icon

Ako sa zmieriť s rozvodom ?

bubblegum7
10. jún 2018

ahojte chcela by som sa trosku vyrozpravat ale aj poradit skor po psychickej stranke aj ked nepohrdnem ziadnymi inymi radami. Uz zacal treti mesiac ked zijeme s manzelom oddelene. Mam par dni pred porodom ostala som sama aj na nasu 4rocnu dcerku vsetko platenie ostalo na mna on nespolupracuje ohladom deti sa nevieme dohodnut financne mi neprispieva na malu ignoruje ma nedviha telefon ... prostee tolko vybavovania a nie je s nim o nicom rec. Urobil si novy facebook kde si mna samozrejme nepridal dokonca blokol a na ten stary z ktoreho sme v kontakte sa prihlasi raz za tyzden a napise jednu nesuvislu vetu. O deti sa nezaujima citim ze uz ma nelubi aj ked sme vacsie problemy nemali. Odisiel do zahranicia za pracou ja som ostala doma a uveril reciam svojej rodiny aka som zla zena zla matka ze chodim po nociach von pritom som tehotna so 4rocnou dcerkou a bez vodicaku. Nikdy som nepila ani nepijem nie som discotekovy typ a aj tak vsetkemu veri :( skusala som to zachranit povedal ze mi nevie nic odpustit ze nevie pri mne byt pritom odvtedy za mnou parkrat bol a bolo vsetko ok. Akonahle je s rodicmi huckaju ho proti mne a on sa necha. Babatko nechce vraj niee je jeho. Udajne niekoho ma comu moc neverim on nikdy nebol z tych typov ale je zatvrdnuty aa neda sa s nim pohnut v nicom. Lubim ho napriek vsetkemu neda sa zo dna na den prestat milovat cloveka. Ako sa s tym zmierit ? Chce sa dat vraj rozviest ale papiere zatial nepodava. Neviem si predstavit svoje deti v neuplnej rodine a seba ze viac nebudem mat pri sebe cloveka ktoremu verim a mozem sa mu plne otvorit. Ten pocit samoty je strasny zabija ma. Prejde to? Po akom case? alebo vzdy to bude takto? :(

peter2404
11. jún 2018

@bmuller
nie, myslel som to inak. urcite nebol jediny dovod jeho odchodu, ze ho ovplyvnili rodicia. musel mat na to vaznejsie dovody...

peter2404
11. jún 2018

@zuzanapjat
ako jej on nici zivot ? pise sa tu o tisicoch pripadov, ked zena odidie od muza, z mnohych dovodov. teraz odisiel muz od zeny a je hajzel ? preco ?
ja beriem ze nam tu popisala jej pohlad, ale aby sa dalo sudit je potrebne precitat aj pohlad protistrany

bmuller
11. jún 2018

@peter2404 hej, chapem... ale naco su zapotreby take vycitky, keby ju skratka uz len nemal rad...? takto to niecim zavana... bud odvadzanim pozornosti od vlastnych hriechov, alebo je naozaj naivny a veri cudzim reciam

zuzanapjat
11. jún 2018

@peter2404 tak ono tu vychadzame samozrejme len z jej pohladu. Su chlapi, ktori su ziarlivejsi, mozno viac upodozrievaju. Ak taky chlap - ktoremu by najblizsia rodina pravidelne referovala bludy.... no... možno najprv zacne v ňom hlodať podozrenie a mozno aj zo samotnych myslienok ochladne voči žene.... nemusi žena podvadzať, stači že si to predstavoval. Tu na diskusiach, ked sa zeny pytaju, co asi chodi ich mužovi po rozume a 20 žien napiše "isto ma inu" tak verim tomu, už je hadka v rodine a ta žena upodozrieva potom, preveruje, lešuje a možno postupne z takych rečí aj ochladne. Tobôž ked toto je prípad ked chlap vačšinu času žije v zahraniči. Tam ešte aj kolegovia možno podpichnu....

annamari4
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
11. jún 2018

V každom jednom prípade by bolo dobré vidieť aj pohľad opačnej strany....Nie vždy je to tak, ako napíšu ženy, len aby očiernili chlapa a ony ostali ako sväté. Netvrdím, že je to tento prípad, ale je veľa takých, kde žena je ako stíhačka, ktorá neustále po chlapovi huláka a potom sa čuduje, keď chlap zdupká za inou. A samozrejme je mrte prípadov, keď chlap je úplný debil...agresor....alkoholik a podobne, tak je jasné, že žena sa snaží oslobodiť od takého magora ...

