, tam jedlo = musíš byť vďačný, veď je to len jedlo. Čo by deti v Somálsku za to dali. A treba poďakovať, pochváliť, niekedy sa cítim ako v Pelíškach. Našťastie mužova mamina varí dobre, doteraz sme nemuseli nič riešiť. Jeme u nej tak 3x do roka.
Môj muž keď sa u mojich rodičov naje, nikdy nefrfle, aj keď mne potom povie že mu nechutila polievka, ale je to len jedlo, nemusí to vždy chutiť, zje a mojej mame povie že to bolo dobré a že ďakuje.
Dnes sme boli u manželovej maminy na obede, nabrala mäso, už pri prvom hryze ma naplo že tak teda ja neviem ako toto dám. Najprv som myslela že to je pokazené. Hnus. Ukázalo sa že to je kačacia pečeň a už som vedela že tak na toto keby si dovolím niečo povedať, zahrabú ma pod čiernu zem. Nič som nepovedala, len som to rýchlo hodila do seba nech je kľud, schovávala ako ma napínalo. Všetci ostatní že mňam aká lahoda. A tak nás jeho mamina pozvala aj na zajtra, že má toho dosť. Pošuškala som mužovi že nie, ak chce nech ide sám ale ja to už nedám. A on ostal prekvapený že čo mám za problém, veď to bolo vynikajúce. Mne to proste nešlo dole krkom.
Nebolo to všetko, začalo ma napínať, pachuť, úplne sa mi zastavilo trávenie, zle, stiahlo mi hrdlo, silná úzkosť do toho, vyrážalo mi to až do chrbta. Tak som povedala že už musím ísť domov poprať, muž šiel so mnou. Cestou som sa rozplakala že to bolo fakt otrasné, že čakala som fakt hocičo ale toto proste nedám, je mi strašne zle. 2 hodiny som preležala v kŕčoch. Sóda, Fatra, asi 50 chlorel, ume slivku som si dala, pangamin bifi, nič nepomohlo. Prešlo 8 hodín a ja bolesti za hrudníkom zrejme z toho ako mi vybehla kyselina. Už sa teším na noc...
Proste som povedala aj mužovi že buď nabudúce jeho mamine poviem že mi to nechutí a on ma v tom podporí, alebo u nej odmietam jesť čokoľvek nech nemusím potom riešiť takéto trapasy. Keby mi neprišlo tak zle, tak verím tomu že sa bude vzpierať, ale keďže videl v akom som stave, aká som bledozelená a ako ma trasie, povedal že ani jemu polievka u mojej mamy nechutila a bol by radšej keby mohol povedať nie. Lenže u mojej mamy môže! Ako keby ho doteraz ani nenapadla taká možnosť že sa dá odmietnuť jedlo. Dohodli sme sa že to začneme trénovať. Proste nie, toto jesť nebudem, nechutí mi to. On má teraz pocit že ale to je hrozne nevďačné, mame to hrozne ublíži. Ja som v tom že odmietam takto ubližovať sama sebe len preto aby som neublížila niekomu inému.
Ako by ste sa zachovali vy?
Ja nechapem ze si dospela zena nevie povedat ze nieco jest proste nebude.Pecen by som ani ja do ust nedala.So svokrami je tazko.My sme s muzom spolu cez 20 rokov a napriklad teraz na velku noc si 100krat vypocujem preco nejem typicke velkonocne jedla.No proste nejem udene, sunku ani klobasy.Je to nezdrave a je mi z toho tazko.Takisto ani detom udene nedavam.Inak svokra vari super,vzdy ju aj pochvalim.Ale ma problem ze si nedam z oblozenej misy.Ale to jej problem.Ja si kvoli nejakym ich zvykom zdravie nicit nebudem.
@anonym_b5aebb Tak údené, šunka, klobásy sa ani u nás moc nejedia. Paradoxne toto sú presne tie jedlá ktoré mi nejako nechutia, ale zjem ich a nebýva mi po nich zle. Proste také to - veď je to len jedlo, zjem a čo sa mi stane, aspoň nebudem hladovať. A myslela som si že toto dopadne rovnako, nejak to zjem a dobre bude. Ale nebolo.
