Ako to urovnať?
Ahojte. Ja ani neviem co mam napísať, v podstate sa len vyrozprávať. S priateľom sme spolu už nejaký ten rok. Včera sme sa pohádali kvôli úplnej banalite. Dnes som to chcela takticky urovnať a hodiť to za hlavu, ale on očakáva odo mňa ospravedlnenie. Ja nechápem akože za čo. Vždy toto robí. On je strašne tvrdohlavý. Neustupi a ja tiež nemienim ustupovať. Niesom predsa handra s ktorou sa hrá. Momentálne som na začiatku tehotenstva a fakt sa mi nechce takto dotahovat ale ani nebudem ustupovať. Mate aj vy tak tvrdohlaavych chlapov ze si dokazujú len svoju pravdu a žiadna iná neexistuje? Ako to urovnať bez toho aby som ustupovala zase len ja? . Ďakujem
K tomuto tvojmu poslednemu prispevku mam len jedine slovo: manipulator.
(Tusila som to aj skor, ale teraz som sa v tom len utvrdila.)
Skoda, ze s nim cakas dieta, ja by som vzala nohy na plecia a uz sa nim nikdy nezapodievala - netrapila kvoli nemu. :-/
@heidi4 no uvidím co bude. Naozaj je v tomto taky ze len svoje presadzuje
drzim palce
Stale ho obhajujes ale z mojho pohladu je to hnusny chlap.
Je ledva 6 hodin a uz ti stihol pokazit den.
Koli blbym rozkom!!!
Je to Manipulator,nie ze je dobry,mily a neviem co...
Ten syn,ktoreho spominas,je jeho?
Takze nakoniec je Este aj zle ze si zehlila....
To je vrchol!!!
Ty si tehotna,mal by okolo teba lietat,pomahat ti.
Edaj so sebou zametat!
Ja by som mu to uz davno vytmsvila a nasledovsls bx ignoracis.ani slovko by som s nim neprehovorila,kym by neprisiel.
Sice si to neviem predstavit lebo my Sa s muzom nevydrzime 3-3 dni nebavit...
Ale teda,bud viac asertivna,inak z teba spravi nesvojpravnu chuderku
@osky nie syn je môj z predchádzajúceho vzťahu. No ved práve preto ja nemienim ísť za ním. Nemyslím si ze mam dôvod na ospravedlnenie. Len som to chcela urovnať.
Ahaaa
No tak ked ani syn nie je jeho citi Sa ako spasitel.
Lebo v podstate mozes byt rada,ze ta chcel,s deckom...myslim ze presne toto jemu chodi po rozume...
Nepchaj Sa mu do zadku.
Nech Sa zduva...
Ja by som si just zacala spievat!
Ked zla,tak zla!
@osky takže myslíš ze mam nahodiť taktiku takú ze to nechať tak? Nech sa zduva? Našťastie som vo všetkom sebestacna. Len žijeme spolu v jeho dome. Takže nemám ani kam ísť co on dobre vie.
Nemusis hned odchadzat ale pri takomto spravani by som ja asi pri nom nebola...neviem.
@jj298 ona pise,ze je taky,nie je to 1.raz
Jeden blby vztah uz mala.
Ona nema pravo na normalny zivot?
Jasne ze nik nema doma dokonaleho muza.
Ale ked ona to chcela urovnat a on to este stale riesi,uz 2.den.lebo ho v podstate neodprosila...no kde sme?
Co je jeho pes???
Ona prejavila dobru volu a on jej dnes rano hned pokazil den.
Na toto netreba cloveka poznat 10 rokov.
Je to sebec!
A je si nou sakra prilis isty!
Byva v jeho Dome,so synom z ineho vztahu.
Mysli ,ze ju moze komandovat.
Ak Sa ona da,jej zivot s nim bude veeeeelmi smutny.
tieto zabomysie vojny podla mna zabijaju vztah a zbytocne vytvaraju dusno, neospravedlnila by som sa a ani od neho by som to necakala, ale normalne by som si sadla s nim a otvorene sa pozhovarala.
