icon

Ako to svokrovcom diplomaticky vysvetliť?

11. jún 2023

Ahojte baby, pôjdeme na dovolenku, svokrovci pôjdu za ten čas pravdepodobne k nám , kvôli psom ..prosím vás ako im diplomaticky vysvetliť a povedať ,že keď pôjdu k nám ,nechcem aby si brali k nám deti ,ich druhého syna, muzovho brata? Muž sa im to hanbí povedať ,takže to zostane na mne ..
Ich deti sú so svokrovcami stále, takmer každý deň ..
Ide o to z,že oni sú veľmi nevychovany , a bez môjho dozoru nechcem aby boli u nás, proste oni rozbijú televízor(naozaj),im je jedno , donicia hračky, roztrhaju knižky, moja dcéra plakala po minulej návšteve a keď som ich upozornila tak ten 5rocny mi povedal že jemu je jedno a ten 8 to je, tiež bez diskusie..moje deti majú hračky, ktoré si šetria, aj drahšie ako elektronické autíčka, motorku , možno sú to podľa vás len hračky, ale my s mužom musíme tvrdo pracovať,aby sme im mohli také kúpiť , nik nám nedá len tak ..
Problém je , že každy už je zvyknutý, a každý mávne rukou nad tým ,aky sú ,vrátane svokrovcov ..proste nechcem prísť domov a nájdem doma kopu donicenych veci ..
Mám tiež syna , ktory vymýšľa, ale toto by som mu v živote nedovolila , toto je extrém a hrôza..ja kvôli nim robím oslavy mimo domu ,len aby nemuseli byť u nás..
Ako to diplomaticky,ale narovinu povedať svokrovcom ,že si to neprajem a že to nechcem, aby bez nás , boli tie deti u nás? Keď tie deti sú ich prívesky? A bohužiaľ si zvykli aký sú ,takže už to tak veľmi nevnímajú ..

svetlonos
12. jún 2023

@buberova
no mas svatu prevdu s tym mierom, len zial blbym to nevysvetlis. Visis, urazaju sa ked tym ich postrach denisom druhy povie ako sa chovat nemaju. Tam po dobrom nepochodis zial, chyba pouzitelny rozum.

dankanka
12. jún 2023

@lula313 mne zase pride zvlastne ist niekomu strazit dom a zavolat si tam navstevu. Toboz nicit veci a mavnut rukou, lebo to vlastne mavnu rukou aj svokrovci. Tiez by som nebrala psa na dovolenku a to ich tiez milujem. Ale bojove plemeno ani nie je vsade v Europe iba tak dovolene chovat, cize zase by sa museli aj na dovolenke velmi obmedzovat. Viem o com hovorim, mam takeho psa doma.

sima234
12. jún 2023

A svokrovci bývajú ďaleko od vás? To sa musia nevyhnutne "nasťahovať" k vám, aby sa postarali o psov?

dota6
12. jún 2023

A je reálne, že keď sa dohodnete tak dodržia sľub? Alebo len vám povedia áno, nezoberieme deti a aj tak ich vezmú?
Ja by som neriskovala. 😁

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
12. jún 2023

@miriam11 nechodí do prace

buberova
12. jún 2023

@cyberk na konci 2. Strany som skúsila moje riešenie. Ale je také mierové no...

ckocka
12. jún 2023

Kto má doma také zviera vie že to znamená obmedzovať stále rôzne aktivity, plánovať dopredu a mať poriešené kto sa o zviera postará aj v nečakanej situácii. Nehovoriac o tom keď mám celú smečku. Tu sú iba svokrovci čo sa možu starať, že majú u seba stále problematické vnúčatá je dávno známe, ale bezstarostne sa zaplatí dovolenka a potom zrazu problém ako ich teda od vnúčat odtrhnúť.

