Ako stíhate domácnosť, deti, prácu, manžela a vzťahy?
Ja mám pocit, že som neschopná. Som stále pod tlakom...
@vroni u vás upratovačky upratujú aj bordel v dome? U nás upratujú len špinu, prach, nedotýkajú sa osobnych vecí, ani oblečenia, ani iných porozhadzovanych vecí, neumyteho riadu a pod. , je na tebe, keď chceš aby utreli prach, vyleštili nábytok, či poumyvali linku, aby si to nemala zapratané vecami. Za príplatok môžu naložiť/vyložiť umývačku, umyť okná, pripadne prezliecť periny a pod. ale decluttering nerobia, na to sú iné osoby.
@sisaka, upratovačka uprace to, na com sa s ňou dohodnem. Teda rozhádzané hračky, špinavé riady, oblečenie či zhrnie papiere na jednu kopu. Pokiaľ sa za upratovacku prihlási pani, ktorá chce len nalestit upratanu domácnosť, musí si hľadať iné pracovisko. Stále hovoríme o rozhádzanej domácnosti a nie o sto rokov neupratanom chlieve.
@maryetta navarene mam vzdy aj ja. Aj zakladny poriadok mam, len to uz tak neprehanam. Nerobim to na 100 percent. Napriklad v kychyni a obyvke upracem vsetko na svoje miesto, hrube smeti zametiem, ale podlahu stale nezmyvam, ani neutieram stale prach. Ak ho nie je az tak vidiet 😁
@sisaka, no, my sme ich mali zopár, každú niekoľko rokov a nikdy sme nemali problémy ani my ani oni. Nezamyslala som sa nad tým, co je ich úlohou a co nie, proste sme sa dohodli a ficali. Na preleštenie upratanych povrchov fakt upratovacku nepotrebujem, to je z upratovania ta najmenej náročná činnosť.
@vroni to nie je preleštenie povrchov - upratovačky u nás upratujú špinu - to je umývanie kúpeľni, kuchyne, spotrebičov, vysávanie, umývanie dlážky a k tomu prach a leštenie povrchov. Bežne si ľudia vedia po sebe odložiť veci, odložiť/nahadzať do skríň, šuflikov, košov, riady do umývadla, umývačky, ale ľudia nemajú čas babrať sa práve s čistením a umývaním.
@denisah6 ❤️
@sisaka aj moja pani vzdy aj upratuje: samozrejme keď ma prísť nechávam nikde špinavé oblečenie a podobne intímne veci, aj posteľ si prezliekam sama, ale normálne špinavé riady, všelijaké papieriky, porozhadzované veci uprace. Špeciálne tak som si dávala inzerát, že hľadám niekoho kto bude ako u seba upratovat,kto vidí čo treba spraviť (lebo ja to nevidím) a za to ponúkam nadštandard (20 eur/hodina, ale Nemecko). No a mali sme jednu, ktorá mi bola ako rodina nakoniec a všetko robila okolo nás celý servis doma, ja som dobre platila, lebo som makala 60 v týždenne v nemocnici a boli sme obe spokojné. Ale sme sa presťahovali a teraz máme novú, trvalo jej pár týždňov si zvyknut, čo kde je a teraz je tiež úplne samostatna
@denisah6 ano je to umyvacka. Odporucam 100 %. Len mozno nie hned vedla steny, mala som ju oprskanu. Teraz je tam tapeta ;) mala som mycku aj klasicky dole, viem to porovnat a za nas urcite hore.
@vroni tak moja svokra ma pani na upratovanie, ktora jej prezlecie postel, operie jej veci, vyvesia, co treba ozehli, vynasa smeti. Bordel zbierat nemusi, svokra ma vsetko na svojom mieste, ale robi teda aj ine veci ako len drhnut povrchy a umyt dlazky ci okna. Vsetko je na dohode.
Kolegyna upratuje dom jedneho stareho pana a teda aj 2 hodiny len hrnce drhne. Odpratava vsetok neporiadok, lebo pan co chyti, to polozi, kde ho napadne.
@amelie2017, ó áno, takého pána mam doma aj ja 🤣 Aj keď teda našťastie vari málokedy, lebo kuchyňa po jeho varení by vydesila aj maniakalneho upratovača.

@viestta 😆😆😆👍