Ako vyriešiť vzťah s neznesiteľnou svokrou?
Ahojte žienky poraďte co mam ďalej robiť ja už som zúfalá.. Naposledy nám prehrabavala skrine a to bolo to posledné.. Veľmi ma to ponizilo a ja neviem ako ďalej.. Je mi do plaču.. 😥😥 Aké máte vzťahy zo svokrou ako ste to riešili
@galioska to úplne ako moja sestra... Je na návšteve u mňa a pozerá mi do suflikov a skriniek v kuchyni v spálni a pýtam sa jej čo to má znamenať ? A ona že čo máte nové a ako to máte urobené.
Rozumiem, že je to náročné, jediné riešenie nateraz bude asi zamykať, keď nie ste doma a hlavne nech si s ňou tvoj partner vážne pohovorí, že jej správanie je nemysliteľné, narúša vam súkromie.
Ale zdá sa mi, že ty si tiež labilnejšia povaha, keď odídeš z domu aby sa o teba báli, to tiež priateľovi nepomôže. Chápem ťa, že je to ťažké, ale nemôžeš sa kvôli tomu zložit a byť na pokraji síl ako píšeš. Neukáž jej, že ťa psychicky ničí. Toto chce racionálne riešenie, ideálne asi nájsť nové bývanie ďaleko od nej. Držím palce
@magnolia555 presne🤨, ja to osobne nemám rada ani nerobím, by sa mi nohy podlamali od strachu, už sme sa za to chytili, ake to je nevyliečiteľne🤣
@bezmena18 pises, ze spolu nebyvate, tak potom nechapem, ze preco je u vas, ked ste v praci. Ved hadam nefunguje ako strazny pes? Ak ma kluce, tak zoberte a vyriesene.
@dskjhfdlkdjhl citaj! Oni ziju s babkou a svokra ju chodi navstevovat. Preto sa tam vzdy dostane
@petulda333 aha, ten prispevok som preskocila, ale aj tak, aj keby som byvala s babkou, tak by som chcela mat svoje sukromie, takze svoju cast by som mala zamknutu, bez ohladu na to, ako vychadzam s babkou.
@bezmena18 takze zamknut svoju cast a mas to vyriesene, bez zbytocnych cirkusov.
@bezmena18
Ked to tak citam, nema svokra nejaku psych. poruchu? Lebo je to velmi divne co robi.
Preco z toho places hodiny na zemi? cim viac tomu venujes energiu tym viac ta to pohlti. Treba vziat kluce, vymenit zamky a narovinu povedat ze este raz tak budes volat policajtov. Je to sice rodina ale ked sa takto k tebe chova mozes s nou prerusit uplne styk pokial sa nezacne normalne chovat. Ty to nemusus znasat. Muz to pochopi.
Ma napadla taka prasarna, ako alternativa...co tak nechat v skrini nejake erotaky, vibrator atd..nech trosku dostane sok 🙂 ja by som si dals tu namahu a nakupila ,naradicko' 😂
@bezmena18 no tak, ak sa s nou neda podobrom dohodnut, ze si nezelate jej pritomnost vo vasej izbe, ked nie str doma a ziadne hrabanie vo veciach by som pritvrdila. Izbu zamknut, oznamit, ze za babkou moze chodit, len ked ste doma, kupte si kameru xiaomi, da sa sparovat s telefonom, stoji tusim 40€ a nejake pohybove senzory na aliexprese, stoja par eur. Tiez sa daju sparovat s telefonom. Ja to mam po celom dome a viem aj kto kedy kde otvoril ktore okno alebo dvere. A oficialne jej oznamila aj s videozaznamom, ze je to oficialnq vyzva, ze si nezelas, aby ti liezla tam a tam a pokial to nemieni respektovat, mozete sa o tom oficialne porozpravat pred policajtami ako o neopravnenom vniknuti. Je to take nestastne radikalne riesenie, osobne vzdy preferujem najskor diplomaciu, ale viem, ze su ludia, ktori skratka takemu jazyku nerozumeju a treba na nich tvrdsie aj za cenu rozporu v rodine. Ja som v tomto sebec, pre mna je vzdy prvorada spokojnost mojej rodiny, ked je to moj zivotny priestor a narusal by mi ho niekto cudzi
@bezmena18 Ahoj viem ako sa cítiš ... Poznám jednu rodinku ktorý majú taký problém a to im ona odťahuje ešte aj skryne a chytá všetko či tam nieje prach a za takým starším sporákom či nemá náhodou mastné ... lebo vraj jej syn nemôže bývať v takom bordeli 💁🏻♀️ Ale našťastie k ním príde len na tri dni za dva tri mesiace takze poupratuje všetko čo sa len dá aj dva krat ....
