icon

Ako slušne odmietnuť nevhodné svadobné šaty?

15. jan 2024

Ako slušne odmietnuť svadobné šaty? S budúcou svokrou sme určitý čas boli na nože teraz ako znak zmierenia mi darovala svoje vlastné svadobné šaty, aby som ich mala na sebe na našej svadbe. Sú strašné, zozltnuté. Pre niekoho môže byť retro in, ale nie toto. Moje argumenty že mám inú postavu, že je to priveľký dar čo nemôžem prijať ako keby ani nepočula. Som bezradná

karolinakr
16. jan 2024

toto zas diskusia, kde su komenty lepšie ako samotna téma👏

katkami123
16. jan 2024

Nech si tie šaty oblečie svokra 😀

pimpulienka
16. jan 2024

Jednám priamo, ale v prvom rade vyzdvihnem to kladné, že veľmi pekne ďakujem za možnosť.. a potom poviem prečo nie.. nasilu si nič neberiem

kandelabra
16. jan 2024

A ja ti poviem narovinu, ze s tou svadbou este porozmyslaj, lebo toto cele vyzera, ze zakratko po svadbe bude rozvod. Svokru ani nekomentujem, s tou budes mat boj o vlastny zivot po cely cas... ale ta reakcia tvojho buduceho. Ze zober do cistiarne a svokra ti ich upravi. To fakt?! Ved on ti vlastne povedal, ze spravanie jeho matky je ok, a co ona povie, ty mas spravit. Ak je to takto vo vsetkom, tak to ta caka pekny zivot, mozes sa pripravit na peklo na zemi.... jedine teda ze by to tvoj buduci myslel s tymi satami ako dobry vtip.

hope87
16. jan 2024

Hmm, no skoda, ze hned ako ti ich dala, si bola neuprimna a skusila si to cestou, ze to je velky dar a nemozes to prijat. Keby si jej hned povedala, ze sice je to od nej velke gesto a velmi si ho vazis, vydavas sa len raz za zivot a chcela by si take saty, ake si ty vyberies...resp. by som si uz vymyslela, ze mas uz vysnivane saty. Podla mna, svokra velmi dobre vie, co tym sleduje, ze ti dala jej stare 50 ročné zozltnute svadobne saty. Pises, ze ma dve dcery...aj ony sa vydávali v tych satach?? Lebo je to predsa logicke, ze ak mam nieco, pre mna velmi cenne, chcem sa s tym podelit s mojimi najblizsimi a teda mojimi dcerami, ked su to teda svadobné saty. A ta priatelova odpoved, ze sa len pousmial a ze ich mas dat do cistiarne a ona ti ich upravi...a ty si mu akoze nepovedala, ze sa ti absolutne nepacia a nechce si ich dat a ani si ich nedas? Aby to neskoncilo tak, ze vlastny chlap bude na teba tlacit, aby si spravila takyto ustupok a ulahodila svokre! To by bolo velmi nestastne 🙄. No ja by som sa nenechala dotlacit do niecoho, co nechcem, co sa tyka mojej svadby! Je to Vas a len Vas velky den, nezabudaj na to.

trinityf
16. jan 2024

Zartujes 🤣🤣🤣 toto keby nevidim ani neuverim, ze jedna svokra moze byt takato ebnuta. Tak ako ti tu uz radili, vyper ich, roztrhni, ups, rozpadli sa, prezrate molami.

taga
16. jan 2024

Takto:
Dakujem mila.svokra, saty su krasne!
Ale viete, moja mamina mi ponukla JEJ svadobne saty a ja som odmietla, iste pochopite, ze pokial som odmietla saty vlastnej maminky, nemozem sa vydavat vo vasich!

A k tomu najsladsi usmev na svete!

sidicek
16. jan 2024

Prečo si ich vôbec brala?Mala si jej hneď povedať, že si vyberieš vlastné. To som ešte ani nepočula ísť v svokrinych svadobnych šatách ,hlavne keď je medzi vami pomaly 2 generačný rozdiel.Co je to za ženskú?

stanulienkat
16. jan 2024

Baby ti dobre pisu. Normalne odmietni-si dospela. Úplne by som jej zatrhla organizovanie svadby a hostí. A ešte sa chcem opýtať -ako dlho si s priatelom, dobre ho poznáš, aký je jeho vzťah k matke? Bývate spolu? Toto sa neuberá dobrým smerom...

avonladyba
16. jan 2024

Ešte sa chces vydávať? 😀 Alebo môžeš povedať, že Tvoja mama sa celý život teší ako s Tebou pôjde vyberať šaty do salóna 😀

mandarinka555
16. jan 2024

Mňa zarazila veta "už som urobila zopár ústupkov" 🙈 Si sa pomiatla? Veď nakoniec to bude jej svadba a nie tvoja! Už sa konečne nauč hovoriť nie, lebo po neustálych ústupkoch si budeš trieskať hlavu o múr a nariekať, že svokra s tebou umýva dlážku🙈

koniarova
16. jan 2024

Celé zle. A tvoj problém vôbec nie sú šaty a svokra. Skús porozmyšľať.

tamitamitami
16. jan 2024

Povedz jej že ďakuješ ale svadobné šaty si vyberieš sama. Ak to myslela dobre pochopí to, ak to myslela ako zákernosť bude robiť dusno nech to povieš ako kolvek.
Najviac ma zaráža reakcia tvojho budúceho manžela.

