icon

Ako sa zabaviť doma po práci, keď deti vyrástli?

emily7384
18. apr 2024

Ahojte, čo robíte doma,keď prídete z práce?,deti mám už odrastene (19,15),bývam v byte všetko mam nove, je to 2 izb.byt,upratané mam raz,dva chodím cvičiť 2x do týždňa, varenie,pečenie nieje pre mňa záťaž, milujem to,mam skvelú prácu.

reanda
19. apr 2024

@eliska13 nic nerobit je nic nerobit.. pit kavu, pozerat telku, ci skrolovat mobil, je nieco robit.. nic nerobit, je NIC nerobit.. zastavis sa a len dychas.. vyskusaj si to.. aspon na par sekund.. postupne predlzuj.. a uvidis, co sa stane.. mozno zistis, ze aj tie sny mas, len si si to nemala kedy vsimnut, nebol na to priestor

tilly
19. apr 2024

Presne o tomto som sa bavila minule s kamoškou. Deti máme podobne staré ako ty. Už ich netreba voziť, netreba sa s nimi učiť, zrazu taká nuda. Ani neviem, ako to prišlo. Uvažovala som nad ďalšou vš, ale nejak som nestihla dať prihlášku.
My máme aspoň toho psa, s ktorým musíme každý večer vybehnúť von.
A s mužom sa chceme dať na nejaký jazykový kurz, asi španielčinu.

silvik2015
19. apr 2024

Necitala som vsetko - ale nieco taketo? Tvoj BUDDY https://tvojbuddy.sk/budbuddy ? Alebo hocijake ine dobrovolnictvo... Mat cas na nieco/niekoho je vec, ktoru vacsina ludi nemoze len tak poskytnut. Ja si inak momentalne tiez neviem ani len predstavit, co je to nudit sa. Uz roky nestiham... 🙂

emily7384
autor
19. apr 2024

@silvik2015 a co robíš?

emily7384
autor
19. apr 2024

@tilly tilly,určite choďte do toho,my s partnerom sme sa naučili takto 2 jazyky,prechádzky určite áno každý podvečer, za každého počasia🙂

emily7384
autor
19. apr 2024

@reanda teraz som si to vyskúšala ale malé ma žerú, idem von.

emily7384
autor
19. apr 2024

@jana_eyre_2 sama si opäť odpovedala

emily7384
autor
19. apr 2024

@dskjhfdlkdjhl možno keď robíš pre firmu, kde sú zamestnanci prvoradí, kde dbajú na tvoje pohodlie,financie ti nechýbajú s rodinou máš krásne vzťahy, pochopili by ste druhú stranu.Slovaci závidia, no treba si uvedomiť, čo kto urobil preto,aby sa mal minimálne tak dobre ako ja.

dskjhfdlkdjhl
19. apr 2024

@emily7384 No, ja Tebe naozaj nezavidim, ja mam pracu, ktora ma bavi a dobre zivi, manzela, na ktoreho sa mozem vzdy spolahnut, sikovne deti a nikdy sa nenudim, lebo som clovek tvorivy. Ty si jedna znudena zena, ktora ma zrejme figu borovu, ale prisla na MK hrat velku frajerku.

reanda
19. apr 2024

@emily7384 🙂 vsetko mas, ale k nicomu ti to nie je.. tak co ti mame zavidiet? 🙂

sinusoida
19. apr 2024

@emily7384 jazykový kurz, záhrada, pes, príroda, čítanie, cestovanie

nika523
19. apr 2024

@emily7384 už chápem, ty si sa tu chcela pochváliť...

