icon

Ako uzemniť svokru?

anculab
29. apr 2017

Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...

sisaka
29. apr 2017

@h2 svokra zavelila 30 ročnej žene, že musí bývať u nej a ona sklopila uši a počúvla.
To si akosi neviem predstaviť, žeby mne v 30tke niekto rozkazoval, kde mám bývať, ale Ok, tak je vlastne Chuderka, ktorá len poslúcha, čo jej druhý kažu, nuž tak nemozno sa potom čudovať, že žije ako žije, pasivita z toho len tak kričí ale dupat si vie v malichernostiach, len v dôležitých rozhodnutiach to nechá na druhých ....

toskanka
29. apr 2017

@sasa1310 skoda, ze skoncila posta pre teba 🙂

toskanka
29. apr 2017

@sisaka Nie kazdy mal rovnaku startovaciu drahu do zivota. Ty to hovoris zo svojho pohladu, lebo si mala vyrovnane detstvo predpoklam.

Oni mi pridu v tomto socialne postihnuti obaja, on z decaku a ona z nefunkcnej rodiny, kde matka pila a bohvie co sa tam dialo.

No tak co urobis? Ides tam, kde ta prichylia, kedze vela samostatnosti sa v zivote nenaucili.

toskanka
29. apr 2017

Mohli by skusit psychologicku poradnu, ako von z tejto psycho situacie. A nech sa potom spolu rozhodnu, ci pojdu prec, alebo sa doma zavedu pravidla, ktore sa budu dodrziavat za podpory manzela, lebo v nom vidim ja najvacsi problem.

sisaka
29. apr 2017

@toskanka to už potom človek musí rátať s konsekvenciami.
Máš pre ňu nejakú inú radu, okrem jedinej možnej: zabaliť a ísť? Svokra sa totižto uzemniť určite nebude dať.

Vyrovnane detstvo? Ja som dieťa rodičov, ktorý u podobnej svokry strávili takmer cely život, dúfajúc ani neviem v čo. Svokra (moja stará mama) zomrela, keď mali naši po 50tke - odrastene deti a zničené manželstvo, rozoberať svoje úžasne detstvo radšej nejdem, niečo podobne čaká zakladatelkine dieťa, psychicky stav mojej mamy tiež nejdem rozoberať, treba si domyslieť aký je po viac ako 25 rokoch s takou svokrou

tomiholjubavi
29. apr 2017

@anculab
neviem, preco riesis, ze manzel je z domova a svokra si kompenzuje na tvojom dietati, ze nemohla mat vlastne. Ved ked jej syna nepovazujes za vlastneho, lebo nie je jej geneticky material, tak potom ani vnuca nie je jej vlastne. Takze toto by som takto neponimala a neprehanala. Svokra lubi syna aj vnuca bez ohladu na to, ze nie je ich biologicka pribuzna.

pozri, vela chlapov je takych, co mozu byt nadseny z tvojej myslienky a ked im to rodic skritizuje, zrazu zacnu rozdumovat, lebo mamicka, otecko povedal... Poznam to 😅 Vie to nasrdit, ale stahovat sa kvoli tomu nemusite. Na svokrine podrypovacne reci povedz iba - Ano babka. Ako uz len vy poviete, stara mama. Oooj, ze ma to skor nenapadlo, samozrejme, mate pravdu.... no a rob si aj tak po svojom. Nic ta to nebude stat, ked jej obcas prikyvnes. Potom zatvor dvere a sprav ako ty myslis, ze je najlepsie.

Ona ma pocit, ze si jej ukradla dieta, v podstate je to aj pravda. Tiez som ukradla jedinacika, este k tomu vdovcovi a tiez som ta zla..od bosorky, cez drakulovu pravnucku, az po nevdacnu zlu kreaturu, co sa doplizila z hor, aby ukradla ich tazko nahanobene majetky. Taketo reci jednym uchom dnu, druhym von...jednoducho pusti nahlucho. Spolocne sa da byvat s hocikym, jedine co pritom naozaj strada, je ego. Tak si ho pekne obal do nieco nepriebojneho a neber si veci osobne. S trochou treningu sa to da..a nemusis mat k tomu ani samokontrolu na urovni budhistickeho mnicha. 🙂