peter2404
11. jún 2018

@cecilia68
bingo, vo vztahoch sa nic nedeje len tak, aj ten alkohol u muza ma niekde podstatu, nejaky dovod..
neverim ze odisiel len na zaklade toho, ze mu rodicia nieco nakecali

lus83
12. jún 2018

@peter2404 to ma inak vzdy tak prekvapuje, ze ked odide chlap od ženy, vzdy sa najde dôvod, preco je ta zena vinna. Určite bola stihacka, nemohol s nou vydrzat chudak, tak si musel najst inu. Ved ok netvrdím, ze toto sa nedeje, ale vacsinou je chlap na vine. Proste si zmysli a odíde. Kolko zien nie je spokojnych vo vztahu a trpia to? Lebo nechcu rozbijat rodinu. Ale chlap ten si najde a v pohode odide, sak co chudacik bol nespokojny. Kolko takych muzov odislo od zien len tak aj v soubiznise?? Nasli si milenky, alebo tajne narobili deti a pohoda. Hudak, Patejdl, Bican, Kollar... Debilkovia a v pohode sa spoločnosť tvari, ze sa nic nedeje. Ale ked si zena niekoho najde a rozbije rodinu to uz je reci, osocovania a neustáleho rozoberania jej osoby. To, ze nebola spokojna vo vztahu, ze ten muz jej nic nedaval uz nikto akosi nechape...

peter2404
12. jún 2018

@lus83
vzdy je to o dvoch.. akoze si proste zmysli? to len tak?
urcite nie, vo vztahoch funguje akcia reakcia rovnako ako vo fyzike..

libawet
12. jún 2018

@bubblegum7 to všetko, o čom tu píšeš, sú len následky problémov, ktoré tomuto vášmu oddeleniu predchádzali. Neviem, ako ste žili, čím ste žili. Píšeš, že odišiel do zahraničia za prácou. To je vždy problém, pretože ide o vzťah na diaľku a bolo o ňom už veľa popísaného, no väčšinou ho zvládnu len veľmi vyzreté páry, ku ktorým, prepáč, vy zjavne nepatríte, lebo ste ho nezvládli. Ako Ťa Tvoj manžel poznal, že dal na reči iných o Tebe? A poznal vôbec? Ako si Ty poznala jeho, že až teraz vieš, že je taký " zatvrdnutý ", nebol taký vždy? Neviem, či ste sa o svojich problémoch vôbec bavili, či ste ich rozobrali z každej strany ? On je raz otec a mal by vidieť svoje deti, ak nechce vidieť ich matku. Zdá sa mi, že on sám je ešte nedospelé dieťa, keď sa takto zachoval. To, že si Ťa vyhodil z FB, nie je Tvoj najväčší problém a ani jeho. Kým všetko nebudete mať rozdebatované, s rozvodom by som sa nezmierila a už vôbec nie, keď sú tu dve malé deti.

lus83
12. jún 2018

@peter2404 ale nememu ani vlastna mater nerozumie. Tak ked ho nieco trapi nech to konzultuje so zenou a nie je cely cas ticho a zrazu bac, iba oznami, ze odchadza. Vies co loznam zeny, ktore su aj pekné, aj mudre aj sikovne, sj tak niektorým bude malo. Lebo chlapi len vymyslaju. Oni sa nemusia prisposobovat vo vztahu iba zena. Teda to si myslia aj tak robia, cize nerobia nic pre vztah iba to, co vyhovuje im. Co on urobi, ked je tucny? Nic. Ale od ženy vyzaduje schudnut. Co urobi on, ked je neschopny v posteli? Nic. Nech sa snazi zena vzdy zaujat atd... Chlap je celkovo iba na príťaž, pretoze celkovy chod vztahu a domacnosti nesie zena. A zrejme sa citas aj tu kolko zien ostalo same a dokazali si poradiť. No chlap ked zostane sam a estw s detmi, nedokáže sa postarat. Cest vynimkam. Chlap si len potrebuje mastit ego a ked uz ma jeho vztah stereotyp, rad si vyhliadne novy objekt. Ved naco bude riesit. Najde problem aj tam kde nie je, len aby sa oslobodil od povinnosti. Ale to sme uz pri inej teme. Nebudem týmto zaťažovať diskusiu autorky, ktora rieši akutny problem.

