Ako sa zbaviť svokry?
Baby radte.mam problem a to je. Svokra.po 10rokoch stravenych v zahranici kde nikdy nemusela pracovat sa vratila na sk svokra.s priatelom sa rozisla.samozrejme dotrepala sa k nam. Stym ze pohlada si pracu zozenie podnajom.a problem vyrieseny.ale ona je u nas 2 mesiace.pracu nehlada,ledva sa dohrabala na urad sa zaevidovat a to je vsetko.akurat. co zhana tak je chlap od ktoreho caka ze zas si ju vezme na krk.ma 46 rokov,do prace sa jej nechce,byvat nema kde,moj muz je tiez v zahranici,tak sa s nu jedujem sama.ako sa jej mam zbavit,a vysvetlit jej ze zivot neni telenovela,ale je o plateni uctov a chodenia do prace??
a koho je byt v ktorom byvate? kto ho vyplatil? poznam podobny pripad kde mama prepisala byt na syna a po navrate zo zahranicia nemala kde prespat. to by si mal s nou vyriesit tvoj manzel.
treba jej najst priatela kedze pracovat sa jej nechce 🙂 alebo ju prihlas do nejakej reality show, tam nemusi pracovat, zviditelni sa a mozno niekoho ulovi 🙂 a my sa aspon pobavime 🙂 🙂
@ivana890 nech ju poriesi manzel vyhodila by som ju z bytu,ked do mesiaca nezacne pracovat a nebude si hladat ubytko 😖
@ivana890 dat jej limit na odstahovanie..ale to by mal tvoj manzel, je to jeho mama.
a ty jej mozes zatial trosku "sprijemnovat" zivot otazkami, ako sa jej dari pri hladani prace, kedy bude mat pohovor, pripadne jej nechaj na stole inzeraty s pracovnymi ponukami..nech pochopi, ze ju zivit nebudete. nie je taka stara a zjavne ani chora, ze by sa nevedela o seba postarat. pomozete jej preklenut zle obdobie, potom nech sa uz stara sama.
@ivana890 Napriek vaznosti temy, som sa musela zasmiat na nazvom temy...hned ma napadol zapraseny vtip, ze "svokra a udene, su najlepsie studene..." 😝 😀
Tazka situacia...a ako sa k tomu stavia manzel? Jeho nazor? Aby si ty nezacala nieco riesit a potom si nebola ta zla, co vysachovala jeho mamicku...
No, asi by som jej stanovila pravidla..ako malemu decku, alebo ako velkemu decko, ktore byva s rodicmi a je schopne sa zivit samo. Ako mamicka zlata, ja ta mam rada, ale z lasky tu takto spolu urcite nevyzijeme, fajn, ze tu byvas, ale! Cize by som zobrala ucty, ktore mas a povedala jej, ze ok, ked chces, tak tu byvaj, ale plat polovicu najmu, vody elektriky..prispievaj na stravu...Pises, ze nema kam ist, takze sa jej asi tak lahko nezbavis, preto ju budes musiet dotlacit aspon k tomu, aby prispievala na chod domacnosti...A ak jej to bude liezt na nervy, snad sama zisti, ze jej bude lepsie v dakej prenajatej garsonke... 😝 😉
osobne si myslim, ze ak je nebolo blbe byt u vas 2 mesiace, tak sa jej uz asi nezbavíte....aj ked jej dáte ultimátum, nepomoze to, lebo bez práce nebude byt a ked nebude byt co potom na konci ultimáta? vvyhodíte ju na ulicu? aj keby si ty mala na to zaludok, pochybujem o synovi, predsa len ho vychovala, nebude mat na to srdce....a to bude jej paka, aby mohla zostat navzdy....nezavidím ti, toto je na maslu
V tomto pripade by som ja osobne pre svokru prenajal garsonku...... zaplatil za 1 mesiac a nech sa svokra postara sama co bude s nou dalej.
