icon

Ako sa zbaviť "kamarátky"?

lienka737
16. aug 2014

Skúsim to opísať stručne. Viem, že názov je krutý, ale kamarátka je v úvodzovkách. Poznám jednu babu. Ona si ma proste vybrala za kamošku (neviem dodnes prečo a ako, nejak postupne to šlo asi) a ja nemám to srdce jej narovinu povedať, že ma to s ňou nebaví. Úplne sa na mňa naviazala. Nemá iné kamarátky a všetok čas chce tráviť so mnou. Problém je ten, že mne ona nesadla, ja mám iné kamarátky, rodinu, mne to stačí. Pri nej sa cítim obmedzovaná, lebo sa strašne snaží. Ona mi stále nosí nejaké drobnosti, sladkosti, stále sa chce stretávať, stále mi píše. Žiarli na moje ostatné kamarátky, najradšej by ma mala len pre seba, kupuje mi stále nejaké drobnosti, stále sa o mňa zaujíma, stále otázky na moje súkromie, kedy pojdeme von, kedy pôjdeme na plaváreň, potrebujem s Tebou pokecať, pozývam ťa na zmrzku......

Skúšala som jej nepísať. Po pár hodinách (nie dňoch ale hodinách!!!) niekoľko správ typu: "čo je s tebou, čo sa stalo"...
Normálne kvôli mne že vraj nespala, celá hotová. Snažím sa maximálne obmedzovať kontakt s ňou, ale jej je hneď do plaču, že všetci na ňu kašlú. Má problémy doma s manželom, viem, že to nemá ľahké, ale prečo JA??? Ona stále nepochopila z môjho odmietavého postoja, že ja nemám záujem sa s ňou kamarátiť.

Čo by ste robili na mojom mieste?
Nechcem jej ublížiť, ale ja už ďalej nevládzem.
Ďakujem za odpovede a názory.

lienka737
autor
17. aug 2014

@marionmarion Skúšala som ju zoznámiť s ďalšími mamičkami, a nebolo ich málo, ozaj si mohla vybrať aspoň na také bežné pokecanie, ona nemá záujem.

milacik1984
17. aug 2014

@lienka737 Ja ti len tolko že si pekná truba,ked takto piseš...nechcem jej ubližiť to to je pekne..a výstižné,drobnosti si brala..??Asi to dievča nema nikoho,teba by nechcela za kamošku

lienka737
autor
17. aug 2014

@milacik1984 Mám kamarátky, ktoré si naozaj vážim a nikdy som nič zlé na ne nepovedala.

Toto píšem tu anonymne, lebo nechcem o nej zle hovoriť pred ľuďmi, ktorí ju poznajú. A ver mi, že takéto kamarátstvo by si nechcela, ani keby Ti aké veľké dary nosila.

ajdika
17. aug 2014

@milacik1984 kto nezažil, nepochopí...nevieš si ani len predstaviť, kam až toto môže zájsť... @lienka737 tiež mám skúsenosti s takouto "kamoškou" , ale nejdem rozpisovať podrobnosti . Musela som zmeniť telefón a na tom starom čísle (ktoré má teraz dcéra) je v zozname odmietnutých hovorov, čiže vždy keď vytočila, automaticky bol obsadzovací tón...treba úplne ignorovať, nepozývať, ak sa stretnete, tak len odpovedať jedným slovom a nič sa nepýtať...proste ju úplne vystrihnúť zo života. takýmto bohužiaľ nejaké "dohovorenie" nepomôže a môže sa to tým aj zhoršiť. Veľa síl.

