Ako vysvetliť matke nevhodnosť komentovania postavy?
Ahojte.. ako vysvetliť rodičom, že reči typu aká si gulatá do tváre a nejak nám priberáš nie su na mieste u dospelej ženy? Bola som u nich na návšteve a vo dverách mi to mama povedala a ja som ostala ako obarená, len som vypleštila oči, že čo jej je a potom začala, že aj si nejak pribrala nie? Ja mám stále tu istú postavu, ale pribrala som 2 kg, a nemám teda 52 ako minulé leto ale 54 ale to rýchlo zhodím do leta. Navyše mám momentálne veľa práce, že teraz chodím cvičiť sotva 3x do týždňa ale chodím.. Keď som jej povedala, že tieto reči nie su na mieste a že mi to nie je príjemné tak sa smiala, že čo som citlivá na seba a či mi nemôže už nič povedať.. Ja som si prešla poruchami príjmu potravy ale ona tomu nikdy nepripisovala nejakú vážnosť, v jej očiach mi len šibalo a nevedela som čo so sebou.. mám 165 cm.. Keď som si sadla do auta som si poplakala, lebo ja sama som na seba kritická a toto je to posledné čo potrebujem..
Asi nemá IQ na to, aby pochopila, ze takéto reči nie sú normálne. A dupľom, ak si mala PPP. Váhu máš dobrú. Rázne by som jej niečo povedala a ak by neprestala, asi by som sa otočila.
@anonym_autor mamu nezmenis. Jedine je co zmenit mozes bude to ako jej reci budes vnimat. Ano, moze to byt pre teba zlozite, ale je to iba a len na tebe ako sa k tomu postavis. Ci to budes pustat jednym uchom dnu a druhym von, ci si to s nou razne vydiskutujes alebo najdes nejaku inu cestu, ktora ti pomoze
však si tu písala pre pár hodinami. Teraz mama? pred pár hodinami to bola svokra 150 cm, 110 kg..
Sa dohodli? máš aj iné diagn. ?
však si tu písala pre pár hodinami. Teraz mama? pred pár hodinami to bola svokra 150 cm, 110 kg..
@anonym_60e79a čo :D ?
ale toto nemas pisat nam ale povedat priamo jej ... ci cakas ze jej zavolame :-P
pozri si tému dnes 10:39h.
guľaté v tvári ste obe.
@anonym_autor nezmenis ju,..poznam tiež take.
Najlepšie sa vyhýbať takym ľuďom, co najviac,ako sa da.
A som rada, že si sa cez to dostala..kto nezažil, nepochopí aké je PPP ťažká.
je mi to velmi luto, komentovanie postavy som zazivala od malicka, prešla som si PPP a som v tom zase, ludia si vobec neuvedomuju ako mozu ich "nevinne" slova ublizit...
@anonym_60e79a to nemusela písať tá istá osoba predsa
Prostoreká bola asi vždy tak ti ostáva sa s tým zmieriť alebo sa jej zakaždým opýtať či to myslí vážne. Alebo ešte lepšie keby si jej to vrátila poznámkou na jej časť tela s ktorou nie je spokojná. Možno pochopí.
@anonym_autor ja by som jej tu nemiestnost urcite vratila, napriklad: co su to 2 kila, ale tebe ovisa koza na tvari, mas druhu bradu, prsia o poschodie nizsie. Matka, nematka, ked nechape, treba polopatisticky.
Ja som zažila to iste. Raz som mala "ruky ako kulturista", mama s babkou ma chytali za riť ze "tu si taká riadna", alebo ze sa mam namalovat, lebo som zelena ako hruškove hovno... ked som si varila sama zdravo, ohrnali nos nad hrncom ze fuuuuj... otras. Neprestali ani ked sme sa s mužom odstahovali.
Mama aj s babkou mali obe okolo sto kil na výšku 164. A ja 173 cm a podváha 56 kilo. Tak dik. Nebola to konštruktívna kritika. Proste asi zavidia. Nebola som im nikdy dost dobra. Ked ich ohriaknem, nech prestanu, som ja ta krava...
@anonym_autor velmi rychlo, povedz “ jeej ale uz je ten vek vidiet, videla som ako pekne spravili jednej pani lifting, tiez by si to mala zvazit. Spytam sa tej pani, kde si to dala robit? “ a mas po probleme 😀
Ja som zažila to iste. Raz som mala "ruky ako kulturista", mama s babkou ma chytali za riť ze "tu si taká riadna", alebo ze sa mam namalovat, lebo som zelena ako hruškove hovno... ked som si varila sama zdravo, ohrnali nos nad hrncom ze fuuuuj... otras. Neprestali ani ked sme sa s mužom odstahovali.
Mama aj s babkou mali obe okolo sto kil na výšku 164. A ja 173 cm a podváha 56 kilo. Tak dik. Nebola to konštruktívna kritika. Proste asi zavidia. Nebola som im nikdy dost dobra. Ked ich ohriaknem, nech prestanu, som ja ta krava...
@luciaruz treba im povedat, ze ci uz pichaju Ozempic 😀🙈😂
@anonym_autor utala by som kontakt
@anonym_autor predbehni ju, len čo sa zvítate, povedz jej -. preboha ty si dobre pribrala, od kedy sme sa nevideli. Ale vieš čo, má to aj výhody, ako si pribrala v tvári, vyrovnali sa ti tie hrozné vrásky
@anonym_autor poviem ti za seba (mám o 5cm viac) a 2kg “navyše” na tebe absolútne nemôže byť vidieť. Nemusíš mať z toho stavy, aj keď viem, že sa toho pocitu ešte pár týždňov/mesiacov nezbavíš.
Neblazni , nic nezhadzuj, nabuduce s usmevom povedz, ze si sa nikdy necitila lepsie so svojou vahou.Mne tiez mama raz po dovolenke zadrela ,ze "aj ty si pribrala , aj ja ja s kludom ,"nie ja som prave schudla" a bol pokoj .aj ked ma to vnutorne nasralo, ze ma zas kritizuje ,ale poker face
Nie je na to vysvetlenie... Len jedným uchom dnu druhým von. Ja som pribrala počas tehotenstva a šestonedelie vyzeralo tak, že mi brala jedlo z úst lebo okamžite musím schudnúť a nie vyzerať ako mrochta, kto ma bude chcieť a kam chcem dospieť keď nemám postavu ako lusk. Lebo ona keď porodila mala 47 kíl tak všetky majú mať. Miesto užívania si chvíl s dieťaťom už v tak ťažkom období ako slobodná mama som musela každý deň riešiť ako vyzerám.
@anonym_autor absolútne to nerieš...sú to absurdity
@anonym_autor Mám podobnú mamu. Tiež mi často splechne do tváre, ako vyzerám. 😳

@anonym_autor nezastavis. Pochop ze ty nemozes ovplyvnovat druhych iba seba. Jednym uchom dnu druhym von