icon

Ako vysvetliť mužovi, že nosenie ťažkých predmetov je nevhodné?

4. apr 2026

Ženy, idem po nestranné názory lebo muž ma presviedča, že som lenivá. Som dievča z dediny naučené pracovať v dome aj okolo domu. Ale už nemám 20 ale čoskoro 40. Môj muž ma však stále tlačí do vecí, ktoré už nezvládam, napríklad vynášanie nábytku, vynášanie práčky po schodoch, odsúvanie plnej chladničky. Už dvakrát ma seklo v krížoch. Kamaráta má len jedného, vraj ho nechce otravovať. Pre predstavu ja mam 60 kg a muž 120 kg. Presviedča ma, že kolegom tiež pomáhajú manželky a ja som panička. Poprosím o slušné názory ako to mužovi vysvetliť.

Strana
z3
ivett1
5. apr 2026

@anonym_autor vysvetlí mu to jednoducho...že chceš byť zdravá a nechceš chodiť po doktoroch s herniou alebo inkontinenciou alebo dokonca s vyskočenou platničkou ... nech si zavolá tých kamarátov, ktorým pomáhajú ženy (aj s tými ženami) 😉
PS: ja veľmi rada premiestnujem nábytok, len mám vymenený kĺb, tak teraz už musím čakať na muža, ktorý keď nemá náladu na moje nápady, tak frfle....ale nakoniec všetko premiestni a už mu pomáha syn...ale to frfľanie neznášam ...vždy sa na to musím psychicky pripraviť 😁

anonym_045087
5. apr 2026

Nabuduce mu povedz, ano som.leniva panicka, ktorej je prednejsie vlastne zdravie ako zgrlosky muz. Nech si najde suseda, krory mu to pomoze vyniest, ked je chamtivy zaplatit za vynasku. Vysrala by som sa na neho.

Od detstva som tahala tazke veci, dvihala bremena, robila ako sprosta, lebo doma treba pomoct. Mam 40 a dojebane ruky, klby, zapal a artoza. Bolesti mam aj v pokoji. Neviem ako budem zit dalsich x rokov, ked mam problem preniest jogut z pokladne do kosika.

Raz som lezala na chirurgii, vedla pani v dochodkovom veku s pruhom cakala na operaciu. Lebo nosila kamene na zahrade, lebo manzel chcel. Z druhej strany pani 50+, zhrozena, ze jej manzel by jej nikdy nedovolil nosit tazke veci.

Same si to robime, ze nerespektujeme svoje limity.

anonym_f204e2
5. apr 2026

Ja s muzon sme prestahovali 4 izb.byt. s mininalnou pomocou od znamych a mali sme obaja 49 rokov. Ved to predsa nie je denna cinnost. Ked nechces/nevies pomoct, tak najdi ty nejakeho kamarata.

lacibo
5. apr 2026
@anonym_b71b2e

@anonym_50548f aj mňa nútil ex aby som tehotná dvíhala bazén so zvyškom vody, s bosými nohami čistila v save a studenej vode. Okričal má aj keď s celou silou som sa trápila a jeho netankovalo že čo keď potratim. A ďalšie veci boli. Už by som takého nechcela ani náhodou. Teraz mám takého, ktorý na nosenie práčky a chladničky zazvonil susedom o 8 večer nedávno.

@anonym_b71b2e mna zaraza, ako ta niekto k tomu moze nutit, co ti priložil zbran k hlave? Ved slusne odkomunikujem, ze to robit nebudem a hotovo. A savom cistit v tehotenstve v kontakte s holou kožou? Ved to nie len pre teba, ale hlavne pre dieta je devastačné.. prepáč mi za úprimnosť

reanda
5. apr 2026
@lacibo

@anonym_b71b2e mna zaraza, ako ta niekto k tomu moze nutit, co ti priložil zbran k hlave? Ved slusne odkomunikujem, ze to robit nebudem a hotovo. A savom cistit v tehotenstve v kontakte s holou kožou? Ved to nie len pre teba, ale hlavne pre dieta je devastačné.. prepáč mi za úprimnosť