marionmarion
17. aug 2014

@lienka737 hm, tak ti asi nic ine neostava, nez jej uprimne povedat ako to citis ty...snad pochopi

brady1
17. aug 2014

@lienka737 Ja by som sa jej nezbavovala uplne, lebo my to pripada tiež krute.Porozpravaj sa s nou, povedz jej že ti to vadi,že maš aj inych ludi v tvojom živote, že nemaš čas. A urči pravidlo že raz za tyžden alebo raz za dva tyždne pojdete na kavu a porozpravate čo sa udialo. 😉 A ona tak psychicky neutrpi,viem jak sa citiš že ta to zatažuje ale niekedy treba pomoct niekomu ako je ona. Moja kamoška mala takyto problem uplne dotyčnu odmietla a za pol roka sa dopočula, že sa pokusila spachat samovraždu,nebola ona navine. Ale možno keby dotyčna mala ju ako barličku, tak by to nejak zvladla to obdobie života. Jeto ťažke ked nemate "nikoho"

cobhan
17. aug 2014

Tiez mam taku kamaratku, jej manzel je zacinajuci podnikatel, domov chodi az vecer a byvaju na laze, takze kazda prilezitost vypadnut je vitana. Lenze casom sa k nam nabalila rano, s jedlom pre seba a syna a bola u nas cely den, az kym neprisiel moj muz z roboty. Nastastie ked to uz zacalo byt neznesitelne, tak si nasla robotu, sice len na 4 hodiny denne, ale z denno-dennych navstev sa stali navstevy raz-dvakrat za tyzden...a teraz som nastupila do roboty aj ja a to uz nie je cas na stretavanie sa vobec, max. cez vikend a to sa uz da zmenezovat ako vylet s detmi niekam a nie sediet doma a kecat a kecat a kecat.
Uplne najlepsia metoda je najst si koncika o ktorom vies, ze danej osobe nepasuje a nebude sa tam snazit byt s tebou alebo sa zapisat na jazykovy kurz, kam ona nemoze...napr. anglictina pre pokrocilych, ked ona sa ten jazyk nikdy neucila, najst si pracu, kde budes mat povinne teambuildingy a podobne aktivity a casom to kamaratstvo samovolne vysumi do prazdna.

dilino
17. aug 2014

bože take to typy mam najradšej moja prva otazka pre teba znie ak si vedela že od prvej chvile ti nepasuje tak si jej mala povedať hned na druhom stretnuti že maš svoje kamaratky a svoju rodinu nemaš čas sa nou zapodievať a nie nechať to tak daleko zajsť povedz jej to na rovinu a budeš mať pokoj lenže nikdy v živote nevieš kedy ju v nudzi budeš potrebovať maj to na mysli život nieje o tom že ju teraz nepotrebuješ nebudeš ju aj neskôr ale raz sa to môže stať ked najmenej čakaš vtedy to pride a žiaľ chybu už nenapraviš ja by som jej to povedala na rovinu aby ste sa stretli iba vy dve a povedala si jej ako to citiš a vydiš a že ti nesadla že šla si s nou von len kôli tomu že ti jej bolo ľuto lenže ty vieš najlepšie aka bude reakcia nema sa vyznam z niekym kamaratiť nasilu a pretvarovať sa ked si vedela od prvej chvile že ti nesadla ty si v začiatku tiež urobila chybu mala si to povedať jej že pozri taka a taka vec a bol by pokoj rataj aj z negativnym postojom čo je veľka pravdepodobnosť ja by som na jej mieste odišla navždy sa ti vyhla a mysli si čo chceš nemam kamaratky len preto sa s nimi stretavam iba zo sucitu ako to robiš ty stretni sa s nou a povedz jej to narovinu a odijd to je moja rada pre teba a maš už ponaučenie že veci sa maju hovoriť dopredu a aby si bola uprimna.

jolly84
17. aug 2014

@lienka737 nebudete ak nechceš 🙂

dana_l
17. aug 2014

ake stare ma deti? neviem si predstavit matku s malymi detmi ktora by niekoho "nahanala" a nemala nic ine na praci.

lienka737
autor
17. aug 2014

@dana_l Deti majú 6 a 10 rokov. Ona chodí aj s nimi, keď ideme na pizzu. Tým pádom ja platím všetkým trom. Nerobí na plný úväzok, takže o 13.00 končí a potom už len rozmýšľa, kde by išla.
Ja robím do 17.30, takže nemám chuť z roboty ísť ešte niekam, som rada, že idem domov.

