Ako sa zmieriť s tým, že chlap neurobí domáce práce na 100%?
Baby akurát priateľ začal vysavať a zmýváť podlahy a proste sú tam šmuhy nieje to poriadna robota, či mám byť rada že vôbec niečo urobí v domácnosti ? Ako to riešite vy doma ?
Ak mu ide lepšie povysavat tak on nech vysáva a ty zmyvaj.....
Druhá možnosť môžeš ho za to "buzerovat" kým to nespraví podľa tvojich predstáv len raz ti hodí vechtom a potom sa nestazuj ze musíš robiť všetko sama....
Inak môj ex bol perfekcionista hlavne v buzerovani keď robil tie veci niekto iný.... Sz do momentu keď som si vložila nohy a povedala keď vieš všetko lepšie (rozumej nie podľa jeho, jeho určenom čase a jeho určeným spôsobom) rob si sam... Mne ušetríš čas a sebe nervy a odvtedy bol pokoj....
Ja keď chcem mať niečo podľa mojich predstáv spravím si to sama
"Prax robí majstra", možno sa to časom naučí... A ak nie, aj tak dobre. Niektorí chlapi ani nevedia, čo je mop.
Inak, dobre ti radia, ak ti tie šmuhy až tak prekážajú, tak si prácu prerozdeľte podľa toho, čo komu ide lepšie. Ale nie štýlom, že si radšej všetko spravíš sama. Spočiatku je to fajn, ale časom to človeka prestane baviť - ťahať všetko sám... A zároveň, čím viac času prejde, tým náročnejšie bude toho druhého nejak zapojiť do systému.
@janickacrazy akože... 🥴🥴🥴🥴🥴🥴🤔🤔 Buďte šťastná, že niečo urobí, kebyže mne toto urobil chlap, alebo syn... Bozkávam im ruky, nohy.. Treba si vážiť, že vám aspoň pomôže.. 🙏👌🏼
Moj chvala bohu vsetko co robi tak robi precizne aj ked mu to trva😅…ale ak by to bolo takto tak by som sa ho spytala ci to nevidi a ak by to bral ze vidi a je mu jedno a mne by to vadilo, tak by som si to robila radsej sama🤷🏽♀️
Robim to tak, ze vsetko (v domacnosti) robim sama a na 100%
ja by som poradila nevzdávať to hneď na úvod a ísť na to motivačným systémom 🙂 áno, treba pochváliť, že sa niečoho chopil a pomáha, treba vyzdvihnúť pozitívne veci a zároveň potom skúsiť vlastným príkladom ukázať, že ako by sa to dalo lepšie. najdôležitejšie však je takto postupovať všade a vo všetkom, iba v jednej veci, čiže v domácich prácach, to stačiť nebude. ako sa hovorí, všetko so všetkým súvisí, takže treba si postupne zvykať na to, aby domácnosť aj život fungovali najlepšie, ako sa dá, nie iba tak, "aby bolo". treba si to zobrať aj z druhej stránky, ako tu napísala janicka nadomnou, že by mohol byť ešte väčší perfekcionista a puntičkár, ako ty. ako by sa ti páčilo, aby ti niečo povedal? treba sa skúsiť podľa toho riadiť, že čo chceme robiť my, robme aj iným a naopak, čo nechceme, nerobme 🙂) ja mám pozitívnu skúsenosť, že dlhodobo sa vedia dvaja ľudia bez problému dohodnúť, chce to nájsť spoločnú motiváciu a formu komunikácie... nerob z ničoho vedu, ale postupnými krokmi zlepšuj všetko, kde sú nejaké možnosti zlepšenia 🙂
Za mna bud radsej ticho, ak chces aby ti pomahal aj nadalej. Najviac nenavidim vety tipu "to ci ono si nespravila poriadne". Potom to radsej uz nerobim vobec. U nas napriklad chlap vystahovava vsetok drobny nabytok pri umyvani podlahy. Ja to odmietam a uz to nerobim poriadne a radsej nech to nerobim vobec. No nech sa paci. Nech sa stara sam.
@luczach a na co je to dobre? Byt otrokom domacnosti? Nie je lepsie zapojit vsetkych, potom vsetci vedia ocenit tu pracu a namahu. A aj deti sa tym ucia vzorcom spravania, ale aj sikovnosti, sebestacnosti... a vsetci potom maju aj cas pre seba svoje zaluby, ked sa ulohy rozdelia.
