Ako ste si rozdelili domáce práce u svokry?
Prosím, ženy, ktoré ste zili nejakú dobu u svokrovcov ako ste mali rozdelené domáce prace?
Toto mi strašne pripomína túto skvelú diskusiu spred pár rokov: 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zivot-u-svokrovcov-svokra-je-mrcha/
To nemyslím vážne, že mamahotel ?
Má v dome dve rodiny navyše, ona je sama...čo myslíš, kto tam najviac robí bordel ? Ona sama ?
Jasné, že ty varíš, máš tam rodinu
Svokra by nemala problém so stravou, veď je SAMA.
Ja neverím, že toto je reálna téma.
Také ako ty “milujem”. zbaľ sa a choď žiť do niečoho čo si si sama kúpila zo svojho, kde ta nikto nebude buzerovat ani obskakovať. Dospela žena a musí sa nasťahovať k niekomu do domu. Zodpovednosť za seba ai kde nechala?
Pises ze dom je svokrin, potom pises, ze tam byvaju svokrovci. Je len svokra sama alebo existuje aj svokor?
A teda chcete tam ostat aj nadalej? Nebolo by v tom pripade pre vas lepsie urobit si “svoju” cast nech kazdy ma teda svoje?
Vsetko ma riesenie.
My sme sa stahovali s 3detmi 300km od rodiny. Do svojho…. Aj tu si zvykli. Aj tu si nasli kamaratov. A sme tu spokojni…. A nemusim riesit co kde kedy urobim.
Ked pride svokra k nam co moze pomoze-povacsine jej ale kazem nech sa venuje vnucatam. Ze ja si svoje porobim. Rovnako ako ked sme tam na navsteve. Ona je pani vo svojom dome.
Trpis syndrómom obete.Aj ste chceli ísť, ale vám nedovolili prosím Ťa to sú kecy...nikdy jej nebudeš dobrá aj, keby si zubnou kefkou vyčistila spary.Jednoducho pokým tam bývaš nebude dobre a vždy si jedna z vás bude myslieť, že tá druhá ju využíva.Ked má svokra 50 r ty si ešte asi dosť mladučká a to sú tie chyby, že nemáte bývanie a máte rodinu.Kolko tam plánujete bývať aké sú plány ďalej?Za chvíľu si tam môže priniesť švagriná svoju rodinu....ty varíš cez týždeň si doma s dieťaťom to je normálne tak ste si to mali na začiatku vyjasniť, že budeš variť len pre vás...svokra má luxusný čas príchodu domov čo robí celý deň?asi platíte malo za energie, ostatné výdavky, smeti, dane tak to berie, že navaris aj pre nich.Tu niet víťaza treba čím skôr odísť.
A 100% by ste mali vyššie výdavky, keby ste bývali sami.Teraz tiež neplatíte veľa, az to je neuveritelne
@luccija netvrdím že by sme nemali väčšie výdavky ale bolo by to pre nás
Ak tam chcete bývať aJ do budúcna, tak ste si mali urobiť všetko samostatné a ak plánujete odísť, tak vám to nikto nemôže zakázať,
Len to vyzerá tak, že bývať s nižšími nákladmi sa vám páči a urobiť niečo aj pre svokru už nie (aj keď to by bola náhrada, že jej neplatíte nájomné, iba energie). Možno ani nie je veľmi nadšená svojou nevestou.
a preco teda neodidete ? tie rozpravky ze svokra nechce vynechaj preco vy neodidete?
@petronelag Ano nie je nadšená mnou ale nikdy som jej na to nedala dovod. Je to typická echt svokra ktorá na všetko a na vsetkych len frfle.
Ved aj ty frfles na nu...
Aj keď sa ti to nepáči, toto vyrieši až odsťahovanie. Spoločné bývanie funguje len vtedy, keď sú obe strany ochotné robiť kompromisy a debatovať. Akonáhle je majiteľ nehnuteľnosti v roli šéfa, fungovať to nebude a treba ísť od seba. Takže namiesto hádok s mamou musí tvoj muž dospieť do úlohy otca rodiny, odstrihnúť šnúru a osamostatniť sa.