mamutka
19. apr 2024

Toto ja si neviem predstaviť, že nudiť sa. Poradila by som, že začať maľovať, ale to chce priestor. To ste vazne s tými dvomi odrastenými deťmi v dvojizbovom byte? To si asi stojan a farby nerozlozis. Ja by som sa šla prejsť do lesa s rukavicami a sackom na smeti, zabijes nudu a budeš užitočná. Častejšie na bicykel, resp beh. Veľa by som čítala. Môžeš začal piecť na objednávku. Ale zase, ak mas taky malý byt, asi v ňom nemas veliku chladničku, aby si popri jedle pre rodinu mohla chladiť rozrobenú tortu. To potom radšej dobrovoľníctvo. Pomáhať v neziskovke, domove, útulku a pod.
Môžeš deti doučovať jazyky napr. Da sa toho vymyslieť veľa

jana_eyre_2
19. apr 2024

@nika523 a kto nepochválil, závidí 🤔 aké jednoduché

silvik2015
19. apr 2024

@emily7384 Pracujem, venujem sa domácnosti a deťom. A kebyže mám viac času, venujem sa aj milión iným veciam. Z toho, čo som čítala - ak sa večer nudíš - ku kaderníčke, na kozmetiku, nechty choď az večer - vyplníš čas. Keď v práci robíš krátko (ak končíš o 15:00 a zároveň môžeš byť na obede aj 1,5h, asi to nebude ma kačka na plných 8h bez zastavenia - nájdi si inú prácu, kde budeš končiť neskôr. Ak ovládaš s ľahkosťou toľko jazykov, začni sa učiť ďalší. Na svete je ich veľa. Ak máš stavy hyperaktivity (budíš dojem, že všetko chceš mať super rýchlo vybavené a potom sa nudíš), jednoducho spomaľ a rob veci pomalšie. Ak si vymýšľaš, ako tu popisujú, nájdi si inú zábavu ako zahnať nudu... Atď atď... Rád je veľa 😉

dkethe
19. apr 2024

V tomto veku deti sa zameraj na karieru ak sa nudis. 15:oo nekoncim ani ja pri skolkaroch 🙄 zvysuj si kvalifikaciu, ries vyssiu poziciu. Naco sa nasilu tlacit do kdejakeho hackovania ci pestovania kvetin, ked mas casu a energie na rozdavanie

pinkgirl
19. apr 2024

Nečítala som všetky príspevky, ale mňa teraz baví čítať. Knihy akéhokoľvek žánru - striedam romantiku, krimi, životopisy, historické. Akurát je ťažké nájsť si tichú chvíľu. Pre knihy chodím do knižnice, stojí to symbolickú sumu a nemám problém vrátiť knihu čo ma neoslovi neprečítanú. A hlavne sa mi doma nekopia knihy a nemíňam za ne €.

emily7384
autor
20. apr 2024

Ďakujem, super tip.

emily7384
autor
20. apr 2024

@silvik2015 akých milión vecí by si robila?

emily7384
autor
20. apr 2024

@mamutka predstav si dcera chodí na umeleckú súkromnú školu, maľuje vkuse,asi si nikdy nevidela veľký 2 izb.byt v centre mesta.

emily7384
autor
20. apr 2024

@nika523 určite, nato mám iných ľudí

emily7384
autor
20. apr 2024

Kiežby si mala záujem sa zdokonaliť

nerko
20. apr 2024

@emily7384 podľa toho čo píšeš máš veľa rôznych aktivít po práci. Ja sa zas veľmi rada nudím, teda nenazvala by som to nudou, ale relaxom. Vyložím nohy a užívam si nič nerobenie, to je pre mňa vzácnosť. Skús sa poobzerať po nejakej dobrovoľníckej činnosti. Pomôcť nejakej matke postrážiť deti, starším ľuďom nakúpiť, skrášľovať mesto. Sú rôzne občianske združenia, charita, kde by si mohla uplatniť svoj voľný čas. Možno aj na jednej z univerzít, v divadle. Stretneš nových ľudí. Nitru milujem ♥️.