@anonym_b5aebb Tak údené, šunka, klobásy sa ani u nás moc nejedia. Paradoxne toto sú presne tie jedlá ktoré mi nejako nechutia, ale zjem ich a nebýva mi po nich zle. Proste také to - veď je to len jedlo, zjem a čo sa mi stane, aspoň nebudem hladovať. A myslela som si že toto dopadne rovnako, nejak to zjem a dobre bude. Ale nebolo.
@anonym_autor pečeň ani ja nezjem ešte tak kuraciu málinko na cibuľke že je viac cibule ako pečene...a to ja som presne ten typ čo zje všetko čo nezje mňa.
@anonym_3a1a72 kačacia pečeň delikatesa? Pre teba možno. Mňa by z toho smradu naplo už pri bráne
@anonym_4b9a40 z akého smradu, prosím ta? Je to tepelne upravené, však ju neješ surovú? 🙄
@citronove_koliesko mne to nevadi. Ostane urobim pomazanku. Ale kacacia neostane.
S glazovanym jablkom je to ako predjedlo.
Urcite nepodavali hlavne jedlo kacaciu pecen so stavou a prilohou.
@natalka13 urcite to ako hlavne jedlo podavali, s ryzou, pise autorka.
Ja pecen milujem, ale na druhy den by som ju nejedla, a hlavne nepodavala niekomu inemu. Je to minutka nie gulas.
@loliki podla popisu kacaciu pecen s ryzou.
@anonym_3a1a72 oni tej pecienky mali vela aj na druhy den ju podavali😁
@natalka13 tomuto veľmi neverím, úprimne… kacacia pečeň sa nerobí na prirodno, na to je príliš drahá a je to škoda. To ako keby dal niekto mäso na steak do guláša. Možno to bola klasická kuracia pečeň a svokra ju nevie pripraviť, tak zhorkla. Stále si ale myslím, že dospela osoba by si mala nabrať sama toľko, koľko zje. Však neplytvame jedlom predsa. A keď už to teda za žiadnych okolnosti neviem zjesť, tak to treba odkomunikovať a nie písať na MK ako jej chuderke bolo a zlá zlá svokra…
@anonym_4b9a40 z akého smradu, prosím ta? Je to tepelne upravené, však ju neješ surovú? 🙄
@anonym_3a1a72 mne smrdí, tebe nemusí 🙂 Niekomu smrdí aj vývar, cesnak, brokolica 🤥
@anonym_3a1a72 mne smrdí, tebe nemusí 🙂 Niekomu smrdí aj vývar, cesnak, brokolica 🤥
@anonym_4b9a40 Ja som ten smrad cítila, ale fakt prvé čo mi napadlo že či nie som tehotná keď všetci sa tak tešili len mne to smrdelo :D Fakt som myslela že ja mám nejaký problém. Bolo mi trápne tam byť jediná problémová.
@tetapetra Teraz sa zamýšľam nad tým či to naozaj len mne tak strašne nechutilo, alebo aj ostatným a len hrali že hej. Švagriná až mľaskala ako jej to chutilo, muž len povedal že dobré, švagor (jej syn) bol ticho ale zjedol to, svokra bolo vidno ako si to vychutnáva, ja som tiež bola ticho zrejme si tiež mysleli že som v pohode, Teraz mi volala moja mama a pýtala sa ma ako mi je a povedala že som dobrá, že ona keby zjedla hocijakú pečeň tak 3 dni strávi nad záchodom, že to by ju ani nenapadlo ako sviatočné jedlo robiť pečeň že to veľa ľudí neznáša :D :D :D
@anonym_autor ja milujem pečeň. Ale zase ja zjem všetko aj plucka na smotane 😂 aj držkovú. Aj ti to nesadlo, aj nechutilo. Beriem,že vás asi chcela svokra pohostiť, no nevidalo. Ja by som ti to nedala 😉
@anonym_autor ja u svokry nejedávam vôbec. Všetko čo varí je nasiaknuté olejom, masťou a nejakým divný smradom, vždy tým istým. Ona vie aj zo šalátu spraviť mastné nechutné jedlo. A o polievkach ani nehovorím. Proste mi to nejde dolu krkom. No ja som sa ohradila ešte vtedy, keď bola len potencionálnou svokrou. Keďže sme u nich bývali nejaky čas, musela si horko ťažko zvykať že som jej jedlo odmietala, bola aj kus nepríjemná ale tak mne to bolo jedno. Nech je ofučaná koľko chce, ja nepotrebujem aby ma po jej jedlách bolel žalúdok ďalší týždeň. Keď nás pozvala k nim na poschodie na obed tak som si nosila svoje jedlo, zvykla si. 😄 Treba v prvom rade myslieť na seba.
