icon

Ako sa zabaviť doma po práci, keď deti vyrástli?

emily7384
18. apr 2024

Ahojte, čo robíte doma,keď prídete z práce?,deti mám už odrastene (19,15),bývam v byte všetko mam nove, je to 2 izb.byt,upratané mam raz,dva chodím cvičiť 2x do týždňa, varenie,pečenie nieje pre mňa záťaž, milujem to,mam skvelú prácu.

nicicka
18. apr 2024

Užívaj si to. Prídu vnúčatá a zas budeš v kolotoči 😁

janage
18. apr 2024

@emily7384 alebo niečo ako knižný klub, kurz maľovania pre dospelých, klub priateľov histórie, cestopisný prednášky , turistický klub, vyšívanie, háčkovanie v komunite a pod?

h2
18. apr 2024

@emily7384 Vzdelávaj sa, začni sa učiť nový cudzí jazyk, čítaj knihy, venuj sa dobrovoľníckej charitatívnej činnosti, začni robiť ďalší nový šport, kúp si domáce zvieratko (pardón, toto ruším, máš 2izbák a 2 veľké deti), chodievaj do divadla, do kina, na výstavy, vernisáže, koncerty, chodievaj von s kamoškami, alebo s partnerom, na výlety, na prechádzky, rob ručné práce, pozeraj filmy... a keď chceš naozaj zabiť čas, čítaj diskusie na MK. 😃

pictbridge
18. apr 2024

@emily7384 rada sa pripnem. Som na tom rovnako . K tomu manžel v Nemecku chodí na 4 týždňové turnusy ja končím v práci o 15:00 neviem čo s voľným časom. Deti 15 a 11 chalani no oni sú tak zlatý, že o nich ani neviem.

mimikarol
18. apr 2024

Čítaj. S knihou sa človek nikdy nenudí

janage
18. apr 2024

@emily7384 a ak by ti aj nesadli v jednom DD nedaj sa odradiť a skus ďalší. Ja som sa zapojila tento rok do projektu Vianočný zázrak a veru bola rôzna úroveň komunikácie v rôznych zariadeniach. Od "sme strašne zaneprázdnení a nemáme čas vám odpovedať" po "samozrejme budeme hladat riešenie, nie je problém" a perfektná spätná väzba 😉

janage
18. apr 2024

@mimikarol no podľa toho z akou😁 mam par takých, že som fakt nebola schopná to dočítať a bola som šťastná, že som si ich len požičala z knižnice a nekúpila 😉

vilma7
18. apr 2024

Prídi ku.mne na brigadu ;) nudiť sa nebudeš, kým moje odrastu, pôjdem do dôchodku.
Tak nevieme co ta baví. Ja má po večeroch ako relax puzzle, Diamond, telku nepozerám vôbec, knihy, ja keď budem mať čas určite si pôjdem raz denne zabehať. Musíš sa poobzerať po novom hobby...učiť sa nejaký jazyk, sem tam vybehnúť aj s deťmi von...kino, pizza, na kupko zaplávať si....vždy je čo robiť.

emily7384
autor
18. apr 2024

@reanda áno bývam blizko práce, kamarátky pozvem na koláčik to je jasné, no môžu najskôr cez víkend moja suseda hovorí:Odkedy sme suseda nepeciem lebo ju zasobujem kysnutymi buchtami,koláčik hocikedy cez týždeň, u nás je to normálne mať koláčik aj v týždni.

sissy27
18. apr 2024

@emily7384 tak ja už tiež mám dieťa odrastené, ale potrebovala by som aby mal deň aspoň 30 hodín, aby som všetko stíhala 😀 práca, šport, domácnosť, ďalšie vzdelávanie (lebo sa mi chce, nemusím), s kamoškami zbehnúť na kávu alebo sa prejsť, ešte mám zoznam kurzov a vecí, ktoré chcem absolvovať, zoznam filmov a seriálov, ktoré by som si rada pozrela, zoznam kníh, ktoré by som rada prečítala 😀 a to sa považujem za pohodlnú osobu, ale teda neviem, oproti tebe mám asi vrtulu v zadku 😀 ty nemáš žiadne sny, o nič záujem, nič ťa nebaví, nič nechceš?