mamutka
20. apr 2024

@emily7384 odpovedas ľudom veľmi arogantne. Ty sa asi nudíš nie z nedostatku podnetov, ale si človek ktorý chce viac casu tráviť s ľuďmi, no s tebou asi ľudia nie sú radi. Celý čas sa tu tak prezentuješ. A darmo ma teraz arogantne odfajcis, mne je to jedno, ja si žijem spokojne a nebudim sa. Miesto arogancie sa radšej zamyslí nad svojim správaním a nebudeš sa nudiť. A čo sa bytu týka, vo veľkom dvojizbovom sme žili, s jedným dieťaťom. Proste nie. S dvomi deťmi v dvojizbaci dostatok súkromia nehrozí. Ak máš ešte chlapca a dievča, tak ďakujem pekne. Viem koľko priestoru vyžaduje maľovanie, stojan, nechať obraz uschnut, mať niekde rozložené farby a pod. Nezdá sa mi, že by to v tom dvojizbovom bolo až také pohodové. A nezdá sa mi ani to, že máš tak rýchlo všetko hotové. Máš veľké deti, môj 15 ročný dokáže pol dna jest. Príde z obedu zo školy, o hodinu si da ďalšie komplet jedlo, potom by si dal koláč, dezert… človek aby stále varil, lebo puberťák potrebuje veľa kvalitnej stravy. Ma veľký vydaj proste, možno tvoje deti nemajú.

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2024

@mamutka tam predsa bolo podstatne, ze ten byt je v centre mesta😉

namornicka
20. apr 2024

Ako tu už vyššie niekto písal, odpovedas arogantne. Možno si to neuvedomuješ, ale ti tvoji kamosi, ktorí nemajú čas s tebou tráviť volne chvíle to tiež nemôžu počúvať. Prečítaj si ešte raz túto diskusiu a daj si sebareflexiu či sa ti to zdá v poriadku. Vo firme asi robíš na skrátený úväzok keď končíš tak skoro. Tak si ho predĺž na celý. Viem ako funguje pracovná doba v tychto firmách, áno je tam dlhá objedná pauza ale o to dlhšie si potom poobede.

reanda
20. apr 2024

vies co, nechaj sa vystrelit do vesmiru.. myslim, ze potom budu spokojni vsetci 😀
inak nechapem, ako taka dokonala zena, ako ty, si nedokaze vymysliet, co ma robit vo volnom case, ale musi sa pytat o radu cudzich zenskych 😀

nika523
20. apr 2024

@reanda tiež sa mi to zdá čudné, je dokonalá, má super prácu a nevie čo so sebou... A že odrastene deti, veď 15 ročné dieťa ešte potrebuje matku, jedine že a is deťmi nemá žiadny vzťah 🤷

reanda
20. apr 2024

@nika523 no.. ze 'deti su uz samostatne, ulohy si spravia same' - ako keby jedina vec, co sa s detmi robi, su ulohy 😀 .. a partnera pre istotu nespomina vobec
za mna, aj ked ma zivot napchaty cinnostami, tak sa nudi, lebo je vnutorne prazdna, nedokaze si tie cinnosti vobec uzit a tym padom ju ani nenaplnaju a preto stale citi nudu.. a nevie s tym pocitom vydrzat ani pat minut v klude, potrebuje to prebit aspon dakou cinnostou, lebo je to proste neprijemne .. lenze ono ani zaplnit uplne kazdu sekundu bdeleho casu nejakou cinnostou nepomoze v takomto pripade

sisaka
20. apr 2024

2 izbový byt (to je jedna spálňa a jedna obývačka, všakže?) pre 4 ľudí, 3 dospelých a jedného v puberte? By sme sa tam ušľapali! To ako spíte? V prvom rade by som hľadala inú robotu, na dlhší pracovný úväzok, kde viac zarobím, kašlať na 1 1/2 hodinovú prestávku, keď tam malo zarobíš. Alebo zobrať ešte jednu prácu na poobedie, nech si môžte dovoliť niečo väčšie.
Ale to je v podstate jedno, čím viac píšeš, tým je jasnejšie, že si sem prišla tú strašnú nudu zabiť. Ak by si robila čo i len polovicu z tých vecí, ktoré si tu postupne poopisovala, tak by si sa nudiť nestíhala.