@anonym_autor veď normálne si mala povedať, že nemáš rada vnútornosti. Ja som svokre vzdy povedala, ak som niečo nejedla. Raz sme k nej došli nečakane a mala urobené kuracie srdiečka na smotane a kolienka. No vynukavala nám to, ale obaja sme jej povedali, ze to nemáme radi. Bola smutná, ale prežila to. Mňa už ten pach napínal na zvracanie, presne ako z pečienky.
@anonym_919480 fíha, no tak ty si iná fajnovka. Teba by som doma mat nechcela. Neznášam takéto slečinky fajnové.
@anonym_1aadc3 no ani ma nemusíš. Ja mam svoju vlastnú domácnosť, kde varím aj mužovi aj deťom. A predstav si ze on miluje guláš, rezne aj kolienka. Ja mu to aj varím, len ja si nedám. Preto hovorím ja tým nikoho nezatazujem. A už len tvoja hnusná, povrchna odpoveď svedčí o tebe. Takže sa neboj k takým ľuďom ako ty, by som určite nikdy nešla. Som zvedava ci by si my to povedala aj do očí. Pretože ja som slušná a také jedlo slušne odmietnem. Ani deti nenútim jest co im nechuti.
Co si mala? Aj moje deti by vedeli povedat,ze to jest nebudu. Moji svokrovci su tiez taki,ze do poslednej omrvinky vsetko zjest. Ale ja sa s tym nebabrem. Ked mam nejake maso,co mi nechuti,nevysvetlujem, dam to bokom a dolozim si len prilohu. Opytam sa muza,ci to chce dojest,a ked nie,tak nie. A co ako,ma vyhodia z rodiny,ci co,ked to tam necham?😀 A keby to bolo vyslovene nieco,co nejem,tak to poviem a dam si len prilohu.
Tak z mužovho - poviem jej že nám bolo ťažko - sa vykľul celkom zaujímavý rozhovor 😂😂😂
"Mama, mne bolo len ťažko, ale ju to dalo riadne dole, od včerajšieho obeda zjedla kopček ryže a pol jablka, ťahá nohy za sebou, prosím ťa vnútornosti nám už v živote nerob lebo ti vravím, ona ti nepovie že jej to nechutí, ona to zje a ja sa potom nevyspím lebo celú noc dávam pozor či nejde grcať 😂😂😂 takže vnútornosti - mama - nikdy viac dobre?"
@anonym_autor za mna si nesvojpravna? Jednoducho poviem, že toto si neprosím. A dám si len ryzu/zemiaky, šalát... aj piť ta nútia proti tvojej vôli?
@anonym_autor nikdy v zivote a to sa u nas teda nevyberalo, som nejedla u nikoho nic nasilu... co vam drbe ? to vazne sa budem davit jedlom, len aby som nepovedala, ze to nemam rada? ani keby mi papez serviroval... da sa slusne odmietnut... ak vies ty, ze jeho mama vari hrozne a jemu u tvojej mami nechuti... jednoducho tam co? NEJEDZTE. problem vyrieseny...
@anonym_autor nikdy v zivote a to sa u nas teda nevyberalo, som nejedla u nikoho nic nasilu... co vam drbe ? to vazne sa budem davit jedlom, len aby som nepovedala, ze to nemam rada? ani keby mi papez serviroval... da sa slusne odmietnut... ak vies ty, ze jeho mama vari hrozne a jemu u tvojej mami nechuti... jednoducho tam co? NEJEDZTE. problem vyrieseny...
