icon

Ako vyriešiť tento problém?

margareta52
21. júl 2014

Ahojte. Mam problém. V auguste ideme do zahraničia a je tam aj moja sestra s frajerom. Problem je v tom ze ho nemame radi. Sestru zmenil ale o tom nechcem. Do cz ide aj kamarát s autom a mama berie lístky 4 osoby na vlak s tym ze kamos ide s mojim bratrancom. Ale je tu iny problem sesternicim otec chce aby moja mama kamosappresvedčila aby kamos vzal segrinho frajera do auta. Upozorňujem ze ten chalan by neplatil ani na benzin ani nic len by sa odviezol domov. Kamarát o tom nechce po ut pretoze toho chlapca pozná jeden deň ... mamu obvinuje ze nchce ho zpbrat lebo hovori ze frajer sestry je zly ale chapem ho ze nechce ho zobrat ved ho pozna dwn a nema auto šrot ... a hlavne ze by ani na benzin nedal. Ako toto vyriešit? Bolo by dobre keby nešiel bratranec tak ideme naspäť my s kamosom a je to ale takto neviem.

kvetinka4
22. júl 2014

@margareta52 ja by som sa vykaslala na celého frajera tvojej sestry/sesternice a nech ostane doma. nikto ho nechce, ak je dospelý, tak nech si platí za cestu sam ako ostatní. cudzieho človeka (vasho kamarata) nemôžete do nicoho nutit takže jedine riesenie je to, že milánkovi poviete, že nech si to sám zariadi.

iwa7
22. júl 2014

I depka zmizla... 🙂

barborieta
22. júl 2014

Tak sa tu dobre zabavam. 😀 ale 3/4 aj ta nerozumiem 😀 ostante doma. Usetrite 😀

nini1010
22. júl 2014

@barborieta suhlas 🙂 neviem ci je to nejaka demencia sposobena materskou ale vobec tomu nerozumiem! 🙂 najlepsie ostat doma.

janina81
22. júl 2014

😀 jaj, dobre ze su aj taketo "dolezite" otazky 😀

caoli
23. júl 2014

je tu nejaka hitparada haluznych prispevkov? navrhujem na top 1, vratane vasich komentov baby. ja nevladzem napisat viac ako toto, lebo momentalne mam krce a nevidim cez slzy 😀

zita19
23. júl 2014

@caoli mala som vlani taku hitparadu haluznych tem. Nominacie boli uplne uzasne ale toto prekonalo vsetko co som na MK citala 😀 😀

caoli
23. júl 2014

@zita19 ved si na nu pamatam, preto mi to napadlo 🙂

zita19
23. júl 2014

@caoli asi treba kazdorocne pred Vianocami vyhlasit taku sutaz. Zbilancovat rok 😀 😀

effie81
23. júl 2014

@zita19 a ktore budu zaradene do sutaze?Ja by som urcite prihlasila tu temu,kde zakladatelka riesila,ze jej manzel stavia dom a dom je na sestru a jej dava 600eur na domacnost.😀

zita19
23. júl 2014

@effie81 v decembri vyhlasim. Nominovat moze kto chce, co chce 😀

pativla
23. júl 2014

@jankatt1 Konečne niečo logicke 🙂

ursul
23. júl 2014

nechodte nikam 😅

lili_mia
23. júl 2014

Aká je otázka?

caoli
23. júl 2014

@zita19 super, uz sa tesim, mam totiz dalsieho kandidata, zrovna z tejto sekcie - tema o mokrych snoch. u mna sa momentalne deli o prve miesto s touto tu 😀

zita19
23. júl 2014

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-ho-ziskat-2/ je tiez interesantna... Este som nerozcitala co na to politicxke grémium MK 😀 😀

flopo
23. júl 2014

@slobodnabaculka dnes ma cely den bolela hlava,ale ty si ma vyliecila.super 🙂 diky ti.sa idem docurat od smiechu 🙂 🙂 🙂

sy_13
24. júl 2014

skoro som si cvrkla 😀

ivka2903
24. júl 2014

Tak toto je ina supa 🙂 🙂 🙂 placem od prvej vety a mala som skutocne velky problem docitat otazku.. Dobre som sa zasmiala🙂 🙂 🙂

edita56
24. júl 2014

Tak, baby, keďže pisateľka @margareta52 sa nám od 2. strany neozýva, dlho som nad tým dumala, a ono je to v podstate celkom jednoduché.

Máme miesto A (tu na Sk) a miesto B (v zahraničí - Cz).