Ten dom je koho? Lebo ak nie vas, tak kamery a policajti nie je dobre riešenie
Jedine riesenie ist byvat do svojho, nie u babky, tetky, matky a kde koho. Utekanie do lesa a plakanie tam hodinu mi pride ehmm trosku nezrele az jemne hystericke spravanie. Chapem, ze ta to nastvalo, ale takato reakcia bole neprimerana. Je super, ze muz si ta zastane, ale ani muz asi nie je zrovna stelesnenie vyzretosti ked sa mu zdalo dobre riesit to vrieskanim po vlastnej matke. Ja by som reagovala som pritvrdenim hranic a okamzitym hladanim byvania. A tu sa prejavi prave to, ako si ta vie muz zastat - bude chciet odist tiez, zariadit si vlastne byvanie.
@bezmena18 ja som stále nepochopila... Svokra je kleptomka,cvik,alebo zlodejka,fetisitka? 🤣🤣🤣🤣 Prišla rozhádzaná skrine a odišla medzitým si sa ty valalala s hysakom po zami v lese.... Skúste sa odsťahovať. Dom je koho?
@maciatkolulu ja myslim, ze to mohla byt "zabava" pre celu dedinu🙉 Pritom riesenie je jednoduche, zamknem a mam svaty pokoj.
Praháňate- aj svokra ,aj ty....prepáč,asi ešte nevieš,čo je skutočný problém,vyhádzaná skrina to nie je...btw zlodeji ako prvé hľadajú zlato v skrini,tak zmeniť skrýšu ...úplné jednoducho zamknúť svoje priestory a nemáš problém...ale dala si málo info,aby sme mohli adekvátne radiť,takto poradíme len ako sa nedostane do skrine,ale problémov medzi vami dvoma bude asi o dosť viac.
Neadekvatne chovanie svokry je jedna vec. Ale miesto riesenia situacie utekat do lesa na 2 hodiny a tym vystrasit snubenca a otca - to je take infantilne teatro. Nie je to koniec sveta, je to problem ktoremu sa treba postavit a spolu so snubencom ho riesit; najma ak on je na Tvojej strane.
Akurát to cele čítam a ty v podstate problém nemáš, muž je na tvojej strane, tak normne si zamknite izby a máš po probléme, telefón jej nedvihat nekomunikovat snou, držať si odstup, a hlavne neutekat do lesa, vždy si povedz ze takú radosť aby si plakala jej nespravíš.. Chod nato mazanejsie proste ju odstrihni zo svojho života..
Zjavne s tebou ako nastávajúcou nevestou nie je spokojná a snaží sa Ťa týmto vytočiť. Robí to naschvál a tým, že ujdeš niekde do lesa na 2 hodiny jej neubližuješ, jej tým len nahrávaš do kariet. Ubližuješ tým len sebe, snúbencovi a otcovi. Tieto úteky nerob, lebo to môže vzťahu ublížiť a nič sa tým nevyrieši. Proste si zamknite spálňu a hotovo.
Neviem, ale obaja mi pridu z tej situacie vynervovani dlhodobo, takze si nemyslim, ze krik ci utek do lesa na ukludnenie je neprimerany.
A čo ak chcela len v kľude porozmýšlať a odventilovať emócie? Rozumne sa dajú veci riešiť s rozumným človekom, resp. ak ho najbližšie mesiace neuvidí... A tu mi to príde že stále je niečo čím dokáže svokra nečakane narušiť súkromie. A žiaľ, tento druh rodiny vie šokovať donekonečna. Navyše v chalupe asi nie je ďalších 5 izieb kde by mohla byť len sama a predýchať to. No a na rovinu /nechcem sa nikoho dotknúť/, hoci netuším vek slečny, takéto veci dokáže "normálne" zvládnuť osoba, ktorá už v živote čo to preskákala, musela kadečomu čeliť a údery ktoré utŕžila ju posilnili. A dospela nie vekom ale životnými skúsenosťami a aj chybami. Z príspevku na mňa nepôsobí že majú 40 rokov a navyše sú zrejme v cudzom dome...
Ja by som nastrazila pascu na mysi do skrine...by si rozmyslela hrabat sa v skrini. 😀
Mila autorka.aby sme to dobre poradili co a ako, musela by si napisat zmysluplny text s podstatnymi informáciami.napr.:
Kto je majiteľ domu a ake su uzivatelske prava vsetkych osôb
Kto v ktorom dome byva
Ako mate podelene priestor
ake pravidla mate nastavene
Ci studujete, pracujete a ako platite naklady na bývanie

ufff, no silná káva. Čo je super, tak to že chlap drží s tebou /až tak často sa nevidí/. No zamknúť izbu okamžite a chrániť si súkromie. A neviem teda či čakať do budúcna niečo pozitívne, lebo toto je cez čiaru totálne... Ako plánujete riešiť bývanie ďalej?