@domcci72 ja by som tiež rada ale to rozprávanie je len o tom ze si dokazuje pravdu a mňa nepusti k slovu alebo neakceptuje co poviem
A to myslím vážne. Ja sa nerada dlho takto hádam
Niesom ten typ
Ahoj, toto mi pripomenulo ex. Pozval ma na koncert, ktorý som zaplatila nakoniec ja obom. Prišla prvá prestávka a pristavil sa pri nás nejaký jeho kamarát - že zbehne s ním von na cigu. Začal koncert a jeho nikde... čakám 5 minút, 10 minút.. volám, kde je.. predsa dole, nakoniec ešte skočili na panáka (do iného podniku). Nechal ma samú, nikoho som tam nepoznala, dovtedy ani nepočúvala daný štýl hudby... Samozrejme, ešte pred koncertom sľúbil, že po ňom si urobíme pohodu doma, pekný večer.. No iste. Po koncerte stretol ďalších, ktorí ho lákali ešte posedieť v ďalšej krčme. Jasné, že ma to nasralo. A presne ako ten tvoj - ešte sa zdul, že za čo sa cítim dotknutá, nič zlé nespravil. Vaše rožky sú oproti tomu možno "nič", ale princíp je rovnaký. Pretože normálny dospelý človek sa aj zamyslí nad situáciou a vyhodnotí ju a kľudne sa môže dodatočnej aj ospravedlniť.
Rovnako tento ex - pozval ma na večeru, že uvarí. OK, dohodnutý čas, volám mu, on ešte neni doma. Že o polhoďku bude, mám mu cink. Volám, ešte neni doma, ale už môžem vyraziť k nemu. Výsledok? Došiel ožratý, s ďalším meškaním, lebo stretol nejakú kamarátku a navarené nebolo... Na druhý deň mi povedal, že teda by to chcel napraviť a budúcu sobotu ma pozýva opäť (a nie, neospravedlnil sa). Vieš, čo bolo budúcu sobotu? Presne ten istý scenár. S tým, že ale navarené bolo a slávna večera mi bola podaná "vypadni si naložiť na tanier a zožer to". Ospravedlnil sa? Nie, on predsa nič zlé neurobil.
Moja chyba, že som toto tolerovala. Žiaľ, bola som v období, kedy za to, že mi naserieš na hlavu, ti ešte aj poďakujem. Ono toho bolo viac, ale to by bolo veeeeľa písania. Podstata je, opäť, v spôsobe komunikácie a prekrúcania.
Záver - v práve si ty. Jednala si podľa opisu slušne - poprosila si ho. Že je trošku chorý, ho neospravedlňuje, každý musíme fungovať aj cez chorobu a aj omnoho vážnejšie choroby. Teraz, ako sa poznám po skúsenosti, by som si šla buď kúpiť rožky len sebe, alebo by som kúpila aj jemu a pokiaľ očakáva ospravedlnenie, dostal by ho: "Prepáč, dovolila som si kúpiť napriek všetkému pečivo aj tebe."
PS - k tomu vášmu "nehádame sa" - si si istá? Lebo toto tvrdil aj môj ex, aj ja. Ale keď som sa zamyslela, zistila som, že sa nehádame len preto, lebo mu radšej v tichosti všetko tolerujem. A to je sakra rozdiel.
No dievča zlaté,toto nieje chlap do života .. skôr ešte chlapec podľa správania
Ja by som sa ho spytala, za co sa mam ospravedlnit. Ale nie ustipacne, ale aby som pochopila, co mu prekaza. Nevidis mu do hlavy, ani on tebe, mozno sa urazil, ze si mu vyfukla jeho ulohu aby si mu ukazala ze je neschopny. U nas su aj nedorozumenia doma a moja silna stranka je, ze nekopem do osieho hniezda, necham to vysumiet a potom vo vhodnu chvilu to rozoberieme.