@anonym_00ef41 No počkať, naše mamy varia výborne. A mne u jeho mamy chutí. Stane sa samozrejme že nie, ale nikdy to nie je až tak zlé že by som to nezjedla. Alkohol vie že nepijem. Sú veci ktoré vie že nejem lebo ma už viezli do nemocnice. Ale o vnútornostiach sme sa nikdy nebavili, nebol na to dôvod, nikdy to nenaservírovala, a netušila že ja ani neviem čo to je. Proste stalo sa, nevedela som ako zareagovať, úplne som zamrzla, keby si bola v tej situácii tak pochopíš. A hlavne - ona sa snažila a bolo vidno ako sa tešila že všetci to tam vychvaľujú, trápne mi bolo. To nebola žiadna z tých situácii že toto fakt nedám, nehnevajte sa, toto bolo vyslovene že pustila som sa do toho a až potom ma zmrvilo že to čo je za hnus toto... a nevedela som reagovať v tom momente tak som to hodila do seba tak ako to bolo. Chyba, viem.
@anonym_00ef41 No počkať, naše mamy varia výborne. A mne u jeho mamy chutí. Stane sa samozrejme že nie, ale nikdy to nie je až tak zlé že by som to nezjedla. Alkohol vie že nepijem. Sú veci ktoré vie že nejem lebo ma už viezli do nemocnice. Ale o vnútornostiach sme sa nikdy nebavili, nebol na to dôvod, nikdy to nenaservírovala, a netušila že ja ani neviem čo to je. Proste stalo sa, nevedela som ako zareagovať, úplne som zamrzla, keby si bola v tej situácii tak pochopíš. A hlavne - ona sa snažila a bolo vidno ako sa tešila že všetci to tam vychvaľujú, trápne mi bolo. To nebola žiadna z tých situácii že toto fakt nedám, nehnevajte sa, toto bolo vyslovene že pustila som sa do toho a až potom ma zmrvilo že to čo je za hnus toto... a nevedela som reagovať v tom momente tak som to hodila do seba tak ako to bolo. Chyba, viem.
@anonym_autor mojho priatela kamosi su vsetci polovnici... varili jagerak, vsetci sa isli posrat... dala som do ust. iba stavu, vedela som ze ten mošleg jest isto nebudem, podakovala som a viac to do ust nikdy nedam... nevedela som ale , ze to nelubim... zial pachuť pečienky proste mi nejde... ak neviem , co idem jest... spytam sa a ak je to mimo misu, proste to nejem... ale ty si to jedla dalej.... len aby si ju neurazila... prepac ale normalne by som to vyplula do servitky a bolo by... trochu bud svojpravna
Kto doma chova napr kacky, tak ma pomerne velke mnozstvo aj ich peceni.
@venom19 my chováme kačky a nie, nemáme veľa pečeni… upecie sa napríklad cez jarmok kacka-dve, spolu s pečeňou, čo je delikatesa… alebo sa z nich urobi pečeňova paštéta, zasa na špeciálnu príležitosť.
@anonym_autor strasne, ale strasne to hrotis, natahujes, prehanas. Krce, soda, fatra, bifi, pangamin.... vrtas sa v tom druhy den. Zachranku si si mala zavolat. nechcem jest, poviem nie, dakujem. Robis z komara dinosaura. A teda my mame domace kacice, ja pecienku nejem, ale to mame iva kusok, taku delikatesu, nie ze s ryzou na dva dni pre celu rodinu. Blbost.
Ešte niesom svokra, ale týmto som si prešla u svojej svokry aj u seba samej už keď si syn začal nosiť priateľku domov.
U nás doma som zjedla všetko, pretože sa neriešilo či to chcem jesť ale či je to DOBRE UVARENÉ (recept).U nás sa proste v rodine vždy hľadá najlepší recept.Na všetko (aj zákusky,koláče..)
U svokry som zo slušnosti zjedla vždy ale ona korenila minimálne a nesolila lebo bola slabý (!)kardiak.Teda všetko "vyzeralo" ako to -či ono ale keď už fašírky chutia rovnako ako neosolené ,bez chuti zemiaky,si rada,že ti nedala dupľu.
