Ako stíhate domácnosť, deti, prácu, manžela a vzťahy?
Ja mám pocit, že som neschopná. Som stále pod tlakom...
@uglybetty1234 presne takto to treba brať , aj u nás to podobne vyzerá občas 🙂
@elizabet173 áno, manžel sa zapája. Neviem, prečo som taka... Asi mám prislis veľké naroky...následne pocit viny, že niečo nie je tak ako by malo (poupratovane, navarené, poskladané prádlo...atď atď atď
@uglybetty1234 🤣 dobre. Aspoň vidím, že nie som sama...
@uglybetty1234 presne tiez sa nevzrusujem, ze mame ako po bombovom utoku, keby potrebujem mat vsetko na 100% prepne mi, ked sa mi nechce varit objednam pizzu a uzivame, netreba silou mocou byt dokonala 😉, ked je prach kuknem vsak pocka
@uglybetty1234 ano presne takto...
Funguje to len tak, ze si robim "okna" sama pre seba, na teplu kavu, kona, kamosky, a nohy hore v zahrade... Staci par minut a dobita energia a ideme zasa dalej...
Muz velmi vela pomaha, vozi deti, stara sa o domacnost, mozno aj viac ako ja momentalne... ja vecer navarim, zapnem robota na povysavanie, zotriem kuchynu, v kupelni zachod a umyvadla, potom dole zmyjem dlazku, ale proste vecer, ked to ma zmysel a vsetci spia... muz podvecer kym ja dole nalozim umyvacku pouklada deti, ja nakopnem pracku, prehodim do susicky, on ju vylozi, pradlo posklada, je idem spat skor, ked o piatej vstavam do prace
Nie si neschopna, len chces dokonalost. To nejde. Deti maju kazdy svoje 1-2 domace prace, co robia pravidelne. Aj to vela uberie. Na nakupy chodim tiez az vecer. Mam system, asi iny ako ostatne zeny/rodiny, ale je moj, som spokojna... mam cas raz v tyzdni s kamoskou na plavaren (deti maju vedla v bazene trening, takze mega), raz v tyzdni cas na tenis s kamoskou (deti maju tenis na inom kurte), proste multitasking sa tomu hovori... a ked nieco nie je hotove, pocka to do zajtra...
Úplne v pohode autorka.....každá jedna máme takú kuchyňu ako hore na obrázku.Ja každý deň.Vonku je tak krásne,tak snáď nebudem strácať čas upratovaním.Vecer sa uprace a keď nie tak zajtra je tiež deň.
Koše s čistým prádlom stoja na chodbe od utorka🤷
@anjelicek26 no super....obdivujem.
@elizabet173 no práve tak to robím...keď je pekne idem s nimi radšej von ako by som mala "sperkovat" domácnosť, keď je škaredo tlačím im obrázky na kresle je, skladajú puzzle/lego...a ja sa pri nič učím anj ..potom ale nastúpia večer výčitky,, že asi nie som dosť dobrá, keď mám doma taký binec.
Toto je najlepšia téma za posledné dni ❤❤❤ ženy ste úžasné, a obdivujem vás za odvahu zverejniť svoj bordel 😂👌👌👌
My výnimočné mame momentálne poriadok, ale tiež to u nás takto zvykne vyzerať počas dňa.
Muž to ťažko znáša, ale drží sa. Nemôžem povedať, že si zvykol, ale zvláda to skvele.
Autorka, za čím sa nahanas? Co chceš stíhať??? Jedine co musíš stíhať je prísť načas do praxe a deti do školy. To je všetko co ,,musis".
Slus napísať niečo konkrétnejšie, čo nestihas?
Ja tiez len predychavam. Som druhy den z porodnice (4te dieta) a nie som schopna vsetko hned. Samu seba upokojujem a hovorim,spomal,ma to cas,domacnost neutecie.. Podstatne je byt s detmi a manzelom,vyspat sa a mat co jest. :D
A ešte dodám, myslím si, že za tieto pocity a výčitky môžu väčšinou chlapi.
Deti ocenia skôr tvoj čas strávený s nimi a rôzne zážitky ako to, že bude domácnosť vypucovaná. A všetko naraz sa proste nedá vždy a za každých okolností. Proste tiež si len človek a rozdvojiť sa nerozdvojíš. Ak ťa štve bordel tak jedine si najať nejakú posilu na upratovanie..
Inak ja celý deň prekračujem hračky po celom byte (okrem spálne 😅) a upracem to až večer.. zvykla som to robiť aj viackrát do dňa ale to sa dlhodobo tak nedá, tiez som potom bola len viac nervózna že vlastne nič nestíham a som totálne k.o. zo všetkého. Proste treba poľaviť z nárokov, život treba žiť a nie prežívať a byť otrokom domácnosti. 🙂
@uglybetty1234 ďakujem ♥️ Často mávam pocity ako autorka, že nič, ale ze absolútne nič nestíham, že som totálne neschopná. Toto mi dnes pomohlo, lebo celý deň lietam a behám a všade neporiadok...
