Ako uzemniť svokru?
Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...
@rik01lulaka radšej platiť 30 rokov hypotéku a mať vlastný hajzel ako bývať u niekoho a v 30ke vychovávať dieťa vo svojej detskej izbičke.
Ja zavriem doma dvere a som sama sebe pánom a mám kľud. Aj keď splácam úver. Radše splátka v prdeli ako svokra za chrbtom a ešte u nej doma 🙂
Ja budem mať za 30 rokov splatenú nehnuteľnosť ty a zakladateľka akurát tak nervy v prdeli 😀 Aj keď mne už ostáva len 14 rokov
Treba sa osamostatniť to bude len horšie,,,,a pekná hlúposť, že nechce muž odísť lebo sa chce čo najlepšie postarať o dieťa. Ako, čo mu prospeje viac,,,peniaze, kopec hračiek, hádky alebo pohoda v rodine, ,,to už sa musíte opýtať sama seba. Podľa mňa muž zvolil ľahšiu cestu,,,nikto to nemá na začiatku jednoduché, ale sami je sami držím palce
@anculab tak, ale v tomto prípade musíš v prvom rade uzemniť muža a nie svokru. Ak ti nadáva vulgárne pred ním a nezastal si ťa, tak si to mala v prvom rade riešiť s ním a nasraná byť prevažne na neho. Ju už nepreunačíš a ani nemôžeš. On by mal byť zodpovedný za to, aby si sa tam cítila ako doma.
A mimochodom ja som nenapísala, že ste nesvojprávni.
1. Riesenie - urcit si osobne hranice a nauzit sa svogru ignorovat.
2. O nieco lepsie ako to prve riesenie - najst si vlastne byvanie
3. Odist k mame
4. Trpiet aj nadalej, situacia sa pravdepodobne zopakuje (nespominala ako dlho to napatie medzi nimi trva). Ona bude psychicky na dne, a riesenie sa nakoniec bude musiet najst. Mozno aj take, ze vztah ukonci.
Ja nervy v prdeli mať určite nebudem...U nás sa už dvere porozbijali, každý si vykričal svoje a žijeme si svoje životy a keď problém tak si vyriešime s mužom po svojom a svokra nech sa aj na kolomáž rozleje! Máme samostatné vchody a je to super. Bývame vo svojom!!!!
A hypotéku vziať je ľahké, ale v dnešnej dobe si myslím riskantné (podľa mňa)...jasné, že by sa mi páčilo bývať inak, ale takto som bez strachu a nervov, že z čoho splatím splátku ak príde muž o prácu...a vo svojom by sme mohli povedať, že bývame až po tých 30 tich rokoch keď splatíme...a som sama sebe pánom a občas aj mužovi 😀
Zakladateľka to má ťažšie pretože ona nemá len tak kam ísť, muž je asi citovo vydieraný tým, že bol adoptovaný ( to mamičky na synáčikov vedia a nemusia byť ani adoptovaný 😀 ) no a s hypotékou je to možno u neho tak ako u nás... a svokra už má zase celkom dobrý vek moja je mladucha 😅
@adsumus S tym co hovoris sa tu vacsina stotoznuje, problem ale je, ze ona nema podporu manzela, a sama nema dostatok sil, aby to zmenila.
Baby som ešte len na 3 strane a už jej minimálne 7ludi pisalo zober hypo... Vy ste inak čistí, snáď ak by si hypo mohli vziať tak asi trošku viacej tlačí na manžela, veď teraz by musel jej manžel minimálne 1000 v čistom zarobiť aby im hypo dali...
@majulino A Ty si nejaká odborníčka na hypotéky? Lebo to, čo píšeš, je, slušne povedané, nezmysel. Veď si hneď nemusia kúpiť dom, alebo veľký byt. Za dnešnej situácie by boli určite spokojní aj v staršom dvojizbáku, nevidím dôvod, aby naňho hypotéku nedostali, v dnešnej dobe, keď sa banky predbiehajú, kto dá výhodnejší úrok.
