icon

Ako skĺbiť rodinu, kariéru a osobný život?

9. mar 2025

Ako to robia v dnesnej dobe ze su upraveni, stihle vysportovane postavy, maju karieru, pekne auta, byvanie, deti konicky, vylety, ako to stihaju?
Ved ja nemam poriadne pri 2 detoch cas ani upratat byt nehovoriac o sporte a inych veciach ako kadernik alebo co. Zije tu niekto taky pekny dokonaly zivot? Ako sa vam to podarilo sklbit?

vevapeto
9. mar 2025

Tak rozdiel je mať 2 deti v predskolkarskom veku a rozdiel už školopovinné , ktoré sa obslúžiť samé a nenarobia toľko neporiadku. Vtedy je čas aj na šport aj kaderníka. Všetko je to o perfektnej logistike, výpomoc od partnera a v neposlednom rade občasná pomoc od starých rodičov….a nemyslí si, že v tvojich očiach dokonalé ženy sú aj v realite také dokonalé 😉

mamutka
9. mar 2025

Proste daj prať každý deň, ked ideš von. Prídeš domov z kočíkovania a povesas prádlo. Víkend je na výlety, nie na štyri pračky. Tašku s náhradným oblečením pre obe deti maj povesenu na chodbe a pripravenú na každý výlet ( alebo ju maj v aute ). My máme vždy v aute taku tašku, nezabudnem ako mi syn spadol celý do kaluže, keď sme tu tašku nemali so sebou 👀
Upracte si byt už večer a ráno sa najete, urobíte desiatu, vodu a idete. Už bude teplejšie postupne, deťom netreba nosit na vylety čaj, stačí voda do fľaše a drobcovi mlieko a čo v jeho veku potrebuje. Dnes už aj kúpiš hocičo vhodne na výlet, občas sa aj tak da.
Môžeš si do dozy večer predtým nakrajat jablka, nacisti uhorku a pod a nechať v chladničke, ráno len hodis do tašky. Moje deti to majú na výletoch najradšej - zapecene toasty a krajana zelenina a ovocie. Toasty urobíme ráno ako prvú vec, so šunkou, syrom, kto aký chce. Kým vychladnu, najeme sa, zoberieme zvyšné veci a ideme.
Hlavne nenechávať pranie na víkend.
A prechádzka vám cez týždeň stačí asi jedna, snáď by dieťa pospalo popoludní aj v posteli. Ľahni si s ním. Keď zaspí, porobis čo treba alebo si oddychni.

vienala
9. mar 2025

@basulaak kde pracuješ, ak to nie je tajomstvo?

gabu_lienka
10. mar 2025

@janickacrazy ale asi si nepisla na kona, ze nestihas doma porobit.

Autorka, na zaciatku si spominala dokonca skolu. Takze zbytocne sa teraz rozculujes, ze tu mas komentare od veci. Ked mas doma v noci nespiace babatko, tak asi tiez nebudes vstavat o 5 rano ako ja, aby si si zacvicila (pochopitelne). Dalsia vec - cez den zase spi jedine v kociku. A zbytok hodin co ti zostava, tak pracujes. No bohuzial, tu je jedina rada, iba toto obdobie vydrzat. U nas sa to s dvomi rokmi deti prudko zlepsilo. Niekedy zacne spavat aj v noci a nebude večne spavat 4 hodiny denne a vylucne v kociku.
Na tvojom mieste by mi pomohlo zaplatit si upratanie bytu raz do tyzdna 😂 a zatial by sme stihli aj ten vylet.

dudos
10. mar 2025

Autorka momentálne som už skoro dva mesiace zamestnaná po poslednej RD a poviem ti, že stíham len tak tak. Doma ako po výbuchu. Stíham minimum, a keď viac tak na úkor mňa samej. Teraz sme cez týždeň nemali práčku a sušičku. Rozhodli sa, že idú na dôchodok. Doma máme totálny chaoz s oblečením. Všetka starostlivosť o domácnosť, deti, školu a škôlku je cez týždeň na mne. Manžel ich ráno odvedie na zastavku (starší) a do škôlky (mladšiu). To je cez týždeň všetko ako sa zapojí, a áno kúpi chlieb a pečivo. Nemáme tu normálny obchod. Tak aj to len pre to.
Dnes som vstala a povedala som si, že ma toto nebaví. No musím sa naštartovať a ísť ďalej.
Chápem ťa, poradiť neviem lebo z časti to mám ako ty.