Drzim palce, urcite to zvladnes. A ked uz budes mat toho plny kufer, zbalte sa a chodte niekde na predlzeny vikend. Na male dovolencicky si odkladajte cast z toho, co by ste dali za podnajom.

pribinak
29. apr 2017

@sisaka lenže ona fakt bez podpory svojho muza nema kam ist ak teda nerátam krizaku a útulky
Urobila na začiatku velku chybu a teraz za to tvrdo pyká

Nuz musi najst spôsob ako prehovoriť svojho muza aby sa rozhýbal, lebo mozno to cele zacne mat dopad aj na uch manželstvo

toskanka
29. apr 2017

@sisaka Najskôr mi jej situacia prisla beznadejna ti pravdu poviem. Ale neskor, ked som sa zacitala, tak som si uvedomila, ze najvacsi problem je v celej situacii jej manzel.

Ano, je to psycho teror a verim, ako to mohlo poznacit tvoju mamu a ovplyvnit aj tvoje detstvo. Ale ona je v situacii tej Popolusky, co musi drzat hubu a krok, lebo ....

Tlacit na muza, ze je to neunosne, vyhladat odbornu pomoc, hladat riesenie.

sisaka
29. apr 2017

@tomiholjubavi hej moja mama dostala z toho po 5 rokoch žalúdočné vredy. To musíš byt fakt nesmierne flegmaticka povaha, čo sa jej nič nedotkne, všetko odignoruje s úsmevom, lebo keď to budeš len hrať, aby si neprilievala olej do ohňa, tak si zdravotné pekne zavaris.

toskanka
29. apr 2017

@sisaka Suhlas, take jednoduche to veru nie je.

tomiholjubavi
29. apr 2017

@anculab
a este nieco ti poradim z prvej ruky. Na dristy, jalove reci a hovadiny, iba odkyvni a mysli si svoje. Naco sa hadat a kazit si naladu pre blbosti. Nieco rype? - Dobre, babka.. a koniec diskusie.

Ale v realnom zivote sa nauc povedat nie. Aj svokre. Chce od teba, aby si nieco napr. upratala, hoci predtym kritizovala tvoju pracu? Teraz povedz nie. Chce, aby si jej navarila, hoci vsetko co spravis je hnusne, nejedle, presolene, prihorene..atd? Zase povedz nie. Chce vziat dieta neviem kde, hoci ty s tym nesuhlasis? Povedz nie a hotovo. Neries ci si najhorsia, ci najlepsia, ci priemerna. Su chlapi, ktori rodicom hranice neurcia nikdy. Vtedy to musis spravit sama. Ale tu opat treba odosobnit ego a nebrat si naslednu reakciu svokry osobne.

Nikto nebude hodnotit teba, tvoju osobnost, tvoje materstvo, tvoj povod atd, zle. Jednoducho nebude, lebo ty to sice mozes zacut, ale si to nepripustis. A ked svokra uvidi, ze nulovy efekt ma jej snaha, casom ju to prestane bavit a najde si nieco ine, co na tebe kritizovat 😅 Potom treba zopakovat cely postup od zaciatku. 🙂

toskanka
29. apr 2017

@tomiholjubavi Tie vulgarizmy, ako jej nadava, nie su len take hovadiny, nad tym sa neda len tak kyvnut rukou a odignorovat to. To je silna kava. Pochybujem, ze jej svokra ma dar sebareflexie a touto cestou ako navrhujes si vstupi do svedomia. Ak ju z duse nenavidi, bude kritizovat stale.

tomiholjubavi
29. apr 2017

@sisaka neviem, ja asi som taka povaha...lebo ked mi nejaky stary paprda povie, ze neviem varit (aj ked je to rovno pravda v tomto pripade) , tak sa kvoli tomu hadam nebudem trapit. No boze, tak si mysli..ma na to pravo.
Tvoja mama dostala zaludocne vredy, lebo sa usmievala navonok, ale zvnutra ju to trapilo. Brala si negativne reci osobne a trpela kvoli nim. Pretvarovat sa nie je dobra cesta. Ale netrapit sa pre myslenie druhych, dobra cesta je.
Jasne, aj svokor vie obcas trafit kliniec po hlavicke a povie nieco jedoviteho, co ma ozaj zaboli. Casom som sa ale naucila filtrovat tie jeho dristy. Ved tento filter robime pre seba, ked sa len pretvarujeme na vonok, nema to ziadny efekt ani zmysel.