Priorita deti, varenie riesime vela krat donaskou, upratujem ked vecer tato venci na ihrisku... Niekedy sa mi zadari aj varit pri tom 😃. Vikendy sa snazim vylety.
@uglybetty1234 dakujem ze existujú ľudia ako ja/my ktorí nemaju všetko tip top ako z katalógu...
Stíham ako viem a neriešim, čo nestíham. Ale u nás dosť vecí robí aj muž. Tiež už som vyrástla z toho, že musím všetko stihnúť... Ak sa niekomu niečo nepáči, pokojne môže priložiť ruku k dielu, naozaj sa neurazím 😉.
Ani to nejdem fotiť radšej

@elizabeth173 - to je jeden z mojich oblubenych vyrokov 😁 tiez velakeat hovorim, ze moj zivot je prilis kratky na to, aby som ho zabila trebars zehlenim. Ano, prestala som zehlit - z 1 pracky zehlim asi 3 veci - muzove tricka do prace. Ak su prilus pokrcene.
Inak mam rada poriadok a byvam nervozna, ak je doma bordel. Ale: vela veci som vypustila, pri prvom dietati som stále v jednom kruhu behala s handrou, varechou a metlou. Teraz mam dve deti a odeazu mam tolko času, az stiham byt aj na koňovi 😁
Stale som zatazena na "okaty" poriadok. Neznasam, ked mam preplnenu dosku na linke, rozhadzane heacky. Ked sa vsetko schova do skrin, ostane poriadok 😁 to,ze v skriniach az taky poruadok nie je, je nepodstatné 😁 kupelnu gabem raz za tyzden, umyvadlo 2krat. Vysavam raz za tyzden, okna myjem 3-4× do roka.
Nadstavila som si vlastny standard na urovni poriadku a upratovania. Chcem, aby deti vyrastali v poriadku, nie bordeli, lebo v com vyeastaju, to si odnesu do sebou. Ale neprehanam to. Tiez s nimi radsej travim cas von a na vyletoch.
Ja tento týždeň nevarím🤣. A žijeme. Koniec mesiaca v práci, samí chaos. Veď aj parky sú teplá večera.😉 A upratovať sa bude v sobotu.
@kamatopo to je krasne! aj parky su tepla vecera! Moja segra ma zasa heslo- aj relax je cinnost ;)
Joooj, keď človek vidí všade vôkol seba tu "dokonalosť"... Tak som rada, že take pocity nemám sama. Ale máte pravdu....asi treba znížiť nároky.
no ja vas obdivujem a chcela by som mat vasu povahu ... myslim to v dobrom ( ak by sa tu chcel do mna niekto pustit ) , tiez by som chcela vediet vypnut a pohodlne si dat kavu aj ked mam neporiadok, ale ja to proste neviem ... ja sice do prace teraz nechodim, som na materskej a mam jedno dieta, ale teda mam pocit ze vypnut neviem vobec a v jednom kuse daco robim ... dokonca vcera si malu zobrali svokrovci a cely den som bola sama doma ... hadajte co som robila 8 hodin ? no samozrejme ze upratovala :D a zavrsil to moj dokonaly manzel : prosim ta, ty co si upratovala 8 hodin ked to tu vyzera tak ako ked som rano odchadzal do roboty ? :D asi som chora :D dokonca cez leto, ked s malou chodim na cele dni von, vstavam o 4 aby som stihla uvarit a upratat kym sa mala zobudi :D ak nestihnem, robim to vecer ked zaspi :D potrebujem lieky :D
@uglybetty1234 konečne ma niekto väčší bordel ako my 🤣🤣🤣 môjho "monka" by z hentoho výstrelo🙈🤣🤣🤣👌
Mala som kolegynu, v predochodkovom veku pani a ta mala heslo: Robota ne k*k*t, postoji. Cim som starsia, tym viac s tym suhlasim
Muža nemám robím na smeny mám 2 maloleté deti. Domácnosť nevyzerá ako zo škatuľky
Niekedy to bola priorita. Dnes je to na poslednom mieste. Do prace musím a keď mám čas starám sa o deti a som s nimi. Robím ako to viem najlepšie. Neviem si predstaviť ešte vtesnať muža do svojho života. Nemám čas ani na randenie nie ešte vzťah
@tosomja
Ten poriadok ti závidím, takto to u nás vyzerá s mojimi dvojičkami, keď je upratané 😂🤦🏻♀️ teraz majú to obdobie spoznávania a otvárania skriniek, vyhadzovanie vecí. Riešim to tak, ze už 4 mesiace nebola u nás žiadna návšteva 😀.
@simona1306 jezis, to je fakt na lieky. oberat sa dobrovolne o spanok kvoli upratovaniu 🙈 neboj, pri druhom dietati ta to prejde a pri tretom už nebudeš riesit ani to, že sa ti deti valaju v blate