icon

Ako stíhate domácnosť, deti, prácu, manžela a vzťahy?

27. apr 2023

Ja mám pocit, že som neschopná. Som stále pod tlakom...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jesenzima
27. apr 2023

Dnes som doma nepohla ani prstom. Z práce som išla za deťmi a mužom von..a teraz mám vyložené nohy a pijem s mužom pivo 🙂 domácnosť počká ... A všetci sme spokojní 👍

sapetka
27. apr 2023

No ja zase nemozem mat taky bordel. Necitim sa dobre. Ja si upratujem priebezne. Povenujem sa aj malej 9m dcerke a ked sa hra sama alebo spi upracem si.. upratujem priebezne ale takto som este asi nikdy kuchynu nemala😃ale to nemyslim v zlom. Hracky rozhadzane mi nevadia lebo deti sa hraju. Syn si vever uprave vserky svoje po malej odlozim ja alebo manzel. Ale vsetko ostatne mam upratane 😃ale poznam ludi ktory to maju podobne ako ty lebo na to nekladu doraz a to je v poriadku. Vsetci sme nejaky a robime tak aby sme sa citilk dobre🙂

bucko555
27. apr 2023

Dakedy som potrebovala mať stále upratané , všetko porobene nejak ma to už prešlo .....

uglybetty1234
27. apr 2023

@sapetka toto je este slaby odvar. Boli dni, ked som mala nadcasy kazdy den aj tri hodiny, deti kruzky, starat sa o mamu, resp. Vozit ju po doktoroch, nakupovat jej, pomahat a do toho chripka. Chlap na sluzobke mimo sr. Riady pomaly po plafon.
Zivot ukazal co je dolezite. Ten riad to nie je ;)

katkaba1
27. apr 2023

@simona1306 konečne niekto ako som ja🙏 akurát, že ja mám dvojičky😅 Všetci mi hovorili, že časom to prejde. Neviem veru, budú mať 3 a ja čim som staršia tým som väčši monk, tým väčšie nároky na seba a aj okolie.
Tiež neviem vypnúť. Mysl si ale, že pri tomto tempe ma raz vypne a až vtedy si uvedomím, že to moje tempo je neúnosné a snáď spomalím.

doriiis
27. apr 2023

@katkaba1 ....veru,dobre hovoríš.Moja svokra bola presne takáto ako vy.Nonstop v pohybe,nevedela vypnúť.Upratovala všetko,všade,stále.Az ju jedného dňa vypol infarkt a o pár rokov porážka.Zije a dnes už vie,že to zato nestoji

sapetka
27. apr 2023

@uglybetty1234 chapem. Ja som ale doma takze ja mam viac casu aj na domacnost. Nic neprehanam priority mam. Ale tym ze si zo robim priebezene ma to neprekvapi. Ale jasne ze ty ako pracujuca mas menej casu.

katkaba1
27. apr 2023

@doriiis och, ja dúfam, že to vypnutie nebude až také vážne a uvedomim si to skôr. Resp.teda ja si to plne uvedomujem len s tým nejak neviem nič spraviť zatiaľ. Ale chcela by som, občas som naozaj veľmi unavená. Len potom si spomeniem, že ešte toto..a toto..a toto..aaaaa som zas v kolotoči🥴

sisaka
27. apr 2023

@sapetka už sme dve. Nie som žiadna puntičkárka, ani nebeham celé dni s vysávačom a handrou, ale taký bordel som v kuchyni v živote nemala, ani keď boli deti malé a to som sa im venovala a aj si mala čas si sadnúť, prečítať knihu a vypiť kávu. Pri takom bordeli by som si určite nesadla

heidy222
27. apr 2023

@simona1306 ja by som tiež chcela mať niekedy poriadok alebo dopredu navariť a tak a fakt to nedávam, mám jednu takú kamošku čo je ako ty a aj keď ju mám fakt rada menej sa s ňou stretávam, lebo mám pocit menejcennosti. A potom mám takú susedu čo má väčší bordel ako ja dokonca a k nej chodim rada a si posedime spolu so sektom v Tom bordeli (true Story)

