icon

Ako sa z toho dostať?

sunny8
25. jan 2017

Ahojte 🙂 nemozem zaspat preto aspon napisem to co ma trapi mozno niektora z vas preziva to iste a bude mi vediet poradit ;) mam vsetko co potrebujem aby som sa hned zo zaciatku nestazovala. 😉 byvam vo vlastnom (aj ked sukromia nemam nejak extra o tom potom) mam pracu (aj ked casovo a fyzicky narocnu ale som spokojna so svojou poziciou aj ked plat by mohol byt lepsi ale vdaka aj zato) mam milujuceho manzela (ako kazdy chlap vzhliada viac k mamicke nez ku mne ale velakrat sa jej vzoprie a obrani ma ) mam zdravu sikovnu dcerku ktoru ❤ nadovsetko (no mam pocit ze mi ju beru). Som este mlada (23) ale ziadne disco ziadne zabavy plesy posedenia a pod. Nikdy mi nejak extra nechybal spolocensky zivot z prace som vyzita akurat tak dost. Aale citim sa osamelo ked mam problem nemam sa komu vyrozpravat nema ma kto povzbudit poradit mam pocit ze som na vsetko sama. Rodicov mam (maju pred rozvodom) maju sami dost svojho nezijem s nimi velmi MALO sa vidime raz do roka odkedy som vydata (mojho muza nemusia nie je dolezity dovod proste nesadli si s nim a to je vsetko). Mama je dlhodobo PN cize aj keby chcela prist tak nemoze a ja tiez pre pracu nemam kedy. Bohuzial. Aj ked tie vztahu su onicom ale nejak som sa s tym naucila zit. Detstvo mi ukazalo priklad idealnej rodiny vzdy tie "otravne" otazky AKO BOLO V SKOLE? objatia dlhe rozhovory to co mi teraz chyba a som si to nevazila. Citila som sa vzdy milovana aj ked citim doteraz ze sestru maju a mali vzdy ovela radsej. Aj ked urobila tu istu chybu ako ja ja som si to odniesla a ona bola vzdy bezchybna. Ale inak zaujem tam bol vzdy dokonale stravene sviatky spolu a pod. Toto mi chyba a velmi ale co uz. Dialka odcudzi. Mam dcerku a chcela by som jej dat to iste. Je to tazke kedze som v praci manzel chodi prilezitostne a ona je vzdy u svokri. Do skolky planujeme od sptembra skor to nepojde este doladujeme chodenie na wc a poobednajsi spanok bez plienky co bola podmienka. Takze tak a so skolkou to nie je vzdy take lahke. Nemame kam inam ju dat. Je vo veku kedy kopiruje vsetko co vidi a bohuzial aj to zle. Ked po nu pridem ze si ju vezmem domov kolkokrat ostanen v nemom uzase. Vonku treskuca zima a ona jej dovoli chodit v krataskoch a tielku. Ano nie je v dome extra zima ale predsa otvaraju sa dvere okna a pod. Mala mi je uz cca dva mesiace chorlava. Teplotuje brala atb dohovarame jej s muzom a ona nic stalr svoje. Mala sa aj podla nej sprava (hovori vulgarne co my s manzelom nie nikdy mozno 1-2x nam vyklzlo) pluje ukazuje na kazdeho jazyk je drza neposedna nadava proste nie je to to "detske" dieta ale niekto kto pojedol snad vsetku mudrost sveta a to mi VADI! Dohovory nepomahaju tak som sa snazila to vyriesit po svojom. Fajn nebudes tam chodit. Zvazila som priority ked sa fakt neda musi ale inak vzdavam sa vela cinnosti aby som s nou bola co najviac doma ja. Snazila som sa jej obmedzit kontakt s babkou kedze takto vyvadza lenze ked aj mame vlastne byvanie a byvame par metrov od seba tak je u nas nasackovama stale. Nie som ten typ ze vyhodim cloveka z bytu mna tiez nikto nikdy odnikial nevyhodil ALE mala by repsektovat moje sukromie v mojom byte podla mojich pravidel. Vie co ma totalne dopali a ona sa usmieva mne rovno do oci a hovori co mala urobila a pritom vie ako mi tym ublizuje. Ano vela nam pomohla velmi dobry vztah som s nou mala ale uz dost!nie som clovek kamenneho ❤ ale mam svoje medze a len jedne nervy. Uz par tyzdnov mam k nej odpor chce aby som k nej chodila ale ani ma nehne. Nie je to o tom ze nemam zaujem o napravy vztahu ale to sa neda ak sa obojstranne nerespektujeme. To je jedna z veci v malej vidim to co by som nechcela. Vzdy som si dieta predstavovala vonave ciste vyobliekane (nie podla.najnovsej mody ale primerane veku a pocasiu) jemne nezne ako.ma obijme pobozka ako povie ze ma lubi a miesto toho mi ju donesu total zafajcenu a rovno do oci mi povie ako ma nelubi ze ide byvat do babky. 💔💔💔💔💔💔 od dietata to zrani a moze hovorit kto chce co chce ze to tak nemam brat 😥 mala som ine predstavy..... Dalsou vecou co ma trapi je ze potrebujem pri sebe clovela s ktorym by som mala pevnejsi vztah. Mam super 3 kamaratky s jednou sa moc nevidime stale robi 12tky a sme 50km od seba (nemame ani jedna vodicak a spoje onicom) druha je super tiez pracovne vytazena ale vidime sa aspon raz do tyzdna jednu mam v praci sme spolu kazdy den a vsetko je to okej len mi mozno popri malej a popri praci chyba aj navsteva ked aa doma nudime pohovorit s niekym a pod. Mala som aj dobreho kamarata ale pokazil to tym ze sa ma opytal kedy sa s nim vyspim ze je na mna nadrzany a pod a uz mi to bolo neprijemne no. 😬😑 manzel ma chape hovorime si vsetko verime si v praci mam super kolektiv nie nestretavme sa mimo prace ale srandujeme smena nam rychlo ubieha a pod. Mozno ma celkovo trapi len to ohladom malej alebo nenaplneny socialny kontakt alebo co ja viem co
Aj financie. Nemam na rozhadzovanie z casu na cas sa potesime kupime si nieco pre rdost aj male aj tak ale mrzi ma.ze by som pre nu chcela viac kupit jej pekne saticky (kupujeme z pepca maju dobru cenu a kvalitu) nemam pre nu na znackove handry na miliony hraciek aj ked to nie je to najpodstatnejsie ale chcem aby sa mala tak dobre ako aj druhe deti. V tom vidim nejaku tu vidinu v dialke co sa tyka prace ale zatial neviem co konkretne. Za dalsie v dedine si o nas vymyslaju prikresluju druhi tomu veria aj ti co nas dobre poznaju. Vsetkym sme dobri ked niexo potrebuju ale uz ked sme pottrebovali nieco my tak sme vedla. Dakujem za moznost ze som sa z toho mohla vypisat dufam ze sa nezlknete dlheheo textu 😘😉 prajem dobru noc