peter2404
13. jún 2018

@lus83
prepac ale si pekne mimo. tie tvoje zovseobecnovania...
vcera som videl pri ceste stetky.. vsetky zeny su preto stetky?

persica
13. jún 2018

@lus83 No ale nemas pravdu, dievca moje. Ja mam chlapa, ktory je dobrak od kosti- az to cloveku lezie na nervy, lebo potom sa nevie rozhodnut- chce vyhoviet vsetkym. V zivote na svoju byvalku nepovedal krive slovo. Aj som sa cudovala, preco to krachlo, ked akoze bola dobra. Lenze uz sme spolu par rokov a ja som mala moznost pocut, ako s nim telefonuje. Uffff ja by som s takou zenou nevydrzala 5 minut v jednej miestnosti. Nie, nie su zeny svatice, su aj dobri muzi. Neda sa to takto zovseobecnovat.

lus83
13. jún 2018

@persica ja hovorim, ze vsetci muzi su zli? Ze zeny su neviniatka? Citaj s pochopenim. Vysvetlila som vsetko z kazdej strany. Vies, mne raz kolegyna povedala, ze vsetci chlapi podvadzaju. Vysmiala som ju a pohorsene ohovarala, ze co si to dovoluje. Moj chlap? Ten co sa tiez pohorsoval nad jeho kamosmi, co mali milenky. A ked podviedol.... Tak mi len povedal. No vidis, uz patrim medzi nich. A tiez to bol dobrak.

lus83
13. jún 2018

@peter2404 no úplne mimo je chlap diskutujuci na modrom koniku 😁 aspon si vsimni ked uz nic situaciu, ked opusti zenu muz pre inu a ked to iste urobi zena muzovi kvoli inemu a necha mu deti... Myslim, ze viaceri to skor nezvladnu ako neprepiju...

peter2404
13. jún 2018

@lus83
no ja ti neviem, ale rad ta pozvem ku mne domov aby si videla moju uroven starostlivosti o moje deti, zahradu, dom. a popri tom stiham podnikat a zarabat peniaze..
a pravdupovediac, este som nestretol nezadanu zenu mne primeraneho veku, ktora by varila a o domacnost sa starala nie z povinnosti ale z presvedcenia, z lasky.. potom tie vysledky aj tak vyzeraju. staci prist do domacnosti dotycnej a pozriet sa napr. na stav kvetin v byte, to mne napovie velmi vela..
takze s tym porovnavanim muzi-zeny naozaj opatrne. pokial si stretla takeho, ktory ta podviedol, skus porozmyslat ci na tom nenesies svoj podiel viny aj ty sama. mozno si si len vybrala toho nespravneho. ale to uz je chyba tvoja a nie vsetkych muzov sveta...

bmuller
13. jún 2018

@peter2404 zovseobecnovanie, samozrejme, nie je na mieste, kazdy pripad jny, kazdy clovek je iny, kazda kombinacia ludi ne/funguje inak... ty si zjavne celkom inteligentny, citlivy a premyslajuci chlap. ale, zial, posudzujes aj dalsich chlapov podla svojich schopnosti vnimat zeny a vztahy - a to teda velmi mnohi chlapi nie su schopni (aj mnoho zien, nejde tu az tak o pohlavie)
ale naozaj - aj ked chces branit cest muzskej strany, treba ti ako muzovi prijat, ze su aj chlapi (asi z opacnej strany Gaussovho rozdelenia ako ty), ktori k spokojnemu zivotu potrebuju: mat nejaku pracu, dobre jedlo, obcasnu zabavu s kamaratmi, aktivny ci pasivny sport, akcny film v telke. a za dobry vztah povazuju mat obstojne vyzerajucu a nepapulnatu zenu, casty sex, a ze sa ich zenska neusmieva na inych chlapov a nemina vela penazi. a ziadne kvetinky ci domace okrasy, ani vesmir, ani ekologia, ani filozofia, ...pre nich nie su relevantne.