vroni
28. apr 2023

Ja mam domácnosť hlboko v paži. K faktu, ze som neporiadna a lenivá pristupuje ako zvláštny bonus, ze môj manžel trpí ťažkou alergiou na akúkoľvek rovnú plochu, ktorá nie je zahádzaná. Je schopný v priebehu okamihu zahádzať čímkoľvek akúkoľvek veľkú plochu. Takže prázdny stôl je u nás len v prípade, ze nie je muž doma. Keby som bola poriadna, tak za ním môžem upratovať 24 hodín a i tak bude bordel. Našťastie na to nemám čas, chuť a ani bunky. Upratovačka je u nás nutná. A nemám žiadne výčitky svedomia. Som dobrá v iných oblastiach. V upratovaní nie. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

kvetinka75
28. apr 2023

mne sa včera večer nechcelo už riady umývať, tak zostali v kuchyni. Umyjú sa dnes a nemám žiadne výčitky.

simca06022011
28. apr 2023

No nestíham. Priority, system. A ide sa... keď niečo nestihnem, počká to. Ak sa niekomu nepáči, nech to urobí:D

kocurikpupcek
28. apr 2023

@uglybetty1234 ani nevieš ako mi odľahlo,že nie som v tom sama. Palec hore pre teba👍. (Aj tá fľaška,muhehe, určite od sirupu😁😉)

zoeeoz
28. apr 2023

@kamatopo parky na tisic sposobov..ak nic nemam a chcem pre dieta gurmansky zazitok tak parky a z mraznicky rozok, urobim hot dog s kecupom a dieta ma miluje za ten skvost🤣🤣🤣

zoeeoz
28. apr 2023

U nas tiez bomba, necakanej navsteve ani neotvorim radsej🤣🤣...jedna jedina vec mi vadi, ked mam cez noc riad v dreze, ine mi je jedno a komu sa nepaci, tak bud nech to urobi alebo je ticho😁

simona1306
28. apr 2023

@zorkahorka tak to ze sa mi dieta vala v blate neriesim ani teraz , ja len musim mat vsetko na 100%, na rozrobenu robotu, alebo bordel sa nedokazem pozerat :D

simona1306
28. apr 2023

@elizabet173 tak to zas vsetko nerobim, skor take roboty, ktore sa naozaj s dietatom nedaju robit, alebo ked viem, ze ma byt vonku teplo a budeme tam cely den tak nech sa nezdrziavam nejakym varenim alebo upratovanim. Ja inak vela robim aj snou a vediem ju k tomu, takze o to, ze moje dieta si bude mysliet, ze sa vsetko spravi samo sa nebojim. Ja som to stym lekarom myslela skor zo zartu, zatial sa citim dobre takto, ako som 🙂

simona1306
28. apr 2023

@katkaba1 ach, dufala som v to , ze nebudem sama :D :D vies co, ja vacsinou si vydupem kazdy mesiac od manzela aspon jeden den sama so sebou, sice tyzden pred tym lietam hore dole aby bolo vsetko spravene, ale v ten jeden den len proste sedim a pozorujem manzela ako travi den s malou :D to mi celkom pomaha :D

denisah6
Autor odpoveď zmazal
simona1306
28. apr 2023

@heidy222 toto som aj ja pocula od mojej susedy uz, ze nerada ku mne chodi lebo mam stale cisto a vzdy napece a navarene. Ja som jej vtedy povedala, ze nech moju domacnost neriesi a ked je spokojna tak ako je, je to v poriadku a ked nie, nech stym nieco robi... pretoze, ono stihat sa to vsetko da, len sa vtedy zena ukracuje p klud a o cas ktory moze mat osamote

denisah6
Autor odpoveď zmazal
leskovael
28. apr 2023

Ja som, teda ešte v kategórii "mladšej" kedy sa naháňam. Mam pocit že máme neustále neporiadok ale teda zase odtiaľ potiaľ... Úplný bordel by som nezniesla 🙈 už som sa nastavila že upratujem len cez víkend, inak mam pocit že toho veľa tiež nestíham ale tak náročný je aj pracovný čas. A to robím po-pia a 8čky. Bývam unavená, kopu veci urobených len tak "aby bolo"... Ale priznám sa že mi to vadí..

maryetta
28. apr 2023

@zorkahorka sice spanku mam dostatok. Ale mne tiez pri prvom hovorili ze sa zblaznim tymto tempom.
Hmmmm sice som este s najmensim doma. Ale aj popri troch detoch mam denne navarene. Upratane ze mi moze kedykolvek vojst navsteva.
Ako varim hned upratujem kuchynu.

