icon

Ako to urovnať?

16. jan 2023

Ahojte. Ja ani neviem co mam napísať, v podstate sa len vyrozprávať. S priateľom sme spolu už nejaký ten rok. Včera sme sa pohádali kvôli úplnej banalite. Dnes som to chcela takticky urovnať a hodiť to za hlavu, ale on očakáva odo mňa ospravedlnenie. Ja nechápem akože za čo. Vždy toto robí. On je strašne tvrdohlavý. Neustupi a ja tiež nemienim ustupovať. Niesom predsa handra s ktorou sa hrá. Momentálne som na začiatku tehotenstva a fakt sa mi nechce takto dotahovat ale ani nebudem ustupovať. Mate aj vy tak tvrdohlaavych chlapov ze si dokazujú len svoju pravdu a žiadna iná neexistuje? Ako to urovnať bez toho aby som ustupovala zase len ja? . Ďakujem

zuzux27
17. jan 2023

Ahoj, neviem prečo potrebuje Tvoje ospravedlnenie, ale ani by som mu ho nedala nakoľko nieje za čo sa ospravedlniť...
treba si ho posadiť s tým, nech ťa neprerušuje, ak nechce počúvať, napíš mu list... stačí niečo v tom znení, že ťa mrzí, že má chuť sa doťahovať za hlúposti a kaziť si tým vzťah, keď je dieťatko na ceste a máte prežívať najkrajšie chvíle... povedz/napíš, že si ho žiadala o banálnu vec, lebo si nestíhala a starala si sa aj o jeho prázdne brucho, a ocenila by si keby ti mohol pomôcť keď ho o to požiadaš. Keď mal niečo dôležitejšie na práci, mohol ti slušne povedať, že nemôže, nestíha alebo že pôjde neskôr, lebo takúto komunikáciu si nezaslúžiš lebo takto sa ľudia čo sa ľúbia voči sebe nesprávajú
Je smutné že tu z neho polka žien robí blbca, bohužiaľ sú ľudia, ktorí proste komunikovať nevedia a ani ich to doma rodičia nenaučili po vzore ich správania, radšej sa urazia, zdujú a nevedia o probléme ani celkovo o veciach rozprávať... prípadne mu skús kúpiť knižku o komunikácií, nech sa čo to poučí 🙂
Dúfam že sa odduje a trošku si vstúpi do svedomia

ivik4
17. jan 2023

Podla komentarov by si si mala klaknut a odprosit 😄. Boa akoze zaco sa mas ospravedlnovat ? Ze si chcela od chlapa so soplikom ist do obchodu ? No nehoraznost !!!
Nemyslim ze ty ked si len prechladnuta tak iba lezis a mas ruky v bok

alienkami
17. jan 2023

@zuzux27 tak to by som chcela vidieť tú reakciu na knihu o komunikácii, keď je schopný sa uraziť pre takú banalitu (pričom urazená by mohla byť skôr ona).
Ja by som mu asi len povedala, že keď vyfučí, rada sa s ním porozprávam, ale ospravedlňovať sa nebudem lebo nemám za čo. Ale mne tichá domácnosť neprekáža. Ja by som vydržala fakt dlho.

ivik4
17. jan 2023

A este sa aj osopi ako male decko

zanka777
17. jan 2023

Tak to je jasné už absolútne nepochybujem že 99% mužov býkov sa takto správa.... Naozaj česť výnimkám ale ten môj je presne taký istý... A už nie jedna diskusia tu bola že sa muž oduva a sa nebaví XY dní vždy som dala koment či je býk vždy kladná odpoveď...... Ale je to na hlavu fakt 😬👎 viem presne ako ti je

nnnuuunnn
17. jan 2023

A teraz si preberme v čom je taký super chlap...

zanka777
17. jan 2023

Ja mám presne to isté 😂 a ako píšeš chová sa ako malé decko keď sa urazí....on dokáže ignorovať pár dní úplne pre každú sprostosť doslova.... Proste keď si on niečo čo poviem alebo urobím zoberie po svojom a urazí sa tak koniec sveta......... Ignoruje ma akoby som mu ublížila neviem ako.....