0kristina0
12. jún 2023

Z vasej strany velmi nepremysleny krok, zaobstarat si 4 psov a potom chciet chodit na dovolenky. Uz pri jednom psovi je problem kto sa bude o neho starat a nieto o 4. Neviem cim ste rozmyslali ale dobehlo vas to. Vase psy su z makoveho kvetu ked nemozu ist do psieho hotela?

autor
12. jún 2023

Baby aby som jednu vec uviedla na pravú mieru ...my sme si tých psov kupovali so súhlasom svokrovcov ..my sme to s nimi mali odkomunikovane pred kúpou psov ,že ak niekam pôjdeme že sa postarajú ..my sme si v podstate pytali povolenie ..a ako psi a svokrovci sa majú radi , tam nie je problém žiadny ...a nechodíme každý rok ..

autor
12. jún 2023

A budú mať len dvoch psov na starosť , aj keď neviem načo sa rieši počet psov ,keď diskusia je o inom

ckocka
12. jún 2023

Že svokrovci slúbili pomoc nijako nezbavuje zodpovednosti majiteľa. Ich životná situácia sa tiež može zo dňa na deň zmeniť, a kde sa potom budeš dovolávať nejakých sľubov. A predpokladám že sa teda už čiastočne zmenila, tak že sa stále starajú o vnúčatá.

autor
12. jún 2023

@ckocka nie su to veľmi aktívny ľudia, bez problémov akýchkoľvek..a ak by mali nejaký problém , hocijaký tak ich neziadame ...zas toľko rozumu máme aj my..

janinah
12. jún 2023

Šla by som za rodičmi tých detí nech ich do vášho bytu v Tom čase neposielajú.svokrovci budú mať čo robiť so psami a čo to upratať.uvarit...a nech si aj trochu oddýchnu.

lavender94
12. jún 2023

Podľa mňa nie je nič zle na tom povedať im to. Myslím si, že súdneho človeka to aj samého napadne. Sama píšeš, že svokra je z nich už unavená a sťažuje sa ti na nich, takže si nemyslím, že by sa svokrovci urazili. Ak by sa urazila švagriná, je to jej problém a pre teba je to vlastne Win-Win situácia. Dobrý nápad zviesť to na bezpečnosť detí, toto musí snáď každý pochopiť. Keď píšeš, že so svokrovcami máte odkomunikovanu starostlivosť o psov, normálne im to povedz, veď to nie je na pol roka, že by si im výrazne obmedzila kontakt s vnúčatami, nechápem prečo tu niekto porovnáva vzťah k vnúčatám a k psovi ako keby sa jednalo o adopciu tých psov 🤦🏻‍♀️ myslím si, že svokra sa aj poteší, keď bude mať na pár dní výhovorku, prečo ich nemôže mať pri sebe. Stále sú na výchovu, teda v tomto prípade asi len stráženie primárni rodičia, nemôže nikto chcieť od starých rodičov aby boli nonstop k dispozicii.
Naozaj si myslím, že na tej požiadavke nie je nič nevhodné. Ak veríš, že vaše prianie budú rešpektovať, smelo do toho. Ale myslis, že budú? To by ma asi trápilo najviac.

magic08
12. jún 2023

@autorka treba si normlane so svokrovcami sadnut a povedat veci na rovinu a citlivo. Ze pocitate s tym, ze sa pridu k vam starat o psov, ze im vsetko zabezpecite, stravu a tak ale ze sa velmi bojis, ak teda maju v plane vziat sebou deti, tak ze mas dovodnu obavu o ich bezpecnost a teda pre pokoj vsetkych a bezepcie deti, by bolo vhodne, ak by ich sebou nevzali. Ze psy sa spravaju inak v pritomnosti majitelov a za sa naozaj bojis aby nedoslo k nestastiu. Vobec by som nespominala, ze tie deti su divoke a ze vsetko nicia... Neverim, ze by to nezabralo

kvetinka75
12. jún 2023

@barbie1981 podľa mňa je zase normálne že k druhému nebudem vodiť niekoho, kto toto robí, keˇ%d ten druhý nie je doma.
Autorka - normálne im to povedz, opýtaj sa ich, či by mohli urobiť ešte jednu vec, keďže všetko demolujú - veď aj sami asi musia vidieť, že je to pravda -( aký na to majú názor? ) že by bolo dobré, keby tam deti nenosili keď ste preč.

autor
12. jún 2023

A rodičia tých detičiek z tej témy, tiež žiadny problém nemajú, ona chodiť do práce nemusí, majú sa nadštandardne..zdravotny problém žiadny , iba výchova je problém , keby nebol tak samozrejme nerobíme toto a žiadnu tému nezakladam

ckocka
12. jún 2023

To nie len o chorobe, je to práve aj o tých vnúčatách. Proste spoliehať sa s istotou možeš iba na seba.

