Ako vybavujete veci, keď nemá kto postrážiť deti?
Ahojte, zaujíma ma ako to majú iné ženy,keď treba niečo vybaviť a nemá kto postrážiť deti.?Ja osobne všade ich beriem.Manzel robí týždňovky,je s nami len víkendy.Ked potrebujem ísť k lekárovi,do banky alebo na veľký nákup,všade beriem so sebou deti.Nevydrzia vymýšľajú príklad v čakárni u lekára nechce sa im čakať.Alebo cez víkend keď chceme niečo vybaviť.Teraz prerabame horné poschodie,ideme do obchodu popozerať čo treba kúpiť,porovnávať ceny atď.A zas deti so sebou.Vymyslaju všetko chytajú,darmo poviem pozerá sa očami nie rukami.Viem sú to deti,no manžel by bol občas aj rad keby sme mohli niečo vybaviť popozerať len vo dvojici,bez detí.Len nemá nám ich kto postrážiť.Ako to máte vy?Či len čakať kedy vyrastu a budú mať svoje záľuby kamarátov a potom môžme robiť aj svoje veci.?
Na prvy velky nakup sla so mnou dcera, ked mala 2 tyzdne....a odvtedy so mnou chodi vsade. Nema ju kto postrazit, co narobim. Sestricky u lekarov su uz zvyknute, podavaju jej chrumky,,ked mrnci😆😆 teraz cez prazdniny beriem niekedy aj starsiu, trosku malu prebavi, ale inak sa vsade tarame same, nemame na vyber
Neviem akú máš pracovnú dobu ,ale veľa vecí som vybavila pred prácou ,deti som dala skôr do škôlky / školy a išla vybavovať , čas ktorý mi chýbal som odpracovala ďalšie dni . Prípadne som odišla o pol hodinu skôr. Mne sa dalo aj cez obed vybehnúť / banka, pošta, obchod , robím v centre mesta a vždy som stihla do pol hodiny byť späť.
Deti majú 4 a 6.5 a od narodenia všade chodia s nami, alebo so mnou.
Podla mna uz baby poradili dost moznosti, ale mne tam aj tak nejak chyba babka/dedko - to oni akoze nemaju zaujem travit cas s vnucatami?Nula bodov?Bud pracuju alebo oddychuju?Cize vnucata si ani nepoznaju?Deti maju 4 a 6 rokov a nikdy s nimi netravili cas osamote?
Sme s mužom na deti len sami dvaja. Co sa týka obchodov, tak jeden stráži deti a druhý nakupuje. Pokiaľ to nie je nevyhnutné, deti neberieme so sebou. Ked sme prerabali byt, žiaľ, nechodili sme spolu po obchodoch. Išiel jeden a druhému pofotil alebo sme išli a detmi, rychlo kukli co treba a jeden s nimi isiel von keď začali robiť cirkus. Inak deti beriem všade so sebou, hlavne mladšieho (1,5 roka). Keď potrebujem ísť na nejaké vyšetrenie, naplanujem ho na poobedie ked je muž doma ale proste príde z roboty na doprovod. Ked ide na sluzobku, neplánujem nič. Sami bez detí nechodíme logicky nikde, lebo nám ich nemá kto postrážiť. Ale neberiem to tragicky. Proste sme mladá rodina a niekoľko rokov budeme fungovať takto. Je trúfalé si urobiť deti a myslieť si, ze budem žiť ako predtým. Je to frustrujúce ale mne pomáha myšlienka, ze to je len dočasne. Ak by však muž chodil na týždňovky ako tebe, ze naozaj nikdy nie je doma len cez vikend, chcela by som od neho zmenu práce (na tých pár rokov) alebo potom opratrovatelka na dni, keď si potrebuješ niečo vybaviť. Poznám z okolia zopár ľudí, čo to využívajú. 🙂
Ja som asi čudná ale do banky a na úrady nechodím, nemám prečo 🙈máš nejakú zlú organizáciu času
Vsade beriem so sebou, je extremne živý, mame aj vselijake prihody, vacsinou reaguju ludia pozitivne, len ja sa cítim dosť nekomfortne, lebo nie každý ma pochopenie pre vymyslajuce/plačúce deti.