A teraz k tej priateľke synovej.Tiež milé dievča ako ty, čo zjedla všetko..A potom mi syn tajne chodil celé 3 roky zvestovať,čo ona nemá rada a čo nemám variť,keď je u nás cez víkend.Nejde o to ,že neviem variť,napríklad bryndzové halušky si dala za vagón hoci "ona sa drží,ona papá ako myška", aj zákusok si vždy dala lebo "lúbi".A tak som si robila zoznam čo jej variť, a keď zoznam mal už 10 položiek, tak mi docvaklo. Ona je len vymýšľavá fiflenka a ja jej vyváram a behám jej okolo rite.
Prečo toto píšem?Ak človek má nejakú alergiu alebo problémov so žlčníkom ,absolútne tieto veci chápem.Ak v detstve niečo neznášaš lebo ťa napína,aj to chápem ale to nemôže byť viac ako 2-3 veci,a vždy si na to automaticky človek spomenie (ja nenávidím špenát lebo v škôlke sme ho furt mali alebo nenávidím huby lebo ma nútili ich zjesť aj ked som to furt vyplúvala. )
Ty nemáš problém si svokrou ale SO SEBOU.Možno iba nevieš že pečienku neznášam a treba to povedať.A môj názor ešte,či bola dobre urobená lebo pečienka je zradná vec ,ak ju nevie človek pripraviť ,spôsobí tým presne toto,že to hostia nedokážu zjesť alebo dostanú žalúdočné problémy.A áno veľmi zvyšuje žlč,je ťažká strašne na žalúdok.Vždy si porátaj aby si nezjedla veľa alebo to kôli žalúdku už nejedz.
Kľudne si spíš"zoznam" vecí ktoré nie,z ktorých ťa napína a daj ich svokre alebo pred jedlom povedz že toto nech ti nenaberie alebo si naber sama. Jedz iba to ostatné čo je na stole.A nemusí ťa zaujímať čo povie svokra.Slušne si jej dopredu dala vedieť že toto nedáš,a ak ti napriek tomu naberie a ostane ti na tanieri ,je to jej hlúposť,jej plytvanie jedlom.Nie tvoja.A manželovi môžeš hovoriť "bolo to fajn".Nevrav mu "toto nedám" lebo jeho sa to VŽDY dotkne.Máš iba "iný žalúdok"-trošku to obráť na súcit k tebe.
Toto niesú problémy.To je len nedorozumenie a nevieš ako to vyjadriť (aby nebol z toho oheň na streche)Drž sa svojej verzie,oni si zvyknú 😃
Ešte niesom svokra, ale týmto som si prešla u svojej svokry aj u seba samej už keď si syn začal nosiť priateľku domov.
U nás doma som zjedla všetko, pretože sa neriešilo či to chcem jesť ale či je to DOBRE UVARENÉ (recept).U nás sa proste v rodine vždy hľadá najlepší recept.Na všetko (aj zákusky,koláče..)
U svokry som zo slušnosti zjedla vždy ale ona korenila minimálne a nesolila lebo bola slabý (!)kardiak.Teda všetko "vyzeralo" ako to -či ono ale keď už fašírky chutia rovnako ako neosolené ,bez chuti zemiaky,si rada,že ti nedala dupľu.
A teraz k tej priateľke synovej.Tiež milé dievča ako ty, čo zjedla všetko..A potom mi syn tajne chodil celé 3 roky zvestovať,čo ona nemá rada a čo nemám variť,keď je u nás cez víkend.Nejde o to ,že neviem variť,napríklad bryndzové halušky si dala za vagón hoci "ona sa drží,ona papá ako myška", aj zákusok si vždy dala lebo "lúbi".A tak som si robila zoznam čo jej variť, a keď zoznam mal už 10 položiek, tak mi docvaklo. Ona je len vymýšľavá fiflenka a ja jej vyváram a behám jej okolo rite.