Sesternica a jej otec (čiže strýko pisateľky) sú z miesta B. Strýko doviezol sesternicu pred časom (dajme tomu 1-2 týždne) do miesta A na prázdniny a zobral so sebou sestru a frajera pisateľky do miesta B.

Teraz ide pisateľka spolu s rodičmi dopraviť sesternicu domov. Idú vlakom, ale majú veľa batožiny. Preto ide aj kamoš autom, ten zoberie všetku batožinu + bratranca (asi to nebude brat tej zahraničnej sesternice, lebo chce ísť aj naspäť). Viac ľudí sa do auta asi nezmestí (veľa batožiny). Takže cestuje sa z miesta A do miesta B , kde už je pisateľkina sestra s frajerom .

V mieste B chcú prázdninovať, ale kamoš ide autom späť o týždeň skôr. Sesternicin otec v mieste B má už frajera svojej netere asi plné zuby, lebo za každú cenu chce, aby išiel s kamošom v aute domov (je ochotný aj zaplatiť za benzín). A tu máme kameň úrazu, kamoš ho do auta nechce.

A ešte nám tam vystáva bratranec, lebo keby nebolo jeho, údajne by mohli ísť všetci autom späť. Teda pisateľka, jej sestra (ale bez frajera) a rodicia. A zdá sa, že by boli ochotní oželieť týždeň prázdnin a vrátiť sa skôr.
Keďže by sa zrazu pomestili, zostáva nám len sa dohadovať, že väčšina batožiny bola zahraničnej sesternice, prípadne dary pre príbuzných v mieste B.

Aby sme vyriešili pisateľkin problém, ktorým túto tému otvára, navrhujem, aby kúpili 4 lístky vlakom tam a 2 späť - vlakom by išli naspäť bratranec a sestrin frajer. Oni ako rodina (2sestry s rodičmi) by sa vracali s kamošom autom. A ušetrili by za dva jednosmerné lístky.

Trochu mi je ľúto, že pisateľkina dcéra (20-ročná) sa výletu nezúčastní, ale asi zostáva doma hrať sa s bábikami. 😀

liebling98
24. júl 2014

@edita56 niet čo dodať, vystihla si to úplne presne.

zita19
24. júl 2014

@edita56 hlboko sa sklanam pred tvojou analýzou problemu a este hlbsie pred navrhovanym riesenim... Udelujem ti obidve strdiecka co mam...

caoli
24. júl 2014

@edita56 tak vcera som si myslela, ze lepsie to uz byt nemoze, ale ty si "zabila" 😀 😀 😀

@zita19 uz len kvoli tomuto rozboru - prosim ta, ujmi sa znovu iniciativy a vyhlas tu hitparadu, ale s podmienkou, ze 1. miesto je uz obsadene 😀

zita19
24. júl 2014

@caoli dame predkolo na konci prazdnin. Prázdniny su tiez sezonou c.h.ujovistych tem 😀 😀 😀 😀 Tato je odkazom

edita56
24. júl 2014

@zita19 Neblázni, veď ja som preto tak zapracovala, aby som si to prvé srdco od teba naozaj zaslúžila. Vrátim naspäť, bez srdca nemôžeš ostať, musíš mať "pro případ stroskotáni". 😝

Ešte jedno srdiečko mi niekto poslal (že by na tajňáša autorka témy?). Ak je to odtiaľto, tak ď a k u j é é é m. 😵

Dobré nápady mám vždy po káve. Dajte si aj vy všetky.

sulaiovamaja
4. aug 2014

dúfam, ze vasa rodina nemá uz viac členov, lebo to by bolo este na dlhšie čítanie
Riesenie: nech si sestrin frajer kupi lístok na vlak a nech ide vlakom

stoffa
4. aug 2014

aj ja mam problem kupila som si cez bazar modry konik botasky od ando999 ze zaciatku komunikoval a ked dostal peniaze 16 eciek s postovnym nekomunikuje a neviem comam robit pomoc

citronade
5. aug 2014

úpal

cannella
5. aug 2014

OMG, ako môže mať toto 4 strany príspevkov?

lenica_opica
11. aug 2014

Dievcata, zeny.. dakujem! Kvoli tomuto sa mi oplatilo zalozit konto na modromkonikovi. Smiala som sa az som plakala, sopel mi tecie od smiechu. Muzovi som nevladala citat top prispevky, ako som sa od smiechu zadusala. Pekne a vesele dni vsetkym!