0kristina0
16. jan 2024

Ak teraz nevies svokru stopnut tak to budes s nou mat v buducnosti velmi tazke. Tiez som toho nazoru, ze tie saty ti na uzmierenie urcite nedala. Jedine tak z pomsty. Nepride ti cudne, ze ma dve dcery vydate ale saty chce dat tebe? Aj keby si si ich obliekla, rada ta mat nebude.

autor
16. jan 2024

@hope87 on to nemyslel vážne, poznám jeho úškrn keď vtipkuje. Už sme si to vyjasnili. Neviem čo mali jeho sestry na sebe keď sa vydávali obe sú roky rozvedené. Šla som vrátiť šaty ale ona spravila strašnú scénku vraj ju chcem dostať do hrobu a aká som nevďačná atď..

nikdenikto
16. jan 2024

Kašli na to, urob si svadbu podľa seba. Šaty si daj aké chces, jej zoznam hostí zahod a urob si svoj, miesto a ostatné si vyber ty.

Ona Vám má svadbu platiť? Pokiaľ nie, nema právo sa montovať a pokiaľ áno, ja na tvojom mieste by som od nej nevzala ani €, radšej si urobím malú svadbu.

sidicek
16. jan 2024

Tak nakoniec sa to vyvíja celkom dobre, keď sa už do hrobu chystá 😀

derdia
16. jan 2024

Manipuluje s tebou. A hlavne drzim palce, s touto svokrou to budes mat strasne sa priprav. A najma, ak si ty ta submisivna a ona ta co ta chce riadit.
Ty ak sa ides vydavat, mala by si byt dospela a vediet si obhajot svoje.
Uplne kludne s cistym svedomim jej povedz, ze toto nemoze od teba ocakavat.
Ze ty mas vlastnu predstavu, ze je to tvoja svadba. Cim skor si to vyriesis, tym skor budes mat klus na dusi. Inak ta znici. A aj vase manzelstco. Pretoze toto urobi len chory clovek. Ponukat saty 20 alebo 30 rocne...

autor
16. jan 2024

@oblecenie99 nie nebudeme bývať u nich. Snúbenec má pekný dvojizbák, zatiaľ nám to stačí. Do budúcna neviem, byt je na treťom a nemá výťah.
Ona spravila taký ťah, že nás zavolala sebe akože na kávu, ale pozvala aj kňaza a vyrukovala na nás s hotovým plánom na svadbu. Ja nie som veriaca, ona silí svadbu v kostole. So snúbencom sme sa doma rozprávali o jej zozname hostí, sľúbil mi že aspoň polovicu ľudí vyškrtá, keďže ich ani nepozná.
Na.mojom ,, zozname,, je málo ľudí, som jedináčik aj moji rodičia, starých rodičov už nemám, nejaký kolegovia či kamošky.

karolinakr
16. jan 2024

tak na svadbu v kostole sa musiš v prvom rade citiť ty sama, pojdete aj na spoved a na oplatku, takže ty si ateista a svokra ta ženie, aby si v kostole sľubovala vernosť pred Bohom?
tato pani je mimo, a ty ak sa nevzoprieš teraz, namoči ta do problemov

mamatroch
16. jan 2024

@sissy27 som sa od smiechu skoro pototo 🤣 ...ked som si tie saty predstavila ako pri tych otackach lietaju v pracke priam nadzvukovou rychlostou 🤪 ...a ta teplota to zaklincovala uz uplne... By ich vybrala a boli by uz scvrknute a pouzitelne akurat tak pre babiku na svadobne auto...

trinityf
17. jan 2024

Dobre s tebou zameta svekrusa, este nikde nic. S nou si uzijes este.

erickatt
17. jan 2024

Ale snubenec sa zastava teba. Ci?

lenkakravcova
17. jan 2024

@karolinakr ona tam môže byť predsa ako nepraktizujuca stránka. Nepôjde ani na prijímanie, ani na nič..

karolinakr
17. jan 2024

@lenkakravcova neviem, či to u katolikov takto funguje, že farar odda jedneho veriaceho a neveriaceho

simca06022011
17. jan 2024

pre tieto problemy si maju pary robit svadby bez rodicov :DD planovat, zariadit, a zvysok pozvat...este to tak, aby mi svokra planovala svadbu, keby ma cakal u nej na navsteve knaz, pekne poviem aj pred nim, ze nie som veriaca, svadba v kostole nebude a vybavene. Tak ako sme sa hadam s muzom buducim dohodli. My. A nie mamula. prilis vela problemov s tou zenou a to este ani svadba nebola...

karolinakr
17. jan 2024

@simca06022011 a zožltnuté šaty by si si dala? 😅

simca06022011
17. jan 2024

@karolinakr to som pisala uz predtym, samozrejme ze nie,ale ani by som si nevymyslala kraviny, ale jej rovno povedala, ze dakujem nedam si ich.

lenkakravcova
17. jan 2024

@karolinakr Ja osobne pochádzam z katolíckej rodiny a ešte svadbu sme mali pred xy rokmi teda ešte v katolíckom kostole. Môj manžel tam bol za nepraktizujúceho katolíka (akoby sa len zúčastnil). Pri úplných ateistoch sa vybavuje nejaký dišpenz u biskupa.
Takže toto by šlo.. horšie je ale to, že autorka musí podpísať pri svadbe, že súhlasí s tým, aby sa deti vychovávali v katolíckej viere - a ak sú s mužom proti (alebo teda ak ona s tým nesúhlasí aby ich tak on vychovával), tak ich v kostole nezosobášia.

denkatn
17. jan 2024

@simca06022011 s niekym sa da uprimne, ale s niekym nie, lebo utrzis sceny a dalsie machinacie. na manipulatora nemozes ist s uprimnosotu, jeho tvoje pocity nezaujimaju, on si ide svoje kym to nema. ja odporucam nasadit tvrdsi kaliber ako je uskok, polopravda. inac ta zaradi do svojho zoznamu ludi ktorych vie spracovat na svoje ciele.