masinka
17. aug 2014

@lienka737 predstav si, ze by to bol "kamarat" a nie kamaratka - takto by ta kontroloval a robil ziarlivostne sceny, pritom tebe by nesadol - tak by si mu dala kopacky a hotovo. Tak proste aj jej na rovidnu povedz, ze o priatelstvo s nou nestojis. Ona sa bud urazi, alebo si poreve, ale nakoniec to bude pre vas obe lepsie. Teba nebude takto dusit a pre nu taka kamaratka, ktora ju aj tak len trpi, ale nemysli to s nou uprimne je aj tak na nic.

janka_mamka
17. aug 2014

začala by som jej hladat robotu na plny uväzok 🙂 nenápadne, al enie uprimne, taketo kamaratstvo časom samé zanikne...

sashabb
17. aug 2014

@janka_mamka prečo by jej ona mala hladať robotu???? ako nič v zlom, ale to nieje @lienka737 starosť. Jednoducho ju uplne zrušiť narovinu a hotovo. Načo vyhovorky a vymýšlance? Keď mi niekto nesadne a nechcem sa s nim stretávať, tak ho neberiem ani ako kamaráta, čiže mi je srdečne jedno ako zareaguje.

janka_mamka
17. aug 2014

@sashabb myslela som to trosku v uvodzovkach ;) ved som dalej napisala ze podla mna take "kamaratstvo"casom same zahynie

kykka
17. aug 2014

@lienka737 Tvoja kamoska je lesba. Nevybrala si ta nahodne, ale asi ako "chlap" si vybera zenu. Nedoslo ti to? nezalezi na tom, ci ma deti alebo nie. Aj gayovia a lesby sa zenia s opacnym pohlavim len kvoli okoliu a rodine, ale vo vnutri su stale "tepli" a casom sa to u nich aj tak raz prevali. Niekedy po par rokoch, niekedy skor, nedokazu to v sebe dusit cely zivot...

sugarfree999
17. aug 2014

😖 neprijemna situacia... asi by som to riesila rozhovorom narovinu.... koniec koncov ste dospeli ludia. nekonecnym vyhovaranim by som to neriesila, lebo to moze byt velmi dlhy a unavny proces. ale nezavidim ti ☹

marionetta
17. aug 2014

Ja som podobnú situáciu riešila narovinu a bodka.Odvtedy ma neznáša,poohovárala ma,kde sa dalo,ale hlavne,že ja mám kľud.Síce ma to mrzí a je mi jej ľúto,lebo takto končia všetky jej vzťahy,ale toto už je podĹa mňa na odbornú pomoc.Veľa šťastia 🙂

vadimka
18. aug 2014

@lienka737
tato situacia sa neda vyriesiť bez toho, aby si danej "kamaratke" neubližila. To musis prijat a zobrať ako fakt.
Kedže "kamoska" nereaguje a nedopina jej, sprav to nasledovne.
napis jej list.
ziadny mail, ale rucne napisany dopis. "je mi to luto, ale nemožem a nechcem sa dalej s tebou stretavat. Prosim ta nekonaktuj ma....."
sama vies preco to už dalej nechces, tak je to skus napisať ako to citis. Hod do schranky a je to.
Aj ked by clovek chcel ukonciť nedorozumenia bez ubliženia, nie vzdy sa to da.

arnika888
19. aug 2014

@madono Úplne to chápem, len som si to potrebovala ujasniť.