Ale k niektorým na margo toho, že svokre to určite nemôže vyhovovať - ale môže. Aj ja mám takú. My u nej nežijeme, ale ona je skutočne úprimne šťastná len vtedy, keď má plný dom a nerozpráva o ničom inom, len ako by chcela žiť komunitne na hromadke s celou rodinou, ako sa bývalo kedysi 🙂
@nyusika Vidím, že čo si sama nevidela, tomu neuveríš, ale aj ja mám svokru, ktorá by chcela bývať aj s dospelými deťmi a ich rodinami, takže vymyslené toto skutočne byť nemusí 🙂
Ona frfle, ty ju obkydavas na MK. Ked sa ti u nej nepaci, odid. Ked nechces odist, tak suchaj nozickami a drz usta. Je to jej dom, nie tvoj, ona urcuje pravidla, vy, ty s jej synackom ich musite respektovat
Divím sa ako dospelé ženy dokážu radiť aby si držala ústa a šuchala nohami jasne netreba sa hádať ale možno stačí nastaviť hranice 🙈🙈 pane bože, sorry ale to že žijú u svokry z nej nerobí služku, najlogickejšie je upratovať po sebe a variť pre seba, skôr si myslím že toto je typ svokry robte všetko za mňa a ja budem len nadávať na všetko. Jasne najideálnejšie riešenie je sa odsťahovať ale verím tomu že v tomto prípade je svokra tá ktorá spraví všetko preto aby tam zostali čo najdlhšie a mal kto za ňu robiť, ona v tom dome nežije či ako? Ak sa vracia domov o jednej z roboty čo robí celý deň?
@natall113 jasne, netreba sa ani hadat, ani nechat na sebe drevo kalat. Vzdy je lepsie sa dohodnut. Lenze tuna sa stazuje pani na veci, ktore nejak logicky nevychadzaju. Napriklad svokra nic nekupuje, oni davaju do domacnosti 500€ pre vsetkych. Pri dnesnych cenach je tam este nejake naznama, inac by to nevychdzalo. Takze beriem toto stazovanie s velkou rezervou.
Aha, čiže teraz nemáte výdavky na seba ale na svokru? 😂😂 a teda mám to chápať, že žijete zo vzduchu a elektrinu nemíňate?
Takúto nevestu je radosť nasťahovať k sebe do domu
@natall113 Ak chodí o jednej domov, tak asi ráno chodí skoro.
Takéto bývanie u svokry je málokedy vyhovujúce, ešte ak by muž, svoju mamu tak trochu usmerňoval a vysvetlil jej, na neho by skôr dala.
Niektoré tie staršie ženy pripadajú mladým také, že frflú, ale to môže byť aj tým, že si už veľa prežili a vedia, čo je to zodpovednosť, také nezodpovednejšie správanie mladých komentujú, ale ani to nemyslia v zlom.
@petronelag pozri ja som byvala so svokrou 3 mesiace kým sme dokončili som a tiež čakala že tie tri mesiace bude mať full servis a nebude musieť ani prstom pohnúť, prvé dva týždne na všetko nadávala a stále chcela viac a to ja aj muž sme chodili do roboty a ona bola doma ale bývate tu tak robte, potom sme sa dohodli na nejakých pravidlách a kto bude čo robiť.
Chápeš beriem to z tej stránky že som niečo také zažila a viem že sú aj takí ľudia čo čakajú automaticky film servis
@natall113 prave to, že nerobi absolútne nic lebo všetko ma hotove. Sadne si na gauc a pozerá TV takmer do večera
A ako to chces riesit? Ona to berie asi tak, ze ved si doma, aspon urobis a ona moze odpocivat. Ako ju chces prinutit sa spolupodielat na domacich pracach v jej dome okrem toho, ze odidete a bude si to musiet robit sama?
A co ma robiť, keď príde z prace? Ved je sama, svoje oblečenie by oprala raz do týždňa, niečo by si už len uvarila, raz za dva, možno tri dni, občas by utrela prach. Na čo ma každý deň makať? Vás je tam viac, za vás treba púšťať práčku stále, pre vás treba denne variť. Koľko ma dieťa rokov?
Vidíš že to nefunguje, tak ju tu neohováraj a vybav podnájom už definitívne
@natall113 uz ta vidim ako sa k tebe raz nastahuje nevesta/ zat a bude ti nastavovat hranice 😂si nepochopila ze dospele zeny ked chcu byt pani domu maju mat svoj dom . Nie si urcovat hranice ked su u niekoho na milosti. 500e sa im moze zdat “ vela “ ale velmi dobre vie ze podnajom + strava by ich vyslo viac . Svokra ich tam nasilu drzi ako rukojemnikov a otrokov . 😁a ty si dospela zena ze uveris kazdej rozpravke?
""netvrdím že by sme nemali väčšie výdavky ale bolo by to pre nás""
Tak čo vás tam drží?nebude to dobre.Cim skôr preč.
Poviem ti len jedno, ty si nevesta a vždy budeš nevesta, nikdy nebudeš u svokry na úrovni jej dcéry.... Veľa krát to tak je a fakt česť niektorým svokram, ktoré su úžasné.... Viem fakt o čom hovorím...
Tu sa pridám, tu ešte bude veselo. Prečo ste vlastne tam?

@sisaka kopírujem moj komentár : pretože jej to je výhodné. A všimli si to aj ľudia z rodiny. Mamahotel ma skor ona. Jediný rozdiel že dom je jej