anculab
autor
29. apr 2017

@sasa1310 pozri draha sasa1310...to ze si povieme svoje ako xceme zit a vychovavat svoje dieta nie je ziadna neucta voci jeho rodicom my sme rodina mame vlastnu hlavu a nie sme nesvojpravni aby si vedela ja som v ich dome byt nexcela ani nexcem! nemozem zato ze muza odtialto neviem zatial so sebou zobrat prec ako bolo napisane kazda minca ma dve strany a ta opicia laska k muzovi uz je moc preto vsetky tie konflikty ale to tazko pochopi clovek ktory cosi take nepozna...mimochodom nema tu ani priatelky nik k nej nechodi ona nikam nechodi nema asi co robit tak sa vkuse stara do nas a nemyslim si ze clovek ktory ma nazyva ako uz bolo napisane pi a ku a neviem co plane si ma akoze cti? myslim ze ucta ma byt z oboch stran! ja som si v zivote nic take ku nej nedovolila este ked mi rozkazovala ze jej vnucata dam na evanjelicku vieru lebo ja som katolicka a my mame pedofilov tak to bola posledna bodka uz a to este ani jedno vnuca na svete nebolo a ked som oponovala ze budu po mne lebo ja da snazim vieru zit a muz nie ten skor veci vysvetluje vesmirom a fyzikov som zase ta ku a pi...takze zato sa podla teba maju ruky nohy bozkavat? pozri vela o mne nevies...tak aby si si trosku spravila obraz tak v 18tich som sla a sama bez mamy vystudovala vysku techniku platila si vsetko sama vystudovala som si predstav na ing bez nikoho pomoci takze sa asi o seba postarat viem o to sa neboj a urcite ja niesom ten prizivnik v ich dome a samozrejme odkedy som k nim prisla prispievala som jej 100 e za stravu a domacnost a teraz ked sme manzelia ze ma vydavky tak 250 tak som sa dohodla ze davame napoli tak nerob zo mna xuderu!

ukulela
29. apr 2017

len k osloveniu - my sme babkynemali - mali sme starke. aj ja budem chciet, aby ma moje vnucata oslovovali starka, a nie babka. ak mas hlboky psychologicky problem so starou mamou, tak navrhni starku a hotovo ... a hladaj chyby na oboch stranach.

sisaka
29. apr 2017

@tomiholjubavi veď práve, musíš to mat v sebe, mat takú povahu.
Ja osobne by som si do k a p nedala nadávať ani sa pred takou osobou netvárila, že všetko Ok a mame sa radi. Žiadne hádky, dovi-dopo, to už je silne cafe manželke syna takto nadávať, s takou ženskou by som pod jednou strechou nežila a ešte ta predstava, žeby som ju za tu "lásku" mala doopatrovat ....

tomiholjubavi
29. apr 2017

@toskanka a co druheho poradit...chlapa nezmeni, stahovat sa nemozu, rozvadzat sa kvoli svokre by bol voda akurat tak na jej mlyn.

vulgarne nadavky su ten najprimitivnejsi sposob, akym niekoho urazit. prave nad takymi viem mavnut rukou. Ked mi niekto povie, ze som p*ca, to mi je akurat na zasmiatie a pomyslim, si no ty si teda ovela vacsia, lebo ani urazit nevies inak, nez na urovni krcmovej spodiny...Horsie su zakerne, do spiku kosti zaboliace zlomyselnosti priamo na telo. Napr. ty si zla matka, lebo toto a hento..alebo ty si uplna neschopacka, co si ani robotu nevie najst..atd.
Ak su naozaj v bezvychodiskovej situacii a musia so svokrou zit, odosobnenie sa od jej zloby je jediny sposob, ako sa nezblaznit a neutrapit.

tomiholjubavi
29. apr 2017

@sisaka nastastie, s takym primitivnym clovekom nezijem, co by ma vulgarizmami castoval. svokor je aspon kreativny a vzdy vymysli novy sposob, akym ma urazit 😂
ale suhlasim s tym, ze k doopatrovaniu by som sa teda moc nehrnula v tomto pripade. Vseobecne ma strasi predstava, ze raz ja budem musiet doopatrovavat nasho grofa...jeho otec tak dostal porazku a desat rokov bol nehybny a museli sa o neho starat...este len toto je podla mna peklo. Dufam, ze tento kalich ma minie.