@lacibo vidno, ze si sa este nestretla s neslusnym clovekom.. ktoremu hovno odkomunikujes slusne.. a ano, keby mal tu zbran, tak aj tu ti k hlave prilozi.. ked nema, tak aspon to vyvazi hodne debilnymi recami a psychickym natlakom.. ktore, ked ich napriklad pocuvas uz od detstva, lebo tvoj otec bol gentleman podobneho razenia, tak ti ani nepridu divne a presne sa este hanbis sama za seba, ze si leniva neschopna pipina.. a tuto ti to nechapave xeny, co same celu planetu nesu bez problemov v jednej ruke, este aj potvrdia 🙄

anonym_8c353c
5. apr 2026

@anonym_autor Mňa žena nútila po obriezke maľovať stenu na balkóne. A Veruze to bolelo. Ale vydržal som.

anonym_b6f2f7
5. apr 2026
@anonym_8c353c

@anonym_autor Mňa žena nútila po obriezke maľovať stenu na balkóne. A Veruze to bolelo. Ale vydržal som.

@anonym_8c353c to si maľoval tým obrezaným penisom?

curlyjanka
5. apr 2026

@anonym_autor ja by som sa spytala, ci nechce poprosit tych kamosov, aby mu poslali tie svoje zeny na pomoc.
Ze sa rada priucis😁

nicegirl369
5. apr 2026

@anonym_autor tvoj muž je debil

tilly
5. apr 2026

Ja som toto s mojim mužom vždy robila. Nosila sedačku, sťahovala nábytok apod. Veď nie som z cukru, no ale vypomstilo sa mi to. Na staré kolená mám pruh! Našťastie mi dorastli deti, ktoré keď môžu chodiť do posily dvíhať váhy, môžu pomôcť aj doma, tak už mi táto "povinnosť" odpadla.
Takže z mojej skúsenosti, nerob to. Nech si zavolá kamarátov. Určite ani on nechce, aby si behala po doktoroch a operáciách...

lacibo
5. apr 2026
@reanda

@lacibo vidno, ze si sa este nestretla s neslusnym clovekom.. ktoremu hovno odkomunikujes slusne.. a ano, keby mal tu zbran, tak aj tu ti k hlave prilozi.. ked nema, tak aspon to vyvazi hodne debilnymi recami a psychickym natlakom.. ktore, ked ich napriklad pocuvas uz od detstva, lebo tvoj otec bol gentleman podobneho razenia, tak ti ani nepridu divne a presne sa este hanbis sama za seba, ze si leniva neschopna pipina.. a tuto ti to nechapave xeny, co same celu planetu nesu bez problemov v jednej ruke, este aj potvrdia 🙄

@reanda stretla som sa s kadekym, to sa neboj, ale aj tak, ja mam konečne slovo co sa mojho tela týka

anonym_ec131c
5. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ďakujem za názory. Ako som napísala, som zvyknutá pracovať, ryľovať, voziť fúrik s uhlím do pivnice, vymaľovať dom, nosiť plné tašky z obchodu, deti som nosila do 2 rokov na sebe v nosiči. Nedávno sme kupovali pračku a muž nechcel zaplatiť za vynesenie, vraj 60 kg unesiem po schodoch len sa musím prekonať. Kríže ma boleli dva týždne. Nedá si to vysvetliť. Ja potom o sebe pochybujem, že možno má pravdu a som lenivá panička.

@anonym_autor To, čo opisuješ, nie je lenivosť, ale normálna ochrana zdravia. Lenivá „panička“ je niekto, kto sa vyhýba bežným veciam, nechce upratať, nenosí nákup, neurobí nič okolo domu a všetko nechá na druhých. Ty však ryľuješ, vozíš fúrik s uhlím, maľuješ dom, nosila si deti v nosiči a bežne zvládaš fyzickú prácu – to je opak lenivosti. Nosiť práčku po schodoch alebo ťahať plnú chladničku nie je „bežná pomoc“, ale riziko pre chrbticu, čo ti už telo jasne ukázalo, keď ťa seklo v krížoch na dva týždne.