Keď som bola sama, dalo sa aj jest z podlahy a cisto ako v muzeu. Odkedy je rodina, ulohy sa prerozdelili. Velmi som spociatku “trpela” pri pracach, ktore urobil manzel alebo syn, proste to bolo inak. Zvykla som si, mam viac casu a syn je tiez spokojny (rad umyva podlahy). Ma 6 rokov a dufam, ze mu to vydrzi. Vysava manzel a ten aj cisti svoju a synovu obuv, vynasa odpad a uklada si svoje pradlo do skrine. Syn si upratuje izbu, umyva podlahy v byte.
@simsalabim Ja nie som otrok domacnosti. Ostava mi dostatok casu aj na rodinu aj na samu seba 🙂 Ide o efektivitu prace a rozdeleni si casu tak, aby to bolo pre vsetkych clenov vyhodne 🙂
@luczach no ak robis vsetko sama a ostatni nic, mne sa to tak zda 🤷♀️ A, ako som povedala, zapajanim vsetkych do domacich prac vsetci ziskavaju cenne skusenosti. Ale tak rob, ako ti vyhovuje 🙃
@luczach to je smutne. Degradujes samu seba.
moj je zase pedantnejší ako ja 🙂)) jeho auto je luxus, v mojom aute nosím psa, takže nie je dokonale čisté 🙂) ale v skrini ma zase horšie kominky ako ja 🙂))
@natalka81 to poznám môj muž na jedno tričko dá 3 štipce a rohy zozmoli ja málokedy zehlim a tričká vyplieskam a dám tak kolíky nech to nie je skoro vidieť.A to som ho už poprosila nech nedáva tričko na polovicu🙂)ale za konce.
A nie, nevadilo by mi cmuhy hlavne, že som to nemusela robiť ja.Toto je cesta do pekla moja mama vždy stala otcovi za chrbtom, keď varil tenšie, hrubšie, nie veľa cibule, prskas, až sa na to vykašľal.Obcas komentujem a, keď to je zle prerobim, ale držím sa na uzde
Tak bud to urob alebo nerieš 😁
si zavolaj pani na upratovanie a budete spokojní obaja😎
Môj nepovysava tak dobre ako ja a ja zase nezaparkujem všade tak ľahko ako on 🤷
Ja to volám upratovanie nahrubo. Podobne tak vysávač aj umývam auto alebo bicykel. Alebo okná. Niekedy je lepšie robiť veci nedokonalo a urobiť toho viac alebo ušetriť si čas na iné. Na to aby si bol úspešný nemusíš byt perfektný ale ísť správnym smerom. No sú situácie kedy je kvalitná práca veľmi dôležitá. A to aj pri upratovaní. Ak chcem mať z upratovania dobrý pocit, mám čas a chuť, tak pucujem auto aj bicykel hodinu a bude sa blískať čistotou.
Ale on tu podlahu umyva na 100% Akurat ze to je jeho standart a nie tvoj.
Ja verim tomu ze nemam pravo ziadat od niekoho ineho aby robili veci podal mojich standartov. Bud prijmem ako to je alebo si to bez slova prerobim.
Treba mu len povedať, že dal do vody veľa prostriedku na umývanie. Vtedy sa robia čmuhy 🙂
Ja si robím domáce práce tohto typu sama, ani by mi nenapadlo to od manžela žiadať. On max utrie riady alebo vyloží umývačku a to mne úplne stačí. On robí zasa iné veci.
A ak by to bolo u nás tak ako u vás, nenadávala by som mu. On mal snahu to umyť a že to nie je podľa mňa tak žiaľ, nikto nie je dokonalý.

Môj muž sa ponúkol že vyvesi na balkóne vyprate uteráky. Juuuj potešila som sa, aký dokonalý dôkaz lásky🥰. Hovorím si, uteráky vyvesit nieje problém, majú pravidelný tvar, supne ich cez polovicu, zapne kolicek, hotovo
Ženy, v živote mu to už nedovolím!!!! Takú hrôzu som jakziv nevidela! Všetky som dala dole, a vyvesila ešte raz!
Je úžasný že chce pomôcť, ale odtiaľ potiaľ 😂😂😂🥰
Ale pekne umyl celú kuchyňu no, sikovnik