icon

Ako ukončiť manželstvo s manipulátorom a dvoma deťmi?

16. máj 2025

Ahojte kocky,

Chcela by som sa opytat a poradit ako ste ukoncovali manzelstvo ak su uz aj dve male deti a ci ste teraz spokojne. Zila som asi v iluzii a zistila to nedavno, snazim sa to prijat, je to tazke. Potrebovala by som rady a podporu, ze sa to da a ze je sanca na lepsi zivot. Je mi dost tazko. Dakujem Vam

Strana
z2
taktotedanie
16. máj 2025

Casom to prejde, vsetko sa da zvladnut hlavne si hned podaj navrh na zverenie deti do starostlivosti a pytaj vyzivne
Uvidis, ze casom pochopis ako ti je dobre, necakaj ze ti bude lepsie za den , dva ci pol roka, nie bude to stale tazke ale zvyknes si
Mam take zeny v okoli, ani jedna nelutuje co urobila

ika02
16. máj 2025

Ahoj, len keď odídeš, zistíš, aký môže byť krásny život. Toto teraz je utrpenie pre Teba aj pre deti. Prešla som si tým a ľutujem, že som neodišla skôr. Len sa odhodlaj urobiť 1.krok.

tabakmirka
16. máj 2025

Zeny ona je uz o tom presvedcena ocivdine, len nevie ako spravit ten prvy krok. Ja osobne skusenost nemam, ale viem ze pokial si same nieco take nezazijeme tak nevieme. Je manzel agresivny, vybusny?

autor
16. máj 2025
@tabakmirka

Zeny ona je uz o tom presvedcena ocivdine, len nevie ako spravit ten prvy krok. Ja osobne skusenost nemam, ale viem ze pokial si same nieco take nezazijeme tak nevieme. Je manzel agresivny, vybusny?

@tabakmirka ano je prave, ze este len sa dostavam z prveho ako keby uvedomenia a riesim, co dalej ale je to masaker, nechapem tomu.

autor
16. máj 2025
@ika02

Ahoj, len keď odídeš, zistíš, aký môže byť krásny život. Toto teraz je utrpenie pre Teba aj pre deti. Prešla som si tým a ľutujem, že som neodišla skôr. Len sa odhodlaj urobiť 1.krok.

@ika02 to vazne? Ale co deti ked lubia ocka? 😭

autor
16. máj 2025
@taktotedanie

Casom to prejde, vsetko sa da zvladnut hlavne si hned podaj navrh na zverenie deti do starostlivosti a pytaj vyzivne
Uvidis, ze casom pochopis ako ti je dobre, necakaj ze ti bude lepsie za den , dva ci pol roka, nie bude to stale tazke ale zvyknes si
Mam take zeny v okoli, ani jedna nelutuje co urobila

@taktotedanie dakujem, skusam jednu organizaciu, kde mi maju pomoct

ika02
16. máj 2025

Veď sa s ním stretávajú každý nepárny 2 víkend a 2 dní v párnom týždni. Normálne, žiadaj detí do starostlivosti a úpravu styku s otcom. Nesúhlas s tým, že dohodou, lebo on to bude stále porušovať.

domkakvet
16. máj 2025

Deti sa mozu nadalej stretavat s otcom.

rejka7
16. máj 2025

Keď je to naozaj manipulátor a narcis, tak rozvodom to rozhodne nekončí, manipulácie skrz detí, ohováranie po sociálnych pracovníčkach, pravnikoch učiteľoch, po rodine, bude to zaujímavé. Ako pomsta za rozchod, o deti mu v skutočnosti neide, ale striedačku bude chcieť, aby ťa mohol ďalej "škrtiť". Priprav sa.

autor
16. máj 2025
@ika02

Veď sa s ním stretávajú každý nepárny 2 víkend a 2 dní v párnom týždni. Normálne, žiadaj detí do starostlivosti a úpravu styku s otcom. Nesúhlas s tým, že dohodou, lebo on to bude stále porušovať.

@ika02 a manipuluje nimi? Alebo im nejak ublizuje? Moje su malinke

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
16. máj 2025
@rejka7

Keď je to naozaj manipulátor a narcis, tak rozvodom to rozhodne nekončí, manipulácie skrz detí, ohováranie po sociálnych pracovníčkach, pravnikoch učiteľoch, po rodine, bude to zaujímavé. Ako pomsta za rozchod, o deti mu v skutočnosti neide, ale striedačku bude chcieť, aby ťa mohol ďalej "škrtiť". Priprav sa.

@rejka7 tak je tam ponizovanie a nadavky pred detmi, ak sa zastanem seba katastrofa,vsetko robim zle a cykly sa opakuju. Ziaden respekt sucit vybusny…

autor
16. máj 2025
@ika02

@ika02 a len sa s nim stretavaju alebo su s nim cely vikend? A co nove vztahy?

lujza123
16. máj 2025

Najťažšie a najhoršie je odhodlať sa.