zuska_bluzka
19. aug 2014

Ahoj, tiež som mala pred časom takýto problém. moja kamoška je strašný dobrák, ale trávili sme spolu viac času ako trávim s mužom 😀 vyriešilo sa to vlastne tak, že ak sme spolu niekam išli začala som volať aj inú kamošku a po čase som ja pekne krásne šla nadruhú koľaj a ony "sú spolu" stále 🙂 viem, že si písala, že je upnutá len na teba ale čo keby si skúsila s ostatnými kamoškami pokecať, či by nemali pre ňu vhodnú partnerku (možno takú čo túži po nekonečnom obdive) párkrát ich spolu niekam zoberiete a potom necháte samé, nech sa zbližujú. chápem, že je to na teba veľa a berie ti energiu, ale mne by jej bolo asi tak trochu ľúto, predsa len manžel, jediná kamoška, možno by toho bolo na ňu priveľa 😔 v minulosti nemala kamošky? možno nevie ako to v priateľstvách chodí, sú aj ľudia, ktorí sú v medziľudských vzťahoch aj napriek veku amatéri. alebo jej svoju pozornosť primerane dávkuj, povedz jej, že budúci týždeň sa nestretneme a nevymýšľaj výhovorky, ale prosto jej povedz, že chceš byť sama a hotovo a že sa uvidíte napr. o 2 týždne, možno sama pochopí, že si rýchlo musí nájsť inú obeť.

mimisami
19. aug 2014

poznám takéto prípady, príde mi to už ako istý druh majetníctva......nie je náhodou jedináčik, ja som tiež v určitom veku na sebe niečo také pozorovala, /som jedináčik/ teda, že mám sklony k niečomu takému asi nejaká podvedomá kompenzácia si absencie súrodenca. Ale našťastie dokázala som to v sebe potlačiť a dnes to už neriešim, dokonca mi to vadí, keď si na mňa takouto formou nárokujú moji kamaráti, pociťujem to ako veľké obmedzovanie svojej slobody. 😒 Základ je upratať si to v hlave, len na to musí prísť ona sama.

tomsta003
19. aug 2014

ja som tak skončila pratelstvo s jednou kamoškou ,ktora mala habadej kamošiek, a stale ich vkuse ohovarala ,niekolko krat som jej to povedala aj do oči že prečo to robi že mi to vadi ,a potom mam dojem že pred kamoškami ohovara zase mna ,nedala si povedať tak som sa odmlčala aj ked mi vyvolavala, nedvihala som telefon, a asi po troch mesiacov zrejme pochopila, a mam pokoj aj ked viem že ma pohovarala kade tade ,ale koniec koncov- ako sa vravi vrana k vrane sada, rovny rovneho si hlada 😉 je tomu už par rokov, a žije sa mi omnoho lepšie, a vobec ma nezaujima čo si mysli ,len som už až moc opatrna koho si pripušťam k telu a to je dobre

digysa
19. aug 2014

@lienka737 Pokial nie je psychicky narusena, tak toto nie je problem.

Skusala si jej nepisat........tak sa snaz dalej a nepis jej. Nikto ti prsty netlaci na telefon. Proste sa jej 4 dni neozvi a a na 4-ty den jej napis. Prepac ale mam teraz kopec prace, JA sa ti ozvem, ked budem mat cas.

Ziadne dlhe spravy, ziadne vysvetlovanie, ziadne kecacky.....
Na sms-ky typu : Co sa s tebou deje, kde si, co robis- neodpovedaj. Je to trapne, detinske a drze. (Hlavne ako to robi sustavne) Ty jej musis ukazat hranicu vaseho priatelstva........pokial budes odpisovat a vyhovarat sa a stale nadvazovat na jej spravy, tak ona bude pokracovat.

babenko789
19. aug 2014

Nieco podobne som zazila aj ja, ale mna ta osoba otravovala najma cez FB a vyvolavala mi na telefon. Neskutocne zo mna vysavala energiu. Raz som si povedala dost, trosku umelo som vyvolala hadku, pri ktorej som jej povedala, co si o nej myslim, zablokovala som si ju kde sa dalo, neskutocne sa mi ulavilo 🙂 Krute, ale preco by mi mal niekto vysavat energiu?!

vemoa
8. nov 2017

Ako to u Vás dopadlo? Mám podobný problém...

juriva
8. nov 2017

zalubena je;)

lija22
9. nov 2017

@lienka737 ahoj ako to dopadlo? ;)

lienka737
autor
9. nov 2017

@vemoa
@lija22
odsťahovala som sa (nie kvoli nej.-D) a už ma tak nebombarduje.

tykat
24. nov 2017

Povedz jej ze sa ti paci jej muz....zarucene uz o nej nebudes ani pocut 😀