@zonjushe Veru babky ešte nikdy neboli s našimi deťmi sami.Ako chodíme k nim na návštevu keď majú čas a náladu na vnúčatá,no moc záujem nemajú.
Pre ostatné netreba to brať doslovne že každý deň chodím do banky a na úrady.Ach ženy, to bol ako príklad raz za čas treba aj také záležitosti vybaviť.A nie všetko sa dá elektronicky.Priklad pred dvomi rokmi sme vybavovali hypotéku,trebalo sa stretnút s pani poradkyňou aj v banke podpísať hypo a tak.Alebo chodili sme pozerať domy keď sme kupovali a všade sme museli brať so sebou deti.Babky nechceli postrážiť.Nieze sa sťažujem ale niekedy by dobré vpadli ísť cez deti.Ako tie domy keď sme pozerali treba sa na všetko sústrediť pýtať sa otázky a rozhodovať.No ani to sa nedalo keď deti boli netrpezlive.No prežili sme.
Mala som babysitterku
mala som 3 male deti a veru vsade so mnou. K lekarke, na urady .....bolo to tazke, hlavne cakanie u lekarov, ktore byvalo velmi dlhe, ale zvladli sme to. Teraz casto, ked sedim sama , tak mi pripada, ze super, mam cas pre seba a svoje myslienky 🙂
Zaplať si nejakú študentku, teraz cez prázdniny je kopa ponúk na stráženie detí. Neboj sa, neubudne z nich, nie sú to batoľatá. Vy choďte s mužom do kina alebo do reštaurácie, zjavne to potrebujete. Aj vás vzťah je dôležitý.
tak ako vy, na prerabanie veci nechodime obzerat, vyberame online, aj ceny porovnavame online. Ak vyslovene chcem ist nieco chytit, vidiet
material, farbu) tak som isla cielene kvoli tomu, cize zbytocne som sa tam nemotala. Ale inak ako vy.. proste musi vydrzat, a nechytat. Hlavne v niektorych obchdoch je to aj nebezpecne. Kvoli takymto veciam tiez som nikdy nikoho na strazenie k jednej babe nehladala...
Moje deti chodili všade so mnou a správať sa vedeli. Švagriná býva so svokrou, nechávala deti s ňou a teda nezvladali návštevu reštaurácie, obchodu, ani lekára. To bola kastrofa. So starším bola u neurologa, lebo keď začal vrieskat, až zmodral. Lekár sa vyjadril, že je rozmaznany.... Ale ty píšeš, že ich nosíš všade. Možno si nájsť opatrovanie a urobte si čas vo dvojici

Banku nauč sa vybavovať cez internet banking, ja osobne som bol v banke len na založenie účtu, zvyšok vybavím cez IB alebo ak niečomu nerozumiem napíšem a mi odpíšu/zavolajú.
Úrady, pozri si dátum vydania občianskeho preukazu, ak je starší ako 20.6.2021 máš nárok na bezplatnú výmenu OP, rovno si aj rezervuj termín https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
a pri vyzdvihnutí nového OP pýtaj čítačku čipových kariet - jednu dostanete zadarmo na oddelení dokladov
https://www.slovensko.sk/sk/ako-zacat
Potrebuješ mať počítač/notebook lebo mobil/tablet sa zatiaľ nedá používať na elektronické podpisovanie.
Potom vieš vybavovať úrady cez internet, aj matriku, aj prepis auta, zmeny na katastri, sociálnu poisťovňu, vyzdvihovať poštu od úradov (zapni si schránku slovensko.sk + mail a SMS notifikácie), nemusíš chodiť na poštu. Máš tam "notársky" overený podpis vieš robiť splnomocnenia, máš aj elektronickú zdravotnú knižku.
Na pošte si aktivuj https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ email a SMS notifikácie, nestane sa že prídeš domov a tam žltý lístok + nová cesta na poštu, ale cestou z práce ideš rovno na poštu vyzdvihnúť list/balík.
Elektrina, plyn, voda, telefón, vybavuj cez email a ich zákaznícke zóny.
Keď ideš na poštu podať list/balíček, urob si doma EPH, prípadne aj zaplať poštovné kartou a na pošte to len hodíš do schránky/odovzdáš a nečakáš.