lentilka46
10. mar 2025

Niekde pridam,niekde uberiem. Dokonaly zivot nemam, snazim sa mat ho pekny a byt spokojna. Kedysi som mala na seba vysoke naroky, dnes som uz popustila. Plan je cvicit 3x do tyzdna, niekedy cvicim len raz alebo dvakrat. Periem vzdy v piatok a sobotu, ked som bola doma s detmi,prala som aj cez tyzden. Upratujeme poroadne cez vikend, cez tyzden sa snazime veci odkladatna miesto, nevh neni priestor zahlteny vecami. Mam druhaka a predskolacku, ucime sa kazdy den nieco. Z domu ochadzame pred 7, vraciame sa po pol4. Varim cez vikend plnphodnotne jedlo, dalsie az ked sa dije, teda v utorok. To mame do stvrtka, piatok si zvykneme objednat alebo mame pecivo so sunkou,syrom,zeleninou. Nevadi mi to, deti maju plnohodnotny,teply obed v instituciach. Mame aj zahradu,ked zacne sezona, pravidelne soboty a 2x v tyzdni sme tam. Deti nosi do skoly,skolky ten,kto sa rano menej ponahla, poobede vyzdvihuje ten,kto skor skonci. Kruzky rovnako. Za mna na seba vela nakladas. Dieta ti spi 4h a ty si s nim v tom case vonku. To by som zrusila. Jeden spanok s nim bud vonku, druhy moze kludne spat doma a ty si oddychni alebo si porob,co potrebujes. Najdi si system,kt.ti zivot ulahci, nie ho skomplikuje.

eleanor2510
10. mar 2025

Autorka, co sa tu navazas do viestty? Napisala ti perfektny postup, ako zvladaju chodenie na vylety, ved to je to, co si chcela, nie? Ako to robia ini, aby to stihali? Dobre, nevedela som, ze pracujes, ale predpokladam, ze z domu, kedze rano aj poobede chodis s dietatom von. Ked sa tu furt prackou ohanas, popri tom, ako pracujes, nemoze byt zapnuta? Ked ides von, nemozes ju zapnut a po dvoch hodinach vybrat? Sama si to robis, vsetko si strašne komplikujes, opisujes tu cinnosti, ktore sa bud robia samy, alebo na ne treba minimum casu, ako keby trvali vecnost - postlat, vetrat - vsak pri tom okne nestojis, kym sa vetra? Stale si nevysvetlila, naco potrebujete teple jedlo na vylet, aj ked ti zeny napisali, ze ani jedna to nerobi. Viestta opisala, ako chodia na vylety vlakom a vsetko stihaju, ty ides predpokladam autom a aj tak nestihas? Zeny ti tu dali rady, tak sa prestan vyhovarat a pochop, ze problem je u teba.

viestta
10. mar 2025

Vsak som ti napisala ako to stihaju. Maju iny rebricek hodnot a lepsi time manazment. Nic viac to nie je.

rayla
10. mar 2025

Autorka, závisí to od viacerých faktorov: veľkosti domu/bytu, záhrady - inak sa udrziava dvojizbak a inak dom, aj povedzme si úprimne, niektoré ženy sú spindiry a iné sú prehnané citlivé na poriadok, niektoré žerú donášku a polotovary, iné si potrpia na kvalitnú domácu stravu, niektoré sa s deťmi učia, iným nevadia trojky-stvorky🤷..

rayla
10. mar 2025

A dosť závisí, ako časovo narocnu máte s muzom pracu. Ja som niekedy aj večer ešte, keď idú spať, za PC. Plus nehovoriac o tom, že tie insta krásky majú upratovačky, opatrovateľku.. poznám také - padne im na zem od huby a "veď príde upratovačka".. sú všelijaké "osoby", nevidis všetko..Zariad sa, ako to cítiš, neporovnavaj sa s ľuďmi mimo reality. Lebo oni ukazujú len to pozlátko. Niekde, kde sa dá, uber..Tak nezmyvaj podlahy každý deň. Oper cez týždeň. Navar dopredu na dva dni..