emily7384
autor
18. apr 2024

@vilma7 kino,divadlo,pizza to je samozrejme bývam v centre mesta🙂cvičím 2x do týždňa vo fitku,TV ma nebaví viem taliansky, prechádzku mam po ceste domov peši🙂

emily7384
autor
18. apr 2024

@janage toto by ma mohlo baviť

emily7384
autor
18. apr 2024

@pictbridge a odkiaľ si?

tykat
18. apr 2024

@emily7384 najdi si brigadu 😊

kabinka11
18. apr 2024

@emily7384 Alebo druhú prácu na doma 😄

dskjhfdlkdjhl
18. apr 2024

@emily7384 Mam podobne stare deti, velmi samostatne, ale nudu nepoznam. Je sice pravda, ze mame velky dom a zahradku, takze mam asi aj v tomto smere viac roboty, ale toto mi az tak vela casu a energie nezabera. Varim denne a peciem casto. Ale hlavne, ja mam svoje konicky a keby mal den o 5 hodin viac, tak by to pre mna bolo idealne, potom by som vsetko stihala. Ja nedokazem len tak sediet, ale ku podivu si vzdy najdem nejaku cinnost a este vzdy objavim nieco, co by som rada stihla.

reanda
18. apr 2024

tak sed a rozjimaj 🙂 medituj.. pozeraj sa z okna .. alebo vonku na oblohu, na vtaka na strome.. nemusis stale nieco robit 🙂

zaujimave, pre mna je toto fakt iny svet 🙂 ja dokoncim 'rannu rutinu' a je poobede 😀 😀 .. na vylet idem raz za cas a zijem z toho dalsich par tyzdnov.. a ty stihas pizzu, kino, divadlo, cvicenie, kolacik s kamoskami a stale mas pocit, ze sa nudis 😀 pecka

renab
18. apr 2024

Ja odkedy odisiel najmladsi na VS do Brna, chodim na brigadu. Aspon kym si zvyknem na prazdny byt.

zuzinka888
18. apr 2024

Ak ta nadchol domov dochodcov mozno ta nadchnu aj deti z detskeho domova. Je taky program Buddy- a tvojou ulohov by bolo travit cas s dietatom z detskeho domova- kino, prechadzka a iba obycajny zaujem telefonat a motivacia- pokecat co by v zivote chceli, ako to dosiahnut. Dat im pocit, ze nie su neviditelní a zbytocní.

deniska14
18. apr 2024

@emily7384 nemáte v blízkosti detský domov, tam sa pomoc vždy zijde ...vieš sa im povenovat alebo zobrať na zmrku ...

januska12323
18. apr 2024

Nemusíš stále niečo robiť, ja si kľudne sadnem a pozerám do blba 😁. S deckami môžeš pozerať filmy, hrať hry, ísť do kina alebo čo ich baví. Ponúknuť pomoc v okolí niekomu kto nie je taký akčný a nestíha.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
emily7384
autor
18. apr 2024

@tykat raz za týždeň v utorok chodím upratovať byt

emily7384
autor
18. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl bud konkrétna co robíš po 15h?

emily7384
autor
18. apr 2024

@januska12323 deti chodia von so svojimi rovesníkmi

emily7384
autor
18. apr 2024

@renab a kam?

emily7384
autor
18. apr 2024

@reanda áno,pretože to sú hodinové záležitosti, maximálne dve

emily7384
autor
18. apr 2024

@emily7384 nitra

renab
18. apr 2024

@emily7384 do restauracie do kuchyne. Od stvrtej do desiatej vecer.

terry658
18. apr 2024

@emily7384 verím, že aj ja sa dostanem do štádia, že sa raz budem nudiť. Osobne by som začala s nejakým sebarozvojom. Učiť sa jazyk, spraviť si novú kvalifikáciu, začať maľovať, hrať na hudobný nástroj a podobne. Proato by som sa konečne venovala sama sebe.