Z duše neznášam, keď sa niekto zduje a nekomunikuje. To je pre mňa jedno z najneprijateľnejších spôsobov správania, nezniesla by som to. Vo vašom prípade, muža by som sa opýtala, či by mohol zbehnúť pre pečivo a čakala by som na odpoveď, či môže a pôjde, alebo z nejakého dôvodu nie. Nedala by som mu to príkazom. Ak by potvrdil, že pôjde a nešiel by, ešte by som mu to možno raz pripomenula. Keby po tie rožky aj tak nešiel, tak by sme ich nemali a počas večere by som mu šplechla, že výborné rožky kúpil, také ľahučké a úplne bez kalórií. 😁 (To ti neradím, že tak to máš urobiť, to len ja by som si neodpustila poznámku.)
Neviem, no. Keby som bola v tvojej situácii, že fakt sa nemáš za čo ospravedlniť, tak by som možno išla za mužom a povedala mu niečo ako: "Buď taký dobrý a začni sa zase správať normálne, na toto detinské trucovanie ja nemám nervy. Nič zlé som ti nespravila, aby si ma ignoroval." Alebo možno ešte: "No dobre, odpúšťam ti, že si sa na tie rožky vykašľal. A keďže na teba už nie som nahnevaná, môžeš na mňa pokojne začať zase rozprávať." Takto urobíš prvý krok bez toho, aby si sa ty ospravedlňovala, či brala vinu na seba. Potom už sa zariaď podľa jeho redakcie.
preco si si s takym chlapom robila dieta? realne problemy pridu az pri detoch. ked sa teraz takto oduvate, to ti prajem vela stastia, aby si tu o rok nepisala, ze si sama s dietatom, lebo "ste si s partnerom prestali rozumiet."
A k veci - u nas by v takej situacii prisiel za mnou muz, chytil ma za zadok a pobozkal ma a bolo by po probleme. Ale teda pri hadkach ineho razu, nie sprostostiach, kto mal ci nemal ist pre rozky. nabuduce si kup peciva viac, daj do mrazaku a budes ho mat po ruke.
Myslím že to príde tak spontánne...ale keď je to niečo vážnejšie tak vtedy sa ospravedlnime ...ja alebo manžel
Ale my sa nevydržíme na seba dlho hnevať a keď sa poskriepime(výnimočne) tak za ,, blbosť,,
a prečo s ním čakáš dieťa? Vedela si že je taký a čakáš s ním dieťa? Teraz si predstav, že bude treba s dieťaťom niekam ísť, alebo zbehnúť do obchodu. Čo spravíš? Zbytočne si si uviazala guľu na nohu.
Spravne! Ja by som sa veru neospravedlnila
@zanka777 môj manžel je býk, ja baran a vôbec sa nehádame, vždy sa vieme dohodnúť.
Určite by som nevypla žehličku kvôli tomu, že jemu sa nechce ísť do obchodu 🤦🏻♀️ u nás by ale taká situácia nenastala a už vôbec by sa kvôli tomu neodul. Mne to príde skôr smiešne. Nevidím dôvod sa mu ospravedlniť. Keby aspoň navrhol, že dožehlí a ty pôjdeš na nákup, ok. Ale takto?? jeho správanie nie je normálne.... a zabudla som, on uvaril párky (!) chudáčik choručký, to je robota na pol dňa🤦🏻♀️
ty brdo masaker,
nemas sa zaco ospravedlnovat , cakas jeho dieta , skaces mu okolo prsta , to nie ze si lezala alebo si kukala telku, zehlila si aj jeho veci, chcela si od neho aby isiel na pecivo je to normalna vec, ako by mali ludia existovat, musis si to inak nastavit lebo toto nie ej dobre, magor, mna by vytocil do nepricetna , a to mam doma tiez lenocha...ktoremu treba hovorit aj 100 x jedno a to iste
@kvetinka75 presne mam rovnaky nazor, prichod babatka este zdvojnasobi tieto male hadky a vysvetli mu ze tiez sa musi obetovat a aj on sa musi pripriet, ked ste chceli babatko bude sa treba aj onho starat ....my ked sme mali male deti tak to doslo do takeho stadia , ze som musela na chladnicku napisat co ma robit on a co ja, ked som napisala polovicu papiera natlacenym co vsetko robim ja , tak len čumel, chvilu to fungovalo ale potom zase povolil, minule si zavolal kamaratov zo zharanicia, a sme makali cely den ze som upratovala skladala veci , a mu hovorim ze v chodbe treba ist oprasit koberec a pozametat schody ,. tak mi povedal ze nevie ci bude mat na to energiu, tak som sa nastartovala ale s kludom anglicana mu hovorim , ze vidis ze cely den makam tak sa pripri aj ty , a ked si si ich zavolal tak sa snaz aby tu bolo cisto ...tak uz potom isiel...