0kristina0
10. mar 2025

Tak v prvom rade co je alfou a omegou je tvoj muz. Rovnako sa ma starat a rovnako sa ma podielat aby si aj ty stihala co chces. Ak je to iba na zene tak je normalne, ze nic nestiha.

basulaak
10. mar 2025

@vienala v korporate

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 nie, nemyslim ze mas pravdu. Ja som tuto temu zalozila ako nieco co malo zlepsit zivot mne ale mozno aj hociktorej inej zene.. proste malo to byt noeco co cloveku pomoze. Ale mnohe ste sa tu do mna pustili akokeby som bola uplne neschopna a vymyslali ste si svoje rozne scenare a tvrdenia.. vsetko zjednodusujete ved to len 10 minut lebo pracku zapnut je stlacik gombik.. ved to len 10 minut kazda cinnost len 10 minut. Len zijst na 2x vytahom a nalozit do auta kociar vajicko odrazadlo deti je dalsich 12 minut, dnes som to stopla.ved kup si obed jedlo.. no ano kto ide von raz za mesiac tak si kupi na zeleznej studnicke polievku za 5 eur ale ja nebudem platit kazdu sobotu nedelu v restikach jedlo.. ani keby som si to mohla dovolot tak to pri dnesnych cenach nepodporujem.a kopec inych veci by som mohla komentovat ale nechce sa mi.. je to zbytocne.ako tu bolo spominane nik moj zivot nezije a ako som spominala ja moj zivot som ani riesit nechcela.ale kritizovat druhych je najjednoduchsie.

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 navazam sa preto lebo si vymysla ze 4 hodiny bali deti na vylet napriklad a aj ine pikosky ktore uz nekomentujem

eleanor2510
10. mar 2025

Pozri, je zbytocne ta presviedcat o hocicom, ked si presvedcena o svojej pravde. Ano, niektore sme v komentaroch prudsie reagovali, lebo fakt si, a to mi prepac, vymenovavala cinnosti, ktore naozaj trvaju v porovnani so vsetkym ostatnym najmenej. Keby si povedala, ze nestihas vysavat, umyt okna, umyt kupelnu, to sa vsetko da pochopit, ale ked napises, ze nestihas uvarit caj, postlat postel a zapnut pracku, tak ako fakt je to prinajmensom usmevne. Dalsia vec. Z tvojho prispevku vyznelo, ze mas toho tolko, ze nikdy nikam nechodite. Teraz hovoris, ze kazdu sobotu a nedelu niekam chodite. Po dalsie. Otazka bola, ako to zeny stihaju, nie kde na to beru peniaze, preto ti tu aj zeny radili, ako si zorganizovat cas, a teraz podla posledneho prispevku nie je problem ani tak cas, ako peniaze. Cize otazka mala byt nie kedy maju cas na kadernika, ale kde beru peniaze na kadernika. A ano, nikto nezije tvoj zivot, ani ty nezijes zivot inych zien, tak prva a zasadna otazka je, naco to riesis? Myslim teraz tu otazku financnu, nie casovu. Tie, co na to maju, aj to teda neviem, kto to podla teba je, ci nejake influencerky alebo kto, proste na to maju, co ta do toho, odkial? Riad sa podla svojich moznosti a schopnosti. Zivot nie je o tom, kto na co ma, ale aky si ho dokáže spravit so svojimi moznostami. Tebe napriklad vadi, ze ked idete na vylet, mate doma bordel. A co? Pride hygiena? Co sa stane, ked budete mat dva dni bordel? Ale detom nikto zazitky z vyletu nenahradi. Zamysli sa nad prioritami a budes spokojna a nebudes musiet zakladať taketo diskusie a prskat tu na tych, ktori to vo svojom zivote vyriesili inak.

letfenixa
10. mar 2025

@autorka ty si napísala, že vychystat deti von ti trvá 2 hodiny. Tak ti to @viesta spocitala, že keď Ideš 2x von, tak sa chystáš 4 hodiny.
Robíš si to sama, no a čo, že ti trvá naložiť auto 12 minút? Na čo je ti táto informácia? Tak chceš ísť von alebo chceš doma pozerať na práčku, ako perie?