h2
17. jan 2023

@nnnuuunnn No predsa uvaril tie párky!!! 😂

stanislavicenka
17. jan 2023

Skutocne taketo detinske spravanie?
To ma mrzi. Mne to pride velmi nedospele, a neempaticke spravanie. Minule sme sa s manzelom po dphej dobe pohadali. Bola som smutna za slova, ktore mi adresoval, lebo sa to tykalo mojej vychovy. Nepreslo asi 5 minut, a prisiel za mnou, ze mu to je luto, a orehnal to, a nemal hovorit o prisnosti, ze ho to velmi mrzi. No v podstate mal pravdu, velmi ma ovplyvnuje vychova z detstva(nie pozitivne), a tiez som mu povedala, ze ma pravdu. Jednoducho si to vyzaduje trochu sebareflexie

jullietlife
17. jan 2023

Ja som kedysi chodila. No potom prišlo veľké STOP a teraz som ja tá čo nepríde prvá nutné sa opýtam a tam to končí a chodí on. Najdlhšie bolo asi 4 dní čo vydržal.. a to sa na neho naseriem aj keď sa on naserie 🤷

silvike
17. jan 2023

@katarinakatka57 Uplne jak u nas doma ked som teda este bola dieta, uplne do bodky.

adrianajozko
17. jan 2023

Nie, ale ved toto ani nie su hadky to je smiesne.
Hadky su ked nie su peniaze,ked je riadny bordel,ked ste si neverny,alebo sa ohovarate pred susedmi. Toto je len vybuch tvojich hormonov a on by to mal pochopit. Si tehotna preboha ved mozes potratit a to je teraz najdolezitejsie pre vas. Kasli na somariny daj mu pusu a teste sa na zdrave dietatko. A jemu by sa tiez nic nestalo keby zbehol do obchodu ako ti chce potom pomahat ked budete mat babätko. Ved ako sama to chces zvladat. Teda moj muz behal vsade kde som povedala ked som bola tehotna este aj upratoval len aby bolo babetko zdrave aj ked vedel ze ma pravdu tak ma upokojil aby som nebola nervozna,ved vedel ze su to hormony . Stale ma daval oddychovat na postel le aby som spala a hladkal mi brusko. To bolo najkrajsie obdobie v mojom zivote a vy sa hadate? Nech sa on zamysli.

adrianajozko
17. jan 2023

A este pridam ,ze aj teraz ked uz mame 3 rocnu dcerku stale mi manzel pomaha a ked aj mame vymenu nazorov na nieco tak ten co naozaj zlyhal tak pride za tym druhym dame si pusu a povieme si ze ved sa lubime naco to robime. Ale vecsinou je to koli malej ked je mamzel unaveny z prace tak uz teraz viem ze malu zoberiem od neho a hram sa s nou a ked si on pospi pride za nami a venuje sa nam. Viem ho pochopit pretoze rano zavcasu vstava do prace a kludne ho necham oddychnut. A viem ze ked je ok tak sa venuje malej a pomaha mi so vsetkym.

autor
17. jan 2023

Ďakujem vám dievčatá. Myslím ze to nechám celé tak. Plynúť. Lebo ja sa naozaj nemám za čo ospravedlňovať. Možno sú to aj hormóny. Ale on tomu nechápem a ide si svoje. Vidím ze mate naozaj niektoré rovnakú skúsenosť co sa týka býkov. A niesom len ja ta blbá a on je úžasný bezchybný. Ako hovorím on sa postará aj navarí, operie poriadi. To nemôžem povedať ale jeho tvrdohlavosť je hrozna. A len on a on.

mikadooo
17. jan 2023

Nie, nemám. Nikto od nikoho po hádke nevyžaduje ospravedlnenie. Ospravedlnenie príde väčšinou spontánne, keď jeden druhému vysvetlí, čo sa ho dotklo a prečo sa ho to dotklo. Tak ten druhý sa mu ospravedlní, lebo väčšinou si neuvedomil, že to, čo povedal/spravil, by sa toho druhého mohlo dotknúť. A keďže urážlivejšia som (podľa môjho muža) ja, tak väčšinou sa on ospravedlňuje. Ja však ani na rozdiel od teba nemám potrebu hádky "urovnávať". Mám potrebu mu vysvetliť, prečo som reagovala, ako som reagovala a takisto ho upozorniť, aby v budúcnosti už niektoré vety/výrazy/monológy nepoužíval. Túto potrebu však má aj môj muž, takže nie je problém večer si sadnúť a celú vec si vydiskutovať. Niekedy ani žiadne "prepáč" nepadne. Jednoducho sa len dohodneme, že muž nebude hovoriť veci, ktoré "tak nemyslel" a ja sa potom nebudem urážať 😁.

autor
17. jan 2023

@zanka777 presne o tomto hovorím.

