icon

Ako vysvetliť mužovi, že nosenie ťažkých predmetov je nevhodné?

Včera o 18:55

Ženy, idem po nestranné názory lebo muž ma presviedča, že som lenivá. Som dievča z dediny naučené pracovať v dome aj okolo domu. Ale už nemám 20 ale čoskoro 40. Môj muž ma však stále tlačí do vecí, ktoré už nezvládam, napríklad vynášanie nábytku, vynášanie práčky po schodoch, odsúvanie plnej chladničky. Už dvakrát ma seklo v krížoch. Kamaráta má len jedného, vraj ho nechce otravovať. Pre predstavu ja mam 60 kg a muž 120 kg. Presviedča ma, že kolegom tiež pomáhajú manželky a ja som panička. Poprosím o slušné názory ako to mužovi vysvetliť.

Strana
z3
ivett1
Dnes o 08:13

@anonym_autor vysvetlí mu to jednoducho...že chceš byť zdravá a nechceš chodiť po doktoroch s herniou alebo inkontinenciou alebo dokonca s vyskočenou platničkou ... nech si zavolá tých kamarátov, ktorým pomáhajú ženy (aj s tými ženami) 😉
PS: ja veľmi rada premiestnujem nábytok, len mám vymenený kĺb, tak teraz už musím čakať na muža, ktorý keď nemá náladu na moje nápady, tak frfle....ale nakoniec všetko premiestni a už mu pomáha syn...ale to frfľanie neznášam ...vždy sa na to musím psychicky pripraviť 😁

anonym_045087
Dnes o 08:39

Nabuduce mu povedz, ano som.leniva panicka, ktorej je prednejsie vlastne zdravie ako zgrlosky muz. Nech si najde suseda, krory mu to pomoze vyniest, ked je chamtivy zaplatit za vynasku. Vysrala by som sa na neho.

Od detstva som tahala tazke veci, dvihala bremena, robila ako sprosta, lebo doma treba pomoct. Mam 40 a dojebane ruky, klby, zapal a artoza. Bolesti mam aj v pokoji. Neviem ako budem zit dalsich x rokov, ked mam problem preniest jogut z pokladne do kosika.

Raz som lezala na chirurgii, vedla pani v dochodkovom veku s pruhom cakala na operaciu. Lebo nosila kamene na zahrade, lebo manzel chcel. Z druhej strany pani 50+, zhrozena, ze jej manzel by jej nikdy nedovolil nosit tazke veci.

Same si to robime, ze nerespektujeme svoje limity.

anonym_f204e2
Dnes o 09:01

Ja s muzon sme prestahovali 4 izb.byt. s mininalnou pomocou od znamych a mali sme obaja 49 rokov. Ved to predsa nie je denna cinnost. Ked nechces/nevies pomoct, tak najdi ty nejakeho kamarata.

lacibo
Dnes o 11:30
@anonym_b71b2e

@anonym_50548f aj mňa nútil ex aby som tehotná dvíhala bazén so zvyškom vody, s bosými nohami čistila v save a studenej vode. Okričal má aj keď s celou silou som sa trápila a jeho netankovalo že čo keď potratim. A ďalšie veci boli. Už by som takého nechcela ani náhodou. Teraz mám takého, ktorý na nosenie práčky a chladničky zazvonil susedom o 8 večer nedávno.

@anonym_b71b2e mna zaraza, ako ta niekto k tomu moze nutit, co ti priložil zbran k hlave? Ved slusne odkomunikujem, ze to robit nebudem a hotovo. A savom cistit v tehotenstve v kontakte s holou kožou? Ved to nie len pre teba, ale hlavne pre dieta je devastačné.. prepáč mi za úprimnosť

Strana
z3