minka201
12. jún 2023

@autorka
A nemohli by ste im povedať, že nech radšej so sebou deti neberú, lebo vy nebudete doma, psy budú z toho v strese, aby im náhodou neublížili, keďže sú deti príliš temperamentné? Povedzte, že z toho nemáte dobrý pocit, veď aj keď máte oslavu, psy radšej zatvárate. Môžu to byť dobre vychované, mierumilovné psy, ale vy - majitelia nebudete doma, takže povedzte, že radšej by ste to s cudzími deťmi neriskovali. Skúste svokrovcov trošku postrašiť 🙂 Alebo to rovno povedať švagrinej, že nech ich radšej vtedy k vám nepúšťa.

erickatt
12. jún 2023

V dobrom, vies mi poslat fotku psikov? Tiez som chcela doporučit ksmaratov, ale kedze to nie je 5 kilova civava rozumno radsej svokrivcov
Normalne im povedz, idete k nam ODPOCINUT SI. SAMI UPLNE SAMI. bez vnucat. Mama, mate toho dost ja to vidim, neberte ich k nam. Nieco pokazia a kdo to bude platit? Zas vy?? Ved ste z nich uplne znicena. Mate plnu chladnicku, vinko, dedko pivko a hlavne si to uzite chvilu bez kohokolvek.
TADAAAA

ruxandra
12. jún 2023

Svokrovcom by som to povedala uplne narovinu, avsak skusila by som to povedat ako prosbu a nie nejakym arogantnym, nastvanym tonom ako rozkaz. Proste skusit pekne milo, prijemne, urcite aj citovo (napr ze tvoje deti sa boja o svoje hracky, budu smutne ak sa nieco pokazi…).
Urcite by som sa ich aj spytala, co na to hovoria a ako to vyriesit, ci nemaju nejaky napad ako to urobit, aby sa s tymi vnucatami nestretli vo vasom dome, ale niekde mimo - to da svokrovcom pocit, ze ste tu situaciu rozobrali spolu, a ze nakoniec nezobrat tam deti bol ich napad a neboli do toho vami donuteni.
Jednoducho, cele to komunikovat ako prosbu a nie ako rozkaz, plus pripravit si vsetky argumenty, co tu uz damy pisali vyssie..
Drzim palce, nech to svokrovci pochopia🙂

gabika128
12. jún 2023

Ja by som im okrem obavy o bezpečnosť detí určite naznačila aj, že si neželám aby boli cudzie deti v tvojom dome bez vašej prítomnosti, aj z dôvodu ničenia vecí. Treba to povedať narovinu, vyjadriť svoje obavy a uvidíš ako budú svokrovci reagovať.

autor
12. jún 2023

@ckocka ale veď ideme na pár dní, my nejdeme na mesiac preč ..

cyberk
12. jún 2023

@buberova akoze nie je to tiez zle, a ani ten oddych pre svokru alebo nebezpecnost psov nie su zle, tu ma autorka kopu skvelych napadov. Mne sice rozum nebere ako si niekto moze pozvat navstevu do cudzieho, ale zas mam tiez starkovcov, ktori nevedia povedat nie, ked sa niekto spyta 😅😅 takze aj ked sa dohodnu so svokrovcami, pochybujem, ze tie decka nepridu :/

gabika128
12. jún 2023

A ešte odporúčam poistenie domácnosti 🙄

autor
12. jún 2023

@gabika128 máme sa mi zda

ckocka
12. jún 2023

Ty to stále vnímaš iba svojou optikou. Svokrovci raz slúbili, potrebujeme ich na pár dní, nie je predsa problém vykašlať sa na chvíľu na vnúčatá. Oni to vidia inak, aspoň podľa toho ako situáciu opisuješ. A čo teraz s tým?

kukuk29
12. jún 2023

Ved chod na nich tak ze ked si tam ty tak psov mas pod dohladom a vas posluchnu ale ked pridu ine deti sa bojis aby sa nieco nestalo ..chces su byt ista aby niekomu neublizili vo vasej prutomnosti lebo deti vedia niekedt vymyslat a ty si to nezoberies na zodpovednost a basta.

limoncino
12. jún 2023

No nemila situácia. Ja by som to hrala smerom, že tie psy môžu deťom ublížiť, čo podľa všetkého reálne aj je.