osky
17. jan 2023

@jj298 ked mas potrebu si zistovat ,kolko som na MK
.
Na to nemam slov...to ani sama neviem..
Kludne si do mna kopni.
Moj nazor nezmenis.
Takych vykukov ako autorka opisuje tu ma vela zien...
Na to nepotrebujes byt odbornik...

hanastaruchova
17. jan 2023

@srnqqa výborný príspevok

brendaa
17. jan 2023

Hmm takze ty rano zehlit a nemas kedy ist pre pečivo na raňajky pre svoju rodinu..???
Tvoj priateľ je DOMA nachladeny a nerobil nič...

marca12
17. jan 2023

Pohadali ste sa za uplnu kravinu. Nesiel do obchodu,nemala si ist ani ty. Ked si trvala na tom,aby doniesol pecivo,tak si mala pockat,kym donesie. Fakt sa nehadajte za taketo banalitu. je to uplne zbytocne.

zuzana76
17. jan 2023

@heidi4 @autor presne som mala na myslimto čo heidi, manipulátor

nicoll212
17. jan 2023

my sme sa casto hadali kvoli kravinam, nemienil ustupit ani jeden tak sme to zabalili a ostali kamarati.. byvali sme spolu 4 mesiace a uz takto.. a to sa pozname 12 rokov..

sroubek78
17. jan 2023

Ja si sem tam vypočujem Ajahna Brahma a mám potom "na háku" aj mužove sprosté kecy resp. neriešim jeho nálady a keď je v kľude, tak sa ho spýtam, či je nutné tak reagovať....

https://www.youtube.com/watch?v=lLqLxZohpaE

https://www.youtube.com/watch?v=pMs4cyqj0ZY

Alebo Jaroslav Dušek - ten má úžasné rozhovory, napr.

https://www.youtube.com/watch?v=lLsyquSAd7A
olivnik
17. jan 2023

Ten chlap je ako malé a rozmaznané decko.. A ty skaces ako on píska 🤷‍♀️podľa tohto co píšeš. Ale ak máš pocit, že si urobila chybu tak sa ospravedlň.

veronicka88
17. jan 2023

Naučiť sa počúvať!obaja! Ak toto neurobíte skončíte....to je všetko čo ti aj to poviem.pekny vecer

mvagusta
17. jan 2023

Jesitny tvrdohlavy chlap, aby sa nepototo..a on by to pecivo nejedol?? Blbec.. neospravedlnila by som sa,nie je za co. A aby mi doma 4 dni bol zduty a ja v tom case tehula,juuuj to by som uz cirkus robila. Ale,lahko sa radi,ked to nie je moj chlap ze ano..:/ ty si chybu neurobila v tomto pripade.

luccija
17. jan 2023

Neurovnat nechaj ho tak koľko sa bude zduvat.Toto je veľmi hnusná povaha za chvíľu sa budeš ospravedlňovať aj za to, že prší.Nespravila si chybu iba si niečo chcela...

autor
17. jan 2023

@luccija pokračuje u nás ticho. Ubíja ma to dosť nemám to rada niesom ten typ a nemienim sa podlizovat. Z toho stresu mi nieje už dobre.

zanka777
17. jan 2023

Nechaj ho tak decko nevyzrete..... Blbec ako prepáč ale tým že ja to poznám veľmi dobre viem ako ti je že ťa to doslova ubíja tak ho nechaj tak vážne a rob si svoje...... Ja to tak isto nenávidím ako ty ale on vidí že ťa to ubíja a preto v Tom pokračuje lebo ťa chce asi "vytrestat" za niečo čo si ani neurobila..... To je to dementne detinské zmýšľanie ktoré ja tiež nepochopím a dodnes po 6 rokoch som neprišla na to čo na neho funguje....... Záujem sa ignoruje a hotovo......... Dodnes ma to s prepáčením serie a kvalitné............😤

adrianajozko
17. jan 2023

Tak to je chore, on ta skusa a cvici. Ja by som normalne prisli ku nemu a ukazala by som mu detsku vybavicku alebo kocik,postielku niekde na eshope ze co drahy ktore kupime pre nase babo. A uvidis ako sa zatvari. Mozno sa k tebe prida a ak bude ofucany tak mu na rovinu povedz ze ty takto nebudes zit ci to chce takto a hotovo . Nemate ziadne vazne problemy a chlapec sa asi nudi. Nechcem ta strasit ale ak mu to takto vyhovuje tak za tym moze byt aj nieco vaznejsie.