Tvoj muž sa zjavne HANBÍ, alebo nechce požiadať o pomoc kamaráta či zaplatiť za vynesenie, a preto tlačí do toho teba, ale tým v podstate šetrí svoju HRDOSŤ alebo peniaze na úkor tvojho zdravia. Nie si lenivá panička, si pracovitá žena, ktorá pozná svoje limity, a to je rozumné, nie pohodlné. Ak niekto váži dvojnásobok a aj tak očakáva, že 60-kilová žena bude nosiť 60-kilovú práčku po schodoch, problém nie je v tvojej lenivosti, ale v jeho nerealistickom očakávaní

anonym_0b9063
6. apr 2026

@anonym_autor ani omylom, niesom stahovak
Nech si zavola pomoc a okaslala by som taketo jeho prikazy
Chcem vidiet jednu dalsiu mamzelku, ktora presuva chladnicky a nabytky
A nech si mysli ze som panicka, nedodrbem si chrbat pre takeho chmula

anonym_08d981
6. apr 2026

@anonym_autor
A neboli to práve ženy,ktoré bojovali za rovnocennost? Veď nemajú problém šoférovať autobus resp kamión,uchádzajú sa o miesto policajta,kde chlap v službe so ženou sa modlí aby sa nikde nič nezomlelo,všade chcú mať rovnaké postavenie,tak prečo nie so všetkým čo k tomu patrí?

sidicek
6. apr 2026

Pre pana to co mas doma , mne syn na ZS berie tasky , ze on je silnejsi 🙂))

simca06022011
6. apr 2026

@anonym_autor mam rovnakeho experta doma, nevysvetlujem, neurobim to s nim a hotovo, ak na to nemam. Tiez som si takto doondiala chrbat, povedala som mu nech si zavola kamaratov a mne da pokoj.. :D Rovnako tak s chlapskou robotou okolo domu. Kolkokrat rylovacky, material vlacit, svojpomocne stavat a toto a hento.. no nech to aj padne cele, ani ma uz nehne. Nabytok si posuvam sama, aj ked to premiestnujeme, nic nedvihame, mam na to inu technologiu :D chladnicku som neodsuvala nikdy s nim, v byte sme nemali zastavanu, to som aj jednou rukou posunula sama.. ale nadrapovacky viac nerobim, najma take dlhotrvajuce a fakt tazke veci. Nediskutujem o tom.

reanda
6. apr 2026
@anonym_0b9063

@anonym_autor ani omylom, niesom stahovak
Nech si zavola pomoc a okaslala by som taketo jeho prikazy
Chcem vidiet jednu dalsiu mamzelku, ktora presuva chladnicky a nabytky
A nech si mysli ze som panicka, nedodrbem si chrbat pre takeho chmula

@anonym_0b9063 chces vidiet jednu dalsiu manzelku, co stahuje nabytok a zdviha chladnicky? to radsej nehovor, ak to chces ako dokaz, ze take neexistuju.. pretoze ich existuje vela.. velmi vela.. az prilis vela, bohuzial.. takze sa tazka fyzicka praca zeny stava normou a aj mnozstvo muzov uz povazuje zenu, co s nim nebude prenasat nabytok, za lenivu pipinu, co zo seba robi princeznu.. co to necitas aj v tejto teme?

simca06022011
6. apr 2026
@reanda

@anonym_0b9063 chces vidiet jednu dalsiu manzelku, co stahuje nabytok a zdviha chladnicky? to radsej nehovor, ak to chces ako dokaz, ze take neexistuju.. pretoze ich existuje vela.. velmi vela.. az prilis vela, bohuzial.. takze sa tazka fyzicka praca zeny stava normou a aj mnozstvo muzov uz povazuje zenu, co s nim nebude prenasat nabytok, za lenivu pipinu, co zo seba robi princeznu.. co to necitas aj v tejto teme?

@reanda keby len prenasanie, pripadne nejake spolocne "robenie tazkych veci". Zeny uz bezne riesia skladanie nabytku same, naradie ovladaju velakrat lepsie ako ten chlap, vrtacka v ruke zeny uz nie je len tak... :D mam kopu kamosiek a ja tiez nie som vinimka = nebudeme sa doprosovat, urobime si ak sa k tomu pan nema hocico. Su chlapi co sami neurobia uz nic a zenina asistencia, minimlane asistencie, ak nie rovno "samoobsluha", je automaticky ocakavana.

Strana
z3