lavender273
25. jan 2017

@sunny8

Dost produktivny prispevok na taku pokrocilu hodinu 😀

V prvom rade sa obujem do starej dobrej temy - svokry. Keby sa mi dieta vracalo od nej zafajcene a jak z divych vajec tak by sa mohla akurat tak pozerat na jej fotku v ramceku. Keby prisla do mojho bytu a smiala by sa mi do ksichtu letela by jedna radost. Ty si matka a ma byt tak ako povies ty! Uz ma zacinaju srat v poslednom case medziludske vztahy. Kde sa vytratila ucta, respekt, pokora, ochota pomoct?

Druha zmienka by bola, ze by mi bolo totalne u pr*ele ze co si ludia na dedine vymyslaju a nakecaju. Lepsie je riesit cudzich ako si popratat vlastny 'dvor'. To je taky primitivizmus.

No teraz k problemu 🙂 ze sa nemas komu vyrozpravat. Je super vypustit paru a vykecat sa niekomu, ale nie vsetci maju moznost mat pri sebe blizku osobu / kamosku. Clovek by sa mal naucit riesit svoje problemy v hlave sam. Hoci chapem ze nie stale to ide.

Ja zijem v zahranici, a nemam tu okrem muza nikoho. Tazsie sa mi hladaju kamaratky,takze na pokec mozem zabudnut a vsetko dusim/ riesim v sebe. Zacala som behavat a to bola taka moja sukromna terapia. Odisla som zduta, a aj som sa vratila zduta ale uz z ineho dovodu, ze som nevladala 😀

juliet86
25. jan 2017

Cau. Podla mna nemas nastavene hranice so svokrou. Ty si mama!!! Onacnema mat taky velky vplyv este k tomu negativny na tvoje dieta. Ak nerespektuje tboju vychovu tak nema pravo travit s nou cas. Fajcit pri dietati???? Nadavat??,?? To je neakceptovatelne.jasne ze sa citis zle. Jasne ze mala povie zeradsej k babke ked ta jej vsetko dovoli. Nenechaj si skakat po hlave. Nie kazdy muz lipne na svojej matke!!!!!
S rodicmi vies mat vdaka mobilu whatsappu blizky vztah aj ked su daleko... zavolaj mame a spytaj sa jej na nazor. Viac sa spoj s mamzellom. Ak treba odstahujte sa domov bez sukromja je uplne na hovno. Jo a predstav si cguda dcerku ked ju vychovavaju dve osoby a kazda inak....

esterba
25. jan 2017

@sunny8 pre mna niekto, kto fajci, nie je kompetentny starat sa o dieta ako jeho nerodic (tie tri slova na konci pripajam len preto, aby sa hned vsetci fajciari nepos*ali, ale po tejto zatvorke sa aj tak do mna obuju, takze to je /mi/ jedno). Dala by si dieta do jasiel, kde by ucitelky v triede fajcili? Vies si to vobec predstavit? Toto by mala byt priorita a sucasne test, ci ste vobec schopni so svokrou nejaky problem realne vyriesit a postavit sa za svoje dieta (a. Svokra nebude fajcit pri dietati, b. Hladam jasle, c. Prepocitam financie a mozno radsej ostanem doma, d. Dohodnem niekoho ineho na strazenie...).

sissy27
25. jan 2017

@sunny8 vyriešiť prácu - ubrať, zmeniť, jednoducho viac času tráviť s dieťaťom ako v práci a tým a tým máš vyriešenú aj svokru... okrem toho budeš mať viac času sa socializovať - aj s malou, detské ihriská a aktivity sú dobrým zdrojom na nové kamarátstva aj pre dospelých...