@janulik979 prave až tak moc nevychovala kedze 10 rokov bola v zahraniči a muža tu nechala ked mal 18... 😖
@ivana890 hm no to je dost nenormalne, ja som o nieco mladsia od svokry a este chodim do skoly ktoru za chvilu skoncim a planujem si co najskor najst robotu aby som prispela aj ja do domacnosti a planujem este dlho robit...ved je mlada, co si mysli ze ju budete zivit do dochodku? to ti veru nezavidim bud pod jednou strechou so svokrou a este k tomu bez manzela, ja by som zosalaela 🙄 ved ona by skor vam mala pomahat ako vy jej a este ked pises ze zila 10 rokov v zahranici!!! a co nema sestru, brata alebo rodicov? kde by mohla ist? preco vam ma straptnovat zivot? "ake si to udelas takovy to mas" no nie? co na to manzel? ako sa on k tomu postavil? je to jeho mama tak on by to mal riesit a to cim najskur kym ty nezdupkas niekde co najdalej od nej 😎 hm som velmi zvedava ako to vyriestie, daj potom vediet, drzim ti palce a velmi velmi silne nervy 😉
ako si to tu tak citam tak ma napadlo jedine toto, odhliadnut od toho aka svokra je, tak v prvom rade je matka, tiez vychovala dieta/deti. Predpokladam ze mas asi dobreho manzela, takze vychovala dobre dieta! Teraz z druhej strany dievcata vy co uz cez PC svokru zabijate tak vam by sa pacilo ak by toto hovoril manzel na vase mamky? Lebo mne nie! V zivote by som si nevedela take nieco povedat o svokre ako ani moj o mojej mamke, obaja ich respektujeme zo vsetkymi chybami a vlastnostami ake maju. A pre tie co tu pisali vety ze ci je to byt a podla toho konat, ako sorry ale keby bol jeho tak nemoze nic povedat lebo je jeho a keby bol manzelkyn tak ju treba vyhodit? no to je mi zmyslanie
Teraz ku problemu no chapem ze ta
@ivana890 vytaca koho nie. Mas svoje sukromie, rezim a teraz niekto u teba doma 2 mesiace. Chapem to by aj mne vadilo mam rada navstevu ale nie tak dlho. Na druhej strane sama v zahranici zijem a tiez som sa raz vratila na slovensko a neni take jednoduche si najst pracu ako sa zda, clovek sa po 10 rokov nevie orientovat kde co a ako. Aj ked teda jasne ze by mala preto nieco robit, no ja by som skusila s nou hladat pracu pisat ziadosti atd.
Mimochodom ti do prace chodis? Lebo ak nie tak jej tiez v podstate nemas co vycitat bez urazky.
ahoj aj ja som dnes počula dobrý vtip v uragáne,rozdiel medzi palacinkou a svokrou je aký?palacinka je dobrá zatočená a teplá ,a svokra prestretá a studená 🙂 a teraz vážne,držím ti naozaj palce.je veľmi ťažké povedať matke do oči že choď si a rob si čo chceš,a to je jedno či je tvoja alebo mužova,a kašlať na Ňu.avšak toľko rokov v zahraničí a nemá nič ak išla bývať ku vám je dosť divné.aspoň na prenájom by mohla mať no nie?potom nepíšeš či vám pomáhala keď bola v zahraničí alebo nie,či ti teraz pomáha s deťmi alebo nie.na tom veľa záleží....potiem ti ak by išlo o moju mamu,rozhodne ktorá mi denne pomáha s malým aj finančne a je sama,na dôchodku,by som brala hneď aj keď viem že by mi časom išla na nervy,lebo mladým je lepšie byť osve,niekedy sme spolu celé dni,ale večer chceme mať každá kľud,takže ani jej by to asi nebolo po vôli,avšak moja svokra...tak tá nám nepomôže veru ničím,a nie sú tak chudobný ako moja mama,jedine tak otráviť život s rečami,a staraním sa do nás hoci čoskoro máme 40,veru ju by som tu nechcela,a ak by manžel chcel,mohol by ísť aj on spolu s ňou.nie som zákerná,máme si pomáhať a bla bla to viem,ale podstatné je čo aj tá svokra dá do vás ako detí,vnúčat a tak,nemyslím na peniaze,ale čas,energiu,starostlivosť,alebo pomoc...chápeš ...ak by to tak bolo,asi by si teraz nepísala o tom ako sa jej zbaviť,aj keď muža máš preč,a rozhodnúť sa podľa mňa kľudne môžeš aj bez muža,pretože ty si s ňou doma nie on.