Ja by som len napísala k tomu toľko, ako by som o mojom otcovi čítala. Dokázal sa urazit na úplnej banalite, a vždy, píšem vždy moja mama musela urobit 1.krok. Vždy. Pritom, ked som uz bola vacsia, aj ja som vedela a videla, ze moja mama nie je na vine, no aj tak musela urobit 1.krok...dokázal sa s mamou aj tyzden nebavit...viete ake je to pre dieta? Za mna toto nie je tvrdohlavost....Taký bol otec celý život, aj teraz, ked má 70. Moja mama pri nom nakoniec chodila a chodi niekedy na ihlách...a áno, aj moj otec bol, je "dobrý" nikxy na nás ruku nezdvihol, nepil, nemali sme vsetko, nochudobny sme neboli. Ale toto správanie, akože az by som povedala, psychický teror. A ešte dodám, tieto "hádky" u nás boli vzdy z banalít. Z úplných kravin, co iný by len mávol, ze vsak to nic nie je...a doteraz to je tak, ze ak sa nieco u rodicov nepodarí, stane sa, rozbije sa atď. vždy je to mamina chyba. Vždy. Otec si ešte ani raz nepriznal vinu.
ja by som ho nechala tak , aj ked sa so mnou nebude mesiac bavit :D aspon budem mat pokoj :D taketo veci ma vedia vytocit do nepricetna ...kamoska ma takeho muza , stale ona na vine , robi doma vsetko, je chuda vychudnuta ako palica nema vobec pokoj a chodi okolo neho ako chudera .... uplny debil...ona je psychicka troska...
Však sa ospravedlňte,pomyslite si svoje a hotovo.Neviem,ako dlho ste spolu.My sa už ani neospravedlňujeme ,ide sa ďalej.Dakedy na začiatku vzťahu bývalá aj tichá domácnosť 🤣🤣,teraz už len človek mávne rukou,ale to je už asi tými rokmi
U nas sa ospravedlňujem aj ja aj muz,kednsi melie svoje a nema pravdu som nasrata a bodka,nema rad nasrania tak sa ide dalej
ake je znamenie? tipujem byk 😁
@zuzuliennka1 Nemusíš tipovať, už to tu bolo napísané, je to býk.

@danielinaa tiež ma takáto hnusná myšlienka napadla. Ale ako hovorím on je dobrý pokiaľ sa nezáujem. My sa ani nehadame ale keď už tak je to na dlho lebo je neistupcivy.
@amiaja on sa aj naozaj správa ako malé dieťa keď sa pohadame. A on nikdy nemá žiadnu vinu. Teraz mi povedal ze keby on nespravil parky tak je môj syn hladný. Ako keby som mu ja jest neurobila. A ze žehliť som mohla inokedy. Tak ďakujem pekne. Zehlila som už hodinu predtým. Ja nemám kedy robiť takéto práce som každý deň v robote od 7 do 5 a večer sa musím učiť so synom nie žehliť a podobne. On si ani neuvedomuje ze ako je už týždeň chorý tak som všetko robila doma ja. Ci večeru ci som išla zvieratká nachytať ci som poriadila. On si melie len svoje. Ze ja som ta zla a po novom nedávam dieťaťu najesť. Dostal ma hneď z rána.