@toskanka veru ti poviem ze moja situacia naozaj neriesitelna..ako bolo napisane muz musi toto sialenstvo ukoncit no citi pocit viny ak jej ma cosi povedat hned citove vydierania ako sa to sprava k svojim rodicom ako ku psom atd..neraz som mu to vravela ze sa ma zastat atd a nie hlavu dole a nechat tak..viem ze sa svokra nezmeni to ani nechcem len chcem mat od nej pokoj! a urcite ak sa bude cosi podobne opakovat pojdem aj ked este neviem kde..ona si mozno mysli ze s dietatom to neurobim no je na omyle len mi bude luto muza ten so mnou urcite nepojde a budem sa bat o nase manzelstvo lebo ja ho stratit nechcem..cely zivot sme zili chudobne kedze otca sme nemali mne nebude chybat jej dom ani dary ani nic ja sa uskromnovat viem... ja chcem hlavne pokoj a v klude vychovavat svoje dieta s manzelom
@h2 tak ti poviem názorný príklad, otec 47 mama 45 spolu zárobok 850€ plus jedno dieťa 7rocne, žiadali o hypo 19 000€ s tým že by rucili novým domom( tam kde bývajú stratili nehnuteľnosti na cene kvôli spoluobčanom, aj keď na 15000 by sa nedostali, keďže bývajú kdesi v trubke kde vstávajú s kurami a zaspávajú s liskami) žiadne iné splátky, mesačné povinné platby 150€ nikdy predtým nemali žiadne pôžičky hypotéky ani nekupovali na splátky, dokonca ani paušál, žiaľ hypo im nedali. Ďalšia skúsenosť a ja manžel prvá žiadosť o hypo zamietnutá manžel 800€ v čistom ja rodičovský keď o dieťa rovnako nikdy pozicky nákup na splátky... Schválili nám ju pred rokom 2 deti a spolu zárobok 1470€ v čistom. Pracovala s rok v banke( cca7 rokov späť) žijem v malom okresnom meste, ale poviem ti že hypo neschválili každému anj každému 2-3, a najhoršie bolo že si žiadali 25000 a banka im dá 19000, takže ano mám skúsenosť že hypo dostať (respektíve dostať vo výške ktorú potrebuješ) je ozaj ťažké. Nám pred rokom bankár povedal aj to že sme do výdavkov nedali paušál (15€)...
Áno, jasné že by im.bolo dobre aj v staršom 2i ( neviem kde býva Ana a kde ty, no u nás 2 ok cca 29000) takže by potrebovali mať ušetrené minimálne 3000€ keďže hypo nedávajú 100% nehnuteľnosti ale 70max. 90%( u nas napr. Žiadali sme 40000, znalecký posudok na 41260 a schválili nam 36800. Zbytok sme davali z vlastného) no ak som správne pochopila ušetrené nemajú nič, takže komentáre typu zober hypo sú bezpredmetné
Ja by som len jej toľko povedala ako môže byt vás syn slušne vychovaný keď vy ako jeho matka tu nadavate na cudzu osobu bez dôvodu!!! Ja som Vám Hučala do manželstva nie tak ani vy nám. A tiež ja mám meno tsk a take a nie kurva a pic. Ako by sa to Vám páčilo keby niekto na vášho syna nadával?
A keď vystrája tak načo ste súhlasili aby sme pri vás bývali? A narovinu hovor stale!!
@eliska13 Je z Popradu. Ma male dieta, len sama vie ake ma moznosti. Tiez nevieme kde robi jej muz.
@eliska13 píšem ako to riesila moja suseda, slobodná matka. Kto chce zabojuje o svoje šťastie, aj ked to trosku trva.
Si strasne negatívna, treba hľadať, skusat co sa da, ako sa to da. Nie iba nie a nie
nemusi sedieť doma 3 roky, mize iba dva a ist robit. Budu sporiť spolu, mat dva príjmu, hned je to pre banku ina situacia
Ty si tu dala vzor takmer 50tnika, to je uz fakt nízka šanca získať hypotéku
Ina ma mozno 32 a on 34, mozno aj menej
@pribinak Nieco na tom bude. Ono je Pravda, ze vsetko sa da, ked sa chce. Viem to podla seba. Sama viem ked som prisla do UK a dostala som pracu, aku dostavaju spravidla miestni, nie cudzinci. Tiez to podla niektorych bolo nemozne. Ale ked clovek mysli negativne, tak sa mu vacsinou deju aj negativne veci.
@morningcoffee1 mam susedu slobodná matka, ja sa pred nou skláňam, ako ona zabojovala
Asi ma zabije, ze tu zas o nej vypisujem, ale chodila umývať schody, strážila deti, nesedelo na riti a neplakala
Mala to tazke, ostala s dietatom uplne sama. Ale bojovala a s každým krôčikov to bolo lepsie a lepsie
@morningcoffee1 ma VS technického smeru, asi bude dobra v matike, moze doručovať
To su dobre prachy, proste pomaly, ale isto vpred
@pribinak Nezabije. My jej to nepovieme. 😉
@anculab pozri sa cele zle.Ona si predstavovala inu nevestu ty svokru.Ona rype do tvojho vztshu s mamou.....tu pomoze iba jedno vsetci si spolu sadnut a vylozit karty na stol.Bud Ti prestane nadavat, alebo odidete.O rok bude po tebe noze hadzat?skratka presla urcite hranice a bude to len horsie.To dieta bude tomu za chvilu rozumiet a co potom?
ona sa musi zlaknut, ked jej muz povie mama preco to robis vsetci sa trapime blabla...to chces, aby vnuca taketo reci pocuvalo?A bud sa pouci a zmeni, alebo bude fakt lepsie odist.A neboj sa muz by to prehodnotil, keby si povedala, ze ides prec..Ale kedze nemas kde ist prec a on zatial nechce bude to hop alebo trop.
Ale svokre musi dat niekto hranice, ze toto uz stacilo.

@tomiholjubavi to je ok, len ja sa nestotožnujem s nazorom, že svokra može po hlave skákať a že nevesta ma držať v puse vodu kým nezovrie. mám osobne skusenosti a lepšie je poslať svokru aj s celým jej majetkom do riti a žiť si svoj život.