a súhlasím s ULTRA 🙂 tiež riešenie a keď sa zamyslím naozaj skvelé 😝
ja v podstate nechapem postoj tej svokry,,,,,,,, mna by v zivote nenapadlo ist byvat k detom ktory maju svoj vlastny zivot. Ano su v zivote iste specificke situacie ale toto povazujem za veeeelke sebectvo zo strany svokry. Jednak bola dlhsie v zahranici a ked sa rozhodla vratit tak si dopredu neuvedomila kde bude byvat a ako bude existovat. Za dalsie ked predtym mala priatela a odchadzala do zahranica kde byvala pred odchodom ak byt predala tak preco si nezabezpecila zadne vratka. Ja osobne mam 40 rokov a neviem si predstavit ist o 6-7 rokov k detom sa nasackovat a ze starajte sa- ja som vas otec a nemam kde byvat a nemam robotu. TO JE EGOIZMUS HRUBEHO ZRNA a na hrube zrno - hruba zaplata. Preto vravim kazda zivotna situacia je specificka a specificke je aj riesenie ale pokial je to tak ze sa svokra proste nasackovala do vaseho bytu pricom este aj syn je mimodomu a ty vsetko platis a svokra sa tvari ze je vseko O.K. oo dvoch mesiacoch ako........ kamarat .nekamarat - s kola von. Ja milujem svojich rodicov a myslim ze ani moji rodicia by si taketo nieco nikdy nedovolili - v com vidiet pristup k zivotu tejto zeny /svokry! a jej postok k realite. Ja sam mam skusenosti ze terajsia doba prinasa iny postok k hodnotam a zivotu - taky lahostajny......mamnasalamizmus...... rezignovanie....ale 46 trosku skoro,
....a na zaver....viete ako sa delia svokry ???
SEKEROU. 🙂
(Samozrejme ma berte s rezervou)
(Ved su aj motorove pily)
@bronia13 rodicov nema a sestra ju tiez nechce,lebo vie ze sa jej nezbavi.manzel jej povedal zo zaciatku ti pomozem ale musis. Si zohnat pracu a byt.lenze za 2 mesiace sa to nikde nepohlo ked jej poviem tan beru do prace mam cislo zavolaj si,tak ma pocuvne jednym uchom dovnutra druhym von...
Tak ja poznam matky,ktore davaju prednost chlapovi pred vlastnym dietatom,co bude zrejme aj tento pripad.Krasavica si uzivala zivota,v zahranici zarabala slusne a evidentne stihala utracat..na SPROSTOSTI.A zrazu zistila,ze nema nic...tak co? Doteraz sa staral chlap,teraz sa bude syn...tak je uz naucena a pripada jej to normalne.Je to krasny priklad z mojho najblizsieho okolia a by sa ludia CUDOVALI,ako sa taketo osobky dokazu prizivovat na celom okoli. Dalej,sama som dlhe roky pracovala v zahranici a vzdy som si kupila to,co som chcela,dalo sa aj s beznymi vydavkami krasne usetrit a teraz mam rodinny dom,naproti tomu ta "ukazkova dotycna" ma holu ryt. Ako som napisala,"laska" sa bude stupnovat a este aby to nezasiahlo aj vztah medzi tebou a tvojim muzom.On to ma riesit? Vecsinou je to zena kto vari a stara sa o domacnost..takze mas do toho NAOZAJ aj ty co povedat.Drzim palce.

@ivana890 no asi presne takto nejako,ako si to napísala tu, to vysvetliť drahej svokre 😅 😝
najprv normálne a keď nepochopí, tak trošku pridaj - v tóne a zvuku 😀 😉
veď 46 rokov - to je ešte vcelku mladá baba 😉
nechápem, že sa hodí na krk niekomu a zvlášť, ak má aj syna preč
chyba bola ju vôbec ubytovať 😝