libawet
13. jún 2018

@lus83 no, ja som vždy tvrdila a tvrdím, že sú vždy na vine obaja, aj žena, aj muž ( muž by povedal, že žena a svokra 🙂 )

libawet
13. jún 2018

@peter2404 a Tvoja žena, čo robí, keď Ty sa staráš o všetko? To sa pýtam ako v dobrom, lebo domácnosť, deti, varenie, pranie, žehlenie, stav o kvety doma a v záhrade, plus k tomu chodím do práce, je moja starosť.....( že kde bývaš ?🙂🙂...ale nie neboj, môjho muža by som nevymenila za nič...)

libawet
13. jún 2018

@lus83 no, našťastie všetci muži naozaj takíto nie sú. Asi si vo svojom živote narazila len na takýchto, ako opisuješ, to je mi ľúto.

libawet
13. jún 2018

@lus83 ...práveže je fajn, že aj muži na MK zavítajú, máme aj ten druhý pohľad. Si tuším žena, ktorá nenávidí mužov, či ?

lus83
13. jún 2018

@libawet ale co si. Iba som vytriezvela z lasky.

lus83
13. jún 2018

@peter2404 fajn, ze sa staras. Tak to ma byť.

zenaajmama
13. jún 2018

@peter2404 v podstate súhlasím s tým čo píšeš.Vinu nesú vždy dvaja,neverím tým príbehom že "roky bolo super,bezproblémové manželstvo, a zrazu buchol/buchla dverami" takéto neexistuje.Ľudia kašlú na vzťah, riešia každý len vlastný mikrokozmos, občas sa ich svety niekde stretnú,vystriedajú sa pri deťoch, každý splní svoju časť povinností , nie z lásky k partnerovi ale z nutnosti. ALE držia sa za ruky,takže si každý nahovára,že takáto je doba,takto to má byť.
Chýba komunikácia,láska, starostlivosť,laska, pozornosť,sex, chýba veľa vecí.
ALE...nechať tehotnú ženu s malým dieťaťom samú,bez pomoci a hrať sa na dôležitého..to prosím ťa čo je za človeka??Keď by bolo hociako takéto niečo MUŽ neurobí.Takto sa správa len obyčajný niktoš.

peter2404
13. jún 2018

@zenaajmama
to mas odkial, ze sa hra na doleziteho ? z jej popisu situacie ?
stavim sa ze keby tu napisal reakciu ten chlap bude to uplne iny pribeh..

plati presne to, co si napisala na zaciatku - je to ich vec, nech si to riesia spolu, dvaja.. mimochodom, toho "niktosa" si predsa vybrala ONA SAMA ..

zenaajmama
13. jún 2018

@peter2404 áno, z toho čo napisala ona.Nevidím dôvod aby niekto klamal ak píše anonymne na fórum.Zatajovat sa na fb..ignorovať vlastné dieťa...no presne toto sú charakteristické vlastnosti niktoša ktorý sa hrá na dôležitého.
Vybrali si jeden druhého.V tomto máš pravdu.

peter2404
13. jún 2018

@zenaajmama
ale tu nejde o to ze klame..
pochop prosim ze neexistuje len jedna pravda, su dva pohlady, kazdy z nich ma svoju pravdu.. nemusi klamat, moze niektore veci vidiet jednoducho inak..

zenaajmama
13. jún 2018

@peter2404 áno,je to tak.Každý má svoju pravdu.Ale sú aj fakty.Ako napr.že niekto nekomunikuje, neprispieva finančne, proste ignoruje rodinu.
Nevieme čo je za tým, celkom určite majú obaja pravdu.
To je zbytočné analyzovať.
Ale človek ktorý má troška sociálneho cítenia a nejaký pocit zodpovednosti nenechá samú tehotnú ženu chvíľu pred pôrodom ,ktorá je evidentne v zlom psychickom stave a ešte k tomu s malým dieťaťom .
Občas treba vidiet aj iné ,dôležitejšie veci ako vlastné ego a vlastnú pravdu.

obsadenemeno
13. jún 2018

@zenaajmama darmo deries klavesnicu, peter vzdy vidi chybu len v zenach.... lebo ma taku skusenost so svojou byvalou. Cize vsetky zeny sme teraz cez optiku byvalej..... 😉

zenaajmama
13. jún 2018

@obsadenemeno jaaaaaj tak už rozumiem.👍ďakujem 🙂
@peter2404 milý Peter,dobrú noc a pokoj v duši ti prajem 🙂