777januska777
10. mar 2025

Autorka máš relatívne malé deti, to je úplne o inom ako keď sú deti väčšie. My keď sme mali malé deti, tak som mala pocit, ze keď niekam ideme, tak sťahujem pol bytu 😀 čím väčšie deti tým ľahšie. Autorka nestresuj sa, daj si čas, uvidíš časom sa k tomu životu a výletom vrátiš, teda ak budeš mat kľudne deti, lebo aj to velmi ovplyvnuje ten spolocensky zivot 😀

eleanor2510
10. mar 2025

@letfenixa akurat som to chcela napisat, ze viesttin vypocet je spravny, vychadzala z udajov od autorky, takze sa autorka nema co urazat. A posledná vec, @autorka, fakt mi to neda: strasne sa porovnavas s ludmi, ktori sa maju lepsie ako ty. Zacni sa porovnavat s takymi, ktori sa maju podstatne horsie ako ty, a uvidis, aky mas jednoduchy zivot, ked ta najviac trapi, ze nalozenie do auta trva 12 minut. Su ludia, ktori to auto vobec nemaju a ak chcu ist na vylet, musia pouzit hromadnu dopravu. A to je ten najmensi problem. Su aj jednorodicia, ktori maju uplne ine starosti. O chorych detoch a podobne ani hovorit nebudem, lebo ma tu zlyncujes. Stale si stojim za svojim: vyrabas problemy tam, kde nie su. Zivot je otazka priorit, tak sa nad nimi zamysli. Ked ta trapi iba nevyprate pradlo na ukor vyletu, si stastny clovek, lebo mas najlahsie riesitelny problem oproti veciam, ktore riesia ini.

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 no usmevne je to ze ja som nikde nepisala ze tieto veci nestiham. Veci ako spravit caj ustlat postel atd.. ja som pisala ze co robime rano. Ked nam to tolko trva... no chystam jedlo na cely den, robime rannu hygienu napriklad 15 minut len kojim ano to tu 5 minut tu 10 a zrazu buch hodina a pol.. kde prosim ta pisem ze nestiham..?
Otazka je asi aj o case aj o peniazoch ved ked je niekto hodinu u kadernika tak nie je v praci ked hodinu cvici tak nie je v praci.. cas su peniaze..otazka urcite neznela ze kde na to beru cas ci peniaze .. otazka znela a cele to bolo myslene ako to cele stihaju sklbit aj s casom aj s peniazmi. Ved predsa aj ist do fitka zbalit veci ist niekam autom zaparkovat prezliect sa cvicit napriklad hodinu v kuse tak sa umyt zas prezliect vratit sa autom.. nech mi nik nehovori ze to trva hodinu ked ten clovek len hodinu cvici.

autor
10. mar 2025

@letfenixa nie ja som nepovedala ze len vychystat ja som ppvedala odkedy sa zobudime po cas kedy odijdeme to trva 2 hodiny.. a v tom je aj kopec inych cinnosti nez len sa prezliect z pyzama a zobrat telefon a kluce.. a ist von ako strasiak bez nicoho

autor
10. mar 2025

@letfenixa mne tu informaciu netreba to som stopla pre tu tie mudrlanty ze co robime 2 hodiny tak len 12 minut sa presuvame z bytu do auta teda ked budik zvoni o 7.00a my sme v aute o 9:00 tak 12 minut je len presun...to pre tie co si myslia ze ved to nic netrva. No trva..

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 jej vypocet je absolutne zly.. lebo kazdy normalne zmyslajuci clovek si spoji ze 2 x do dna po 2 hodiny chodim von cez tyzden len s babatkom a to nebalim nic a skutocne sme niekedy vonku aj za 20 minut. Prebalim prezleciem nakojim umyjem seba obleciem a odchadzame.. naco by som balila jedlo ked o 2 hodiny som spat.. a pre koho ked manzel je v praci a syn v skolke..teda jej vypocet je uplne zly.. a nie nie je to moj najvacsi problem.. tiez sa nepotrebujem s nikym porovnavat.. chcela som len nejake rady ako to robit lepsie nie len pre seba ale mozno aj pre ine mamicky.. bohuzial sa tu naslo viac zien co boli ochotne kritizovata nez tych co by realne poradili.

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 odkial vies ze moje deti su zdrave? Alebo ake mam ja problemy. Ci co je moj najvacsi problem. Tato tema mala byt uplne o niecom inom. Ale typicke...ved ma vobec nepoznas ani moje pomery ani moju rodinu situaciu nic..