Je toho veľa co musíš prekonať. Zvyk, lipnutie na starých pekných spomienkach, popieranie zlej reality, strach z neznámeho, zo samoty , emočná závislosť.

Ale akonahle človek spraví prvý krok už to ide samo a je to uz lepšie a lepšie.

autor
16. máj 2025
@lujza123

Najťažšie a najhoršie je odhodlať sa.

Je toho veľa co musíš prekonať. Zvyk, lipnutie na starých pekných spomienkach, popieranie zlej reality, strach z neznámeho, zo samoty , emočná závislosť.

Ale akonahle človek spraví prvý krok už to ide samo a je to uz lepšie a lepšie.

@lujza123 dakujem krasne, zatial mam velky strach z toho vsetkeho

deti95060810
16. máj 2025

nové vzťahy? tak to je neraz problém.... matka s malými deťmi nie je volná hoc kedy a chlapom sa to nie moc páči... takže nájsť životné šťastie môže trvať pomerne dlho. ak vôbec...

vevebono
16. máj 2025

Co ja viem. Jednoduché. Capla som rozvod, zbalil nás pán, aby sme ho náhodou neokradli, s dvomi deťmi a dvomi igelitkami som začala nový život. Prvý rok bol mega ťažký. Teraz? Si hovorím, že som to mala spraviť oveľa skôr a nie čakať 13 rokov na zázrak. Deti si nevidel odkedy nás pobalil. Komunikujeme len cez súdy. Chalani mali 6 a 9 rokov.

autor
16. máj 2025
@deti95060810

nové vzťahy? tak to je neraz problém.... matka s malými deťmi nie je volná hoc kedy a chlapom sa to nie moc páči... takže nájsť životné šťastie môže trvať pomerne dlho. ak vôbec...

@deti95060810 ako nie ze by som chcela nejaky vztah novy, len ma zaujimalo, ci sa niektorej podarilo neskor najst normalneho chlapa.

deti95060810
16. máj 2025

určite takých tu nájdeš... tiež patrím do tejto skupiny.

ika02
16. máj 2025

Joj, písala som Ti cestou do práce (z chodníka) a teraz počas jazdy z auta, tak len stručne sa mi dá. Keď sme sa rozišli, bola som 4.mesiaci tehotenstva a starší syn mal 4 roky. Mali sme spoločný byt, on sa odsťahoval, ale chodil si (kedy si zmyslel) do mňa "kopnúť", dourážať, malému nadrístať somariny, napchali mu na noc kopu sladkostí, rozbesbil ho a o 30 minút odišiel. Niekedy, keď som povedala, aby už odišiel, just dostal až do rána žrať nervy. Ja som bola s nervami v koncoch. S predajom bytu nesúhlasil, vyplatiť som ho nemala z čoho (mala som 120€ na účte), proste som myslela, že ho to nedám. Obrátila som sa na združenie pre týrané ženy a vo veľa veciach mi pomohli (rady, pravnička). Trvalo to takmer 2 roky, ale stálo to za to! Deti sa s jeho súčasnou stretávajú, s tým neurobíš nič. Prv má to štvalo, ale už som v pohode.

ika02
16. máj 2025
@ika02

Joj, písala som Ti cestou do práce (z chodníka) a teraz počas jazdy z auta, tak len stručne sa mi dá. Keď sme sa rozišli, bola som 4.mesiaci tehotenstva a starší syn mal 4 roky. Mali sme spoločný byt, on sa odsťahoval, ale chodil si (kedy si zmyslel) do mňa "kopnúť", dourážať, malému nadrístať somariny, napchali mu na noc kopu sladkostí, rozbesbil ho a o 30 minút odišiel. Niekedy, keď som povedala, aby už odišiel, just dostal až do rána žrať nervy. Ja som bola s nervami v koncoch. S predajom bytu nesúhlasil, vyplatiť som ho nemala z čoho (mala som 120€ na účte), proste som myslela, že ho to nedám. Obrátila som sa na združenie pre týrané ženy a vo veľa veciach mi pomohli (rady, pravnička). Trvalo to takmer 2 roky, ale stálo to za to! Deti sa s jeho súčasnou stretávajú, s tým neurobíš nič. Prv má to štvalo, ale už som v pohode.