Jasne ze ma desi myslienka co to bude ked pojdem do roboty. Je to ine popri troch detoch nez pred nimi bezdetna teda kedy tie povinnosti okolo deti nie su…

aaadkaaa
28. apr 2023

Ja som paradoxne s 1 dietatom v skole a plnym uvazkom stihala ovela viac, ako teraz na MD...ked som chodila do prace, vyzeralo to u nas lepsie ako teraz, lebo sme prisli domov, dcera trochu oddych, ja som zatial navarila, potom ulohy, podla potreby ist do zahrady, k zvieratam atd., dcera sa hrala, potom som vecer upratala a rano sme vstavali do cisteho a nestihli zasvinit. Teraz mam male babo, ktore ma problem aj s tym, ze bez nej idem na wc😃 take ze umyt riad popri vareni, to mozem len snivat😄 sklbit prikrmy a klasicke varenie, nekonecne uspavanie, prechadzky, moju unavu z prebdenych noci a skolu starsej v jednom meste a kruzky v druhom je celkom zazitok. Do zahrady chodim pomaly po tme, lebo krpana spanku cez den vela nedava a popravde, niekedy som taka grogy, ze si lahnem s nou a prdim na cely riad v dreze. Proste by som potrebovala spat viac ako 2 hodiny vkuse a asi by som aj viac postihala. A cakam, kedy zaberu lieky na stitnu, mozno aj to mi doda nejaku energiu do zivota...takze som vo faze, ze neohlasene navstevy neprijimame😆 podlahu musim mat cistu, na to som magor, neznasam, ked mam v obyvacke veci, co tam nemaju byt (na gauci, stole...), ale kuchyna u nas casto vyzera dooost zle😆

diqushqaa
28. apr 2023

@uglybetty1234 ani nevieš ako si ma potešila takouto fotkou. Už sa necítim tak zle 😁 ďakujem ❤️

heidy222
28. apr 2023

@simona1306 jasne že sa všetko dá, len sa mi proste nechce 😉 celé detstvo som musela upratovat lebo moja mama bola extrém na čistotu, ako pubertacka som každý druhy deň 2-3 hodiny pucovala, len som čakala kým budem mať 18 a pôjdem preč z domu a odvtedy bordel 😊 teraz mám upratovačku lebo mám averziu k tomu po Tom ako má mama za poriadok terorizovala. Čiže u mňa poriadok evokuje moju mamu a to ma znervózňuje 😂

simona1306
28. apr 2023

@heidy222 no presne o tomto hovorim, ze ak si takto spokojna je to uplne v poriadku , ja som iba reagovala na to, ze mas pocit menejcennosti , a to mat rozhodne nemusis 🙂 je hlavne aby si bola ty spokojna 🙂

zoeeoz
28. apr 2023

ale tiez podla mna treba rozlisovat bordel a spinu..jedna vec je bordel kazdodenny a teda vdaka detskam o to viac - moje maju 3(coskoro) a 1 rok a proste to je narozkladane aj od nich..a aj odo mna lebo daco robim a potom ma zavolaju/vidim katastrodu/hoci co a vec polozim a utekam hrat sa/zachranovat situaciu ..proste narozkladane je okej podla mna...a druha vec je spina spina spina...to prve je podla mna klasika a v poho a druhe je uz uplne iny level...ale teda ja mam po mame tendenciu kazdy vecer upratat veci a zacina sa rano nanovo :D

Navarit pri deroch problem nemam ale ja som dost "leniva", urco sa da toho stihat viac..chodit do prace padala by som na hubu