toskanka
29. apr 2017

@anculab prosim ta nepis uz to nexcem ... takto sa fakt vyjadruju primitivovia a pises, ze si ing .... 🙂

ukulela
29. apr 2017

@toskanka pridaj k tomu newiem a mame vrazednu dvojkombinaciu ...

obsadenemeno
29. apr 2017

@tomiholjubavi uplny suhlas. Taketo primitivne nadavky mna urazit tiez nemozu. Lebo vypovedaju viac o tom, kto ich pouziva, nez o tom, komu su adresovane.
Pripomina mi to, ked sme sa ako deti hadali, a odpovedou bolo:"kto tak na mna hovori, ten taky je....."

toskanka
29. apr 2017

@obsadenemeno Nieco na tom bude, ale ak to pocuju aj ich deti ☹

Nexcela by som byvat v tom dome ....

adsumus
29. apr 2017

@anculab citala som len prvý riadok a moja rada a robím to aj ja, ignorovať svokru na celej čiare. odísť preč a v živote sa nekontaktovať.

tomiholjubavi
29. apr 2017

@obsadenemeno aj mna tak ucili, ze mna urazi len inteligent. ale ozaj ja to pravda...inteligente zakerne, na mieru site ponizenie boli ovela viac, ako ked na teba nejaky primitiv zakrici, ze si p*ca...

vintage_lady
29. apr 2017

@tomiholjubavi ale tvoj svokor je top 😆😆 tiež mám balkanske korene, konkrétne chorvátske 😊 náhodou aspoň sa nenudis 😅

obsadenemeno
29. apr 2017

@toskanka tak dufat, ze kym dieta podrastie, tak "silent treatment" na svokru zaposobi...a ked zisti, ze nadavky sa minaju ucinkom, prestane ich pouzivat. Lebo na 100% ich pouziva za ucelom toho, aby sa nevesty dotkla, vytocila ju, jednoducho chce reakciu. Ak reakcie nebudu, nebude ich pouzivat.

rik01lulaka
29. apr 2017

@sasa1310 aká nezodpovednosť??? že si nechcú ušiť na seba búdu hypotékou??? a to, že majú 30 a majú len jedno malé bábo? a čo? tak niekomu sa poštastí nájsť partnera neskoro...ja mam 30, muž 37 a máme malé bábo a tiež sme boli situáciou donútení žiť rovnako ako pani...tiež mám jebnutú svokru, a je pravda, že človek takéto ženské panovačné a majetnícke nezmení, ale že je to drzé? ( ak som to dobre pochopila) svokra keď nástojí na tom, aby mladí žili s nimi tak nech rešpektuje aj to, že žena má potrebu sa starať o svoju rodinu a nechce, aby jej kázali ako to má robiť...a mali mať našetrené??? ja neviem kde žijete pani zlatá, ale ja som pracovala, muž pracuje a nemali sme biedny príjem ani jeden a viete čo? neušetrili by sme na vlastné bývanie! A pani chce byť a aj sa snaží byť samostatná a zodpovedná, ale práve zato jej svokra nadáva!!!

adsumus
29. apr 2017

@tomiholjubavi ja nesuhlasím, nikto nemá pravo ta napádať a nikto nemusí znášať taketo urážky. svokrička nemá čo zneužívať mužove city a muž ma byť so ženou a nie s matkou, vybral si ju, nespadla z neba.

tomiholjubavi
29. apr 2017

@vintage_lady ja sa teda nenudim 😂 ale keby to beriem osobne, co na mna vsetko uz povedal, tak asi placem po veceroch do vankusa a pcham sa antidepresivami 😂 ale k comu je to dobre? hovori, ze som bosorka, nech sa lubi...pobrblem par zaklinadiel z harryho pottera pri veceri tak, aby to pocul, on ma pritom "nachyta" a zas ma z coho zit tyzden 😂

tomiholjubavi
29. apr 2017

@adsumus suhlasim, nema pravo..a ona to nemusi tolerovat. moze dat aj ultimatum, moze sa snazit ziskat dominanciu, moze uplne odist...moznosti je milion, staci si len vybrat. Nech povie teda razne nie a trva na tom, ze sa okamzite odstahuju...ale to zas nechce...