Ako ušetriť na Vianociach s nízkym rozpočtom?
Maminky, ak by ste mali naozaj ale naozaj mizerny rozpocet na vianoce (napisem konkretne vychadza mi maximalne 150eur) a do toho musim zmestit darceky pre dve deti a jedlo. Jedlo samozrejme kupujem aj bezne ale chcem im dopriat nieco viac, ovocie, rybu...
Mate nejake tipy vramci setrenia? Ako usetrit na Vianociach? Co kupit (5 a 7 rocny chalani) tak aby mali aj radost a aj aby som neutratila vela. Bavi ich asi naozaj vsetko, su zvedavi kreativni.
Myslite ze ked pockam s nakupom darcekov, na poslednu chvilku v Tescu tusim byvaju velke zlavy. Neviete poradit? Ci vyuzit teraz black friday?
Vdaka za precitanie az sem a radu daku ak mate.
Ale je zaujímavé ako mnohé píšu, že 150€ je dosť. A potom fotky so stromčekom a darčekmi za xxx€. Veď každého vec, len sa zas ukázal dvojitý meter, klasika 😃
Ja sice nemam taky obmedzeny rozpocet, ale darceky detom kupujem casto z druhej ruky…clovek usetri fakt koopec penazi a mnohe z tych veci su ako nove. Deti rychlo z tych zaujmov vyrastu, je mi luto vyhodit peniaze za nove.. za usetrene ich radsej zoberiem niekam na vylet, do kina…
Ak len čisto na Vianoce máš 150€ vyčlenených to dáš úplne v pohode 🙂 deťom kúp nejakú hračku v Pepcu, Tescu, Tedi, Action, Kaufland, Lidl (neviem čo máš kde bývaš), knižku ideálne v lacných knihách alebo megaknihy.sk prípadne preskoly.sk, podľa mňa ti výjde aj nejaké pekné tričko v hore spomenutých obchodoch a večeru ak ste traja podľa mňa spravíš absolútne bez problémov do 50€ aj s pár koláčikmi 🙂 držím palce a pekné Vianoce 🙂
Ináč autorka napadlo mi kup aj prskavky to je lacná záležitosť a deti to veľmi poteší.
Píšeš že máš chlapcov, toto si myslím by ich určite potešila a cena je veľmi fajn 🙂
https://www.mall.sk/hracky-garaze-sety/lamps-pa...
Su aj lacne obchody ako action, pepco a v tescu budu zlavy pred sviatkami, megaknihy ma dobre ceny aj na hracky aj na knihy. Celkom by ma zaujimalo co kupis a za aky budget
Knihyprekazdeho mavaju niekolko vybranych knih lacnych a vacsinou sa tam da nieco rozumne za par eur vybrat 🙂
https://www.rehracky.sk/ niekde som čítala o tejto stránke s hračkami, určite im tam niečo pekné nájdeš
Napíš mi do súkromnej správy rada chlapcom kúpim nejaký pekný menší darček a pošlem ti ho 😊.
Urcite by ich potesila napr aj pena do kupela da sa v dm kupit za dobru cenu s detskym motivom alebo aj sprchac sampon s motivom
škoda že nie 3 r. dieťa....už roky mám darček, ktorý nebol ešte ani len rozbalený len žiaľ pre vekovú kateg. 3 r....úplne nový, nerozbalený...
my vždy dávame deťom po dva darčeky - hračka + oblečenie. v súčasnosti sú deti väčšie - puberta, hračky ich nezaujímajú, ale aj tak zostaneme pri dvoch darčekoch.
rybu kúpiš pre tak malé deti za pár eur.
@autorka neviem či máš v blízkosti Tesco, ale momentálne majú super akcie na hračky. My sme tam dnes nakúpili posledné darčeky. Alebo aj Pepco má teraz akciu, že kúpiš 3hračky a tú najlacnejšiu máš zadarmo. Do Vianoc je ešte mesiac, keď budeš sledovať akcie, za takú sumu si viete spraviť veľmi pekné Vianoce 🙂 deti nepotrebujú plno nezmyslov pod stromčekom, radšej rozumne a to čo ich bude naozaj baviť
Každému zvlášť kniha a niečo do kúpeľa, bomby, peny.
A spoločný darček by som kúpila napr stavebnicu, autodrahu, lego. Nemusí to byť drahé, skus pozrieť na heuréke co ti cenovo bude najlepšie vyhovovat. To na darčeky úplne stačí a minies dokopy max 70€. 🙂
Do 30.11. je akcia v pepcu n ahračky 3 za 2 takže platíš len za 2 hračky, choď popozerať, určite nájdeš niečo čo ich poteší
150 e je celkom slusne, nejake lego urcite vyjde, my napriklad jeme na Vianoce kludne aj file, urcite si nerob starosti, ze na Vianoce potrebujes 500 e, alebo kolko, havne sa neporovnavat s inymi, ktori sa chvastaju pridavanim fotiek s 50 darcekmi
Tedi pepco nieco na tvorenie alebo spolocenska hra co bude pre oboch.nejaky pekny svetrik kazdemu knizku do 20e na jedneho sa v pohode zmestis.po 3 mandarinky 2 banany 2 jablcka strapec hrozna a ryba tiez predsa nestoji tak vela.vyrobte si ozdobky na stromcek z papiera upecte medovnicky pozrite.si rozpravku.chlapci budu mat spomienky na krasne vianoce.s maminou nie ktoru knizku konkretne dostali na ktore vianoce..