Prečo toto píšem?Ak človek má nejakú alergiu alebo problémov so žlčníkom ,absolútne tieto veci chápem.Ak v detstve niečo neznášaš lebo ťa napína,aj to chápem ale to nemôže byť viac ako 2-3 veci,a vždy si na to automaticky človek spomenie (ja nenávidím špenát lebo v škôlke sme ho furt mali alebo nenávidím huby lebo ma nútili ich zjesť aj ked som to furt vyplúvala. )
Ty nemáš problém si svokrou ale SO SEBOU.Možno iba nevieš že pečienku neznášam a treba to povedať.A môj názor ešte,či bola dobre urobená lebo pečienka je zradná vec ,ak ju nevie človek pripraviť ,spôsobí tým presne toto,že to hostia nedokážu zjesť alebo dostanú žalúdočné problémy.A áno veľmi zvyšuje žlč,je ťažká strašne na žalúdok.Vždy si porátaj aby si nezjedla veľa alebo to kôli žalúdku už nejedz.
Kľudne si spíš"zoznam" vecí ktoré nie,z ktorých ťa napína a daj ich svokre alebo pred jedlom povedz že toto nech ti nenaberie alebo si naber sama. Jedz iba to ostatné čo je na stole.A nemusí ťa zaujímať čo povie svokra.Slušne si jej dopredu dala vedieť že toto nedáš,a ak ti napriek tomu naberie a ostane ti na tanieri ,je to jej hlúposť,jej plytvanie jedlom.Nie tvoja.A manželovi môžeš hovoriť "bolo to fajn".Nevrav mu "toto nedám" lebo jeho sa to VŽDY dotkne.Máš iba "iný žalúdok"-trošku to obráť na súcit k tebe.
Toto niesú problémy.To je len nedorozumenie a nevieš ako to vyjadriť (aby nebol z toho oheň na streche)Drž sa svojej verzie,oni si zvyknú 😃
@popcorn2myska 2 hodiny kŕče v bruchu, celú noc ako na ihlách, ráno ma napínalo keď som mužovi robila raňajky, za 2 dni som zjedla kopček ryže a pol jablka, nevedela som či mi nebije posledná hodina tak mi bolo zle. U svokry jedávam a toto sa mi teda ešte nestalo. Takže nie som si istá či je to rozmaznanou fiflenkou, alebo ako môžem mužovi povedať že bolo to fajn aby sa to jeho nedotklo keď celú noc nespal lebo vraj som sa prehadzovala ako divá mrnčala zo spania a on nevedel či nejdem dovracať posteľ.
@popcorn2myska 2 hodiny kŕče v bruchu, celú noc ako na ihlách, ráno ma napínalo keď som mužovi robila raňajky, za 2 dni som zjedla kopček ryže a pol jablka, nevedela som či mi nebije posledná hodina tak mi bolo zle. U svokry jedávam a toto sa mi teda ešte nestalo. Takže nie som si istá či je to rozmaznanou fiflenkou, alebo ako môžem mužovi povedať že bolo to fajn aby sa to jeho nedotklo keď celú noc nespal lebo vraj som sa prehadzovala ako divá mrnčala zo spania a on nevedel či nejdem dovracať posteľ.
@anonym_autor ale, prosim Ta, uz nedopisuj a nedpmysla, podla toho, co sa akurat do diskusie hodi. Cudujes sa, ze Ti bolo zle? Ja nie. Nahadzala si to do seba, nepozula, sama pises, je to tazsie jedlo. Preto Ti tak bolo. Ziadne nic divne to nebolo, svokra sa chcela neveste zavcit, na psi triciatook vysla. Si mala povedat, prepacte, toto nejem a nie celostanove etudy tu vypisovat.
Jasne ze ti bolo zle ked si do seba v celku nahadzala smradlave jedlo , psychika k tomu a amen tma.mne tak raz bolo zle z 1 palacinky ,myslela som ze umriem .Boli sme na vymennom pobyte v zahranici, vzali ma do restiky ,okolo toho reci aka je to cest a ja hladna som zjedla tu palacinku , myslela som ze udrela moja posledna hodina , nikdy v zivote mi nebolo tak zle ,asi stres z prostredia, nervy z toho ze na veceru len 1 blba palacinka a na prazdny zaludok mi nesadla.