@ika02 prepáč chyby, ale fakt píšem na križovatkách🤪

ika02
16. máj 2025

Zabudla som, sú s ním od piatka do nedele a druhý týždeň spia zo stredy na štvrtok.

ika02
16. máj 2025

Chcel striedavku, aby nemusel platiť výživné, preto sudkyňa nariadila znalecký posudok. Inak, jedine psychologička ho "diagnostikovala" a opísala neskutočne presne. Má čierne na bielom, ako si kupuje detí, získava si ich luxusnými zažitkami, ako podrýva autoritu matky, manipuluje atď. Hoci baba z kurately odporúčala striedavku, na základe psych. posudku detí dali do mojej starostlivosti. Deťom určite nič pekné na mňa nepovie, ale ja pred nimi naňho nedávam, ale ani nič pekné nemôžem povedať.
Komunikuj s ním len cez právnika, keď vieš bývať niekde mimo jeho dosahu, spíš si všetko, čím Ti ničil život a choď niekde hľadať odbornú pomoc. Ja som v tom centre ani za právničku neplatila.

autor
16. máj 2025
@ika02

Chcel striedavku, aby nemusel platiť výživné, preto sudkyňa nariadila znalecký posudok. Inak, jedine psychologička ho "diagnostikovala" a opísala neskutočne presne. Má čierne na bielom, ako si kupuje detí, získava si ich luxusnými zažitkami, ako podrýva autoritu matky, manipuluje atď. Hoci baba z kurately odporúčala striedavku, na základe psych. posudku detí dali do mojej starostlivosti. Deťom určite nič pekné na mňa nepovie, ale ja pred nimi naňho nedávam, ale ani nič pekné nemôžem povedať.
Komunikuj s ním len cez právnika, keď vieš bývať niekde mimo jeho dosahu, spíš si všetko, čím Ti ničil život a choď niekde hľadať odbornú pomoc. Ja som v tom centre ani za právničku neplatila.

@ika02 strasne to je cele, ja sa este len dostavam z tej iluzie, v ktorej som zila. U nas to zacinalo ale jemne postupne az teraz je zle, teda od druheho tehotenstva. Nerozumiem tomu, lebo rodicov ma uzasnych, znici vsetkym zivot, ci si to niekedy uvedomi. Dakujem Ti za rady, do centra idem o dva tyzdne az, musim cakat dovtedy na ich rady. Snad vydrzim, ak nie, mam im volat. Pripravia so mnou cely plan.

ika02
16. máj 2025

Ja som mala doma odpočúvacie zariadenia, moje SMS chodili aj jemu na mobil.... neviem, ako si Ty na tom, ale dávaj pozor , čo a komu povieš.
U nás sa to zhoršilo, keď som išla do práce a potom ešte viac, keď mal milenku. Nemôže ten Tvoj mať nejakú bokovku?

gabu_lienka
16. máj 2025

Drzim ti velmi palce, zachran seba aj deti, nedovol znicit vam zivot. K detom sa ako sprava? Kedy sa zacal k tebe takto spravat? Resp Kedy si si uvedomila, ze je naruseny?

autor
16. máj 2025
@gabu_lienka

Drzim ti velmi palce, zachran seba aj deti, nedovol znicit vam zivot. K detom sa ako sprava? Kedy sa zacal k tebe takto spravat? Resp Kedy si si uvedomila, ze je naruseny?

@gabu_lienka dakujem 🥰 k detom pekne, stara sa ale ked nadava, tak pred nimi, cize toto je zle a zacalo to uplne postupne nenapadne a postupne zhorsovalo. Rieim to asi necely mesiac.

autor
16. máj 2025
@ika02

Ja som mala doma odpočúvacie zariadenia, moje SMS chodili aj jemu na mobil.... neviem, ako si Ty na tom, ale dávaj pozor , čo a komu povieš.
U nás sa to zhoršilo, keď som išla do práce a potom ešte viac, keď mal milenku. Nemôže ten Tvoj mať nejakú bokovku?

@ika02 tak toto ma nepadlo, ako si zistila odpocuvanie? Preco ked si nasiel druhu? Nemala sa stat nova obet?

ika02
16. máj 2025

Našla som náhodou a potom mi došlo, odkiaľ mohol vedieť niektoré veci, ktoré nemal ako vedieť. Keď si našiel milenku, začal všetko prehnane kritizovať, všetko bolo zlé. Jedlo, ktorého dovtedy sa nevedel dojesť, zrazu bolo hnusné, ja som zrazu bola ako kosť a koža......Ako keby mi potreboval dokázať moju neschopnosť a nutnosť mať náhradu. Bol to narcis, manipulátor a kure.ník v jednej osobe. Keď si pozrieš všetky moje príspevky, už som písala o tých odpočúvacích, aj fotky, čo hľadať som pridávala.

nelka93
17. máj 2025

Moja mama odišla od tyrana, keď som ja mala 10 a sestra 6. Nikdy to nelutovala a hoci to nebolo ľahké, bolo prvoradé aby sme boli spokojné. Zvládneš to určite a neboj sa aj deti ti potom podakuju, keď budu mat spokojnu matku.

Strana
z2