Vediem deti k skromnosti.. dostanú 1 darček, ktorý napíšu Ježiškovi, 1 knihu a 1 spoločenskú hru. Rozpočet 150 eur je pre moju rodinu dostačujúci.. okrem toho, na Vianoce nemáme dva žalúdky 😉
@valeria_h v pohode ...ale jablká banány určite kupuje. Inak by to neriešila a radšej by za tých 150 kúpila cigarety ..
Poviem to na rovinu, my si na vianoce môžeme dovolit financne neobmedzeny rozpocet (=tisicky eur) a napriek tomu nasi dvaja chlapci dostanu loptickovu strielacku za sest eur, k tomu plastelinu, farby z ikea (dalsich cca 5+5), k tomu svihadlo, peciatky a par takychto prkotin za par eur.. lebo deti nepoznaju hodnotu penazi a hlavne ich ucime, ze vianoce su oslava jeziskovych narodenin, nie oslava materie. Neupinaj sa na rozpocet. Vezmi ich do dracika, popozeraj co sa im paci a budes prekvapená, ze tuzia po chytani rybiciek za 10e (ako nas syn). Co sa tyka stravy, budeme mat vanilkove rozky a piskoty s banánom v cokolane na sparatku. Cenovo par eur. Kapustnica a rybka so zemiakmi. Par bananov a jablk, to maju aj tak najradsej. My dospelí si drahe dary nedavame. Nech ta nic netrapi, so 150e si daleko za vodou
50€ hracky, 100€jedlo. A este ti aj ostane.
Môžem darovat auto na ovládanie ak by ste chcela žiaľ viac nemôžem pomôcť
Ale veď to je super suma,mne stačila na darčeky komplet pre celú rodinu,4 deti,manžel,moji rodičia,sestra.Manzel si rieši svoju stranu.Stravu teda ideme mimo to,ale dá sa krásne s dvomi deťmi zmestiť do 150€ aj s jedlom.Ved Vianoce nie sú o tom koľko a za koľko dostanú a že sa obžerú.Hracky v Tescu málokedy,vždy skončím v Pepcu a Sinsay.5r a 7r budú šťastní,nemusí to byť Alltoys trepnem,kvalitu máš aj tak všade rovnaku.Ked za knižky by som dala dosť,ale aj to kúpiš za euro-2 v myslím lacneknihy či tak nejak,býva to v mestách také malé obchodíky alebo dobrá stránka preskoly.sk
To sú ešte malí chlapci poteší ich čokoľvek.Kupila by som nejaké tričko s obľúbenou postavičkou, knižku, čokoľvek...nemáš tak zlý rozpočet hlavu hore.Aj tak väčšina detí má plné izby hračiek a hrajú sa s pár obľúbenými.
Moji fičia teraz na Minecraft aj ked s tym moc nesuhlasim. Vianocne darceky riesim cast ze dostanu v teme Minecraft dosky do skoly a ine drobnosti napr. Hrnceky na caj Star wars. U nas na stastie neriesia hodnotu penazi, takze bude viac kusov za malo penazi. Zas u nas potesia aj nove fixky, puzzle a futbalova lopta. Sladke pecieme a koli alergiam som kupila iba jedny salonky.
150e je uplne postacujuca suma. 2 detom darceky spolu do 60-70€. Nepotrebuju kopu hovadin. A zaludky tiez nemate na Vianoce 2. Aj ked sa mnohi v obchodoch tak tvaria. A pan otec hadam tiez detom nieco kupi.
@stanulienkat 2 deti za 60???
Tak to jedine ze kazde dostane 3-4 darceky max. Lacne smejdy alebo malickosti. To je zas o tom, ze pre niekoho su 3 darceky dost a niekto ma rad vela darcekov na vianoce
Tiež som po finančnej stranke momentálne slabšie na tom,preto som od septembra zobrala brigády v tescu 😉 (síce len 10hod týždenne,ale aj to pomôže)

150e na darčeky a stravu nie je málo. Myslim si, že mnohé rodiny nemajú ani to.
Rybu, zemiaky, ovocie vieš kúpiť v pohode do 50e (ja som tento kúpila lososa za 20e skoro kilo a pol, zemiaky na šalát máš do 5e a ovocie kúpiš za 15e).
Na darčeky máš 100e a to je pekná suma ešte by mi aj zostalo 😊