Prosím ťa, prečo to sebe robíš? Ja nezjem žiadne ryby, môžete mi na stôl položiť najlepšie ryby sveta, ani sa toho nedotknem a keď sa pritrafilo niekde, že rybu podávali, tak som sa slušne poďakovala a na rovinu povedala nie, neprosím si, nemám to rada. Ja verím, že to iným chuti, verím, že je to výborné, ale ja to nejem a bodka. Naposledy som toto, čo si popísala ty, urobila na základnej škole, keď sa mega p*ča druzinarka rozhodla, že ja veru tu rybu zjem a sadla si oproti mne. Tak som ju do seba natlačila a vzápätí všetko vyvrátila späť na stôl, už aj s raňajkami, a vďakabohu aj na ňu. Ako tam teraz budeš vyzerať najbližšie? Dnes si zjedla, nabudúce nebudeš chcieť a nikto nebude chápať, čo sa stalo, či to rovno vyvrátiš ako ja tu rybu, keď som mala sedem rokov? Si dospelá osoba, normálne máš právo povedať, nie, nezjem to,.prepáčte, nejem takéto veci.
@anonym_autor ja na navsteve jem tiez len to, co uz poznam a maso ziadne. hlavne ked sa hostitelia chvalia ake superlacne maso sa im podarilo kupit...
presne z toho, co si zazila ty, mam uplne paniku, ze ma tam zacne napinat a pod.
na druhej strane neocakavam, ze budu pre mna extra cosi chystat, bud si dam len prilohu alebo sa najem este doma a na navsteve si dam uz len kolac, caj, kavu.
teoreticky mozes teraz povedat, ze neprides, je ti zle, ale raz budes musiet nastavit hranice.
ja na tvojom mieste by som jednoducho svokre povedala, ze si neprosim (a najedla sa doma predtym) a dam si len kavu, dezert a pod.
@anonym_autor ja na navsteve jem tiez len to, co uz poznam a maso ziadne. hlavne ked sa hostitelia chvalia ake superlacne maso sa im podarilo kupit...
presne z toho, co si zazila ty, mam uplne paniku, ze ma tam zacne napinat a pod.
na druhej strane neocakavam, ze budu pre mna extra cosi chystat, bud si dam len prilohu alebo sa najem este doma a na navsteve si dam uz len kolac, caj, kavu.
teoreticky mozes teraz povedat, ze neprides, je ti zle, ale raz budes musiet nastavit hranice.
ja na tvojom mieste by som jednoducho svokre povedala, ze si neprosim (a najedla sa doma predtym) a dam si len kavu, dezert a pod.
@anonym_f34875 už jej to muž povedal takže už vie a že v poriadku, že ju to mrzí len teraz nevie čo bude s tou pečeňou robiť, dúfala že prídeme v týždni pojesť.
Každopádne vieš čo je paradox? Ona fakt varí dobre. My sme boli predtým na káve u kamarátov, núkali nám koláče, raňajky, my nie nie je sme prišli len malú poliať nech má radosť, nič si nedáme, šetríme si miesto, hrozne som sa tešila na ten obed. Neskutočne. Ani ten koláčik som si nedala aby som mala miesto, keďže sa poznám že by som už potom nejedla. Ani vo sne by mi nenapadlo že to bude takto, za 10 rokov čo ju poznám v živote nespravila vnútornosti. A keďže viem aká je na jedlo, proste z čoho ťa neodvezie sanitka to sa musí s vďakou zjesť, a do toho ostatní že mňam mňam, dostala som sa do takého stresu že som fakt nevedela čo povedať ani ako sa tváriť a myslela som si že veď to nejako zjem, dám si žuvačku a dobre bude. No nebolo.
Pečienku (žiadnu) by som nezjedla ani keby si pohnevám celý rodostrom na sedem generácií. 😅 Je oveľa jednoduchšie povedať, že neľúbim vnútornosti ako sa prinútiť a potom mať záchvat.

Ja nechapem ze si dospela zena nevie povedat ze nieco jest proste nebude.Pecen by som ani ja do ust nedala.So svokrami je tazko.My sme s muzom spolu cez 20 rokov a napriklad teraz na velku noc si 100krat vypocujem preco nejem typicke velkonocne jedla.No proste nejem udene, sunku ani klobasy.Je to nezdrave a je mi z toho tazko.Takisto ani detom udene nedavam.Inak svokra vari super,vzdy ju aj pochvalim.Ale ma problem ze si nedam z oblozenej misy.Ale to jej problem.Ja si kvoli nejakym ich zvykom zdravie nicit nebudem.