eleanor2510
10. mar 2025

"Otazka urcite neznela, kde na to beru cas ci peniaze". Tu pripajam tvoj uplne prvy komentar

denkabemommy
10. mar 2025

@autorka je to proste vec priorít. Ja potrebujem cvičiť, inak by som potrebovala právnika, čo by som všetkých zabila 🤣. Ale nie som každý mesiac u kaderníčky a kozmetičky, tam som raz za 3-6m (moje telo viackrát tieto návštevy ani nevyžaduje), za to masáže sú must have aj 3x mesačne. Proste nechám deti s mužom a odídem 🤷🏼‍♀️🙃. Stále máme doma upratané, lebo som v tom našla dobrý systém (pre mňa) a je úplne jedno, či pracujem 2-6-12h denne, viem si veci v živote zariadiť tak, aby mi čas na seba ostal a to robia všetky tie -dobre vyzerajúce s čistou domácnosťou aj s peniazmi na účte, hodili si priority inde a keď sú ony na prvom mieste, tak celý ich mindset je nastavený tak, že môžu zarábať, môžu sa sebe venovať, môžu byť sexy, môžu byť matky a nemusia byť ako zavreté puťky 🙂.. viem, že od dojčené mimina sa ťažšie odchádza (sama som kojila dokopy vyše 3.5r) ale aj to sa dá

eleanor2510
10. mar 2025

A inak uz fakt neviem, co mam povedat. Je jasne, ze je zbytocne ta o niecom presviedcat. Ano, nepouzila si priamo slovo nestihat, prepac, ze som ta z tohto prehresku obvinila. Ale raz ked napises, ze ked idete na vylet a doma sa nic neurobi, tak je logicke, ze nieco nestihas, bez toho, aby si to slovo pouzila, takze zbytocne sa urazas. A mas pravdu, nepoznam tvoje pomery ani situaciu, vidim len to, co pises tu, a usudzujem na zaklade toho. Tvoja uplne prvotna otazka bola, ako to robia ini, dostala si tu dost navodov, ako to robia ine zeny, na vacsinu si zareagovala tak, ze u teba je to inak (aby som nedajboze nepouzila ine slovo a neobvinila ta z vyhovoriek). Moja rada je, ako som napisala, ze zivot je otazka priorit, opakujem, ked pojdete na vylet a ostane doma bordel, nepride ani hygiena, ani vas nikto neda do telky, holt, netreba mat na vsetko perfekcionisticke naroky a treba zit zivot najlepsie, ako sa da. Ine zeny ti dali ine rady, aj uplne konkretne, takze nejake odpovede si dostala. Mozno to nie je uplne to, co si cakala, ale narabali sme s informaciami, ktore sme mali.

autor
10. mar 2025

@eleanor2510 otazky su polozene v uvode ...kde je jasne napisane ako sa im to porarilo sklbi? Ako to stihaju a ci tu su aj take zeny.. zvysok su podotazky ktore su vytrhnute z kontextu.. ako ze ok ked sa venuju tolko roznym veciam odkial na to maju peniaze. Ale urcite to nebola hlavna otazka..

eleanor2510
10. mar 2025

Dobre, ale stale si neodpovedala, ake zeny/ludi v tej uvodnej otazke myslis. Lebo ak su to ludia typu tvoja rodina/znami/kamarati, tak nie je nic jednoduchsie, ako sa ich opytat, ako to robia. Ak su to nejake celebrity a tieto informacie mas z ich socialnych sieti, tak predsa vies, ze to, co je na sociálnych sietach, netreba povazovat za beznu realitu. Ak su to nahodni ludia, ktorych stretavas na ulici/ihrisku..., tak tiez vidis len cast ich zivota. Dalsia moznost mi nenapada. Takze asi fakt zakladna otazka je, kto su ti ludia, ktori toto vsetko maju.

0kristina0
11. mar 2025

Autorka, aku ulohu u vas zohrava tvoj muz?

zafir01
11. mar 2025

Pozri ..mám tri deti ( 13 ročný puberťák , 7 ročný prvák a čerstvo 3 ročná ) .manžel od pondelka do štvrtka v zahraničí .od štvrtku poobedia do nedele večera je len náš a venuje sa na 200% . Ja mám dva čiastočne úväzky , 4x do týždňa chodím do gymu na 5 ráno ,aby som stihla mať hodinku pre seba .ale kaderníčka raz ročne ,kozmeticka raz za pol roka . Upratané tiež nemám vždy malebo teda radšej idem s deťmi vín na bicykel ako doma upratovať a pozerať na nich ako sa hrajú na dvore bezo mňa . .všetko je oprioritach . Pár minút som premýšľala cinstravat čas a napísať ti sem toto .lebo o hodinu mám byť v práci A medzitým ešte pošta , natankovať , a ísť na sociálnu poisťovňu .a ešte nie som oblečená .takže mám viac toho obdobia,kedy rátam dní v sekundách .